• Anonym (Förklara)

    Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!

    Som rubriken lyder. Jag fattar verkligen inte. Hur orkar man? Man måste ju säga nej till så mycket och jag antar att många går runt hungriga! Jag är van att äta godsaker varenda dag, utemat, buffé osv osv. 

  • Svar på tråden Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!
  • Anonym (I bra form)
    Jag har valt bort alla sötsaker, godis, läsk, glass, bullar osv.
    Sätter mål på Runkeeper årsvis och kämpar på för att lyckas vilket jag alltid gjort hittills.

    Äter inte heller rött kött utan enbart kyckling och fisk, sparsam med ris och potatis och ännu mer sparsam på pasta vilket jag i stort sett aldrig äter. 

    Dock unnar jag mig vin på helgerna och ibland även annan alkohol. Några laster måste man ändå få ha. Tungan ute
  • Goneril

    TS har själv svaret. "Godis varje dag", jag äter aldrig godis, däremot god och vällagad mat , kött, fisk, frukt och grönsaker. Nu har vi så mycket goda primörer, vit tjock sparris, färskpotatis, jordgubbar. Ostron och andra skaldjur, vin till helgen, har aldrig gått upp ett kilo. Jag väger mig aldrig, tänker inte på vikten överhuvudtaget. Alltid varit smal, inget jag tänker på.
      

  • Anonym (...)

    Jag har rätt bra gener så behöver inte göra speciellt mycket för att hålla vikten, men då menar jag att jag inte kör någon överdriven träning, jag går fortfarande promenader nästan varje dag, försöker få in plankan, några squats och armhävningar med jämna mellanrum lite då och då, jag tar trappan istället för rulltrappa eller hiss, dricker en jävla massa vatten och godis och sånt håller jag till helgen, äter vanlig mat, inget hälsofreak, älskar pasta och bröd, äter även buffé, friterat och snabbmat, men med måtta och det säger sig ju själv att man inte kan äta godsaker varje dag och hålla sig smal (vissa kanske kan), ju mer man äter ju mer måste man ju röra på sig. Nej jag går inte runt och är hungrig, äter stadig frukost, lunch och middag, blir jag hungrig däremellan så tar jag en frukt, knäckemacka eller en liten sallad, man behöver liksom inte äta allt gott man ser, äter man dessutom inte en massa sötsaker hela tiden så blir man inte sugen heller men det tar ett tag att komma dit. Sen om jag märker att kläderna börjar bli lite tighta så äter jag lite extra nyttigt och rör på mig liiiite mer innan det drar iväg, efter att jag blev av med gravidkilorna för 2 år sen så har vågen stått still. Det är inte alls svårt men man måste ju ha någon sorts självkontroll

  • OlgaElvira

    Bästa sättet att hålla vikten och utseendet upp i hög ålder är att välja rätt föräldrar. Vi andra får se till att äta sunt, röra på oss och undvika att sola.

  • Anonym (Smal)

    Upp till 45 behövde jag inte tänka på vad jag åt överhuvudtaget. 


     

  • Anonym (Bara lilla jag)

    Jag kan bara svara för mig själv, men jag äter också gott varje dag. Ja, rent av flera gånger om dagen. Men jag gör det med få kolhydrater (Nej, inte sockerfritt), jag fastar och jag står och rör på mig vad många skulle kalla massor.

    Så idag exempelvis har jag i "gottisväg" ätit/druckit'
    Varm choklad till frukost (1 sockerbit/3 gram kolhydrater) 
    1/2 dl vispad grädde sötad med 1/2 tsk socker (2 gram kolhydrater) och 1/2 dl jordgubbar (ca 4 g kolhydrater) till lunchefterrätt
    1 hemmagjord chokladboll (7 g kolhydrater) till middagsefterrätt
    Jag ska också ta en bit mörk choklad straxt (5 g kolhydrater)

    Sånt jag har plats med i kolhydratsbudgeten. Jag erkänner att det är lite istället för pasta, ris och bröd. 

    Och som sagt så står och rör ja mig mycket. Jag snittar på 17000 steg per dag, jag simmar 3-5 km 2-5 dagar i veckan, jag gör 50 armhävningar mot en vägg varje dag och 20 reverse crunches innan jag kliver ur sängen. På sommaren cyklar jag in till jobbet från lantstället varje dag, jag äger ingen bil så jag gårom jag inte ska så långt. Det gör även att jag inte tar bilen och storhandlar en gång i veckan eller varannan utan istället går jag till affären några gånger i veckan och bär hem 2-15 kg varor. Många bäckar små. 

  • Anonym (Eric)

    Om man äter godsaker varje dag så bli man tjock. Det är ett val man gör.

  • Mackan1978

    Det är egentligen väldigt enkelt. 
    Sluta med socker och mjöl. 
    Ät ingen mat som innehåller mer än 5-10 % kolhydrater. 

  • Anonym (CNN)
    Anonym (Förklara) skrev 2024-06-11 19:21:01 följande:
    Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!

    Som rubriken lyder. Jag fattar verkligen inte. Hur orkar man? Man måste ju säga nej till så mycket och jag antar att många går runt hungriga! Jag är van att äta godsaker varenda dag, utemat, buffé osv osv. 


     


    Du behöver inte förändra så mycket, minska på kolhydrater och sötsaker. Svårt i början men sen blir de en vana. 


    jag kan unna mig god middag med alkohol utan problem 

  • Anonym (Asd)

    Jag äter inte godis dock god och kanske inte helt nyttig mat. Jag dricker också alkohol. 


    för att inte bli fet måste jag motionera 3-4 gånger i veckan. Springa en mil en gång i veckan och kortare (5km) två gånger i veckan kombinerat med rodd eller cykel. 


    Åter jag mer glass eller godis måste jag springa mer. 

Svar på tråden Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!