Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Det där med att andra kommentera ens mage, det får jag nog höra varje dag tror jag. En kille på jobbet brukar kalla mig för tjockis och när vi var hos en bilförsäljare igår så sa han det "du blir ju bara större och större för varje gång jag ser dig"(och då var jag ändå där för en vecka sedan). Jag tar ganska illa upp eftersom jag hade ca 10 kilos övervikt sen innan och även om jag inte har gått upp så mycket så gillar jag inte alls hur min kropp har förändrats nu över graviditeten. Känner mig verkligen tjock överallt. Har blivit mycket bredare över höfterna, låren och även i ryggen.
    Jag vet att det beror på att man är gravid men jag har haft viktnoja sen jag var 15(eftersom min mamma sa hela tiden att jag borde banta och då vägde jag strax under 60 kilo till mina 1.65) så jag tar väldigt illa upp över vad folk säger om min kropp.

  • Chokladälskaren
    79anil skrev 2012-01-10 14:25:58 följande:
    Jag tycker då inte att det ser ut som om du har 10 kg övervikt!!! Skit i vad alla säger! Men jag vet att det är svårt.
    Nä folk brukar säga att det inte syns på mig så det måste tydligen vara bra fördelat överallt på kroppenFlört. Men det är väl sånt man märker själv. Sen är jag glad över att jag inte har gått upp så mycket nu fast jag vet att det är fullt normalt att gå upp i vikt som gravid. Visst ska man inte bryr sig så mycket om vad alla säger men det är som du säger det är väldigt svårt många ggr. Om man ska jämföra min mage med när jag väntade Agnes så har jag tydligen mindre mage denna gången men den kom väldigt tidigt.

    När är det dags för dig nästa gång att gå till Anna?
  • Chokladälskaren
    Kalksten skrev 2012-01-10 14:50:03 följande:
    Det låter ju inte alls bra nej...om det inte är så att ni kan gå i familje/parterapi eller själva lyckas lösa det så kanske det vore bra att ni bor åtskilda...

    Hoppas det löser sig till något bra iaf! kramar
    Tack för ditt inläggGlad. Vi har aldrig direkt bråkat mycket innan graviditeten(eller jo både ja och nej får jag nog säga där) utan det är väl mer med alla mina hormoner som gör att jag tänder till på tusen cylindrar och då gör han oxå det och så  är det igång. Men jag kan iof förstå honom för jag hade blivit lika arg och förbannad själv om nån hade gnällt på mig hela tiden om allting. 
    Men sen är det mycket som spelar in till varför jag mår väldigt dåligt just nu, jag har blivit av med mitt jobb, mina föräldrar flyttar från stan och sen bor inte min dotter hos mig mer än varannan helg och det har varit absolut jobbigast av allt. Så det är klart att allt det här påverkar honom oxå.

    Han är ute just nu med en kompis för att provköra bilar sen så skulle de göra en del andra grejer men jag VET när han kommer hem igen så kommer allt vara som vanligt igen och då är allting glömt.
    Så egentligen så har vi det nog inte värre än vad andra par har, fast det låter säkert såFlört Och sen har jag en viss tendens att förstora upp saker och ting oxå.

    Men vilket fall som helst. Tack för ditt inlägg och din omtankeGlad 
  • Chokladälskaren

    Så nu har jag äntligen skummat igenom allt ni har skrivit idag. 

    Tack för era inlägg och er omtanke, vill bara uppdatera om allting är mycket bättre här hemma. Att det blir bråk här hemma beror nog mycket på att jag är gravid och väldigt känslig för allting just nu, brusar upp väldigt lättFlörtSen att vi båda ha gan ska hetsigt humör gör ju inte direkt saken bättre. Men mycket beror nog på graviditeten och alla hormoner som spökar runt, även att jag inte har mått så bra både fysiskt och psykiskt under den här graviditeten, det har varit för mycket förändringar i mitt liv på väldigt kort tid. Så förhoppningsvis så lugnar allting ner sig sen när lillfisen väl är uteGlad

    Idag har vi iaf varit och kollat på tapeter till alla rum till nästa lägenhet som vi flyttar till. Det var så kul och mysigt och se hur fint det faktiskt kommer att bli. Har då även bestämt tapeter till min dotters rum samt till lillfisen.
    Bara längtar efter att få flytta dit nu.
    Sen har jag även packat ner lite i BB-väskan idag, som sagt så vet man ju aldrig när hon kommer.

    Scorpio85: Önskar dig verkligen lycka till med allting. Nu är det verkligen riktigt nära.

