Inlägg från: Anonym (viktpendlaren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (viktpendlaren)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Fick en avhyvling av en läkare för många år sedan för att jag åt för oregelbundet, inte så att jag var över eller underviktig, men jag åt sällan frukost eller lunch, men jag "smååt" frukt under dagen (om jag inte sov efter jobb. Det enda ordentliga mål mat jag åt var middagen, ett praktexempel på tallriksmodellen. Och det klarade jag mig på. Jag tänkte sällan eller aldrig på mat, kände mig varken utsvulten eller övermätt. Och jag var, och är, fysiskt aktiv även om jag inte tränar på gym.
    Men jag lyssnade och gjorde som läkaren sa och började med att försöka ät frukost. Det tog flera månader innan jag lyckades känna nåt annat än illamående efter jag ätit frukost. Ibland kom den i retur. Lunch gick ännu sämre, då jag inte alls kände mig hungrig redan några timmar efter frukost. Slutade äta frukt under dagen då jag var alltför mätt. Började bli förstoppade och få problem med magen. Ökade långsamt i vikt, och istället för att ha ett okomplicerat förhållande till mat blev jag helt fixerad. Och allt tyngre. Jag provade att räkna kalorier, äta fler mindre mål, viktväkta, pulver..... Men faktum är att jag mådde skit, hela tiden.
    För tio år sedan gav jag upp. Jag äter inte frukost längre, jag äter frukt och lite grönt under dagen när jag är hungrig, inte för att klockan är si eller så. Middagen är vällagad och välkomponerad. Jag låter hungern bestämma vad, när och hur mycket jag ska äta. Och se, jag har tappat överflödskilona, magen fungerar som den ska, jag mår inte illa och är inte uppblåst som en spärrballong och jag är inte längre fixerad vid mat.
    Det kanske passar andra att äta tre mål mat och mellanmål, men jag mår skit av det. Kanske är det bästa att alla hittar ett eget sätt att äta och förhålla sig till mat istället för att följa en massa tips och råd från "vetare".

Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!