Skolans/förskolans uträkning av näringsrik mat?
Vad räknar egentligen skolorna och förskolorna på när dom säger att dom serverar näringsrika måltider?
Har barn både i förskolan och skolan. Det kan serveras typ en kycklingbit, ren pasta och sedan en gräddfilsbaserad sås och ett salladsbord på isbergssallat, tomat, majs och gurka.
Förstår om det inte ser likadant ut på alla förskolor och skolor.
Men handlar detta om att man gjort en uträkning enbart utifrån protein, fett och kolhydrater?
För mig handlar det mer om att ge massa vitaminer och mineraler.
Att man har varierade grönsaker och grönsaker som är näringsrika
Hemma serverar vi minst 30 olika grönsaker i veckan. Jag har både tillagade grönsaker och syrade grönsaker och grönsaker är en del av måltiden. Jag ser till att regelbundet servera både lax och röding då exempelvis torsk inte innehåller den omega 3:n man ska ha. Och ja, jag serverar självklart torsk också men knappast för att ge barnen omega 3. Så vad menar skolan/förskolan egentligen? Jag ser deras mat som direkt skräpmat och näringsfattig.