• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym
    Mille101 skrev 2011-09-26 07:16:34 följande:
    Ska köpa Magnesium idag! Har sovit skit inatt, det strålar från nacken på vänster sida, ner i armen och från rumpan ner i benet...Ska på akupunktur senare idag också så kanske kan det underlätta!??!!?
    Just nu känns det som om jag kommer ha livslångt ont, det tar upp hela min vakna tid och jag tänker inte på något annat, känner liksom efter hela tiden och får samtidigt panik över alla symptom. Har så svårt att tro att det är psykisk stress när jag inte känner mig stressad...
    Har också haft skit ont i vänster käke och ont när jag trycker på en punkt under örat...
    Jag har ätit magnesium i en vecka och kände skillnad andra dagen redan. Det jag förstått är att det hjäper bättre om man, som jag har stressrelaterat ångest och panikångest. Läste att vid stress är magnesium det första som lämnar kroppen och att man därför lätt får brist på det. 
  • Anonym (Period...)

    Hej. Det symtom som jag har kan vara att jag gnisslar tänder ( knäckt flera stycken) , andnöd när jag sover, känner ibland att jag är vaken men inte kan röra mej när jag sover och vid vissa tillfällen har balansen satts ur spel  känns som att allt rör sig i hundranittio fast man kanske bara flyttade sig)

    Ofta börjar det med tandgnissel nu så när jag vet att det börjar komma så tar jag det lugnare...

  • Mille101
    MizzTez skrev 2011-09-26 10:41:19 följande:
    Det låter som att du har stress symptom! Saken är den att jag är inte heller stressad, utåt, men jag har brottats med psykiskstress sedan tonåren! Jag är skitlugn utåt, fått höra flera gånger "men du kan väl inte ha panikångest, du som är så lugn..." Men någongång kommer det upp till ytan och kroppen säger stopp! Då har man inga alternativ mer än att lyssna.. tycker du ska ringa en tandläkare åxå och be dem kolla ifall du pressar tänderna när du sover. det kan vara en stor del av smärtan i käken nämligen. Jag har märkt att jag gör så.. Kan vara helt stel i käken när jag vaknar! Jag tror att det sitter i min hypokondri och dödsångest, jag är så rädd för att dö när jag sover! GAHHHAA!! Jag blir tokig på mig själv!! Sen drömmer jag väldigt mycket åxå, det är ett tag sedan jag sovit bra en hel natt. Innan jag klappade ihop så sov jag inte ordentligt på 1,5 år!! Och innan det så hade jag fått barn ganska nyligen och då sover man ju inte heller. Men sömnen är viktig..

    Jag tror att allt hänger ihop, sömnlösheten, hypokondrin, panikångesten och oron. Får man något där löst så bryter man den onda cirkeln man är fast i. 
    När jag får mina konstiga krämpor så brukar jag tänka "känner jag igen det här?" "har jag haft så förr?" och är det något jag känner igen så brukar jag övertala mig själv om att jag överlevde då och kommer göra det nu!    jag har sänkt kraven på mig själv åxå, fattar inte meningen längre med att göra allt och göra det bra om man inte mår bra själv?!? idioti på hög nivå.. Bara en sån liten sak som att strunta i disken en dag, fan, den springer inte iväg! Nä, jag har med allt annat gått och blivit egoist men jag mår bra av det åxå!
    Jag vill bara utesluta alla farliga sjukdomar innan jag kan acceptera att det är stress relaterat.
    Men det kontrollbehov jag har, höga krav på mig själv, dålig självkänsla sätter sig väl till slut i kroppen och när det gör det så får jag panik/döds ångest och det blir som en ond cirkel...
    Känner mig otroligt kraftlös idag, som benen inte bär mig. Sprattlar i knävecken och ont i ena vaden....
    Tack för att jag hittade detta forum på familjeliv, min man försöker stötta mig men han tror att det är stressrelaterat beroende på att jag är sådan perfektionist/kontroll människa och inget farligt men det är lätt att säga till någon som är PANIKRÄDD!!!
  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag har ätit magnesium och B12 ett bra tag, men det gör dessvärre ingen skillnad på mig. Jag har ganska mycket muskel/nervryckningar, men det verkar snarare vara "slumpen" än kosttillskotten som avgör om jag får mindre besvär.

    Det är ju så jävla frustrerande att alla symptom verkar gå runt i kroppen och aldrig helt försvinna. För någon månad sedan tänkte jag  - Vad skönt, jag har inte känt mig skakig/darrig på flera månader, och det var nog ett halvår sedan jag hade någon hjärtklappning (den senaste tiden har präglats av muskel/ nervryckningar, samt myrkrypningar och en brännande känsla på låren, som efter man bränt sig rejät i solen). Efter ca en vecka så började jag få hjärtklappning och senare började darrningarna komma tillbaka. Det kändes som hela kroppen vibrerade (en motor som konstant brummar i kroppen). Då blir man bara så förbannad. Jag som mått ganska bra och haft betydligt färre symptom än vanligt den senaste tiden. Nu hade det börjat om igen utan synbar anledning. Då är det lätt att de negativa tankarna tar överhand och att man börjar tänka, att jag kanske har någon neurologisk sjukdom i alla fall, för dessa kan gå i skov..

