Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Ett stort grattis LyckobebisenGlad

  • Chokladälskaren

    Är det nån mer än jag som har en superlivlig bebis? Jag har moderkakan i bakvägg så jag känner ju varenda liten rörelse i magen. När jag väntade dottern så var det hur lugnt som helst på dagarna men sen på kvällarna så var det full rulle därinne. Men med denna så är det full rulle hela tiden dag som kväll som natt. En aning jobbigt eftersom att det går inte att sitta/ligga hur man vill och sen att det är helt omöjligt att sova.

    När vi gjorde könsul i Gbg förra helgen så konstaterade bm att hon hade huvudet neråt och nu igår så måste hon har tryckt sig ner med all kraft mot livmodern för jag hade så ont så ont. Kunde inte ens röra mig och magen var helt stenhård. Är fortfarande lite öm där nere idag oxå men det är inte så farligt. Alla pratar om att det är så mysigt att vara gravid men jag tycker faktiskt att det är skitjobbigt. Man har ont överallt, man kan inte röra sig som innan, man känner sig stor som ett hus och mer eller mindre vaggar sig fram som en anka.
    Sen tycker jag inte att det är så mysigt som alla säger när den buffar och rör sig i magen. Jag tycker det är obehagligt men sen är det väl för att jag känner det så tydligt hela tiden och att den håller mig vaken på kvällarna när jag försöker sova.

    Ursäkta för mitt klagoinlägg men idag är det ingen bra dag. Allt känns bara så ruttet.

  • Chokladälskaren
    Lyckobebisen skrev 2011-12-12 12:21:33 följande:
    Tjejen tycker också det mest är obehagligt! Hon tycker det är skönt för då känner hon ju honom, men utöver det så är det liksom bara obehagligt och lite alienkänsla av det..

    Alla behöver inte älska allting med en graviditet, jag menar det är ju bara en transportsträcka egentligen, ett nödvändigt ont för att få det lilla fina fantastiska som man älskar över allt sen. Är ju inget viktigt att älska graviditeten.
    Absolut. Håller med henne till fullo. Visst är det skönt att känna av henne för då vet man att hon lever iaf men annars så är det bara en konstig känsla. Längtar tills hon är ute så att man slipper det härFlört
  • Chokladälskaren
    ruttenfrukt skrev 2011-12-12 17:31:20 följande:
    Jag fick prata med en jättetrevlig person när jag ringde till förlossningen. Hon fick mig verkligen inte att känna mig besvärlig som ringde.
    Så det blir en tripp till förlossningen ikväll för att kolla upp. Sambon hämtar upp mig när han slutat jobba klockan sex. Och jag är nervös. Fast det konstiga är att jag inte är så nervös för att något ska vara fel utan är mer nervös för att jag känner mig besvärlig och löjlig och för att det just är det att man ska till förlossningen.
    Önska oss lycka till!
    Det kommer nog att gå jättebraGlad. Skriver som en del andra här. Håll oss gärna uppdaterade.
  • Chokladälskaren
    jempalainen skrev 2011-12-12 22:29:04 följande:
    Jag tycker min bebis ligger långt ner mest hela tiden o sparkar och det känns obehagligt ibland beroende på var hon sparkar. Speciellt mot blåsan när den är full. Det känns som att jag är både lite öm och kittlig på samma gång. Svårt att förklara. Jobbigt när det är full fart mitt i natten, det är tufft att somna om då och jag har haft svårt i perioder att sova nätterna igenom. Bättre nu när jag är hemma och somnar senare. Min bebis är lugn på natten faktiskt och hon ligger och "sover" med mig...mysigt. Så det tar några timmar när jag har vaknat o gått upp innan hon börjar rulla runt o sparkas.

    Sen frågade du om hicka o det undrar jag också, känner ju massa olika rörelser och just det där snabba rytmiska som jag känner ibland kanske är hicka då? Eller så kissar hon? jag har faktiskt ingen aning men det kanske blir mera tydligt under sista månaderna?  
    Kan man känna när dem kissar? Coolt!! Ibland så känner jag som ett litet vibrerande rörelse inne från magen men jag har ingen aning om vad det kan vara. Har inte lärt mig än att tyda vad som är vad när hon rör sig därinne, mer än att hon älskar att ligga långt ner och verkligen trycka mot urinblåsan så att man får gå på toaletten stup i kvartenSkrattande
  • Chokladälskaren

    Jag kunde verkligen inte amma med dottern när jag låg på BB. Mjölken sprutade iof ur brösten på mig men hon greppade helt fel så det kändes som tusen knivar varenda gång jag la henne mot bröstet så det hela slutade med att för att hon skulle gå upp i vikt öht så var jag tvungen att pumpa ut mjölken och ge det på flaska och det fick man låna på BB mot en avgift kommer jag ihåg. Men däremot så kommer jag verkligen inte ihåg hur mycket man fick betala för pumpen.
    Är det någon annan som vet det?

