Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Ge mig receptet på det du bjudit på och som du fått mest uppskattning för...Så att jag också kan få lite uppskattning!
/Elin
Min högsta önskan: Vilket tur att jag kollade in denna tråd idag.
Stekte köttfärs igår kväll (så att den inte skulle bli dålig) att ha till middag idag men hade ingen aning om vad jag skulle göra med den. Trött på köttfärssås, tacos osv.
Men så såg jag receptet på PYTT-I-BAGDAD och den blir det ikväll. Hoppas på att det går hem hos sonen på 2 år också.
Inlägg #66 på sidan 7 i tråden. Recept från medlemmen: min högsta önskan.
Jag tyckte det blev jätte gott, sambon tyckte att det var mer som ett tillbehör. Men han äter som en häst!
PYTT-I-BAGDAD:
1 kg köttfärs
4 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
Bryn allt tillsammans i stekpannan.
Koka 6-7 portioner ris och blanda med det brynta.
4 dl mellangrädde
4 dl chilisås
4 tsk curry
1 krm svartpeppar
4 dl creme fraiche
Rör samman alla ingredienser och blanda med ris- och köttfärsröran.
Häll i smorda formar. Gräddas i 15 min i 250 grader.
Servera med te x ananas, päron, mandarinklyftor, banan, jordnötter, melon, körsbärstomater, gurka, mm.
Ett gott bröd passar också bra till!
*puffar lite och ser om det blir liv i tråden igen*
Den här lilla förrätten har jag fått mycket uppskattning för. Det är en parmesankorg fylld med skagenröra. Så gott!
http://louisespis.blogspot.com/2010/05/parmesankorg-med-skagenrora.html
Det finns en fantastisk lax med vitvinssås och västerbottensost som alltid får beröm.
http://vasterbottensost.com/100-jakten/lax-i-ugn-med-vasterbottensost/
Fast jag brukar göra vitvinssåsen på ett annat sätt, där jag fräser upp massor av lök och låter den koka in med vitvinet och grädden, och sedan silar jag bort löken innan jag reder och kryddar såsen. Och så brukar jag inte ställa laxrullarna på högkant, utan lägga den ner som rullader i formen.
Det här har jag bjudit på flera gånger och gästerna tycker alltid att det är gott.
Hittade det när jag letade efter nya recept en dag.
Hoppas du också gör det!
http://www.tasteline.com/Recept/Kycklingfile_eller_flaskfile_i_basilika_och_timjansas