    Carla82: Ja det var verkligen jätteskönt att det inte var några som helst konstigheter  nu längre. Det var bara bm på rul som skrämde upp oss totalt, så då var man verkligen orolig.

    Sen just det tjejer, nu i flera dagar i rad så vaknar jag av att jag har jätteont i snippen(som min dotter sägerGlad). Det är jätteömt och det känns som ett enda stort blåmärke alltihop. Vilket fall som helst så kan jag inte röra mig en meter utan att det känns.

    Är det nån mer som har det likadant? Eller vet vad det kan bero på?
     

  • Chokladälskaren
    Stinis83 skrev 2012-01-11 18:12:00 följande:
    Chokladälskaren, vad skönt att allt känns bättre :) Ibland behöver man bara ösa ur sig :) Jag har också ont där och i hela magen, känner mig som ett enda stort blåmärke. Jag kommer inte ihåg vem som skrev det, men tydligen kan det bli blåmärken på insidan när bebisen blir större och starkare, och börjar sparka mer på samma ställe... Men jag tänkte faktiskt kolla det med min bm på fredag när jag ska dit. 
    Ja det låter ju ganska logiskt, för hon har legat med huvudet neråt sen vecka 26 och hon har alltid älskat att ligga långt ner i livmodern så det kanske inte är så konstigt att det faktiskt trycker på där nere. Vilket fall som helst så är det väldigt obehagligt, man känner sig väldigt begränsad. Man kan inte gå några längre sträckor förrän det ömmar.

    Sen i övrigt så fick jag en glad överraskning idagGlad. Hyresvärden som vi ska bo för i nästa lägenhet, har varit ganska tjurig och grinig till att göra om i lägenheten. jag tycker det är en ganska självklarhet att göra om när det inte har gjorts nånting på 15 år och när alla tapeter består av röda och gröna färger med bård längst upp. Eftersom det är min sambo som har haft mest kontakt med henne så har jag låtit dem sköta den biten men sen när han pratade med henne igår så verkade hon helt omöjlig så då ringde jag upp och förklarade att det måste verkligen göras om. Det är gammalt och slitet.
    Så idag så ringde hon till min sambo och sa att vi fick göra om hela lägenheten. Hon står för kostnaden av tapeter och färg och vi fixar arbetet. Sen slapp vi att betala hyra för hela februariSkrattande . Bättre än så kan det ju knappt bli. Så ibland får man ha tur alltsåGlad.  Ibland är det verkligen bra att vara gravid och vara en riktig hormonkossa så att saker och ting blir gjort, haha!
  • Chokladälskaren
    Carla82 skrev 2012-01-11 19:13:04 följande:
    Scorpio: Finns inget sätt att mäta smärta och hur din kropp/du klarar av det. Jag går in i mig själv när jag har ont och har rätt hög smärttröskel. Kan säga att jag trodde faktiskt att det skulle göra ondare...men ska inte låtsas att det inte gör ont för det gör det. Vet inte vad jag hade föreställt mig egentligen men det var ju skönt att det var åt det hållet i alla fall. Bedövningen tog jag för att det blev så långdraget med täta värkar så jag fick inte vila. Hoppas allt framskrider som det ska.

    Chokladälskaren: Ja, förstår att hon skrämde upp er men skönt att det bara var överdriven oro från hennes sida och att allt löst sig. Vår ul-läkare skrämde ju upp oss också med att hon hade för litet huvud och var liten i allmänhet på kollen var huvudet ok men hon var fortfarande liten medan de igår sa att hon var stor för veckan. Men bättre att de kollar igen om de är osäkra än att man ska gå med tvivlet på att inte allt står rätt till. Skönt också att allt verkar bättre med sambon.

    Måste gå och röra i linsgrytan...sonens önskemål...inte min favorit.  
    Ja jag läste det för rätt längesen att du skrev det att bm/läkare hade sagt det att hon hade litet huvud och även var liten för förhållandevis till veckan. Men det är ju väldigt skönt att det inte är så längre. Ibland är det bra att kolla mer än en gång för att vara på den säkra sidan.
    Jag har fått höra hela tiden att den här lilltjejen väger lite under normalkurvan så det kommer nog att bli en ganska liten och nätt tjej. Hoppas det iaf för man ska få ut dem på nåt sätt oxå. Jag kommer ihåg när jag skulle föda min dotter, det gjorde så satans ont och hon var ganska så stor när hon kom ut oxå. Så hoppas jag slipper det den här gångenFlört 
  • Chokladälskaren
    Scorpio skrev 2012-01-12 03:39:15 följande:
    Kl 02:17 tittade en liten tjej ut! :) Rättare sagt, flög ut!! Jag födde nästan inne på toan! 1870 gram o 42 cm ungefär, de har ej kunnat mätt så bra än! Jag har bara sett henne lite snabbt för de grejar med henne på neoavdelningen nu. Sambon har iaf fått pillat lite på henne. Jag klarade mig med bara lustgas men det gjorde skitont stundvis!! Men helt klart värt att slippa sndra bedövningar ;) Nu ska vi fika och sen träffa henne igen! :)
    Grattis till lilltjejen och till att vara först i tråden med att ha fått sin bebisGlad
  • Chokladälskaren

