Inlägg från: UCharlotte |Visa alla inlägg
  • UCharlotte

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-18 12:50:45 följande:

     


    Jag tror du måste jobba hårt med den mentala biten för att klara av en livsstilsförändring. Banta lite snabbt kan alla, men förändra livet är svårt.

    Börja fundera på varför du vill gå ner i vikt.
    Fundera på mål och målbilder.
    Tänk igenom vad du är villig att offra för att komma dit, samt vad du absolut inte kan tänka dig att ge upp eller lägga ner energi på. Inte förrän du benat ut vad du vill och vad du är villig att offra för att ta dig dit kan man hitta ett fungerande sätt för en bra viktminskning.
    Intellekt i bimbodräkt
  • UCharlotte

    I det stora hela handlar det om kalorier in och ut, så rent teoretiskt kan man leva på choklad och gå ned i vikt, men man får då gå hungrig då man inte får äta så mycket, samt man går miste om en massa vitaminer, mineraler och annat nödvändigt.

    Alla dieter funkar (om man inte är allergiskt eller något sånt), OM man fullföljer dem. Klarar man inte av att fullfölja den så har man valt fel diet, eller så har man inte bestämt sig för att ned i vikt är viktigare än sekundens njutning på tungan.

    Sen borde alla lära sig sina kroppar för att hitta den diet som passar just dem. VV, VK, LCHF, Stenålderskost, Lågkalori eller lågkolhydrat. Kanske passar 5:2, eller 264:1 bäst. Kanske är det helt enkelt så att man är redo att börja träna hårt och då kan äta nästan vad man vill och ändå snygga till formen.

    Kolla hormonnivåer, insulinkänslighet, saknar du något, är du överkänslig mot något? Dricker du tillräckligt med vatten och får du tillräckligt många timmars sömn?

    Viktnedgång är enklast att fixa med kostförändringar. Bli snygg i kroppen, ja då måste du kasta in några träningspass också.

    Jag personligen gillar inte fasta-dieter eller fett-dieter.
    Jag tror på lagom av allt.


    Intellekt i bimbodräkt
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!