Inlägg från: MariaTussen |Visa alla inlägg
  • MariaTussen

    Fick ni smisk?

    Jag är född 84 och fick"stryk" när jag var liten. Men det ligger mkt med att göra med min pappas egna uppfostran ingen ursäkt för de stryk jag fick några gånger men det är någ bakgrunden till det. Jag fick stryk en gång så pass mycket att jag inte kunde gå till skolan på en vecka, detta var när jag var 15 men det var för att jag hade fallit för grupp tryck och snattat i en affär. ingen ursä'kt för att få stryk men men.. men enligt min pappa så slåg man vett i ungen när denne inte ville fatta..
    men än idag har jag inte förlåtit honom för det och vi pratar med varandra.

    Men däremot så tycker jag att det inte ä'r nått fel med att skaka till ett lite större barn eller ta i armen o så eller en liten dask i rumpan på blöjbarn.. assåå nu menar jag inte spädbarn men ni fattar .. men jag skulle aldrig kunna slå mina barn så som när jag fick stryk.

  • MariaTussen

    Julmusten - svarar till dig =)

    Alltså alla vi är olika, alla är skapta på olika sätt. Jag kunde ibland förtjäna en örfil av morsan men från att gå till en dask i rumpan på ett blöjbarn vilket gör inte ont på dem, det är bara smällen som låter som skrämms till att bli "misshandlad" för det var det jag blev några gånger. Jag skulle aldrig utsätta mina barn för de stryk jag fick av farsan. men jag tycker inte att det är fel med en dask i rumpan ändå för att det är inte misshandel. Förstår du skillnaden?
    Min farsa slog mig så pass mycket att jag inte gick till skolan på över en vecka. hade fläskläpp blåmärken på rygg och mage.. fick sparkar av honom, knytnävar. Förstår du vad jag vill komma till?
    Skillnaden?
    Jag kommer bara ihåg en gång när min lillasyster var ca 2 år då bet hon min mamma i armen så hårt att det blev märken och blåmärken, då tog mamma hennes arm och bet tillbaka(fast inte så att de blev några märken)
    Bara för att hon skulle känna hur de känns.

  • MariaTussen

    Kristinah - vad är rätt o fel igentligen? alla fostrar sina barn som de själv känner är rätt och så är det .. eller hur?
    jo jag tyckte att det var rätt av min mamma att bita tillbaka men som sagt hon bet inte hårt!!! hon nafsade bara.. herregud.. jag menar inte att man ska misshandla sina barn idag.. men jag tycker inte att barn på 3,4,5,6 år ska behandla sina föräldrar hur dem vill heller! jag har sett och varit med om barn i den åldern spottat föräldrarna i ansiktet, nu menar jag bokstavligen spottat, och där föräldrarna tar det med ro(?)
    fattar jag inte i min kultur att spotta en vuxen människa i ansiktet är att förlora all respekt för dem.
    Jag skulle aldrig kunna prata ett barn till rätta, med lugn och ro när jag har en loska i ansiktet utan att bli förbannad.... men det är ju jag sen vet jag inte hur du gör?

  • MariaTussen

    Julmusten - jag förstår vad du menar men om du läser min tidigare inlägg så kanske du får svaret till de du frågade innan..

  • MariaTussen

    Flickmamma75
    - Ja. jag tycker att det var rätt... ännu en gång hon bet inte så att det blev märken eller bet hårt! ville bara få henne att förstå att det gjorde ont på henne...

    Men som sagt hon är 7 fyller 8 år idag.. och hon är en riktig pärla.. det går underbart bra för henne i skolan och visst som alla barn är hon uppkäftig.. men nu när hon är äldre och förstår saker och ting mycket bättre så går det att prata med henne

  • MariaTussen

    Julmusten - du och jag är olika rättare sagt alla är olika.. vi kommer fårn olika kullturer.
    Så du menar att du inte skulle reagera om en vuxen människa kommer och spottar dig i ansiktet? skulle inte tro det. Jag tolererar inte sådant.

    Johanna 25 - nu har jag inte sagt att det har hänt mig med loskan men jag tror inte att det har mycket uppfostran att göra. Man lär sig mycket på dagis nu för tiden. Eller har jag fel?

  • MariaTussen

    Kristina - ja men som sagt vi uppfostrar barn olika. Men jag tycker ändå inte att det är fel med en dask i rumpan. Jag anser att det är ok. SÅ du menar att du tycker att det är ok för ett barn att spotta mamma eller pappa i ansiktet och bita föräldrarna??
    NEj det tycker inte jag och har det tidigare inte hjälp med att satta sig ner med barnet och förklara vad det är fel fel som denne har gjort så ja tycker jag att det är ok

    Sen resonerar vi på heelt olika sätt idag.

  • MariaTussen

    Flickmmamman - ja duvad tycker du att man ska göra annars.. skratta åt det.

    Adrenalin - jo jag håller med dig.. jag skullle inte slå mitt barn om hon eller han bet mig. Men förstår detta barn inte att det är fel och fortsätter så skulle jag bita tillbaka för att visa att det gör ont och att det är fel.

    Barn i den åldern förstår inte vad som gör ont och vad som inte gör ont och vad som är rätt o vad som är fel.

    Vill bara understryka att jag skulle inte kunna tänka mig att slå mina egna barn heller.

    Men jag anser inte att det är fel med en liten dask i rumpan. elkler att man någon gång får ta hårt i armen på ett barn.
    det är så jag tycker och det är så min lillasyster har blivit fostrad. och hon har blivit helt underbart. Hon har topp betyg i skolan... det skjulle inte kunna gå bättre.

  • MariaTussen

    adrenalin - jo det är ett alternativ men när du gör så så tror hon att du leker
    Flickamamma - så kan du inte jämföra det med. =)

    Sen du säger att det har att göra med att man har blivit misshandlad under sin barndom. du ska inte dra alla över en kant.

    Min bror hade ingen väldsam barndom och han tycker som jag. Han tycker att dte är rätt att daska till sina barn men inte att de gör ont.

  • MariaTussen

    Julmusten jo jag håller med dig om allt de du skriver men ändå så ser jag inte att det är något fel med en dask i rumpan! som sagt vi är från olika kulturer och så är detta!
    Jag orkar inte hålla på att förklara om och om igen vad jag tycker .. tycker bara så som jag gör och det har inte med att göra med min uppväxt.

    Och jag ska klargöra för dig att det med när min yster bet min mamma detta var för 6 år sen. då kanske jag tyckte att de passade . Hon fick nästan åka in för en stelkrampspruta.

    Suziq - nu menade jag inte att barnet inte känner smärta. det var ett missförstånd. Jag menade att när ett barn biter vet inte det att det gör ont på den andra personen! förstår du mig? Sedan kan inte barnet skillja på rätt o fel och tycker tex att det inte är något fel med att bita mamma.
    du behöver inte uttala dig på det viset till mig.. men andra sidan. det är ett fritt land.

Svar på tråden Fick ni smisk?