Inlägg från: Anonym (Robby) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Robby)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Jag arbetar med forskning inom träning och fetma, så jag vet en del.

    Människan har utvecklats under hundratusentals år främst på den afrikanska savannen där det inte alltid fanns bytesdjur eller annan mat. Vi är anpassade till svält, dvs att inte få mat flera gånger om dagen, kanske inte ens varje dag, och vissa tider på året med sämre mattillgång än andra. Ämnesomsättningen minskas vid svält som skydd så att vi ska klara oss, men vi har inget inbyggt skydd mot för mycket mat, ämnesomsättningen ökas inte vid förhöjt kaloriintag.

    Detta betyder att det stora suget efter mer mat än vad kroppen gör av med är fullständigt naturligt, vi vill äta när vi kommer över mat eftersom vi väntar oss en svältperiod. Problemet nuförtiden är att det finns mat=kalorier överallt, för att hålla oss smala måste vi vakta på antalet kalorier vi stoppar i oss.

    Det är alltså inte ditt fel att du inte kan hålla vikten, det är fullständigt naturligt att man behöver kämpa för att inte bli tjock.

    Köp en matvåg! Googla och lär dig portionsstorlekar, ät morotsstavar el dyl. om du fortfarande är hungrig efteråt, tyvärr enda sättet. Räkna gärna kalorier med t ex Viktklubb.

Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!