Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Min navel ploppade inte ut under förra graviditeten och kommer sannerligen inte att göra det denna gången heller. Jag har fortf ganska degig och mjuk mage samt en superdjup navel så det lär ju inte hända. Med dottern så var den utplanad när jag var höggravid men inte mer än så.

  • Chokladälskaren
    qatteriin skrev 2011-11-17 08:47:53 följande:
    Oj vilken liten vilding jag har i magen idag alltså!! Inte en lugn stund! Önskar maken var hemma och kunde känna på magen - för då lugnar den sig alltid... :-P Vecka 24 idag och tre veckor till 3d-ul, som jag längtar!!
    Haha! Det är exakt samma här oxå. Den sover inte i många minuter i stöten. Så fort man lägger sig ner så är det full fart i magen. Och när sambon ska lägga handen på magen så är den blickstillaFlört.

    Vi ska oxå på 3d-ul fast om två veckorTungan ute
  • Chokladälskaren
    Ponja skrev 2011-11-17 12:54:43 följande:
    Hej tjejer!
    Ska till Ullared i helgen, tips/förslag på vad man kan köpa till bebis? Den enda jag kommer på är täcke/kudde/lakan.. Måste ju finnas mycket mer än så, haha. :)
    Det finns nog nästan allt vad du behöver till bebisen.
  • Chokladälskaren
    faceprimer skrev 2011-11-18 17:47:42 följande:
    Lovis tycker jag är sött
    Det är ett jättefint namn, därför döpte vi ena katten till detFlört

    Ser att ni diskuterar namn. Efter mycket diskussioner så har vi kommit fram både en del flicknamn och en del pojknamn.

    Flicknamn: Linn eller Juni. Kanske ev Hilda oxå.
    Pojknamn: Julius(efter min morfar) eller Erik. Fast killnamn är så mycket svårare än tjejnamn.
  • Chokladälskaren
    Carla82 skrev 2011-11-18 17:58:29 följande:
    Känner en tjej som heter Hilda-Linn..
    Haha! Vad komiskt. Men vilket udda dubbelnamn ändåFlört
  • Chokladälskaren

    Uscha, idag är det verkligen ingen bra dag. Jag har så ont i nedre delen av ryggen. Precis i mitten är det som en ömmande punkt. Kan inte sitta, böja mig, laga mat, ligga ner. Ingenting med andra ord.
    Har haft problem med ryggen länge till och från men inte att det har varit så ihållande som det är nu.
    Och om två timmar ung ska jag till jobbet och lyfta lite tidningsbuntar och det känns absolut inget vidare just nuObestämd

    Ang om vikt under graviditeten så har jag gått upp 4 kg och är nu på onsdag i vecka 25. Hoppas att det hela slutar på ung 10 kg+ då jag har en del övervikt sen innan. Sen hoppas jag att det är lika lätt att gå ner i vikt denna gången som förra gången då jag gick ner allt på BB plus 15 kg tillSkrattande.

    Jag vägde 2600 nånting och var 46 cm lång när jag föddes och min dotters pappa vägde över fyra kg och var 51-52 cm lång nånting. Dottern vägde 3720 gr och var 51 cm lång(bf+3).
    Denna gången kanske det blir lite annorlunda. Min nuvarande sambo och även barnets pappa vägde 3 kg och var 50 cm lång så det kanske blir en liten mini iställetFlört

    Sen har jag en annan fråga som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med?
    Jag ju blivit varslad från jobbet och min uppsägningsperiod kommer att gälla fr.o.m årsskiftet till sista juni. Så då blir jag arbetsbefriad och få gå hemma i sex månader med full betalning.
    Så under den tiden så behöver jag ju inte ta någon föräldrapenning.
    Men min fråga är nu. Ska man skicka in papperna till f-kassan om föräldrapenning innan barnet är fött eller kan man göra det det framåt april-maj istället när man vill börja ansöka om föräldrapenning?
    Hoppas att ni förstod min fråga.

  • Chokladälskaren

    ThereseX och Chetti: Tack för informationen. Då ska jag sätta mig ner så fort jag får tid i veckan och skriva och skicka in mina papper, så det är avklarat sen. För ersättning vill man ju gärna ha senGlad.

