Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stinis83 skrev 2011-12-28 18:50:38 följande:
    Vilken konstig dag jag har haft! Sambon vaknade och kände sig sjuk, och det vet ju alla hur killar är när de är sjuka. Så han fick sovmorgon och kände sig bättre när han vaknade igen, och vi åkte in till Norrtälje för att kika lite. Jag hittade en bh - stl 75D!! Och så blev det ett par byxor till bebisen på rean. Lunch i "stan" sen hem. Dottern kräktes i bilen igen och tömde nog fasen allt som fanns i den lilla magen. Och jag har kräkfobi.

    Vi kom till stugan och somnade och sov middag i TVÅ timmar. Bebisen bökar och har nåt konstigt, jag har svårt att sitta för det känns som om jag ska bryta backen av honom :S Dottern fick nåt ryck och började slå och sparka på magen och bebisen sparkade tillbaka. Sambon sover, ingen i familjen har nån aptit, jag har ingen ork och är mest irriterad och bitter. Halleluja, hoppas morgondagen blir bättre!
    Det var sannerligen ingen bra dag du har haft idag. Hoppas att blir bättre tills imorgon.

    Igår sa satte Mini igång riktigt ordentligt i magen. Hur jag än satt eller låg så bökade hon runt som en riktig vilding. Det var inte många minuters vila där inte på hela dagen, kvällen och natten. Höll på bli tokig till slut.
    Men idag verkar hon vara riktigt trött efter gårdagens aktiviteter för hon har varit så lugn så lugn hela dagen.
    Nippertippan skrev 2011-12-28 19:21:16 följande:
    Någon mer än jag som helt plötsligt börjat sova mycket sämre på nätterna? Vaknar en gång för jag behöver gå på toa men sen vaknar jag hur många gånger som helst. Antagligen när jag ska vända mig, sen har man ju kudde mellan benen för att lindra foglossningen...
    Jag sover oxå väldigt dåligt om nätterna nuförtiden men mest är det väl för att bebisen bökar runt så mycket då så att jag inte kan somna.
    jempalainen skrev 2011-12-28 19:22:35 följande:

     


    Förlåt att jag lägger upp en bild här men jag är så glad och stolt!:) Fick äntligen se min lilla tjej inne i magen och hon mår väldigt bra och allt ser tiptop ut! Så lik pappa att jag nästan skrattade...riktig pussmun och kinder som en riktig chilenare! :) Min Maria-Isabel! Älskar dig!Hjärta Det var verkligen värt alla pengar!
    Vilken sötis! Visst är det mysigt och kul att få se dem mer lite på "riktigt"?Glad
    Nikis skrev 2011-12-28 19:38:48 följande:
    Är det farligt att sova på mage nu för tiden??
    Det vet jag faktiskt inte. Jag är en magsovare i vanliga fall men skulle jag minsta lilla lägga mig på mage nu så protesterar hon direkt. Tror det blir mer trångt i magen då och klämmer åt lite mer på dem. Sen är magen alldeles för stor nu för att det ska vara skönt att ligga på mage. Det känns ju mer som att man lägger sig på en sten, haha!!
  • Chokladälskaren
    Nikis skrev 2011-12-29 19:02:01 följande:
    Jemp: De va du som va på 4d ultraljud va? Vart va du någonstans? Kunde dom mäta bebisens vikt oxå? :)
    Den frågan kan även jag svara på:). var själv på ett nu i början av december och dem gör en viktuppskattning på barnet då oxå.
  • Chokladälskaren
    jempalainen skrev 2011-12-29 19:25:19 följande:
    ja precis, jag var på tittut och de mätte huvud, buk och lårbenet precis som vid rul och fick ut ett viktmått av någon konstig anledning. Så hon vägde 1050 någonting o var lite mindre men inom normalvärdet. Mitt sf mått ligger dock över mittenkurvan så det är ju intressant. Inget att oroa sig för sa hon, hoppas det blir en liten nätt tjej! :)
    Vår lilla tjej vägde oxå lite mindre men ändå inom normalstrecket när vi var där i vecka 26. Så jag hoppas oxå på att vi kommer att få en en nätt liten tjej. Både jag och sambon var ganska små när vi föddes så chansen är väl att hon oxå blir det:).