    Jag har gått hos en psykoterapeut, men jag tycker inte det hjälpte mig så mycket och läkarna hittar inga fel (Jag har inte gått igenom någon fullständig utredning med hjärnscanning etc., för läkarna misstänker inte något fel och de har säkert rätt). Men hur fan ska man bli av med detta? Jag vill inte gå omkring resten av livet med 10 symptom som vandrar runt i kroppen. Jag mår ju psykiskt ganska bra men oron över alla symptom verkar inte försvinna.

  • Mille101

    Jag förstår dig sååå väl, just över oron att symtomen inte försvinner och att man målar upp värsta senariot.
    Jag har ju "bara" haft dessa symtom i ca två månader men det håller på att äta upp mig. Tänker på det jämt. Vaknar på nätterna och ligger och känner efter. Inatt vaknade jag kl 03 och kunde inte somna om och just nu är jag så trött...sitter nu på jobbet och bara vill hem och sova.
    Fick akupunktur igår som för stunden hjälpte, kände mig typ symtom fri hela eftermiddagen och kvällen men nu känner jag av vaden igen, bränner liksom samt att det känns som man har grym träningsverk. Det strålar också ner från rumpan.
    Känner mig förövrigt väldigt yr, tar nästan snedsteg men vet inte om det har med sömnbristen att göra?? Till slut vet man varken ut eller in om vad som är psykosomatiskt eller "på riktigt"...

  • Anonym (25år)

    i tonåren fick jag tryck över bröstkorgen
    i unga 20årsåldern fick jag halsbränna
    och nu sen 2 år låser sig (när det e tokstressigt, hänt några ggr) / stelnar käken  (dvs kan inte öppna mun helt, den fastnar till eller knäcker till när jag öppnar mun. värre stress - värre symtom)

  • Anonym (dödsjuk?)

    hej!

    får man vara med här?

    lider av stress och har varit sjukskriven av och till... 25år och aldrig lyckats behålla ett jobb då jag blir så utattad direkt. nu sitter jag här hemma, kommer inte upp ur sängen igen! I morgon måste jag till jobbet, men det blir ju inte bra gjort.
    är nån av er sjukskrivna? Hur funkar det för er med försäkringskassan?
    just nu har jag yrsel, feber av och till, huvudvärk, magont, domningar i kroppen.. och läkaren hittar inget fel. så antar det är stressen och pressen igen, känner ni igen er? 

  • Anonym (ojjan)
    Anonym (dödsjuk?) skrev 2011-09-27 13:58:27 följande:
    hej!

    får man vara med här?

    lider av stress och har varit sjukskriven av och till... 25år och aldrig lyckats behålla ett jobb då jag blir så utattad direkt. nu sitter jag här hemma, kommer inte upp ur sängen igen! I morgon måste jag till jobbet, men det blir ju inte bra gjort.
    är nån av er sjukskrivna? Hur funkar det för er med försäkringskassan?
    just nu har jag yrsel, feber av och till, huvudvärk, magont, domningar i kroppen.. och läkaren hittar inget fel. så antar det är stressen och pressen igen, känner ni igen er? 

    Ja tyvärr känner jag igen mig. Man kan ha så läskiga symtom när man lider av panikångest/stress osv
  • Anonym (känner igen mig)

    Hej (igen) tråden!

    Här kommer jag med längsta symptomlistan av oss alla tror jag ;)
    Inte för att det är något att skryta om... :( Önskar det vore tvärtom..

    Jag undrar om ni alla känner er säkra på att era besvär endast är psykiska och hur mycket utredning ni gjorde innan ni accepterade den diagnosen?

    Vet inte om jag listat mina symptom tidigare..
    Men jag har iallafall varit under utredning i över ett års tid nu.. :(
    Har ingen diagnos trots olika undersökningar. Blir mer och mer desperat efter att veta vad som är fel och orolig för vad som är fel...

    Vet att läkarna pratat om kroniskt trötthetssyndrom, Hypotyreos och Somatisering och Stress/Utbrändhet
    Alla läkare trodde på Borrelia men Borreliaproverna var Negativa.. Men jag har läst att man kan ha Borrelia ändå och att det behandlas annorlunda i Tyskland tex..

