• Anonym (En tjockis)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Igår visade vågen på 98,8!! Det är snäppet för mycket för mina 170 cm. Jag har under de senaste åren provat allt mellan Viktklubb, pulver, LCHF (hatade det) och GI. Alltid samma visa. Jag går ner lite, och sedan upp igen.

    Jag behöver hjälp, men vet inte var den finns. Jag pratade med läkaren på VC som bara sa att "ash, det är bara att äta mindre och röra sig mer, det är ju ingen raketforskning precis".

    Nej, nej. . det fysiska är ingen raketforskning, men det psykiska!! Det är det som är grejen, ju.

    Nåväl, vad mycket text det blev. Är det någon som har tips, vill hänga på en viktresa eller känner till någon levande, fungerande tråd som jag kan hoppa in i?

  • Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!
  • Anonym (Balans)
    Inte jag skrev 2014-10-20 13:31:22 följande:

    Det är jättekul och jag kommer aldrig sluta. Hittar på en massa nya maträtter och som är jättegott. Varför ska man äta saker som gör en sjuk? 


    Fast jag tror inte du hittar någon läkare som skulle påstå att du blir sjuk av råris, hela korn och bönor. Förutom möjligen kostdoktorn..
  • Anonym (Passionata)
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 13:34:45 följande:
    Vad menas med det? Jag blev konstig och kände mig skakig och svimfärdig och därför vågade jag inte fortsätta.
    Blodsockerfall.
  • Anonym (Anonym)
    Inte jag skrev 2014-10-20 13:31:22 följande:

    Det är jättekul och jag kommer aldrig sluta. Hittar på en massa nya maträtter och som är jättegott. Varför ska man äta saker som gör en sjuk? 


    Vadå gör en sjuk? Pasta, ris och potatis gör ingen sjuk om du äter i rätt mängd.
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-20 13:36:17 följande:
    Fast jag tror inte du hittar någon läkare som skulle påstå att du blir sjuk av råris, hela korn och bönor. Förutom möjligen kostdoktorn..
    och när blir man inte sjuk av stärkelse? Varför äta de dåliga kolhydraterna för? Kanske bäst att kolla upp det där själv.
  • Inte jag
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 13:38:42 följande:
    Vadå gör en sjuk? Pasta, ris och potatis gör ingen sjuk om du äter i rätt mängd.
    De är ju snabba kolhydrater och ökar blodsockret och blodtrycket ordentligt. Vem vill bli sjuk av det?
  • LaLola
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 13:34:45 följande:
    Vad menas med det? Jag blev konstig och kände mig skakig och svimfärdig och därför vågade jag inte fortsätta.
    Din kropp är van att få i sig en viss sorts föda (med socker) o när den inte får det, ja då mår man dåligt.
  • Anonym (Passionata)
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 13:34:45 följande:
    Vad menas med det? Jag blev konstig och kände mig skakig och svimfärdig och därför vågade jag inte fortsätta.
    Du är van vid en kost som får ditt blodsocker att åka som en bergochdalbana. Äta en viss typ av mat som gör dig pigg, och sen dimper humöret ner och då äter du något och kommer upp dig igen, sen efter några timmar så dimper det ner igen.

    Det kan ta lite tid för dig att gå från berg-och-dal-banan till det raka spåret där allt är i balans. Men balans är att föredra, det gör ditt humör bättre också.
  • Anders 386
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 12:17:29 följande:

    Ni som snackar om LCHF, är det verkligen så bra att vara utan kolhydrater i flera månader? Och när man slutar med LCHF och börjar äta kolhydrater då går man säkert upp igen. Ts du kan äta allt fast i mindre portioner, det är det bästa och rör på dig lite mer bara så ska du se att du kommer gå ner efter ett tag.


    Man slutar inte med LCHF. Det är liksom det som är grejen. Du äter precis "som vanligt" men plockar bara bort vissa livsmedel. (Som oftast mest är bukfylla utan så mycket smak, som tex potatis pasta o ris) Finessen med LCHF är att man äter sig mätt till skillnad mot många andra dieter där man måste svälta sig ner i vikt. Och det går att lägga till en del kolhydrater bara man har lite koll på mängden och GI-värdet. Jag har själv ätit LCHF i snart sju år. Och jag tänker fortsätta så hela mitt liv. Om det inte kommer några nya vetenskapliga rön som talar mot det förstås...  Men hittills har ingen lyckats trots att dom försökt..  Glad
  • Anonym (Passionata)
    Anders 386 skrev 2014-10-20 13:52:29 följande:
    Man slutar inte med LCHF. Det är liksom det som är grejen. Du äter precis "som vanligt" men plockar bara bort vissa livsmedel. (Som oftast mest är bukfylla utan så mycket smak, som tex potatis pasta o ris) Finessen med LCHF är att man äter sig mätt till skillnad mot många andra dieter där man måste svälta sig ner i vikt. Och det går att lägga till en del kolhydrater bara man har lite koll på mängden och GI-värdet. Jag har själv ätit LCHF i snart sju år. Och jag tänker fortsätta så hela mitt liv. Om det inte kommer några nya vetenskapliga rön som talar mot det förstås...  Men hittills har ingen lyckats trots att dom försökt..  Glad
    Diet är lika med kosthållning.
    Svält är mer synonymt med banta (banta är inte diet).
    Två olika saker.
    Ville bara förtydliga det.
  • Anonym (Anonym)
    Anders 386 skrev 2014-10-20 13:52:29 följande:

    Man slutar inte med LCHF. Det är liksom det som är grejen. Du äter precis "som vanligt" men plockar bara bort vissa livsmedel. (Som oftast mest är bukfylla utan så mycket smak, som tex potatis pasta o ris) Finessen med LCHF är att man äter sig mätt till skillnad mot många andra dieter där man måste svälta sig ner i vikt. Och det går att lägga till en del kolhydrater bara man har lite koll på mängden och GI-värdet. Jag har själv ätit LCHF i snart sju år. Och jag tänker fortsätta så hela mitt liv. Om det inte kommer några nya vetenskapliga rön som talar mot det förstås...  Men hittills har ingen lyckats trots att dom försökt..  


    Jahaa okej då förstår jag lite bättre . Vet inte så mycket om LCHF, trodde den var som alla andra dieter. Kan du ge ett ex på hur en LCHF frukost/lunch/middag är?

    Men hur är det med sötsaker och snabbmat, får man aldrig äta det när man går på LCHF?
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!