• Eliin80

    Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?

    Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!

    /Elin


    ♥٭ Elise 080706 ٭♥
  • Svar på tråden Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
  • Pippil8

    Hej, vilken toppen-tråd! Jag har köpt hem ingredienser för eilenna78s recept på kyckling-rödpesto-feta-ost. Några frågor om det går bra?
    Hur många kycklingfiléer till en burk creme fraiche + en matl-grädde?
    Ett normalstort paket fetaost till detta eller mer?
    Verkligen HELA burken med röd pesto?

    Det blir fredagsmiddagen här hos oss

  • scrapparlotta

    Gul13 skrev 2009-02-26 12:08:25 följande:


    Jag lägger det till högen med sparade-recept-att-göra-innan-jag-dör. För att svara på om barn äter det där så äter min 4 åring ingen sås what so ever och då försvinner ju liksom hela grejen tycker jag. Nu är min dotter en avancerad matvägrare så det går inte och ha henne som referens. Då skulle barn bara äta korv, ketchup, smör, glass och bearnasås.
    Aha....är våra 4 åringar släkt eller?? Våran 4 åring är typ alergisk mot sås...vägrar äta det. Skulle hon få bestämma så vore det mackaroner eller macka som gällde.....Så det blir nog inte lätt att få i henne det. Lillsyrran är raka motsattsen.....äter allt (om det inte är starkt kryddad mat....)
  • Trancygirl

    Medelhavs Lasange

    2 paket bacon
    2 gula lökar
    1 vitlöksklyfta
    2 burkar krossade tomater
    1 tsk chilipulver
    1 burk keso - 500 g
    ca 225 g fryst blad spenat - som ska tinas
    1/2 paket Lasange plattor
    3 st tomater
    2 dl riven ost
    kryddor

    Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacon i en gryta sen lök och vitlök. Häll i krossade tomater och krydda. Ta grytan från plattan och rör ner keso pch spenat. Börja och sluta med såsen, varva med lasange plattorna. Granera med skivade tomater och ost.
    I ugnen i ca 30-35 min!

  • Trancygirl

    Denna e oxå super god!

    Kyckling och banan gryta

    500g kycklingfilé
    1 purjolök
    2 paket bacon
    1 paprika
    1 banan
    1 tsk curry
    1 dl hönsbuljong
    3 dl vispgrädde
    1 st creme fraiche
    kryddor bla: cayenepeppar

    Bryn kyckling och lägg i en form, bryn sen bacon och lägg över. Skiva sen bananen och lägg över baconen. Hacka och bryn purjo, paprika med smör och curry. smält buljong i vatten och häll 2dl, sen grädde och krydda. Häll det sedan över blandningen i formen.
    i ugn: 20min i 225 grader!

  • Filurina

    Lätt och nyttig och ack så gott recept:

    4 st kycklingfilé(er), á 150 g
    2 st avocado(s)
    0,5 st röd lök(ar), liten
    2 st tomat(er)
    10 cm gurka
    1 msk chilipeppar, hackad, mild
    2 msk minifraiche
    0,5 st vitlöksklyfta(or)
    3 dl svarta bönor, kokta

    Finhacka vitlöken, rödlöken och jalapenon. Kärna ur tomaten och skär den i små bitar. Skala gurkan och skär den fint. Skär avokadon i små bitar och blanda sedan ner minifraiche, sköljda bönor och smaka av med salt.

    Stek eller grilla kycklingfilén och servera med bönguacamole.

    Jag brukar koka ris till så barnen blir nöjda också.

  • Vår stora lillbebis

    Kan tipsa om den här såsen som alla vi bjudit har frågat efter receptet på!
    Du kan ha det till egentligen vilket kött som helst men vi brukar ha den om man gör tex en stek i ugnen:

    1-1,5 msk rödlök
    1-2 tsk krossade vitpepparkorn
    1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
    1 msk kinesisk soja
    1 grönsaksbuljongtärning
    1 dl vatten
    3-4 dl creme fraiche
    Smör

    1. Fräs lök och peppar
    2. Tillsätt saft,soja,grönsaksbuljong och reducera till hälften
    3. Tillsätt creme fraiche och koka 2-3 minuter
    4. Smaka av med salt och smör

  • eilenna78
    Pippil8 skrev 2009-02-26 20:13:16 följande:
    Hej, vilken toppen-tråd! Jag har köpt hem ingredienser för eilenna78s recept på kyckling-rödpesto-feta-ost. Några frågor om det går bra? Hur många kycklingfiléer till en burk creme fraiche + en matl-grädde? Ett normalstort paket fetaost till detta eller mer? Verkligen HELA burken med röd pesto? Det blir fredagsmiddagen här hos oss
    Kycklingfile' för 4-5 pers
    normalstort paket feta
    och, ja, hela härliga burken! (Om den också är av normalstorlek...)

    Hoppas det ska smaka!
  • Sunshine69

    Hejsan
    Kort fraga till Eilenna... Varfor passar inte ris till? Kanns nar jag laser receptet som om ris skulle vara det basta... darfor nyfiken...

  • eilenna78
    Sunshine69 skrev 2009-02-27 16:53:08 följande:
    Hejsan Kort fraga till Eilenna... Varfor passar inte ris till? Kanns nar jag laser receptet som om ris skulle vara det basta... darfor nyfiken...
    Det blir liksom bara grötigt... Svårt att förklara men vi gillade inte konstistensen som blev med såsen. Den är rätt tjock.
  • Bumba

    Denna tråd kommer jag att spara! Vilket bra påhitt! =)
    Här kommer mitt bidrag

    Fläskfile i ugn

    2st fläskfiléer som skivas och bryns.
    1 stor burk gul sparris
    1 stor burk champinjoner
    1 stor burk färdig bearneise sås
    Lite riven ost.

    Sätt i gång ugnen på 200grader.
    Bryn fläskfilen. Lägg ner dem i en ugnssäkerform.
    Lägg på sparrisen och champinjonerna. Häll på såsen och strö över osten. Ställ in i ugnen och låt osten bli gyllenbrun. Färdig att servera.

    Servera med ris eller klyftpotatis, sallad och vitlöksbaguette.

Svar på tråden Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?