    Får nu sedan 1 månad tillbaka provmedicineras med järn, B12 sprutor och Levaxin för att se om det har effekt men än så länge ingen förbättring tyvärr :(

    Jag har träffat
    Neurolog (som jag inte fick förtroende för alls) som säger att allt är Psykiskt troligtvis
    Fyra Allmänläkare (som inte hittar mer än en lättare B12 brist och tömda järndepåer)
    Endokrinolog (som inte ingav förtroende heller men hittade ingenting)
    Psykolog som inte trodde detta var psykiskt...

    Har gjort en Gastroskopi för ett år sedan som såg normal ut
    Har gjort en Fiberoptik genom näsa/hals som såg normal ut
    Har gjort EKG som såg normalt ut
    Har gjort ett ENng och EMG muskelprov som såg bra ut (enligt den pensionerade halvt förvirrade mannen som gjorde det...)
    Har gjort slätlugnröntgen som såg bra ut
    Har gjort Magnetkamera på huvudet som såg bra ut
    Har gjort CT röntgen på magen som såg bra ut
    Diverse blodprover där man hittade lättare B12 brist, Tomma järndepåer, Eventuellt lite som tyder på Hypotyreos

    Men har massa symptom som tex:
    *Muskelsvaghet (främst i överkroppen). Har det varje dag och det gör att det känns jobbigt att ens sitta eller stå ibland.
    Sen blir det extremt tydligt när jag tex badat i bassäng eller havet. Om jag rör mig aktivt i vattnet i minst 5 minuter så är jag helt lealös och måste sitta och vila när jag kommer upp. Superläskig känsla! Jag har alltid kunnat simma typ 1000 meter utan problem förut....

    *Och det märkligaste symptomet av alla är att om jag står upp så kan jag inte spänna ut min mage. Inte djupandas med magen så att magen liksom blir som en ballong. Har alltid kunnat detta men nu är det som att jag inte har kontakt med de musklerna/nerverna längre...
    Detta går dock att göra om jag ligger ner på rygg...
    Låter banalt men är väldigt jobbigt då det gör att jag måste andas ytligt högt uppe i bröstkorgen hela tiden....

    *Får mjölksyra i armar/ben väldigt fort

    *Trötthetsattacker, Börjar frysa och blir akuttrött och måste lägga mig ner och somnar oftast fort

    *Känner mig aldrig utvilad trots att jag sovit. Har även svårt att somna på kvällarna och vaknar oftast flera gånger/natt

    *Huvudvärk som går i skov. Vid ett skov håller värken i sig oftast 1-2 veckor

    *Smakar blod i munnen och spottar även blodblandat vid dessa tillfällen.l Kommer inga mängder men det är liksom röd blodblandad saliv under några minuter. Ser ingenstans det blöder från i spegeln och undrar om det kan komma från halsen/magen??

    *Ibland domningar på vissa ställen, tex i pannan. Mina lillfingrar domnar direkt om jag ligger på rygg och håller upp en bok för att läsa...

    *Får blåmärken utan att jag vet att jag slagit mig (men bara på benen märkligt nog...)

    *Ibland gångsvårigheter. Det går att gå men det känns som att jag får tänka lite extra på hur jag går så att jag inte ska trilla då det känns skumt runt knäna... Lite domningsvarning typ...

    *Igår kom ett helt nytt symptom.. Helt plötsligt började det domna i läppar och bak i svalget. Kändes lite som en kraftig allergisk reaktion. Jag blev livrädd men avvktade hemma och det gick över..
    Samma sak hände idag och jag hade inte ätit på länge när det hände så jag tror inte att det är allergi...'

    VÄRK
    *Plötslig Värk (dels som kommer och går och kan sitta var som helst, tex vid vristen eller i bakhuvudet osv.. känns som att någon slår in en glasbit i kroppen alltså gör megamegaont i 30 sek-5 minuter och försvinner sedan av sig självt helt)
    *Extrem (tränings?)värk efter liten fysisk ansträngning
    *Molande värk i rygg/mage, kommer främst under natten när jag legat stilla flera timmar. Då gör det ont i rygg/mage och så ont att det gör ont att bara andas djupt.

    Det märkliga är att om något händer med något av barnen, som för två månader sedan när ena barnet blev sjukt och var sjukhusliggande.. Då är det som att jag får oanade krafter.. Kanske adrenalinpåslag? och orkar mycket mer plötsligt..
    Men sen dippar jag rejält och blir dålig ett par dagar efteråt..

  • dawkins

    Konstigt om alla UTOM psykologen säger att det är "psykiskt", då du beskriver många typiska besvär som man kan få vid ångest, stress, oro eller vad man vill kalla det. Det verkar som att när man väl fått en ångestproblematik (stress, oro, etc.) som satt sig i kroppen, så kan man få vilka konstiga symptom som helst. Jag har minst 10 st olika symptom som jävlas i omgångar, och ibland tillkommer det nya. Man undrar ju vad som är fel, just nu har jag värk i kroppen, mest i ryggen (vilket jag hört är ganska typiskt vid ångest/ stress) fast märkligt är det.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?