• Mille101

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Hej,

    Första gången på familjeliv, kom in av en slump efter att ha googlat på diverse symptom som jag har haft de senaste 7 veckorna...
    Jag fick plötsligt stickningar/domningar i händer fötter, muskelryckningar (sprätter liksom till i musklerna)på alla möjliga delar av kroppen, ont i vaden (som är öm man tar på den) ont på insidan av foten, stel i händer och en känsla av kraftlöshet. (Dock inte hela tiden utan det växlar). Musklerna spänner så fort jag går upp för trappan (har tidigare haft ganska bra kondition och tränat en del) och det känns som jag har träningsverk i hela kroppen. Ofta känns det som jag har sockerdricka i hela kroppen...
    Jag har stel nacke och kan känna vissa punkter på kroppen som är ömma.
    Jag har gått till sjukgymnast som tror att det är stress men trots behandling så hjälper det inte. Till saken hör att jag är grymt hypokondriskt, vid minsta konstig/annorlunda symtom så tror jag att det är cancer/ALS eller annan vidrig sjukdom. Jag får panikångest och det låser sig i kroppen och jag får jobbigt att andas. Åkte in akut till sjukhuset för en vecka sedan. Jag får högkostnadskort väldigt snabbt (!) då jag är så nojig och har dessutom sjuk dödsångest. Jag ska gå i terapi för detta samt antidepressivt. Men det jobbiga är att symtomen inte försvinner...De tog massa prover på mig som visade att allt var normalt men funderar på att gå till en neurolog, fast vågar inte egentligen.
    BLÄÄÄÄ vad detta är jobbigt att inte veta vad det är för något...Känner ju igen mångas symtom på mina egna men tror alltid det värsta. 

  • Mille101

    Jag kan ju tillägga att jag inte känner mig särskilt stressad men har ett grymt kontrollbehov som kanske avspeglar sig i stress!??!?!
    Sedan kom jag på att jag vaknar upp på natten och armarna är bortdomnade....VAD BEROR DETTA PÅ?????????? Vill bara må som vanligt...

  • Mille101

    Åh vad skönt att se en till jämnlike Men hur får vi hjälp??
    Har hört att Magnesium ska vara bra, kanske värt att prova????
    Jag försöker komma ut varje dag men när jag var ute häromdagen så fick jag ta tågen hem för jag var sååå trött i kroppen...

  • Mille101

    Ska köpa Magnesium idag! Har sovit skit inatt, det strålar från nacken på vänster sida, ner i armen och från rumpan ner i benet...Ska på akupunktur senare idag också så kanske kan det underlätta!??!!?
    Just nu känns det som om jag kommer ha livslångt ont, det tar upp hela min vakna tid och jag tänker inte på något annat, känner liksom efter hela tiden och får samtidigt panik över alla symptom. Har så svårt att tro att det är psykisk stress när jag inte känner mig stressad...
    Har också haft skit ont i vänster käke och ont när jag trycker på en punkt under örat...

  • Mille101
    MizzTez skrev 2011-09-26 10:41:19 följande:
    Det låter som att du har stress symptom! Saken är den att jag är inte heller stressad, utåt, men jag har brottats med psykiskstress sedan tonåren! Jag är skitlugn utåt, fått höra flera gånger "men du kan väl inte ha panikångest, du som är så lugn..." Men någongång kommer det upp till ytan och kroppen säger stopp! Då har man inga alternativ mer än att lyssna.. tycker du ska ringa en tandläkare åxå och be dem kolla ifall du pressar tänderna när du sover. det kan vara en stor del av smärtan i käken nämligen. Jag har märkt att jag gör så.. Kan vara helt stel i käken när jag vaknar! Jag tror att det sitter i min hypokondri och dödsångest, jag är så rädd för att dö när jag sover! GAHHHAA!! Jag blir tokig på mig själv!! Sen drömmer jag väldigt mycket åxå, det är ett tag sedan jag sovit bra en hel natt. Innan jag klappade ihop så sov jag inte ordentligt på 1,5 år!! Och innan det så hade jag fått barn ganska nyligen och då sover man ju inte heller. Men sömnen är viktig..

    Jag tror att allt hänger ihop, sömnlösheten, hypokondrin, panikångesten och oron. Får man något där löst så bryter man den onda cirkeln man är fast i. 
    När jag får mina konstiga krämpor så brukar jag tänka "känner jag igen det här?" "har jag haft så förr?" och är det något jag känner igen så brukar jag övertala mig själv om att jag överlevde då och kommer göra det nu!    jag har sänkt kraven på mig själv åxå, fattar inte meningen längre med att göra allt och göra det bra om man inte mår bra själv?!? idioti på hög nivå.. Bara en sån liten sak som att strunta i disken en dag, fan, den springer inte iväg! Nä, jag har med allt annat gått och blivit egoist men jag mår bra av det åxå!
    Jag vill bara utesluta alla farliga sjukdomar innan jag kan acceptera att det är stress relaterat.
    Men det kontrollbehov jag har, höga krav på mig själv, dålig självkänsla sätter sig väl till slut i kroppen och när det gör det så får jag panik/döds ångest och det blir som en ond cirkel...
    Känner mig otroligt kraftlös idag, som benen inte bär mig. Sprattlar i knävecken och ont i ena vaden....
    Tack för att jag hittade detta forum på familjeliv, min man försöker stötta mig men han tror att det är stressrelaterat beroende på att jag är sådan perfektionist/kontroll människa och inget farligt men det är lätt att säga till någon som är PANIKRÄDD!!!
  • Mille101

    Jag förstår dig sååå väl, just över oron att symtomen inte försvinner och att man målar upp värsta senariot.
    Jag har ju "bara" haft dessa symtom i ca två månader men det håller på att äta upp mig. Tänker på det jämt. Vaknar på nätterna och ligger och känner efter. Inatt vaknade jag kl 03 och kunde inte somna om och just nu är jag så trött...sitter nu på jobbet och bara vill hem och sova.
    Fick akupunktur igår som för stunden hjälpte, kände mig typ symtom fri hela eftermiddagen och kvällen men nu känner jag av vaden igen, bränner liksom samt att det känns som man har grym träningsverk. Det strålar också ner från rumpan.
    Känner mig förövrigt väldigt yr, tar nästan snedsteg men vet inte om det har med sömnbristen att göra?? Till slut vet man varken ut eller in om vad som är psykosomatiskt eller "på riktigt"...

  • Mille101

    Jag undrar om någon har haft isande ilningar i benen eller i huden? Jag har fått en slags isande känsla över benen och en del av armen...en ny symtom, allt detta gör mig så rädd.

  • Mille101

    Hej igen

    Idag har jag varit hos neurologen då jag inte godkände stress som anledning till mina symptom...
    Jag kommer nu att få genomgå en EMG och en MR inom kort. Inte så kul kan jag säga men jag antar att det är ett måste för att jag ska lugna mig.
    Jag har ju fått så konstig kall känsla på ett ställe på vaden och på underarmen som vägrar släppa och detta oroar mig. Har försökt googla på det men hittar inget, bara något som jag egentligen inte ville se och det var ALS..
    Neurologen ville inte säga något men spontant trodde han inte på ALS eller MS. OM det nu skulle vara något av dessa två så blir man ju i sådant fall förkrossad och förvånad att han vågar säga vad han trodde innan man gjort undersökningar på mig.
    Jag fick göra lite reflexer tester men inget av det verkade konstigt eller avvikande....
    Usch nu bävar man för EMG testet nästa måndag och sedan trillar väl remissen till MR in inom kort.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?