• Eliin80

    Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?

    Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!

    /Elin


    ♥٭ Elise 080706 ٭♥
  • Svar på tråden Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
  • eilenna78

    Måste ju faktiskt lägga in ngt smarrigt att bjuda på EFTER maten också...

    Det här är tidernas godaste chokladkaka med en touche av mint....


    Kakan

    Vispa 2 ägg poröst tillsammans med 2 dl socker
    Smält 100 gram marabou mintkrokant tillsammans med 80 gram margarin och häll i smeten. (1 minut i micron kör jag)
    Tillsätt 1 3/4 dl mjöl och 1 msk kakao
    Häll i smeten i en rund, smörad och bröad form och grädda i nedersta delen av ugnen.
    175 grader i 20 min.
    Ta ut och låt svalna.

    Glasyr

    Smält resterande 100 gram av chokladkakan tillsammans med 4-5 msk vispgrädde. En liten skål i micron i ca 1 minut bruka vara lagom. Rör i hop till en jämn smet och fördela över kakan.
    Låt kakan stå i kylen innan servering och servera med vispad grädde!
    Mmmmmm.....

    Mintkokant kan även bytas ut mot tex den med Daim eller varför inte schweizernöt?
    Har testat de flesta men minten vinner stort av både mig och gästerna!
    Lycka till!

  • tisteln

    Portersteken är alltid otroligt uppskattad, liksom min fläskfilé i dragonsås, bogfläskgryta (fast jag använder fläskfilé), spanska fiskgrytan..
    Jag blev hungrig..

  • honeypie81

    Oj vilka maträtter! :-P

    Jag har ett recept som alltid går hem och som folk alltid vill ha receptet på!

    Lisas Fläskfilé

    1 fläskfilé
    1 stor burk creme fraiche (el 2 små)
    1 påse rivosto (torkad riven parmensan på påse fungerar också)
    2 msk soya
    salt å peppar

    Skiva fläskfilén och stek den nästan färdig, salta å peppra. Lägg i en ugnsform och strössla över rivoston.
    Blanda soyan och creme fraichen, häll på fläskfilén.
    Grädda i ugn på 225 grader tills allt fått lite färg.

    Servera med potatisklyftor och en sallad (rekomenderas att ha hackad rödlök i salladen!).

    Detta är också enkelt men gudomligt gott!!


  • vernis

    kyckling file (helst utan glas)
    creme fresch
    tomatpure
    vitlök

    ost

    pita bröd

    hacka kycklingfile i bitar brukar ha ca 500gram får 2st
    steck dem så de blir klara med lite salt och peppar.'

    häll i creme freschen och bland tomatpuren och 2-4vitlök pga av smak man här

    häll i detta i pitabrödet och häll på ost mmm va gott

  • lillälva

    Vilken kanontråd- har skrivit av en del recept - blir att testa nästa vecka!

    puffar lite...

  • Babybalo

    Underbar tråd! Lägger i favoriter! {#lang_emotions_smile}

  • Gul13

    Denna uppskattades väldigt av både mig och gästerna.

    Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
    För: 6 personer

    Ingredienser
    6 st kycklingfiléer
    2 pkt bacon
    salt
    svartpeppar
    5 dl creme fraiche 34 %
    1 dl grädde
    1 - 2 dl riven parmesanost
    2 - 3 msk Thai Sweet Chili sås
    2 stora vitlöksklyftor
    3 - 4 msk kycklingfond

    Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp detta, salta och peppra.
    Blanda ihop: Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.
    Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr.Servera sallad och bulgur/ris till.

Svar på tråden Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?