Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Eilenna78: Idag åt vi din kycklinggratäng! Helt fantastiskt god!
Funderar på om den inte är god tillsammans med pasta också, kanske som lasagnefyllning?
Pasta har vi testat och det e helt ok! Om man har ciabatta hemma och rester av pestokycklingen är det supergott att lägga i som fyllning och sen in i ugnen i 10-15 min. (bästa bakismackan...)
Kul att ni gillade maten!
Min man älskar då jag gör fylld och panerad skinkscnitzel med ris och citronsås till!
Ge oss mera........bästa tråden på länge!!!
Jag är inte så bra i köket men den här rätten vill alla ha receptet på. Ganska stark men det går ju att påverka själv beroende på hur mkt man tar av vitlök och sambal.
Indonesisk kyckling, ngt förenklat recept:
1 grillad kyckling (går med filéer men blir inte lika mört)
2 paket mellangrädde (6 dl)
mango chutney
sambal oelek
1-2 vitlöksklyftor
Vispa matlagningsgrädden och rör sedan ner ett par matskedar mango chutney och nån tesked sambal oelek (jag höftar alltid). Pressa ner vitlöken i röran.
"Plocka" kycklingen och lägg bitarna i en ugnsform. Häll över röran och låt stå i ugnen ca 20 min på 150-200 grader. Servera med jasminris.
Om man vill kan man ha i banan och/eller ananas men det brukar vi skippa.
Har testat röd pesto-fetaost kycklingen fast med fläskfile istället, blev också kanongott!
Herrgårdskyckling.
1 kg kyckling file
10 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor
150 gr strimlad rökt skinka
300 gr riven ost.
Tina kycklingfilen, dela den i mindre bitar.Lägg dem i en eldfast form.
Blanda cf, vitlök, skinka, ost. Häll sedan detta på kycklingfilen. In i ugn ca 30 min. Servera med ris och sallad till. Tok gott o superlätt
elienna78- tänker testa ditt recept på kyckling i helgen och är kommer ett av mina favortiter. rätt många ingredienser. men ack så gott.
Grekisk paj
Pajdeg:
Mixa alla ingredienser
3,5 dl vetemjöl
100g mjukt smör
1 äggula
1 msk olja
3 msk kallt vatten
tryck ut i en form med löstagbar kant.
Fyllning:
1 stor gul lök
3-4 st vitlöksklyftor
1/2 tsk grovkrossad peppar
1 tsk timjan
4 hg färs (blandfärs, nötfärs eller viltfärs)
4-5 msk tomatpuré
1 tsk salt
stek detta och häll det i formen
lägg på
150g körsbärstomater (brukar dela på dem)
250g broccoli
200g fetaost
4 stora ägg
1 1/2 dl kaffegrädde
2 dl gräddfil
1 tsk salt
1 kruka färsk hackad basilika eller 2 tsk torkad
vispa ihop och häll över
grädda i 225grader långt ner i 50-60 min
Nu är jag hungrig efter att ha läst alla dessa recept.
Jag bidrar med ett recept på en fiskgratäng som även barnen här hemma äter
700 g fisk (lax i ursprungsreceptet men det gillar inte jag så jag tar alaska pollock)
5 dl creme fraiche
3 msk senap
dragon
pressad citron
Lägg fisken i en ugnsform, blanda creme fraiche med allt det andra. Bre över.
In i ugnen i ca 40 min. Mycket enkelt.
Passar bra med pressad potatis.
Jag gör något sååå lätt som även går hem hos vår otroligt kräsne son (och alla andra som smakat det)
Strimlat nötkött (jag brukar ha ca 400gram till 3 personer varav ett barn)
1 burk kantareller som jag delar i två delar.
2 burkar creme fraishe med smak av kantarell / Cognac (stavas?)
Bryner kött, häller i kantareller, puttrar en stund.
Häller sedan i fraichen, låter puttra på 3an i ca 10-15 min.
Salta vid behag. Jag använder inte salt då jag tycker det är bättre att salta efter med tanke på att sonen äter.
Serveras med ris och en god sallad.