  • Chokladälskaren
    Isavanna skrev 2011-12-13 23:43:32 följande:
    Men oj vad mycket prylar alla har med sig. Är det bara jag som inte hade tänkt stanna längre än man måste? Alltså typ 6 timmar? Min man kommer ändå inte kunna stannar kvar och ont kan jag lika gärna ha hemma.
    Min bebis är inte beräknad förren 28:e så overall kommer jag strunta i. Tjock filt i bilstolen och åkpåse i vagnen tänkte jag köra på...

    6 timmar låter ju lite lite, tycker jag. Jag hade tänkt iaf stanna i två dagar om det skulle vara så att man behöver hjälp eller om det händer nåt annat på BB som man inte hade förutsett.
    Visst är det skönt att komma hem till sitt oxå men det kan oxå vara skönt att bli ompysslad och att det finns personal som kan hjälpa en om det så behövs.
  • Chokladälskaren
    Ellieott skrev 2011-12-15 19:46:31 följande:
    Nu orkar jag snart inte mer. Vecka 29 och har kräkts två gånger denna vecka. "går över i vecka 12.." BLA BLA BLA!!! Jag blir så less. Är så utmattad .

    Gnäll gnäll :/
    Usch det där låter verkligen ingen höjdare. Spyr man fortfarande när man snart är höggravid så har man definitivt rätt till att gnälla. Bara gnäll på... det är ju delvis den här tråden är till för.
  • Chokladälskaren

    Åhh jag håller på att bli tokig på min svärmor. Hon har sen länge börjat köpa kläder till bebisen, mest könsneutrala kläder. Visst är det snällt att hon köper kläder till henne men det är bara det att vi har redan köpt så mycket av en kompis till mig som fick en flicka tidigare i år så vi behöver verkligen inte ett plagg mer i stl 50-56. Det har blivit så klart en del nytt oxå.

     Visst vet vi att folk kommer att köpa när hon väl är född men man behöver ju inte köpa en massa nu innan.
    Och det värsta av allt är att hon har sådan urusel smak. Allting som är billigare än billigast måste hon bara köpa. Som nu när vi var där ikväll så kom hon fram med en hel icakasse med begagnade FULA kläder som hon hade hittat i nån butik, samt ett par grisrosa byxor med fötter. Inte alls min smak om man säger så.

    Jag har absolut inget emot varken billiga eller begagnade kläder men då vill jag gärna veta vart det kommer ifrån och från vem. Sen köper jag gärna billiga märkeskläder/grejer som jag hittar.
    Det kommer sannerligen att bli ett problem vid dop, födelsedagar, jul m.m...

    Jag vet att man inte ska vara så otacksam men jag vill ju gärna att bebisen ska kunna använda sina kläder oxå.

    Vilket i-landsproblem det är egentligen, hahaha!!

    Är det nån mer vars svärmor/mamma eller någon annan har helt annan smak än vad ni har?

  • Chokladälskaren
    Ellieott skrev 2011-12-18 20:21:39 följande:
    Chokladälskaren: åh vad jobbigt!

    Min mamma har inte samma smak som vi. Hon blev överlycklig när hon fick veta att vi väntar en flicka - "då blir det mycket rosa saker från mormor". Hon VET att vi inte föredrar det. Känns väldigt underligt att hon ändå insisterar för hon tycker det är såååå gulligt. Alltså, jag har inget emot rosa sådär, men har ingen lust att klä nån jäkla prinsessa. Finns så mycket annat som är sååå mkt finare och sötare!

    Men det kanske är lättare att ta diskussionen med sin mamma än sin svärmor? Jag känner dock på mig att min egen svärmor kommer köpa fina saker, hon har bra smak
    Haha, jag tror att det kommer att bli samma sak här fast från farmor då istället, en massa fula rosa klänningar och andra fula plagg Fast jag måste ju säga det att min mamma har absolut inte bättre smak så det blir oftast att man stoppar in det längst in garderoben eller skänker bort det till någon annan. T.o.m min mormor har bättre smak än vad dem två har tillsammans och köper bara märkeskläder.
    Mary Jo skrev 2011-12-18 20:23:34 följande:
    Starta inte en tråd om det här på fl,då kommer du få höra vilken otacksam människa du är! Hahaha. Nej men jag förstår faktiskt vad du menar.. 
    Jag fick en del fult begagnat när jag fick Vilja men jag orkade aldrig hålla på så jag rensade bara ut allt fult. Jobbigt att behöva släpa det till myrorna dock. 
    Haha, nej jag vet att man tar ju sina risker med såna inläggFlört. Men jag litar på er i den här tråden att jag slipper sådana onödiga kommentarerGlad
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)