• Anonym (En tjockis)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Igår visade vågen på 98,8!! Det är snäppet för mycket för mina 170 cm. Jag har under de senaste åren provat allt mellan Viktklubb, pulver, LCHF (hatade det) och GI. Alltid samma visa. Jag går ner lite, och sedan upp igen.

    Jag behöver hjälp, men vet inte var den finns. Jag pratade med läkaren på VC som bara sa att "ash, det är bara att äta mindre och röra sig mer, det är ju ingen raketforskning precis".

    Nej, nej. . det fysiska är ingen raketforskning, men det psykiska!! Det är det som är grejen, ju.

    Nåväl, vad mycket text det blev. Är det någon som har tips, vill hänga på en viktresa eller känner till någon levande, fungerande tråd som jag kan hoppa in i?

  • Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!
  • Anonym (Balans)
    Inte jag skrev 2014-10-19 22:34:48 följande:

    Jag googlade på det och förstår vad du menar men som jag säger så behöver man inte äta för mycket kött heller även inom lchf. 

    Vad menar du med grövre kolhydrater? Är det fullkorn du menar då eller? Självklart äter man kolhydrater om man äter lchf fast max 5 gr kh per 100 gr. Det är för mycket kh och stärkelse i linser, bönor och kikärtor. Du vet väl att stärkelse inte är bra för kroppen eller hur?


    Det är det jag menar! Man ser inte till kvaliteten på kolhydraterna - bara mängden. En vegetarisk måltid med böngryta, råris och råkost är alltså dålig? I mina ögon är det väldigt hälsosam mat Kolhydrater är bra för hjärnan har jag hört!
  • Anonym (Balans)

    T.S. Skaffa en crosstrainer istället för löpband. Det blir mjukare rörelser och borde inte dunka i golvet. Då kan man köra hårt utan att knäna tar stryk.

    Men det låter ju toppen att du bor vid skogen! Bra för både kropp och psyke. Inte riktigt samma sak att stå på rad på maskinerna på gymmet med tv-apparater framför

    Lycka till med Paleo!

  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-20 08:26:22 följande:
    Det är det jag menar! Man ser inte till kvaliteten på kolhydraterna - bara mängden. En vegetarisk måltid med böngryta, råris och råkost är alltså dålig? I mina ögon är det väldigt hälsosam mat Kolhydrater är bra för hjärnan har jag hört!
    Ja rätt kolhydrater är bra för hjärnan. Skrattande Du kanske skulle söka på linser, råris, bönor har för mycket stärkelse som höjer kh som det gör i potatis, pasta och ris gör. Alla underjordsgrönsaker har oxå för mycket kolhydrater och ovanjordsgrönsaker, förutom ärtor, har mindre kolhydrater som är bra att äta. Lchfare äter kolhydrater men de rätta kolhydraterna. Äter hellre blomkål och broccoli än de snabba och stärkelserika kolhydraterna. Glad
  • MsM84

    Det viktigaste med viktminskning är inte vilken diet man väljer, utan att man bestämmer sig för något som funkar för en själv, och sen att man håller sig till det. Man kommer aldrig märka stora resultat på ett par veckor, däremot på en längre tid. Går du ner 0,5 kg på en vecka så tänker du kanske att det inte är så mycket, tänker du däremot att om det fortsätter så här så har jag gått ner 26 kg om ett år och övervikten är borta så känns det mer ordentligt. 

    Identifiera dina svaga punkter (för dig verkar det vara vin) och sätt mål för vad som är ok. T ex, dricka en flaska i veckan, eller så är det kanske lättare att prova att helt avstå vinet? För att jag inte ska slinka tillbaka när jag bestämt mig så krävs tydliga regler, sötsaker är min akilleshäl, och då har jag bestämt att jag ska inte köpa något sött, och då slipper jag hamna i diskussioner med mig själv om jag ska ha den där chokladbiten i affären eftersom jag redan vet att det ska jag INTE. 

  • Anonym (En tjockis)

    Och självklart ska regnet ösa ner bara för att jag skulle promenera. Ja, ja, jag SKA ut (är van att gå i regn sedan jag hade hund nyligen), men visst känns det typiskt. . .

  • Anonym (Susan)
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-18 21:09:39 följande:

    Undrarm det inte blir Viktväktarna och så kan jag komplettera med deras matkasse från CityGross? Det verkar vara vettigt, och så kanske, kanske jag får dagistid för at gå på gym.


    Jag går på viktväktarna! 


     


    Innan testade jag lchf - hatade det.. Mycket kött,fett och flott... Fick förgiftning. då min kropp ogillar mycket protein. samt gick jag upp i vikt, jag gav det en chans på 3 månader och mådde bara dåligt.


    Jag prövade en app som räknade kalorier och det fungerade heller inte. Jag låg lågt hela tiden men det funkade inte. Jag var hungrig orkeslös och gick inte ner i vikt..


    Jag åt som vanligt men minskade mina portioner, funkade inte heller. trots att jag motionerade..


    Jag pratade med dietist och den maten fungerade inte heller..  Jag fortsatte gå upp i vikt ändå.. Vi bytte flera gånger och ändrade.


    Körde på Gi metoden. Men det skedde ingen förändring på vikten ändå..


    Körde 5:2 men mådde så dåligt då jag ändå inte äter på kvällar, så att fasta och äta så lite.. Så gick jag upp i vikt! och var orkeslös..


    Kämpade i 3 år att gå ner i vikt och inget funkade. Jag prövade ALLT


    (Kan tillägga jag tränar och är numera vegetarian efter min lchf erfarenhet går jag aldrig tillbaka till kött..)