    Hon kommer att heta antingen Linn eller Thea. Vi är helt inställda på Linn men sen är det ju en annan fråga om hon passar att heta det när hon kommer ut:). Så därför har vi Thea som reserv.

  • Chokladälskaren

    Yay! Imorgon är det exakt två månader till bf. Så det börjar närma sig så smått.Skrattande

  • Chokladälskaren

    Vad skönt att veta att det finns fler karlar än bara min som lägger sina strumpor på golvet, ja även sina vanliga kläder överallt i lägenheten,. Brukar alltid pika med "att det är faktiskt ingen garderob här" och sen blir det att det är jag som plockar undan det efter honom iaf. Så jag kan nog hålla med många utav er att under denna graviditeten så har jag varit en riktig bitch och tänt till på tusen cylindrar när det är nåt som inte passar migFlört. Så han har fått ta emot många "smällar", stackarn. Men annars så ska jag inte klaga. Han brukar ställa upp för mig och när jag inte orkar så är det han som lagar maten och fixar och dona här hemma.
    Han är en klippa mot min dotter och klagar aldrig på om det är han som får lägga henne nån kväll, ta med henne ut på stan eller hem till hans föräldrar för att hälsa på. Men dem två har verkligen funnit varandra och det funkar jättebra mellan dem. Helt underbart och skönt för mig när jag är så trött så att jag knappt orkar hålla mig vaken längre.

    Jag har drömt i flera nätter nu att Mini i mage har en jättestor näsa, haha!! För när vi var på ul i vecka 31 för att kolla hennes njurar så fick man ju se allting väldigt tydligt och då tyckte jag att det verkade som om hon hade en jättestor näsa. Både jag och sambon har inte direkt några små näsor, utan mer som en potatisnäsa och exakt så ser det ut på ul-bilderna. Agnes(min dotter) har mer som en liten knapp men sen har hon en annan pappa oxå. Nu spelar det ju inte så stor roll om nu denna har det men jag har som sagt drömt om detta i flera nätter i rad om denna monsternäsaSkrattande. Hoppas ändå att ul-bilder även 3d ul-bilder visar att kroppsdelar är större än vad det är i verkligeheten. Sambon tycker vbara att jag är knäpp och löjlig när jag tar upp detta men sen är det ju inte han som drömmer dessa drömmar heller, haha!!

    Är det nån mer än jag som har konstiga drömmar nu under graviditeten?

  • Chokladälskaren

    Vill oxå ha det receptet med en massa after eight i. Den kan ju inte bli annat än superlyckadGlad

  • Chokladälskaren
    Ponja skrev 2012-01-17 13:49:53 följande:
    Jag tycker det känns som om att min bebis bara är under navlen.. Jag känner sparkar högt upp ibland, och ibland trycker liten även ut sig över navlen.. Men allt detta som alla pratat om att dem får mycket sparkar mot revbenen och sådant har jag aldrig känt. Och det känns även som att magen halkat ner lite, även att den i helhet ser lika stor ut. Men om jag lägger mig på rygg så har jag bara en bula under navlen. Vad kan det bero på? Hur får den plats, eller varför ligger den bara och trängs där nere?

    Sen vore jag jätte glad om någon vill svara på något helt annat :) Jag har fått mörkare och större bröstvårtor/gårdar. "Rättar" det till sig senare efter förlossning eller kommer dom fortsätta se ut så? Likadant OM jag får en rand vid navlen, försvinner den eller kommer man ha kvar den?
    Bröstvårtorna/gårdarna kommer att blekna sen efter förlossningen samt även hormonranden. Det kan ta några månader men försvinner det gör det iaf:)
  • Chokladälskaren

    Med dottern så var det väldigt sällan jag kände en massa buffar och sparkar men sen kan det har varit oxå att jag hade moderkakan i framvägg som gjorde det hela. Klart började jag trycka på magen eller speciellt på kvällarna när jag hade gått och lagt mig så bökade hon runt som attans. Hicka hade hon däremot flera ggr/dag på slutet.

