• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (hypo)
    Anonym (känner igen mig) skrev 2011-09-28 16:42:05 följande:
    Hej (igen) tråden!

    Här kommer jag med längsta symptomlistan av oss alla tror jag ;)
    Inte för att det är något att skryta om... :( Önskar det vore tvärtom..

    Jag undrar om ni alla känner er säkra på att era besvär endast är psykiska och hur mycket utredning ni gjorde innan ni accepterade den diagnosen?

    Vet inte om jag listat mina symptom tidigare..
    Men jag har iallafall varit under utredning i över ett års tid nu.. :(
    Har ingen diagnos trots olika undersökningar. Blir mer och mer desperat efter att veta vad som är fel och orolig för vad som är fel...

    Vet att läkarna pratat om kroniskt trötthetssyndrom, Hypotyreos och Somatisering och Stress/Utbrändhet
    Alla läkare trodde på Borrelia men Borreliaproverna var Negativa.. Men jag har läst att man kan ha Borrelia ändå och att det behandlas annorlunda i Tyskland tex..

    Får nu sedan 1 månad tillbaka provmedicineras med järn, B12 sprutor och Levaxin för att se om det har effekt men än så länge ingen förbättring tyvärr :(

    Jag har träffat
    Neurolog (som jag inte fick förtroende för alls) som säger att allt är Psykiskt troligtvis
    Fyra Allmänläkare (som inte hittar mer än en lättare B12 brist och tömda järndepåer)
    Endokrinolog (som inte ingav förtroende heller men hittade ingenting)
    Psykolog som inte trodde detta var psykiskt...

    Har gjort en Gastroskopi för ett år sedan som såg normal ut
    Har gjort en Fiberoptik genom näsa/hals som såg normal ut
    Har gjort EKG som såg normalt ut
    Har gjort ett ENng och EMG muskelprov som såg bra ut (enligt den pensionerade halvt förvirrade mannen som gjorde det...)
    Har gjort slätlugnröntgen som såg bra ut
    Har gjort Magnetkamera på huvudet som såg bra ut
    Har gjort CT röntgen på magen som såg bra ut
    Diverse blodprover där man hittade lättare B12 brist, Tomma järndepåer, Eventuellt lite som tyder på Hypotyreos

    Men har massa symptom som tex:
    *Muskelsvaghet (främst i överkroppen). Har det varje dag och det gör att det känns jobbigt att ens sitta eller stå ibland.
    Sen blir det extremt tydligt när jag tex badat i bassäng eller havet. Om jag rör mig aktivt i vattnet i minst 5 minuter så är jag helt lealös och måste sitta och vila när jag kommer upp. Superläskig känsla! Jag har alltid kunnat simma typ 1000 meter utan problem förut....

    *Och det märkligaste symptomet av alla är att om jag står upp så kan jag inte spänna ut min mage. Inte djupandas med magen så att magen liksom blir som en ballong. Har alltid kunnat detta men nu är det som att jag inte har kontakt med de musklerna/nerverna längre...
    Detta går dock att göra om jag ligger ner på rygg...
    Låter banalt men är väldigt jobbigt då det gör att jag måste andas ytligt högt uppe i bröstkorgen hela tiden....

    *Får mjölksyra i armar/ben väldigt fort

    *Trötthetsattacker, Börjar frysa och blir akuttrött och måste lägga mig ner och somnar oftast fort

    *Känner mig aldrig utvilad trots att jag sovit. Har även svårt att somna på kvällarna och vaknar oftast flera gånger/natt

    *Huvudvärk som går i skov. Vid ett skov håller värken i sig oftast 1-2 veckor

    *Smakar blod i munnen och spottar även blodblandat vid dessa tillfällen.l Kommer inga mängder men det är liksom röd blodblandad saliv under några minuter. Ser ingenstans det blöder från i spegeln och undrar om det kan komma från halsen/magen??

    *Ibland domningar på vissa ställen, tex i pannan. Mina lillfingrar domnar direkt om jag ligger på rygg och håller upp en bok för att läsa...

    *Får blåmärken utan att jag vet att jag slagit mig (men bara på benen märkligt nog...)

    *Ibland gångsvårigheter. Det går att gå men det känns som att jag får tänka lite extra på hur jag går så att jag inte ska trilla då det känns skumt runt knäna... Lite domningsvarning typ...

    *Igår kom ett helt nytt symptom.. Helt plötsligt började det domna i läppar och bak i svalget. Kändes lite som en kraftig allergisk reaktion. Jag blev livrädd men avvktade hemma och det gick över..
    Samma sak hände idag och jag hade inte ätit på länge när det hände så jag tror inte att det är allergi...'