    Ang om viktuppgång igen så ställde jag mig på vågen nu innan jag skulle till jobbet och märkte att jag hade gått upp 2.5 kg på EN vecka!! Det kan ju bara inte stämma... det låter oerhört mycket. Vågen hemma visade iof fel innan jag skulle till bm förra måndagen med ett halvt kilo men detta är ju verkligen extremt mycket!
    Bara det inte är en massa vatten nu igen. Hade på gränsen till för högt blodtryck förra måndagen när jag var hos bm. Högt blodtryck och vattenansamlingar brukar sällan betyda nånting bra.

  • Chokladälskaren
    Nikis skrev 2011-11-24 15:51:32 följande:
    Jag längtar tills jag får börja gå ner i vikt. någon mer än jag som ska bli trimmad morsa :P Haha man kan ju alltid drömma iaf :)
    *Jag sträcker upp handen*. Jag ska gå mina långpromenader flera timmar om dan sen. Ska bli av med magoch ryggfläsket sen tänkte jag... men det är nog som du säger. Lättare sagt än gjortFlört
  • Chokladälskaren

    Vi har antingen 30 minuter eller 45 minuter till förlossningen. Den som ligger närmast är ju såklart bättre tidsmässigt men om det skulle bli några komplikationer under eller efter förlossningen så måste man åka ytterligare 30 minuter till för att komma till ett större BB med personal som har mer erfarenhet. Sen den andra som ligger en kvart längre härifrån är väl kanske bättre på många sätt men jag gillar inte staden och folket som bor där. Men å andra sidan så ska man ju inte umgås med dem heller under BB-tidenFlört.

  • Chokladälskaren
    Ponja skrev 2011-11-28 13:03:02 följande:
    Hej flickor.. Har 2 bekymmer jag hoppas ni kan hjälpa mig med :(

    Jag har vart dynderförkyld, haft feber och en jäkla hosta! Och ibland när jag står upp och får ett hostanfall, så kissar jag verkligen på mig! Inte alls mycket, men ändå som en liiiten stråle så det blir en liten pöl i trosan Skäms
    Vet någon vad detta kan bero på? Aldrig varit med om detta tidigare!

    Sen hur är det med eran livmoder? Jag är i vecka 26 nu, och min livmoder ska gå upp ca 3-4 cm ovanför navlen. Men jag känner den bara upp till navlen, sen ingenting. Är jätterädd för att bebis inte växer ordentligt. Nedanför navlen är jag jätte hård.
    När jag står upp så har jag mage över hela magen, eller vad man ska säga. Men när jag ligger ner så har jag en stor bula under navlen, sen nästan ingenting över. Är det normalt? Har ni det så?
    Haha, jag kissar oxå nästan på mig när jag nyser eller hostar. Som du säger. Inte mycket men tillräckligt för att trosorna ska bli blöta. Men jag har oxå nästan alltid en binda på mig eller iaf med mig och sen så korsa jag benen när jag känner att det börjar bli dags. Så det verkar vara många som lider av det där problemet.
    Men det där med knip, det vet jag bara inte hur det fungerar. Bm och andra har förklarat för mig men det går bara inte. Så efter förlossningen med dottern så hände det en hel del "olyckor".

    Jag har nog snarare tvärtom om med min mage. När jag står upp så har jag en megakula på magen men när jag sitter ner så är det precis som att den "flyter" ut på sidorna. Sen har jag märkt det att den är stenhård vid naveln och nån cm upp men nedanför navlen så är den precis jättemjuk. Känns ju inte direkt rätt att det ska vara så. Kanske beror på att magen var väldigt mjuk och "sladdrig" innan graviditeten?

    Sen undrar jag om det finns nån mer än jag som lider av denna satans halsbränna? Så fort jag lägger mig ner eller sitter ner så kommer det som ett brev på posten. Jätteobehagligt. Kan knappt somna på nätterna pga det. Om det stämmer med myten att om man har mycket halsbränna så kommer det ut en bebis med mycket hår. Så kommer den här isåfall ha en rejäl kalufsTungan ute
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)