Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
En ganska mastig rätt, men åh så god!!! Alla som ätit den vill ha receptet och vi hade den tom på buffe'n på vårat bröllop. Cateringfirman har nu lagt in den i sin meny!
Ta fram en ugnsform och häll i allt detta:
1 burk Ceme fraiche
1 Matlagningsgrädde
1 burk röd pesto
1 paket smulad fetaost
Soltorkade tomater (jag brukar ta dom torkade på påse så slipper man oljan)
lite salt och peppar
Blanda allt ordentligt
Bryn kycklingfile lite snabbt i stekpannan och lägg sedan i formen med såsen.
Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter på ca 225 grader.
Serveras till potatisklyftor, hemgjorda eller köpta, lika gott med båda
(kan ej rekommendera detta till ris)
Kommer just bara ihåg när jag gjorde lammsadel och när jag gjorde lammstek som blev så vansinnigt goda.
Sen gjorde jag en köttfärspaj med lammfärs som var lika god som godis. TIll köttfärspajen kan man ha valfrifärs.
Hojta till om ni vill ha recept på lammsadel och lammsteken.
Tomattäckt köttfärspaj
För: 6 personer
Ingredienser
Pajdeg:
4½ dl vetemjöl
200 g margarin
3 msk vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
2 gula lökar
200 g champinjoner
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
4 msk tomatpuré
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
3-4 tomater
1-2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter. Fräs under tiden köttfärs, lök och svamp. Tillsätt mjöl, tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt, peppar. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med pressad vitlök.
Tryck ut 3/4 av degen i en pajform så att botten och kanterna blir täckta. Häll i köttfärsfyllningen. Lägg resten av pajdegen i en snodd runt kanten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Ta ut formen och lägg på skivade tomater och strö över osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
Gott med en grönsallad till.
Kycklinggryta Basilika
Ingredienser
4 st Kyckling filé tärnad i tärningstora bitar
1 msk margarin till stekning
200 gram färska champinjoner
1 tsk salt & peppar
1 burk crème fraiche franska örter
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk kinesisk soja
1 msk kycklingfond på flaska
1 kruka färsk basilika
Gör så här
Tärna kycklingen och stek i margarin tills de blir genomstekta.
Klyfta champinjonerna och stek med tillsammans med kycklingen. Salta och peppra.
Blanda samman fond, grädde, creme fraiche och soja. Häll över det i grytan och låt småputtra några minuter.
Strimla bladen från en kruka basilika och strö över strax innan servering.
Serveringsförslag
ris
A´la Fläskfilé
1 st fläskfilé
2 paket bacon
2 st bananer
2 burkar mandariner , konserverade
4 tsk curry
2 msk mango chutney
5 dl grädde (valfri procent men kokbar)
1 klyfta vitlök, krossad
Gör så här
Börja med att skära bort skin och en del av fettet från filén, skär sen filén i 1 cm tjocka skivor. Krydda med en del utav curryn stek sedan på medel värme till en gyllene färg på båda sidor.
Lägg över filén på botten av en ugnsfast form. Skiva bacon och bryn i stekpannan, låt sedan baconet rinna av på en bit hushållspapper. Skiva bananerna och lägg tillsammans med mandarinerna över fläskfilén.
När baconet har droppat av läggs även dom över i den ugnsfasta formen. Nu till såsen: Vispa ihop grädde, mango chutney, curry och vitlök. Häll sedan detta som ett täcke över köttet, frukterna och baconet.
Ställ in formen i mitten av ugnen på 200 grader (kan sänkas efter ett tag om färgen blir för mörk,eller täckas med aliminiumfolie)i ca 30 min eller när såsen börjat tjockna.
Serveringsförslag
Servera med Ris och en god sallad.
Kyckling gryta med enbär
(speciel i smaken pga, enbären men mycket god)
4 st kycklingfileer
15 st enbär
1 tsk timjan
1 dl svartvinbärssaft (koncentrerad)
2 burkar Champinjoner, skivade
2,5 dl grädde (valfri procent men kokbar)
2,5 dl mjölk
2 msk soja (sån som färgar såsen, inte med smak)
1 st lök ,hackad
Gör så här
Hacka löken och bryn den i stek kastrull. Skär kycklingen i tärningar och lägg i dom tillsammans med löken och stek tills färdigt.
Enbären ska läggas i hela men jag gillar inte att få hårda enbär i munnen så jag kör dom ett tag i magic bullit så de blir som timjanen är.
Krydda kycklingen med enbären och timjan och lite salt. Lägg därefter i champinjonerna, svartvinbärsaft, grädde och mjölk.
Nu är allt rosa så nu kan du hälla i sojan som färgar det brunt. Låt detta sjuda ett tag så grädden reduceras något. Blir det inte tjockt kan du hälla i lite brun maizena redning. Är den för tjock kan du slå på lite vatten.
Serveringsförslag
Ris
Här kommer min paradrätt! :)
Stek 1kg kycklingfilé. Lägg ner i en ugnssäker form, lägg gorgonzolaost över filéerna och fyll på med grädde och kalvfond - jag brukar ta 3dl grädde och nästan en hel flaska fond. Grädda i ugn runt 20 min på 200-225 grader, servera sen med tagiatelle (gärna spenatsmak,grönsallad och vitt vin.
Hoppas den smakar!
Gul 13: Vill gärna ha recepten på lamm!!
eilenna78 skrev 2009-02-18 08:26:55 följande: