Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Mary Jo skrev 2011-12-18 20:40:09 följande:
    Det gör du nog absolut.

    ----------------

    Jag har också lite klädproblem. Med Vilja fick man bara rosa och jag vill inte. Visst kan jag köpa rosa men då föredrar jag i snygga tryck typ med traktorer eller liknande som Vilja faktiskt gillar o inte bara rysch rysch. *ryser*

    Sen försöker jag få alla att förstå att om det blir en pojke så blir det inte bara marinblått/blått/brunt/grönt utan ALLA färger. Jag gillar färg och klär gärna mina barn i det. 
    Jag håller med dig fullständigt. Jag gillar oxå färg och gärna starka färger. Kan oxå köpa rosa till min dotter och även till min blivande dotter men då ska det inte vara babyrosa eller nån annan "mesig" färg.
  • Chokladälskaren
    jempalainen skrev 2011-12-18 20:46:28 följande:
    Chokladälskaren: förstår att det är jobbigt att få massa kläder man faktiskt inte vill ha och behöver. Kan du inte säga att det räcker med kläder men om hon verkligen vill köpa så kan hon köpa en nalle eller nåt annat som ni behöver till bebisen? Förstår att det måste vara känsligt och svårt. Hoppas ni hittar ett sätt att förhålla er till henne eller prata med henne!
    Vi försökte verkligen nu när vi var där men hon lyssnar ju alltid bara med ett halvt öra när man säger något. Men fördelen är att bebisens kusin ska ha barn två månader efter oss och hon har verkligen ont om pengar så hon kan gott behöva lite kläder sen till sin bebis. Så förhoppningsvis så är det hon som får den "äran" att ta emot dessa kläder.

    Men men som sagt så är det väl egentligen bara ett i-landsproblem. Kunde ju ha varit mycket värre än så.
  • Chokladälskaren

    sofianordstrom: Vad fin du är på din nya bild och vilken fin färg du har på håretGlad. Det är lite sån nyans på håret som jag är ute efter.

  • Chokladälskaren
    Stinis83 skrev 2011-12-19 10:40:19 följande:
    Carla, vi kanske får slå till och kräkas på dem en gång helt enkelt, det borde lösa problemet? Jag mår verkligen också fysiskt illa när man rör min navel, har alltid gjort. Sunshined, välkommen till klubben ;)

    Jag blir faktiskt mäkta stolt när min dotter säger "Nej tack" när man frågar om hon vill ha något, även här hemma. Och över att hon alltid säger "Tack i maten" innan hon går från bordet ;) Nu håller vi på och övar på att man måste säga förlåt om man gör illa någon (om det är med flit, vilket tyvärr händer en del just nu). Men det tar sig! Hon kan absolut slå till mig när hon blir arg, och tidigare har jag fått säga åt henne att säga och göra förlåt innan hon har gjort det. Nu säger hon självmant "Plåt, inte mening mamma!" och ger mig en stor kram. Nu börjar vi se väldigt mycket resultat av vårt slit, av våra kamper vi har haft. Däremot gör det lite ont i mig när hon råkar tappa något och hon säger "Plåt mamma, inte mening!". Då säger jag att hon inte behöver säga förlåt, men hur lär man en tvååring skillnaden... Jag säger att det inte är någon fara, och då går hon runt och upprepar "Ingen fara mamma!" ett par gånger :)

    Ett problem vi har haft är våra föräldrar. Vi har sagt till dem hela tiden att när vi är med när hon är med våra föräldrar så är det VÅRA regler och det VI säger som gäller. Men när hon är själv med henne får de göra som de vill (självklart inom rimliga gränser), mor- och farföräldrar måste få skämma bort lite också. Men när vi är med så gör vi som vi gör hemma och därmed punkt. Det har min mamma haft lite svårt med, så jag har fått säga till henne. Har jag börjat en kamp med dottern om att man sitter still på rumpan på stolen när man äter så blir jag vansinnig om min mamma lyfter upp henne och sätter henne i sitt knä. Det är inget jag säger då, men sen när vi är ensamma. Inga meningsskiljaktigheter inför dottern, hon är för känslig för såna stämningar nu. Men mamma har accepterat det och det känns jätteskönt :)     

    Apropå att barnen är en stora stolthet i livet; tror ni mitt mammahjärta smälte imorse när hon sa "Mammas mage, Jujjas bebis!" och böjde sig fram och kramade och pussade på min mage? Hjärta  
    Skit oxå! Jag vet inte hur man citerar vissa delar av ett inlägg. Men jag tänkte precis det du skrev om att mor och farföräldrar inte alltid går efter ens egna regler som man har hemma. Jag kan hålla med om att visst ska de små liven bli lite bortskämda när mormor eller farmor passar dem men jag har alltid varit stenhård med sötsaker här hemma. För det finns inget stopp i henne vad det gäller sånt. Hon äter helt enkelt tills allt är slut.
    Men sen fort hon är hos mormor så får hon både de ena och det andra fast jag säger till mamma att hon absolut inte få ge henne nånting sånt på vardagarna. Mamma tror även att det ska hållas hemligt så att jag inte ska få reda på det men det berättar Agnes så gärna såGlad.