    Med denna graviditeten så har jag moderkakan i bakvägg så jag känner ju precis allting som hon gör där inne. Och hon bökar och buffar nästan precis jämt. Vissa dagar har hon disco all day/night long sen dagen efter så är hon så utmattad så då sover hon hela dagen istället. Men visst känner jag av henne lite varje dag.

    Sen undrar jag när halsbrännan ska börja ge sig? Jag tycker jag har det jämt och ständigt om dagarna. Värst är på kvällarna/nätterna när jag har gått och lagt mig.

  • Chokladälskaren

    Haha, på mig stämde inte kinesiska kalendern alls. Det stod att jag skulle få en pojke men jag väntar en flicka.

  • Chokladälskaren
    micksaan skrev 2012-01-18 11:49:34 följande:
    Här är vår vagn, ett fynd från Blocket som vi hämtade hem i förrgår. Ska bara komplettera den med lammskinn, ståbräda, "skötväska" från Stadium och så ska jag sy ett påslakanset i rött med vita prickar.

     


     


    Den mobilen med Pingu  har vi oxå köpt och tänkte sätta dit snart på vagnen. Men först ska vi flytta sen kan vi börja inreda både i vagn, säng och i rummetFlört
  • Chokladälskaren
    k girl skrev 2012-01-19 22:20:08 följande:
    Jag har just smällt i mig en skål med glass och varm chokladsås...
    Haha, och jag satt och åt glass med kall kolasås innan framför tv:n:). Så himlans gott var det:). Men nu blev jag istället sugen på chokladbollssmet. Det här blir ju livsfarligt. Lär ju går upp tre kilo bara av att tänka tanken, haha!!
  • Chokladälskaren
    k girl skrev 2012-01-22 17:33:40 följande:
    Jag har en lite... delikat... fråga.
    Är det någon annan än jag som besväras av flytningarna? Jag kommer inte ihåg att det var så här med sonen, men det var det ju säkert, men jag tycker att det luktar så himla mycket från underlivet. Det luktar inte obehagligt, bara... mus i kvadrat, om man så säger. Jag känner mig så himla ofräsch hela tiden och tycker att lukten sätter sig i byxorna också.
    Även jag har samma problem just nu. Tycker det kommer jättemycket och vissa ggr så är det nästan dyngsurt i trosorn:/. Men vad skönt att veta att det inte är bara på mig lukten sätter sig i byxorna. Men jag får oxå byta trosor flera ggr/ dag samt att tvätta byxorna två-tre ggr i veckan. Det känns verkligen inte fräscht med dessa "problem"

    Sen har jag en annan fråga till er.
    Är det nån mer än jag som har fått halsbränna från helvetet? Har haft problem med det i flera månader men nu är det nästan ohållbart. Kan inte somna på kvällarna pga av det och sen vaknar jag på morgonen av det oxå. Knaprar tabletter som aldrig förr men jag har nog blivit immun mot det för inte ens det hjälper längreObestämd
  • Chokladälskaren
    TheCoopers skrev 2012-01-22 18:48:02 följande:
    ahh jag har också VÄRLDENS halsbränna och inget verkar fungerar ... jag vaknar dessutom på nätterna ibland av att jag kräsks ... Äckligt !

    Vad ska man göra ???
    Jag kräks inte men det känns många ggr som att jag måste göra det. Jättejobbig känsla.

    Vet inte vad det finns för andra botemedel mot det. Jag tar iaf emot alla tips och förslag för det hade varit skönt att kunna sova en hel natt utan den skiten!
  • Chokladälskaren
    Becka 77 skrev 2012-01-23 21:22:33 följande:
    Håller tummarna för er Nippertippan!

    Mrs Marlin - komtakta mvc och gå till deras läkare. Du borde få sjukskrivning.

    Jag har virkat en ugglemössa till dottern som blev väldigt förtjust. Jag la in en bild på mössan i galleriet. Tyvärr en mörk bild med dålig färgåtergivning. Den är mörkare turkos i verkligheten. Imorgon ska jag fixa klart mobilen till vagnen, hade tänkt att göra det nu men dottern verkar inte kunna somna ikväll. Men min man somnade visst Flört
     
    Den mössan var verkligen hur söt som helst. Önskar att jag hade varit lika duktig på att pyssla så att man hade kunnat göra sådana fina grejerGlad
  • Chokladälskaren
    Chokladälskaren skrev 2012-01-23 23:40:49 följande:
    Den mössan var verkligen hur söt som helst. Önskar att jag hade varit lika duktig på att pyssla så att man hade kunnat göra sådana fina grejerGlad
    Glömde att skriva det i mitt inlägg men jag håller helt och fullständigt med The Cooper att du borde börja sälja, för du är verkligen jätteduktigGlad
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)