    Men däremot så undrar jag över en annan grej. Hur kommer det sig att vissa bebisar blir så fruktansvärt stora? En jobbarkompis till mig berättade att en av hans bästa vänner fick nu en son på 5,3 kilo!Förvånad
    Och då hade hon ändå ingen graviditetsdiabetes som gör att barnet blir större än normalt. Tänk att föda ut en sån koloss. Jag har fått se bilder på denna bebis och han är så tjock så det är bara som en enda stor fotboll i ansiktet och han kan inte ens öppna ögonen. Stackars bebis. Jag hade blivit väldigt chockad iaf om jag hade fått en sådan stor bebis.
  • Chokladälskaren

    Usch, jag måste bara få klaga av mig lite. Jag och min sambo jobbar på samma jobb vilket gör att vi mer eller mindre träffas 24 timmar om dygnet och detta i sin tur gör ju så klart att vi gå varandra på nerverna titt som tätt här hemma. Mycket tjafs, gnäll och bråk. Så det var även likadant idag precis när han skulle sticka till jobbet då var det dags att bråka lite igen och att skrika åt varandra. Denna gången så rann det över mig så jag skickade ett sms till honom om att jag funderar starkt på att sova i mammas och pappas lägenhet några nätter och att mina känslor för honom inte var lika starka som de har varit innan. han skrev tillbaka nåt i stil med att han har märkt detta och det vore nog det bästa just nu om vi kunde komma ifrån varandra lite.
    Men sen tänkte jag även på det. Ska det bli likadant även när bebisen har kommit? När han/vi tycker att det blir för jobbigt ska jag och Linn bara ta vårat pick och pack och sticka hemifrån i några dagar för att vi inte ska tröttna på varandra?! Visst behöver man få vara ifrån varandra lite då och då. Jag är en ensamvarg så jag behöver det iaf, men det håller ju inte i längden att hålla på så.

    Nu ska jag snart sticka till jobbet och jobba min sista dag som fastanställd och då får vi se vad han har att säga om allt. Sen jag skickade mitt sms så har han skickat två st samt att han ha ringt en gång men jag har inte orkat att svara på nåt av det.

    Ha en fortsatt trevlig kväll tjejerGlad

  • Chokladälskaren

    Tack alla tjejer för era stöttande ord och inläggGlad. Jag sitter just nu på jobbet och väntar på att allting ska bli klart(jobbar på en tidning). När jag kom hit nu ikväll så sa han inte många ord. Vi har mer eller mindre försökt att undvika varandra. Eller det är nog mest jag som har försökt att undvika honom faktiskt. 
    Han sa tidigare idag att han skulle basta med en arbetskompis efter jobbet och nu när jag kom hit så var det en massa öl framme så då vet man att det tydligen blir av iaf.

    Det där med att sätta sig ner för att prata tror jag inte är så lönt just nu. Vi har gjort det ofantligt många ggr förut. 
    Vi träffades via jobbet för drygt tre år sedan och blev ett par nästan med en gång och eftersom man var nykär då så ville man såklart träffas hela tiden. Men redan efter en månad så märkte vi att det inte funkade. Blev för mycket umgänge redan då. Så vi har haft det ganska knackigt under dessa år och har varit tillsammans av och till några ggr nu. Denna gången så är det förhoppningsvis till. Men nu har vi kommit in i denna svacka igen som vi har haft ett antal ggr innan.
    Så det enda som hjälper just nu är just det att komma ifrån varandra om det bara är så för en natt. Men det ska bli väldigt skönt att slippa jobba här för ett tag. Tänkte jag skulle jobba lite extra redan i okt nästa år men då är han hemma så vi är iaf inte hemma samtidigt hela tiden.

