• Anonym (En tjockis)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Igår visade vågen på 98,8!! Det är snäppet för mycket för mina 170 cm. Jag har under de senaste åren provat allt mellan Viktklubb, pulver, LCHF (hatade det) och GI. Alltid samma visa. Jag går ner lite, och sedan upp igen.

    Jag behöver hjälp, men vet inte var den finns. Jag pratade med läkaren på VC som bara sa att "ash, det är bara att äta mindre och röra sig mer, det är ju ingen raketforskning precis".

    Nej, nej. . det fysiska är ingen raketforskning, men det psykiska!! Det är det som är grejen, ju.

    Nåväl, vad mycket text det blev. Är det någon som har tips, vill hänga på en viktresa eller känner till någon levande, fungerande tråd som jag kan hoppa in i?

  • Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!
  • Anonym (En tjockis)
    Anonym (Nej till socker) skrev 2014-10-20 20:40:48 följande:

    Allt som innehåller vete, korn, råg och havre är inflammatoriskt för tarmarna pga gluten.

    Om person 1 äter rostat vitt bröd med ost, smör och marmelad på till frukost, så räknas denne som normal.

    Om person 2 äter knäckebröd med smör, skinka och gurka på och ett kokt ägg, så räknas denne som normal.

    Om person 3 äter en bulle på Statoil och kaffe med socker i så räknas denne som normal.

    Men, om person 4 äter skinka, ost, gurka och smör, ett kokt ägg och dricker kaffe med grädde i till frukost så är denne person ett onormalt dietmonster.

    Dyrt med lchf??

    Du äter middag med familjen, kött och pommes, beasås och sallad.

    Det enda du gör är att inte äta pommesen.

    Hur blir det dyrt?


    Fast det är dyrt ed kött istället för korv eller bönbiffar. Överjordsgrönsaker är dyrare än rotfrukter (utom vitkål, men det får man j inte äta).

    Självklart beror det ju på hur mycket man normalt lägger på mat, men under den tiden jag levde på LCHF gick kostnaderna upp markant.

    Nu vet jag inte hur LCHF ställer sig till innanmat, men annars är ju det billigt. 
  • Anonym (Nej till socker)
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-20 21:10:42 följande:

    Fast det är dyrt ed kött istället för korv eller bönbiffar. Överjordsgrönsaker är dyrare än rotfrukter (utom vitkål, men det får man j inte äta).

    Självklart beror det ju på hur mycket man normalt lägger på mat, men under den tiden jag levde på LCHF gick kostnaderna upp markant.

    Nu vet jag inte hur LCHF ställer sig till innanmat, men annars är ju det billigt. 


    Det går lika bra med köttfärs, fläskfärs, kyckling, viss korv, fisk/skaldjur.

    Dessutom äter man inte i lika stora mängder som innan, på lediga dagar blir jag bara hungrig en gång om dagen, så då äter jag bara ett mål.

    Plus det finns ingen snabbmat som är tillräckligt ren så det lägger man inga pengar på längre heller.

    Storkok och matlådor i frysen är tricket :)
  • Anonym (En tjockis)
    Anonym (Nej till socker) skrev 2014-10-20 21:29:23 följande:
    Det går lika bra med köttfärs, fläskfärs, kyckling, viss korv, fisk/skaldjur.

    Dessutom äter man inte i lika stora mängder som innan, på lediga dagar blir jag bara hungrig en gång om dagen, så då äter jag bara ett mål.

    Plus det finns ingen snabbmat som är tillräckligt ren så det lägger man inga pengar på längre heller.

    Storkok och matlådor i frysen är tricket :)
    Fast inte ens köttfärs etc kommer ner i samma pris som korv, färdiga köttbullar, bönbiffar, blodpudding, potatisbullar och allt annat som vi normalt livnär oss på i den här familjen. Till det kommer mycket rotsaker och groddar. Frukt efter säsong.

    Nu kan jag tillägga att vi normalt har extremt låga matkostnader så det är klart att det är svårt att upprätthålla med LCHF med krav på kött (om än kyckling och färs), grönsaker ovan jord osv.
  • Inte jag
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-20 21:43:38 följande:
    Fast inte ens köttfärs etc kommer ner i samma pris som korv, färdiga köttbullar, bönbiffar, blodpudding, potatisbullar och allt annat som vi normalt livnär oss på i den här familjen. Till det kommer mycket rotsaker och groddar. Frukt efter säsong.