    Sen går ju ungen aldrig och lägger sig om kvällarna heller när hon ska sova över där. Kl 22 slocknar hon och vaknar sen vid sju dagen efter. Sen blir det helt snett på dan när jag har varit och hämtat henne. Hon är så sur och grinig och det finns ingenting som fungerar. Helt hopplöst!
    Jag vet inte hur många ggr jag har tagit upp det med henne men mamma lyssnar verkligen inte alls på vad jag säger, verkar det som.

    Mycket irriterande!!Skrikandes
  • Chokladälskaren
    Stinis83 skrev 2011-12-20 07:20:07 följande:
    Hahaha, min sambo var riktigt rolig igår! Bebisen låg och gled runt i magen igår när vi hade lagt oss, och det ser ju helt sjukt ut när jag ligger på rygg :) Men så la han sig jätteytligt i magen och jag sa åt sambon att känna. Man kände tydligt en rumpa eller ett huvud och hur han rörde sig därinne. Sambon ryckte åt sig handen och skrek "Men, det ÄR ju nånting därinne!! Fy fan vad äckligt!!!"

    Sen började han hålla en lång utläggning om att det inte är bra med bakväg, det borde vara framväg och åtminstone lite livmoder som skyddar emellan ;) Jag förklarade att det är moderkakan som ligger i BAKVÄGG och att det ÄR livmoder som skyddar emellan. Men han tyckte att det inte kan vara bra för barnet, tänk om han råkar peta honom i ögat så han skadar hans syn när han ska känna på honom? Och så tyckte han att man borde flytta moderkakan till framvägg istället ;)

    Gulle! ;)
    Haha, exakt så sa min sambo med för rätt längesedan när jag satt och petade på magen för att den skulle röra på sig. "Akta bebisen så du inte petar den i ögat eller på nåt annat ställe. Jag vill inte att den ska bli missbildad bara för att du sitter och peta dig på magen".Flört Dem är knäppa dessa karlar!! Haha!

    För övrigt så skrev jag för ett tag sedan att jag tyckte det var obehagligt när hon rör på sig där hela tiden men det har blivit mycket mindre av det nu. Hon är betydligt lugnare därinne än vad hon var innan. Men sen kanske det beror på att det har blivit så mycket trängre oxå?!
  • Chokladälskaren

    Stora kramar till dig Stinis och alla andra som mår dåligt och ha det jobbigt just nu.

    Jag har oxå en riktig skitdag idag och ha precis gråtit en skvätt men det behöver vi inte ta upp här.

    Ha det bra alla!! Kramar!

  • Chokladälskaren

    Jag får oxå höra väldigt mycket kommentarer där folk säger "tjockis", säger att jag är väldigt stor osv. Fast själv tycker jag inte att jag har en megamage för att vara i vecka 29(snart 30). Har bara gått upp 5 kilo dessutom men om jag samlar på mig lika mycket vatten som jag gjorde under förra graviditeten så lär jag säkert gå upp 7-10 kilo till utöver dessa 5.
    Men efter graviditeten så ska jag banne mig ta tag i min vikt igen och försöka gå ner 20-25 kilo iaf. Det får bli en himlans massa promenader över hela stan på flera timmar. Det är tur att man får henne nu på våren då det förhoppningsvis är både finare och varmare ute för då kan man inte skylla på dåligt väder när det är dags att gå ut iafFlört

  • Chokladälskaren

    Nästa onsdag så är det dags för ett nytt ul för att kolla vätskan i hennes njurar. Hoppas verkligen att det har blivit ännu bättre eller försvunnit helt. Vi var ju på tillväxt/könsul i gbg nu i början av dec och då såg det bättre ut. Det hade minskat lite. Även om jag verkligen litar på deras kunskap så vet man ju aldrig, det kanske har blivit värre igen?!Förvånad Och nåt annat som vore väldigt retfullt är ju om dem säger att det är en pojke vi väntar istället för en flicka. Vad ska man då göra med alla kläder och grejer som man nu har köpt då? Det hade väl iof varit ganska enkelt att lösa genom att lägga ut det på Tradera eller lämna tillbaka det till kompisen som vi har köpt en massa flickkläder av. Men nu är man så inställd på att det är en flicka man ska få så det hade verkligen kommit som en chock om det visar sig att det hade varit något annat.

  • Chokladälskaren

    Jag tappade oxå allt utom ett kilo på när jag var på BB. Hade samlat på mig så mycket vätska på slutet av graviditeten så allt det kissade jag ut på en gång. Sen när jag kom hem så fortsatte jag att rasa i vikt. Gick upp mellan 12-15 kilo under graviditeten och gick ner totalt nästan 30 kilo efter förlossningen. Men trots all viktminskning och träning så hade jag fortfarande lite mage och har dessutom alltid haft oxå.
    Hoppas nu bara att jag inte gå upp så mycket under denna graviditet och att jag lyckas gå ner mer än vad jag har gått upp.

  • Chokladälskaren

    Jag tänkte vara hemma i ett och ett halvt år denna gången. Men jag börjar inte ta ut några dagar förrän i aug då jag får full betalning från jobbet för att jag har blivit uppsagd fram till juli i år och sen får jag min semester i betalning i juli så på så sätt sparar jag dagar. Sen kommer sambon att vara hemma lite till hösten och då ska jag passa på att jobba lite och sen skulle jag väl få 100 dagar av honom så det ska nog inte vara några problem att vara hemma länge denna gångenGlad

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)