    Jaja, det löser sig säkert, det brukar det göraGlad.

    Kommer nog inte att vara inne här imorgon eller på nyårsafton så därför vill jag önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!Glad      

     

      

  • Chokladälskaren
    Coriander skrev 2011-12-31 14:32:59 följande:
    Någon mer vars bröst läcker ut mjölk redan? 
    Jag har ju hört att många kvinnor får ut mjölk några veckor innan förlossningen, men så här tidigt som 10 veckor innan? Det är inga små mängder, utan har faktiskt fått byta BH två gånger för att mjölk bara sipprat igenom tyget (fast jag haft haft på vårtskydd).

    Nu har jag planer på att börja pumpa ut mjölk med min elektroniska dubbelpump som ska komma nästa vecka, hoppas jag. Någon som pumpat och fryst mjölk innan förlossning? Jag vet ju att det inte är något farligt ifall man har en normal graviditet... men tänkte bara höra ifall någon av er gjort det? 
    Jag började läcka lite smått för några veckor sedan och sen har det bara fortsatt sen dess. Inga stora mängder men tillräckligt för att det ska synas igenom t-shirtar och dylikt.

    Idag har vi varit väldigt duktiga här hemma. Vi ska ju börja flytta så smått i februari och då är man ju verkligen höggravid så vi har redan nu börjat med att rensa ut från alla skåp och garderober sånt som vi inte behöver längre.
    Nu håller jag på att förbereda lite kanelglass som vi ska ha till efterrätt. Låter kanske inte så gott men jag lovar, det är detFlört. Sen till förrätt så blir det toast med skagenröra och till huvudrätt så blir det fläskfilé med klyftpotatis och rotgrönsaker i ugnen och en god kall sweet chilisås till det. MUMS!!

    Ha en bra kväll allihopa!!

    GOTT NYTT ÅR!
  • Chokladälskaren

    Här finns en till som inte ska amma. Ska börja med flaska direkt. Vill säga först pumpa ut en massa mjölk och sen kombinera det med mjölkersättning. Är lite av en kontrollmänniska oxå så om jag pumpar så ser jag hur mycket hon kommer att få i sig varje gång. Så slipper man känna sig stressad över att hon kanske ha fått i sig för lite.Känns bäst för mig iaf.

  • Chokladälskaren

    Lokesmami: Samma här. Jag hade en massa problem med amningen. Det gjorde skitont varje gång jag la Agnes mot bröstet, fick mjölkstockning på mjölkstockning hela tiden så jag slutade med det ganska kvickt. Sen gick hon ner för mycket i vikt oxå bara för att amningen krånglade så denna gången så har jag bestämt mig för att göra det så enkelt som möjligt för mig och Mini.

  • Chokladälskaren
    micksaan skrev 2011-12-31 20:30:32 följande:
    Ja ersättning är det ju inga fel på näringsmässigt bortsett från att bebisen ej får ta del av mammans immunförsvar. Alla gör ju sina val och det tycker jag inte är något fel. Tyckte själv bara att det var så smidigt att kunna amma så jag hoppas det fungerar lika bra denna gången. :)
    Nä det är just därför jag ska kombinera bröstmjölk med mjölkersättning. Fast jag ger det på flaska iställetGlad
  • Chokladälskaren
    Nikis skrev 2011-12-31 20:40:02 följande:
    Men kan du pumpa ut då? sist jag gjorde det så sprack alla mina sår upp på vårtorna och de rann verkligen blod. trodde hela vårtan skulle ramla av :(
    Jajamän, det var inga problemGlad. Fast när jag fick mina mjölkstockningar så var det betydligt mycket svårare och gjorde såklart mer ont. Jag fick mer eller mindre tvinga ut mjölken när jag pumpade. Hoppas att det ska bli enklare med det oxå denna gången.

    Men det där som du fick gå igenom lät ju inte alls nåt vidare. Fy bubblan när man märker att det kommer blod i mjölken. Jag hade blivit skitskraj de första gångerna iaf.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)