    VÄRK
    *Plötslig Värk (dels som kommer och går och kan sitta var som helst, tex vid vristen eller i bakhuvudet osv.. känns som att någon slår in en glasbit i kroppen alltså gör megamegaont i 30 sek-5 minuter och försvinner sedan av sig självt helt)
    *Extrem (tränings?)värk efter liten fysisk ansträngning
    *Molande värk i rygg/mage, kommer främst under natten när jag legat stilla flera timmar. Då gör det ont i rygg/mage och så ont att det gör ont att bara andas djupt.

    Det märkliga är att om något händer med något av barnen, som för två månader sedan när ena barnet blev sjukt och var sjukhusliggande.. Då är det som att jag får oanade krafter.. Kanske adrenalinpåslag? och orkar mycket mer plötsligt..
    Men sen dippar jag rejält och blir dålig ett par dagar efteråt..
    Jag känner igen mig i flera av dina symtom. Det där med andningen och magen är stress. Jag hade problem med ytlig andning som ledde till bröstmuskelinflammation som i sin tur ledde till extrem smärta vid andetag. Försök att bli medveten om din andning. Lägg en hand över magen och öva dig att hitta tillbaka till bukandning. Jag har också blåmärken på benen, ibland ett stort antal och dom kommer av ingenting. Läkarne hittar inget fel men jag har varit skräckslagen i perioder och tänkt att jag naturligtvis har leukemi. Jag har läst att detta kan vara en reaktion på stress/ångest. Har du kollat upp fibromyalgi? Dina symtom sammantaget tycker jag liknar fibro...

    Just nu lider jag av magont igen.. vaknade i natt av magknip och ont i tarmarna. Direkt slår hjärnan på alarmet och jag blir orolig för typ blindtarmsinflammation... jag orkar inte 
  • Anonym (rosa)

    Det enda kanske är verk i ryggen, dessutom har jag haft eksem men den är i stort sätt borta. Annars är det mest en slags klump i halsen, känns som uppstoppat i halsen och än väldigt jobbig känsla i magen. Typ en slags tomhet som bara finns där. Ångest gör ju inte ont men det får ju en ändå att känna att man inte orkar mer.. Vad är det egentligen som är så jobbigt med den när man känner så?

    Stress kan jag märka när jag lever flera år i förväg, alla tankar snurrar, jag gör flera saker samtidigt och blir trött.. Växer en jobbig känsla i magen. Befiinner mig inte i nuet utan är någon annanstans hela tiden, stressen likosm maler på.

  • Wfp

    Hej jag är en kille på 28år jag har 2st barn. Jag har haft massa konstiga symptomer förra hösten började det med stickningar i fötterna, tänkte inte så mkt på de just då sen en kväll så började jag kallsvettas svårt att andas, det kändes också som att jag glömde bort att andas ont i hjärtat och konstig hjärtrytm. Åkte till VC dom tog EKG o blodprov sa att allt var bra. Kvällden därpå blev allt värre orkda knappt gå i trappor blev anfådd för minsta lilla, Vågade inte somna pga att jag trode att jag skulle dö. Åkte in akut o där hittade dom heller inget fel på mig. Sen blev det bättre framåt våren. Men strax innan semestern skulle börja så va det igång igen, o nu ligger jag hemma med yrsel ont i huvudet och ont i ena örat. Bör tilläggas att förra helgen så domnade halva ansiktet bort de va jäkligt läskigt, som andra skriver så har jag blivit extremt hypokondrisk just nu så är ja helt säker på att jag har hjärntumör lr håller på att få en stroke. Har mkt ont i ryggen o axlarna, känner av domningar i armar och ansiktet. Jag har också googlat massa symptomer o det blir bara värre när man märker att dom stämmer in på massa alvarliga sjukdommar. Har provat magnesium tabletter men tycker inte att dom hjälper. Men det kändes lite bättre när ja hittade den här tråden, däe man kunde läsa att det var flera som har det som mig.

  • Mille101

    Jag undrar om någon har haft isande ilningar i benen eller i huden? Jag har fått en slags isande känsla över benen och en del av armen...en ny symtom, allt detta gör mig så rädd.