     


    Jag prövade viktväktarna hade dock inget hopp om att gå ner i vikt. Men jag kände jag ville pröva allt, innan jag gav upp och fick förlika mig med att vara överviktig.


    Det var en omställning att hitta nya recept och appen räknade alla propoints men det har tagit tid att lära mig vad alla har för propoints, så jag inte behöver tänka lika mycket. 


    Och jag är såååå himla nöjd.


    Jag äter ALLT (utom kött då jag är vegetarian) Men annars äter jag allt, pizza, chips, popcorn, bullar, fikabröd, mackor, ALLT. God mat, ute mat, ris pasta, potatis, quinoa, grönsaker, sallader tacos, lasange what ever! Jag har ätit glass och tårta på kalas utan dåligt samvete! Nu låter det som jag bara äter onyttigt. Men grejen är att jag kan äta nyttigt hela dagen sen unna mig onyttigt på kvällen och ändå gå ner i vikt


     


    Det är det som gör att viktväktarna är ett vinnande koncept det är ingen "diet".


    Du fastar inte, du äter inte enformigt. Dina barn kan äta det du äter. 


    Mina barn har älskat dom nya recepten och samtidigt kan dom äta den gamla vanliga kosten. Och jag går ALDRIG hungrig, och då menar jag aldrig.


    Det här är det första som har tagit på min vikt och jag går ner. Jag har gått på viktväktarna i 1 år nu ca. Och har gått ner till min målvikt. Utan ansträngning.


    Jag tränar hemma, kroppsträning 2 gånger i veckan. Det gör jag medans barnen e hemma antingen på morgonen eller kvällen. Ca 30-40 min per gång.  Sen går jag dom dagarna jag behöver gå någonstans. Om jag bara är hemma hela dagen kan jag äta gott ändå. 


    Jag har inte slutat på viktväktarna fast jag nått min målvikt. Jag trivs så bra med kontrollen över hur mycket jag äter. En våg kan vara guldvärt när man lagar maten. Jag brukar skriva recept och skriva hur mycket dom väger så vet jag hur mycket jag kan äta. Och grönsaker och frukt finns ju ingen gräns på!


    Ge viktväktarna ett försök  

  • UCharlotte
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-18 12:50:45 följande:

     


    Jag tror du måste jobba hårt med den mentala biten för att klara av en livsstilsförändring. Banta lite snabbt kan alla, men förändra livet är svårt.

    Börja fundera på varför du vill gå ner i vikt.
    Fundera på mål och målbilder.
    Tänk igenom vad du är villig att offra för att komma dit, samt vad du absolut inte kan tänka dig att ge upp eller lägga ner energi på. Inte förrän du benat ut vad du vill och vad du är villig att offra för att ta dig dit kan man hitta ett fungerande sätt för en bra viktminskning.
    Intellekt i bimbodräkt
  • Anonym (viktpendlaren)

    Fick en avhyvling av en läkare för många år sedan för att jag åt för oregelbundet, inte så att jag var över eller underviktig, men jag åt sällan frukost eller lunch, men jag "smååt" frukt under dagen (om jag inte sov efter jobb. Det enda ordentliga mål mat jag åt var middagen, ett praktexempel på tallriksmodellen. Och det klarade jag mig på. Jag tänkte sällan eller aldrig på mat, kände mig varken utsvulten eller övermätt. Och jag var, och är, fysiskt aktiv även om jag inte tränar på gym.
    Men jag lyssnade och gjorde som läkaren sa och började med att försöka ät frukost. Det tog flera månader innan jag lyckades känna nåt annat än illamående efter jag ätit frukost. Ibland kom den i retur. Lunch gick ännu sämre, då jag inte alls kände mig hungrig redan några timmar efter frukost. Slutade äta frukt under dagen då jag var alltför mätt. Började bli förstoppade och få problem med magen. Ökade långsamt i vikt, och istället för att ha ett okomplicerat förhållande till mat blev jag helt fixerad. Och allt tyngre. Jag provade att räkna kalorier, äta fler mindre mål, viktväkta, pulver..... Men faktum är att jag mådde skit, hela tiden.
    För tio år sedan gav jag upp. Jag äter inte frukost längre, jag äter frukt och lite grönt under dagen när jag är hungrig, inte för att klockan är si eller så. Middagen är vällagad och välkomponerad. Jag låter hungern bestämma vad, när och hur mycket jag ska äta. Och se, jag har tappat överflödskilona, magen fungerar som den ska, jag mår inte illa och är inte uppblåst som en spärrballong och jag är inte längre fixerad vid mat.
    Det kanske passar andra att äta tre mål mat och mellanmål, men jag mår skit av det. Kanske är det bästa att alla hittar ett eget sätt att äta och förhålla sig till mat istället för att följa en massa tips och råd från "vetare".

  • Annica71

    Har bara läst trådstarten men jag har också testat många varianter såsom Viktväktarna, Pulver osv osv. Gått ner men sen upp igen.


    För två år sedan slutade jag med godis, fikabröd och läsk. Samtidigt halverade jag portionsstorlekarna av potatis, ris och pasta och åt mer grönsaker. Började springa 5 km/3 ggr i veckan Detta gjorde att jag gick ner 20 kg på ett år.

    Lycka till.


    Annica med Tiffany 2005-07-10 och Melanie 2007-04-10
  • Anonym (Anonym)

    Ni som snackar om LCHF, är det verkligen så bra att vara utan kolhydrater i flera månader? Och när man slutar med LCHF och börjar äta kolhydrater då går man säkert upp igen. Ts du kan äta allt fast i mindre portioner, det är det bästa och rör på dig lite mer bara så ska du se att du kommer gå ner efter ett tag.

Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!