• Anonym (En tjockis)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Igår visade vågen på 98,8!! Det är snäppet för mycket för mina 170 cm. Jag har under de senaste åren provat allt mellan Viktklubb, pulver, LCHF (hatade det) och GI. Alltid samma visa. Jag går ner lite, och sedan upp igen.

    Jag behöver hjälp, men vet inte var den finns. Jag pratade med läkaren på VC som bara sa att "ash, det är bara att äta mindre och röra sig mer, det är ju ingen raketforskning precis".

    Nej, nej. . det fysiska är ingen raketforskning, men det psykiska!! Det är det som är grejen, ju.

    Nåväl, vad mycket text det blev. Är det någon som har tips, vill hänga på en viktresa eller känner till någon levande, fungerande tråd som jag kan hoppa in i?

  • Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!
  • rrrrr

    Det här blir mitt första inlägg på FL.

    Det som styr din vikt är din metabolism, eller ämnesomsättning. Med en snabb ämnesomsättning kan du äta mycket utan att gå upp i vikt. Du kan enkelt utvärdera hur bra din ämnesomsättning är. Om du ofta är trött, har kalla händer eller fötter och har en låg kroppstemperatur så är din metabolism förmodligen långsam. Du kan "väcka" den igen.

    Genom att äta mycket bra mat och utesluta växtoljor (förutom olivolja och kokosolja) kan en slumrande metabolism komma igång igen. Sajten 180 degree health kan vara till hjälp. Sättet att äta på kallas för rrarf.

  • Totoro

    Jag har inte läst några kommentarer här men jag sitter i samma situation som TS. Jag behöver gå ner i vikt nu men mitt psykiska tillstånd gör att jag har svårt att ta tag i det. Jag har också testat LCHF men hatade det. Även 5.2 dieten och jag har försökt hålla mig till fasta mattider men det rinner ut i sanden. Det är även svårt att komma på vad som är bra att äta men som går fort att laga.


    Mamma till Charlie 2013.04.26
  • Anonym (Robby)

    Jag arbetar med forskning inom träning och fetma, så jag vet en del.

    Människan har utvecklats under hundratusentals år främst på den afrikanska savannen där det inte alltid fanns bytesdjur eller annan mat. Vi är anpassade till svält, dvs att inte få mat flera gånger om dagen, kanske inte ens varje dag, och vissa tider på året med sämre mattillgång än andra. Ämnesomsättningen minskas vid svält som skydd så att vi ska klara oss, men vi har inget inbyggt skydd mot för mycket mat, ämnesomsättningen ökas inte vid förhöjt kaloriintag.

    Detta betyder att det stora suget efter mer mat än vad kroppen gör av med är fullständigt naturligt, vi vill äta när vi kommer över mat eftersom vi väntar oss en svältperiod. Problemet nuförtiden är att det finns mat=kalorier överallt, för att hålla oss smala måste vi vakta på antalet kalorier vi stoppar i oss.

    Det är alltså inte ditt fel att du inte kan hålla vikten, det är fullständigt naturligt att man behöver kämpa för att inte bli tjock.

    Köp en matvåg! Googla och lär dig portionsstorlekar, ät morotsstavar el dyl. om du fortfarande är hungrig efteråt, tyvärr enda sättet. Räkna gärna kalorier med t ex Viktklubb.

  • Malin8903

    Jag säger bara: Olga Rönnberg! Hon ger inspiration! sök henne på google och kolla in fb-gruppen Mamma Fitness Sweden Finns så  många för och efter bild och det mesta hon säger låter så klokt:) Hon har även gjort 2 st böcker med, Jag har den ena och det funkar skitbra....

    Allt är upplagt till att kunna träna hemma, man behöver bara lite hantlar, pilatesboll, och gärna en träningsmatta.

    Men om man följer henne så är det inga "quickfix" utan syftet är att det ska hålla och vara långvarigt.....

    Jaja du märker själv om du börjar läsa på om henne:)

  • Anonym (En tjockis)

    Jag vill verkligen tacka för alla inlägg! Jag läser alla och tar till mig, även om jag inte svarar på alla.

    Testade blomkålsmoset i kväll igen, för övrigt, och det ÄR inte min grej. . .

  • Inte jag
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-19 18:43:37 följande:

    Jag vill verkligen tacka för alla inlägg! Jag läser alla och tar till mig, även om jag inte svarar på alla.

    Testade blomkålsmoset i kväll igen, för övrigt, och det ÄR inte min grej. . .


    Man behöver inte ha blomkålsmos. Men som jag säger du avgör helt själv vad och hur du ska äta. De är ingen annan som bestämmer men det är bra att du lyssnar och sedan själv kollar upp de förslag som kommer. =)
  • Anonym (Godkväll)

    Du skriver att du gärna springer på löpband men inte törs ha ett hemma pga grannarna, men det spelar väl ingen roll? Du kan ju springa på den dagtid vettja!

  • Piala

    Jag tycker inte det finns något bättre än Viktväktarna. Man kan äta allt och lätt att följa. Man behöver inte gå dit och väga sig om man inte vill utan använda deras app i mobilen. Få en vän eller arbetskompis med dig så blir det så mycket roligare att följas åt.

  • Anonym (Nej till socker)
    Anonym (Ät rätt, enbart vid måltider) skrev 2014-10-19 12:37:05 följande:

    Eller köra på typ 1dl havregrynsgröt till frukost, ca 1dl kokt ris/pasta eller 1 potatis samt ngn typ av protein ca 2dl samt en halv tallrik grönsaker till lunch/middag. Ngn frukt till mellanmål. Håll koll på att du inte får i dig för mkt eller för lite kalorier.

    Ha inga sötsaker hemma, ät bara vid måltider - inte annars.


    Asså förlåt, men ska hon leva på socker från morgon till kväll och dessutom äta socker som mellanmål?
  • Anonym (En tjockis)
    Anonym (Nej till socker) skrev 2014-10-19 21:01:26 följande:
    Asså förlåt, men ska hon leva på socker från morgon till kväll och dessutom äta socker som mellanmål?
    Det är just den där lite rabiata attityden (ursäkta uttrycket) som får mig att backa lite till LCHF. Det blir så extremt. Själv tycker jag menyn lät bra och jag skulle kunna leva på det och säkert gå ner i vikt.
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!