    Nu kan jag tillägga att vi normalt har extremt låga matkostnader så det är klart att det är svårt att upprätthålla med LCHF med krav på kött (om än kyckling och färs), grönsaker ovan jord osv.
    Det är inte krav på kött i lchf. Annars hade inte vegetarianer kunnat äta
  • Anonym (Nej till socker)
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-20 21:43:38 följande:

    Fast inte ens köttfärs etc kommer ner i samma pris som korv, färdiga köttbullar, bönbiffar, blodpudding, potatisbullar och allt annat som vi normalt livnär oss på i den här familjen. Till det kommer mycket rotsaker och groddar. Frukt efter säsong.

    Nu kan jag tillägga att vi normalt har extremt låga matkostnader så det är klart att det är svårt att upprätthålla med LCHF med krav på kött (om än kyckling och färs), grönsaker ovan jord osv.


    Ok för mig handlar det om prioriteringar. Om höga matkostnader innebär bra hälsovärden, och normalvikt plus hög energinivå så är jag nöjd.

    Om du lyckas med det av den kosten (färdigmat) plus låga matkostnader så good for you.

    För mig finns det ingen smak eller mat eller prislapp som slår att hela kroppen mår bra, aldrig magproblem, aldrig ont och värk, aldrig låg/högt blodsocker.
  • Anonym (Godkväll)
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-20 21:43:38 följande:

    Fast inte ens köttfärs etc kommer ner i samma pris som korv, färdiga köttbullar, bönbiffar, blodpudding, potatisbullar och allt annat som vi normalt livnär oss på i den här familjen. Till det kommer mycket rotsaker och groddar. Frukt efter säsong.

    Nu kan jag tillägga att vi normalt har extremt låga matkostnader så det är klart att det är svårt att upprätthålla med LCHF med krav på kött (om än kyckling och färs), grönsaker ovan jord osv.


    Räknar ni in alla godsaker i era matkostnader? Det gjorde nämligen inte vi. Tyckte det var dyrt att äta GI i början, men sen märkte vi att det inte var så eftersom vi sparade in så mkt på att inte köpa snacks, läsk, skräpmat etc.
  • Anonym (En tjockis)
    Anonym (Godkväll) skrev 2014-10-21 12:28:40 följande:
    Räknar ni in alla godsaker i era matkostnader? Det gjorde nämligen inte vi. Tyckte det var dyrt att äta GI i början, men sen märkte vi att det inte var så eftersom vi sparade in så mkt på att inte köpa snacks, läsk, skräpmat etc.
    Vinet, menar du? Ja, det ligger väl hälften på nöje och hälften på mat.  . Annars köper jag aldrig godsaker. Äter aldrig godis eller så. Däremot har det blivit för mycket pommes, grädde, smör, pasta och skit. Det är mer maten som gjort det än en massa tilltugg.

    PS: Hade gått ner ett kilo på morgonen! Jag vet att det bara är vatten, men det är ändå roligt att se att det händer något och att kroppen reagerar!
  • Anonym (Anonym)

    Är fetaost nyttigt? Kan man ha det i salladen hela tiden? Någon som vet här?

  • Anonym (En tjockis)

    Och jag skulle vilja veta hur man reder av en gryta utan mjölk eller mjöl. Är det bara kokosmjölk som gäller (så det smakar kokos om allt)?

  • Anonym (Susan)
    Inte jag skrev 2014-10-20 17:55:08 följande:
    Mjölk brukar man inte dricka i lchf. Så det går bort av sig själv. Kör man strikt lchf så brukar man inte köra grädde. Men grädde går bra om man inte ha 1 liter om dagen utan man kanske gör mindre än 5 dl om dagen. Smör är superbra tycker jag. Vad tycker du man ska istället för smör?
    Jag använder inte ens smör. Eftersom jag är vegetarian och äter mestadels quorn så behöver man aldrig tillägga smör. Man kokar quorn i vatten och kryddar som vanligt. 
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!