• innana

    Fick ni smisk?

    Hallå. En liten allmän fråga, vi diskuterade på jobbet idag.

    Vi som är födda på 60-70-talen, var smisk förekommande då som bestraffningsmetod? Vet ju att lagen kom i slutet på 70-talet, men innan och däromkring?

    Fick det aldrig själv och kan inte minnas att mina kompisar nånsin talade om att de fått det heller. Så ni som är i min ålder idag: Fick ni smisk? Och hörde ni om andra som fick det? Känns så overkligt...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-17 16:08:05:
    Oj då, den här tråden var endast avsedd som en gallup för hur det låg till DÅ, och inte vad man anser om barnaga nu för tiden. Endast retrospektivt.

  • Svar på tråden Fick ni smisk?
  • julmusten

    MariaTussen, om du inte hade haft vald som ett vanligt inslag i din vardag sa kanske du inte skulle ha tankt pa att putta din mamma nar hon var 8 mnader gravid???

  • Beckasin

    Ni som ger dask i rumpan, fungerar det tror ni? Min kusin fick en knäpp på huvudet när han var 2 år ca. Jag tyckte det var obehagligt när jag såg hur rädd han var för den där knäppen...

    Själv är jag inget helgon. Ibland skriker jag och svär åt min lille son. Det är ju inte bra, men jag försöker säga förlåt efteråt.

  • SuziQ

    Om mariatusen fick en örfil var det din ammas direkta reaktion, hon blev srämd av att du puttade henne...och stressad av bråket. Men du förtjänade inte en örfil! Du var ett barn!!! Du var en liten 14 åring med integritet och känslor. Det är mänskligt att göra fel (bråka, slå till en gång). Men attityden att var FÖR smisk är inte försvarbar!!

  • TheBlueRose

    NI sitter ju å dikuterar ren MISSHANDEL.....

    Vi diskuterar en "lätt"dask för markera att nu är det nog..Inte en dask med FULL STYRKA ATT SLÅ ALLT MAN KAN......
    DET ÄR SKILLNAD....

    Hur ni än säger det så är det skillnad...Min dask var jävligt befogad...Jag visste att jag gjort fel...Skulle jag ha gjort samma sak idag så hoppas jag verkligen att min pappa eller mamma gav mig dasken igen....

  • julmusten

    aterigen, varfor kan man inte saga nu ar det nog?

  • MariaTussen

    Julmust - nej för den misshandlen som jag berättade händer efter att jag puttade min mamma.
    Och det har inte med det att göra.. man blir påverkad av sina kompisar ibland positivt och ibland neg. och jag blev det neg.
    Jag skulle vara kaxig och som alla andra vid den åldern och jag ville göra som jag ville.. bästa själv och det fick jag av dom jag umgicks med.

    Min pappa sa alltid något som jag tycker stämmer skit bra:

    "MAN BLIR SOM MAN UMGÅS!

  • SuziQ

    återigen ordklyveri..det e ju detta de män o kvinnor som misshandlar sina barn till DÖDS skyller på.. en liten smäll hit å dit. Många bäckar små.

  • MariaTussen

    Suziq - det var inte min mamma som gav mig örfilen, så det var inte från henne jag fick den av..

  • SuziQ

    Då kontrar jag din fars ordspråk med MAN BLIR SOM MAN UMGÅS OCH UPPFOSTRAS TILL. Alltså om man uppplever ev. våld , oroligheter i hemmet lär det påverka ens livsval..ens framtid och ens föräldraskap.

  • MariaTussen

    Suziq - alltså du börjar gå för långt med det här..tror du att man ska slå ett barn till döds eller?!?!
    Gud...

Svar på tråden Fick ni smisk?