Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Hej, vilken toppen-tråd! Jag har köpt hem ingredienser för eilenna78s recept på kyckling-rödpesto-feta-ost. Några frågor om det går bra?
Hur många kycklingfiléer till en burk creme fraiche + en matl-grädde?
Ett normalstort paket fetaost till detta eller mer?
Verkligen HELA burken med röd pesto?
Det blir fredagsmiddagen här hos oss
Gul13 skrev 2009-02-26 12:08:25 följande:
Medelhavs Lasange
2 paket bacon
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater
1 tsk chilipulver
1 burk keso - 500 g
ca 225 g fryst blad spenat - som ska tinas
1/2 paket Lasange plattor
3 st tomater
2 dl riven ost
kryddor
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacon i en gryta sen lök och vitlök. Häll i krossade tomater och krydda. Ta grytan från plattan och rör ner keso pch spenat. Börja och sluta med såsen, varva med lasange plattorna. Granera med skivade tomater och ost.
I ugnen i ca 30-35 min!
Denna e oxå super god!
Kyckling och banan gryta
500g kycklingfilé
1 purjolök
2 paket bacon
1 paprika
1 banan
1 tsk curry
1 dl hönsbuljong
3 dl vispgrädde
1 st creme fraiche
kryddor bla: cayenepeppar
Bryn kyckling och lägg i en form, bryn sen bacon och lägg över. Skiva sen bananen och lägg över baconen. Hacka och bryn purjo, paprika med smör och curry. smält buljong i vatten och häll 2dl, sen grädde och krydda. Häll det sedan över blandningen i formen.
i ugn: 20min i 225 grader!
Lätt och nyttig och ack så gott recept:
4 st kycklingfilé(er), á 150 g
2 st avocado(s)
0,5 st röd lök(ar), liten
2 st tomat(er)
10 cm gurka
1 msk chilipeppar, hackad, mild
2 msk minifraiche
0,5 st vitlöksklyfta(or)
3 dl svarta bönor, kokta
Finhacka vitlöken, rödlöken och jalapenon. Kärna ur tomaten och skär den i små bitar. Skala gurkan och skär den fint. Skär avokadon i små bitar och blanda sedan ner minifraiche, sköljda bönor och smaka av med salt.
Stek eller grilla kycklingfilén och servera med bönguacamole.
Jag brukar koka ris till så barnen blir nöjda också.
Kan tipsa om den här såsen som alla vi bjudit har frågat efter receptet på!
Du kan ha det till egentligen vilket kött som helst men vi brukar ha den om man gör tex en stek i ugnen:
1-1,5 msk rödlök
1-2 tsk krossade vitpepparkorn
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 msk kinesisk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
3-4 dl creme fraiche
Smör
1. Fräs lök och peppar
2. Tillsätt saft,soja,grönsaksbuljong och reducera till hälften
3. Tillsätt creme fraiche och koka 2-3 minuter
4. Smaka av med salt och smör
Hejsan
Kort fraga till Eilenna... Varfor passar inte ris till? Kanns nar jag laser receptet som om ris skulle vara det basta... darfor nyfiken...
Denna tråd kommer jag att spara! Vilket bra påhitt! =)
Här kommer mitt bidrag
Fläskfile i ugn
2st fläskfiléer som skivas och bryns.
1 stor burk gul sparris
1 stor burk champinjoner
1 stor burk färdig bearneise sås
Lite riven ost.
Sätt i gång ugnen på 200grader.
Bryn fläskfilen. Lägg ner dem i en ugnssäkerform.
Lägg på sparrisen och champinjonerna. Häll på såsen och strö över osten. Ställ in i ugnen och låt osten bli gyllenbrun. Färdig att servera.
Servera med ris eller klyftpotatis, sallad och vitlöksbaguette.