Inlägg från: Anders 386 |Visa alla inlägg
  • Anders 386

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 12:17:29 följande:

    Ni som snackar om LCHF, är det verkligen så bra att vara utan kolhydrater i flera månader? Och när man slutar med LCHF och börjar äta kolhydrater då går man säkert upp igen. Ts du kan äta allt fast i mindre portioner, det är det bästa och rör på dig lite mer bara så ska du se att du kommer gå ner efter ett tag.


    Man slutar inte med LCHF. Det är liksom det som är grejen. Du äter precis "som vanligt" men plockar bara bort vissa livsmedel. (Som oftast mest är bukfylla utan så mycket smak, som tex potatis pasta o ris) Finessen med LCHF är att man äter sig mätt till skillnad mot många andra dieter där man måste svälta sig ner i vikt. Och det går att lägga till en del kolhydrater bara man har lite koll på mängden och GI-värdet. Jag har själv ätit LCHF i snart sju år. Och jag tänker fortsätta så hela mitt liv. Om det inte kommer några nya vetenskapliga rön som talar mot det förstås...  Men hittills har ingen lyckats trots att dom försökt..  Glad
  • Anders 386
    Anonym (Passionata) skrev 2014-10-20 13:53:45 följande:
    Diet är lika med kosthållning.
    Svält är mer synonymt med banta (banta är inte diet).
    Två olika saker.
    Ville bara förtydliga det.
    Vill bara nämna att upprinnelsen till ordet "banta" är engelsmannen William Banting som gick ner i vikt genom att i princip sluta äta kolhydrater. Jag tror att ordet "banta" kanske inte är så specificerat egentligen?
    I min värld innebär banta att man äter på ett sätt så man går ner i vikt, antingen genom att ändra diet eller genom att helt enkelt svälta kroppen, tex med 5/2 metoden.
    Sen kan man ju äta en viss diet av andra skäl än viktnedgång, och det är förstås inte att banta.
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!