Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
upp
Måste ju faktiskt lägga in ngt smarrigt att bjuda på EFTER maten också...
Det här är tidernas godaste chokladkaka med en touche av mint....
Kakan
Vispa 2 ägg poröst tillsammans med 2 dl socker
Smält 100 gram marabou mintkrokant tillsammans med 80 gram margarin och häll i smeten. (1 minut i micron kör jag)
Tillsätt 1 3/4 dl mjöl och 1 msk kakao
Häll i smeten i en rund, smörad och bröad form och grädda i nedersta delen av ugnen.
175 grader i 20 min.
Ta ut och låt svalna.
Glasyr
Smält resterande 100 gram av chokladkakan tillsammans med 4-5 msk vispgrädde. En liten skål i micron i ca 1 minut bruka vara lagom. Rör i hop till en jämn smet och fördela över kakan.
Låt kakan stå i kylen innan servering och servera med vispad grädde!
Mmmmmm.....
Mintkokant kan även bytas ut mot tex den med Daim eller varför inte schweizernöt?
Har testat de flesta men minten vinner stort av både mig och gästerna!
Lycka till!
Portersteken är alltid otroligt uppskattad, liksom min fläskfilé i dragonsås, bogfläskgryta (fast jag använder fläskfilé), spanska fiskgrytan..
Jag blev hungrig..
Oj vilka maträtter! :-P
Jag har ett recept som alltid går hem och som folk alltid vill ha receptet på!
Lisas Fläskfilé
1 fläskfilé
1 stor burk creme fraiche (el 2 små)
1 påse rivosto (torkad riven parmensan på påse fungerar också)
2 msk soya
salt å peppar
Skiva fläskfilén och stek den nästan färdig, salta å peppra. Lägg i en ugnsform och strössla över rivoston.
Blanda soyan och creme fraichen, häll på fläskfilén.
Grädda i ugn på 225 grader tills allt fått lite färg.
Servera med potatisklyftor och en sallad (rekomenderas att ha hackad rödlök i salladen!).
Detta är också enkelt men gudomligt gott!!
kyckling file (helst utan glas)
creme fresch
tomatpure
vitlök
ost
pita bröd
hacka kycklingfile i bitar brukar ha ca 500gram får 2st
steck dem så de blir klara med lite salt och peppar.'
häll i creme freschen och bland tomatpuren och 2-4vitlök pga av smak man här
häll i detta i pitabrödet och häll på ost mmm va gott
Vilken kanontråd- har skrivit av en del recept - blir att testa nästa vecka!
puffar lite...
Underbar tråd! Lägger i favoriter!
Min svärfar blev väldigt förtjust i denna smörgåstårta
www.alltommat.se/recept
Den här enkla maträtten bjuder vi ofta på och den blir lika uppskattad varje gång. Såsen känns superlyxig!
www4.arla.se/Default____17653.aspx
Denna uppskattades väldigt av både mig och gästerna.
Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
För: 6 personer
Ingredienser
6 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
salt
svartpeppar
5 dl creme fraiche 34 %
1 dl grädde
1 - 2 dl riven parmesanost
2 - 3 msk Thai Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3 - 4 msk kycklingfond
Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda ihop: Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr.Servera sallad och bulgur/ris till.