  • Rainbow brite
    Wfp skrev 2011-09-30 17:38:45 följande:
    Hej jag är en kille på 28år jag har 2st barn. Jag har haft massa konstiga symptomer förra hösten började det med stickningar i fötterna, tänkte inte så mkt på de just då sen en kväll så började jag kallsvettas svårt att andas, det kändes också som att jag glömde bort att andas ont i hjärtat och konstig hjärtrytm. Åkte till VC dom tog EKG o blodprov sa att allt var bra. Kvällden därpå blev allt värre orkda knappt gå i trappor blev anfådd för minsta lilla, Vågade inte somna pga att jag trode att jag skulle dö. Åkte in akut o där hittade dom heller inget fel på mig. Sen blev det bättre framåt våren. Men strax innan semestern skulle börja så va det igång igen, o nu ligger jag hemma med yrsel ont i huvudet och ont i ena örat. Bör tilläggas att förra helgen så domnade halva ansiktet bort de va jäkligt läskigt, som andra skriver så har jag blivit extremt hypokondrisk just nu så är ja helt säker på att jag har hjärntumör lr håller på att få en stroke. Har mkt ont i ryggen o axlarna, känner av domningar i armar och ansiktet. Jag har också googlat massa symptomer o det blir bara värre när man märker att dom stämmer in på massa alvarliga sjukdommar. Har provat magnesium tabletter men tycker inte att dom hjälper. Men det kändes lite bättre när ja hittade den här tråden, däe man kunde läsa att det var flera som har det som mig.

    Det bästa man kan göra är att sita i att googla om massa symtom för det skrämmer bara upp dig i onödan.

    Låter ju jätte lätt men försök iaf.

    Hoppas du mår bättre nu iaf   
    2005 * 2009 * 2010 * 2011
  • MizzTez
    Mille101 skrev 2011-09-30 17:52:00 följande:
    Jag undrar om någon har haft isande ilningar i benen eller i huden? Jag har fått en slags isande känsla över benen och en del av armen...en ny symtom, allt detta gör mig så rädd.

    Jag brukar få "kalla fläckar" på armarna.. freeky!!
  • MizzTez
    Rainbow brite skrev 2011-09-30 17:57:11 följande:

    Det bästa man kan göra är att sita i att googla om massa symtom för det skrämmer bara upp dig i onödan.

    Låter ju jätte lätt men försök iaf.

    Hoppas du mår bättre nu iaf   

    Heeelt sant!!!
    Däremot ska man gå in på panikångest trådar och info sidor om det, speciellt när man mår som sämst och tror man ska dö för läser man där så lugnar man ner sig betydligt när man inser att de symptomen man här är de för ångest/paniksyndrom. 
  • Anonym (jag)
    Anonym (känner igen mig) skrev 2011-09-28 16:42:05 följande:
    Hej (igen) tråden!

    Här kommer jag med längsta symptomlistan av oss alla tror jag ;)
    Inte för att det är något att skryta om... :( Önskar det vore tvärtom..

    Jag undrar om ni alla känner er säkra på att era besvär endast är psykiska och hur mycket utredning ni gjorde innan ni accepterade den diagnosen?

    Vet inte om jag listat mina symptom tidigare..
    Men jag har iallafall varit under utredning i över ett års tid nu.. :(
    Har ingen diagnos trots olika undersökningar. Blir mer och mer desperat efter att veta vad som är fel och orolig för vad som är fel...

    Vet att läkarna pratat om kroniskt trötthetssyndrom, Hypotyreos och Somatisering och Stress/Utbrändhet
    Alla läkare trodde på Borrelia men Borreliaproverna var Negativa.. Men jag har läst att man kan ha Borrelia ändå och att det behandlas annorlunda i Tyskland tex..

    Får nu sedan 1 månad tillbaka provmedicineras med järn, B12 sprutor och Levaxin för att se om det har effekt men än så länge ingen förbättring tyvärr :(

    Jag har träffat
    Neurolog (som jag inte fick förtroende för alls) som säger att allt är Psykiskt troligtvis
    Fyra Allmänläkare (som inte hittar mer än en lättare B12 brist och tömda järndepåer)
    Endokrinolog (som inte ingav förtroende heller men hittade ingenting)
    Psykolog som inte trodde detta var psykiskt...

    Har gjort en Gastroskopi för ett år sedan som såg normal ut
    Har gjort en Fiberoptik genom näsa/hals som såg normal ut
    Har gjort EKG som såg normalt ut
    Har gjort ett ENng och EMG muskelprov som såg bra ut (enligt den pensionerade halvt förvirrade mannen som gjorde det...)
    Har gjort slätlugnröntgen som såg bra ut
    Har gjort Magnetkamera på huvudet som såg bra ut
    Har gjort CT röntgen på magen som såg bra ut
    Diverse blodprover där man hittade lättare B12 brist, Tomma järndepåer, Eventuellt lite som tyder på Hypotyreos

    Men har massa symptom som tex:
    *Muskelsvaghet (främst i överkroppen). Har det varje dag och det gör att det känns jobbigt att ens sitta eller stå ibland.
    Sen blir det extremt tydligt när jag tex badat i bassäng eller havet. Om jag rör mig aktivt i vattnet i minst 5 minuter så är jag helt lealös och måste sitta och vila när jag kommer upp. Superläskig känsla! Jag har alltid kunnat simma typ 1000 meter utan problem förut....

    *Och det märkligaste symptomet av alla är att om jag står upp så kan jag inte spänna ut min mage. Inte djupandas med magen så att magen liksom blir som en ballong. Har alltid kunnat detta men nu är det som att jag inte har kontakt med de musklerna/nerverna längre...
    Detta går dock att göra om jag ligger ner på rygg...
    Låter banalt men är väldigt jobbigt då det gör att jag måste andas ytligt högt uppe i bröstkorgen hela tiden....

    *Får mjölksyra i armar/ben väldigt fort

    *Trötthetsattacker, Börjar frysa och blir akuttrött och måste lägga mig ner och somnar oftast fort

    *Känner mig aldrig utvilad trots att jag sovit. Har även svårt att somna på kvällarna och vaknar oftast flera gånger/natt

    *Huvudvärk som går i skov. Vid ett skov håller värken i sig oftast 1-2 veckor

    *Smakar blod i munnen och spottar även blodblandat vid dessa tillfällen.l Kommer inga mängder men det är liksom röd blodblandad saliv under några minuter. Ser ingenstans det blöder från i spegeln och undrar om det kan komma från halsen/magen??

    *Ibland domningar på vissa ställen, tex i pannan. Mina lillfingrar domnar direkt om jag ligger på rygg och håller upp en bok för att läsa...

    *Får blåmärken utan att jag vet att jag slagit mig (men bara på benen märkligt nog...)

    *Ibland gångsvårigheter. Det går att gå men det känns som att jag får tänka lite extra på hur jag går så att jag inte ska trilla då det känns skumt runt knäna... Lite domningsvarning typ...

    *Igår kom ett helt nytt symptom.. Helt plötsligt började det domna i läppar och bak i svalget. Kändes lite som en kraftig allergisk reaktion. Jag blev livrädd men avvktade hemma och det gick över..
    Samma sak hände idag och jag hade inte ätit på länge när det hände så jag tror inte att det är allergi...'

    VÄRK
    *Plötslig Värk (dels som kommer och går och kan sitta var som helst, tex vid vristen eller i bakhuvudet osv.. känns som att någon slår in en glasbit i kroppen alltså gör megamegaont i 30 sek-5 minuter och försvinner sedan av sig självt helt)
    *Extrem (tränings?)värk efter liten fysisk ansträngning
    *Molande värk i rygg/mage, kommer främst under natten när jag legat stilla flera timmar. Då gör det ont i rygg/mage och så ont att det gör ont att bara andas djupt.

    Det märkliga är att om något händer med något av barnen, som för två månader sedan när ena barnet blev sjukt och var sjukhusliggande.. Då är det som att jag får oanade krafter.. Kanske adrenalinpåslag? och orkar mycket mer plötsligt..
    Men sen dippar jag rejält och blir dålig ett par dagar efteråt..
    du har möjligen inte funderat på "ehlers danlos syndrom" ?
  • Pelle 136

    Kan inte fokusera på något, suddig syn, mental (fullt i huvudet) och fysisk trötthet, tankar som känns osammanhängande och röriga, kognitiva problem som arbetsminnet, svårt att ta in vad folk säger, problem med att återberätta saker, inlärnig, hjärndimma, ostadighet, balansen påverkad, desorienterad, känner mig "space'ad", får inget grepp (klar bild) om saker som händer runt mig (dålig rumsuppfattning), sexuella problem, svårt att somna (kan inte slappna av), vaknar lätt och har ibland svårt att somna om 

    Har haft dessa och fler symptom i flera år, finns det någon hjälp?? Går inte att prata bort, sitter isolerad i en lägenhet oftast bara, lider av social fobi och depp på det här med.

  • Anonym

    Jag förlorade sväljreflexen en gång. Det var verkligen ångest att sätta i halsen hela tiden.

    Har även förlorat känseln i käken, tappat hår och fått kala fläckar och tappat minnet.
    Stress kan ge ganska extrema bieffekter...

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?