Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Tack alla för era fina kommentarer som ni skriver om mig! Jag kan hålla med om att det var onödigt att skriva att det var dålig stämning i den här tråden. Tydligen så blev det ett jäkla rabalder för det. Men jag hade som någon annan skrev en dålig dag, det var dålig stämning på jobbet osv så jag var nog bara allmänt irriterad på allt och alla. Visst var det väldigt dumt att skriva en massa då som man sen inte menar men jag känner att jag har skrivit inlägg på inlägg om grejer som jag vill ha svar på/är orolig(nojig) över och ha allt för det mesta inte fått nåt endaste svar. Medan nån annan kanske ha skrivit exakt samma sak och fått en massa svar. Sen kanske denna tråden är lite opersonlig och man hinner inte svara på allas inlägg jämt. Det skulle man aldrig hinna med. Och jag är inte ute efter nån uppmärksamhet. Absolut inte! Nu är jag inte bra på att formulera mig så även detta inlägg kommer säkert att misstolkas men nu har jag sagt lite om varför jag lämnar tråden och jag hoppas att ni andra glömmer detta nu och gå vidare istället.

    Kan oxå säga att det är ingen specifik som har gjort nånting utan det bara rent allmänt. Sen är jag faktiskt inte den enda som har lämnat tråden heller!

    Tack för mig!

  • Chokladälskaren

    Och jag ber även om ursäkt ifall jag gjorde er upprörda.

  • Chokladälskaren
    Ponja skrev 2011-08-12 12:26:51 följande:
    Att det skulle vara dålig stämmningen i denna tråden har jag aldrig märkt.
    Men jag kan hålla med om att tråden säkert inte passar alla. Jag själv har skrivit inlägg och frågat om saker osv, utan att ha fått svar. Och just det kan vara lite frustrerande. Men jag tycker absolut inte att det är någons fel, utan jag anser att det beror på att vi är så himla många, och det skrivs många inlägg, och att denna tråden är rätt opersonlig. Jag tycker det är en jättebra tråd-absolut! Men jag skulle nog trivas bättre i en tråd där man bara är kanske 6-7 personer, så man verkligen lär känna varandra och hjälper varandra och stöttar, utan att risken finns att man blir "bortglömd" i mängden.. Man kanske skulle starta en sådan tråd om det finns något intresse, finns det någon som skulle vilja vara med isf? Som sagt, viktigt att det inte blir fler än kanske 7 personer.
    men jag tänker definitivt fortsätta i denna gruppen hur eller hur!
    Isåfall så hänger jag gärna med i den trådenGlad
  • Chokladälskaren

    Stinis83 och Wielkip: Tack för att ni är så förståendeGlad. Det är säkert som ni säger att det är alla graviditetshormoner som spökar runt i kroppen så att man blir som en häxa emellanåtTungan ute. Jag menade ju inte att vara otrevlig och komma med syrliga kommentarer.

    Stinis: ja det känns inte så kul att behöva lämna vissa av er men vi kanske stöts på i en annan trådGlad

  • Chokladälskaren

    Hej igen!!

    Jag vet att jag lämnade er en gång men jag undrar om jag får komma tillbaka igenGlad

  • Chokladälskaren
    Chetti skrev 2011-10-27 13:18:46 följande:
    Självklart får alla chokladälskare komma tillbaka Skrattande
    Haha, så bra!!Skrattande

    Jag ser att ni diskuterar om viktuppgång under graviditeten. Med dottern så gick jag upp 15 kg totalt varav det så var 8 kg vatten. Jag ökade på som attan de sista veckorna. Lyckades gå ner allt utom 1 kg när jag var på BB. Jag kommer ihåg att jag hade vissa cravings då och det var att äta minst en kexchoklad om dagen samt vissa dagar så var jag även sugen på sockerbullar med vaniljkräm i eller semlor. Så det var inga nyttiga alternativ precis. Men jag jobbade inom hemtjänsten då så jag rörde på mig väldigt mycket hela tiden.

    I denna graviditeten så är jag nu i vecka 21 och har gått upp knappt 3 kg sen inskrivningen. Jag rör på mig väldigt mycket i mitt nuvarande jobb men annars så sitter jag nästan mer eller mindre och vräker i mig sötsaker om dagarna. Eller nä det kanske var lite överdrivet men det slinker i både det ena och det andra varje dag.

    Vill säga oxå att jag har gjort Rul för ett par veckor sedan. Den hade väldigt svårt för att samarbeta för den var så sjövildTungan ute. Men allting såg bra ut, växte som den skulle osv. Det enda som bm kunde hitta var en liten "defekt" att den hade lite vätska i njurarna. Det är inget farligt och det kan växa bort under graviditeten eller så behandlar man det med antibiotika efter förlossningen så den slipper en massa uvi och andra infektioner.
    Först när jag fick reda på det så blev jag jätteskraj och orolig men nu har jag läst en massa om det och allting känns mycket bättreGlad. Ska även tillbaka dit igen i vecka 30 för att göra ett nytt ul för att se om vätskan har försvunnit eller om det har blivit mer.
    Vi frågade om könet oxå men eftersom att bebisen gjorde allt för att inte samarbeta så visade den heller inte dessa delar så att man kunde se. Så nu har vi bestämt oss för att åka till Gbg i början av dec på en liten miniweekend och tänkte dessutom passa på att göra ett könsul dåFlört. Förhoppningsvis så ser dem det då och sen hoppas jag på bättre bilder än vad vi fick nu.
  • Chokladälskaren

    Daysis: Tack så mycketGlad. Jodå det är bara bra med mig och bebisen oxå(hoppas jag). Den har lite vätska i njurarna som oftast drabbar pojkar(vet ännu inte om det är så). Detta kan försvinna under graviditeten elelr så behandlar man det med antibiotika efter förlossningen. Men i övrigt så mår vi båda bara braSkrattande.

    Hur är det med er då?

  • Chokladälskaren

    Såg att du hade hunnit och svara på mitt inlägg redanGlad. Det är urin i njurarna så den har lite svårare för att kissa än vad andra ha men vad bm kunde se så fanns det lite kiss i urinblåsan så kissar gör den iafGlad. Jag ska dit i vecka 30 igen för att göra ett nytt ul för att se om det har blivit bättre.

  • Chokladälskaren

    Det här testet måste jag absolut testaGlad

    *Hjärtljuden 
    Under 140 slag/minut = pojke
    över 140 slag/minut = flicka X

    *Lugn/Vild bebis 
    Lugn bebis = flicka X
    vild bebis = pojke 

    *Halsbränna (hår) 
    Mkt halsbränna = mkt hår på bebisen
    Lite halsbränna = lite/inget hår på bebisen X

    *Halsbränna (kön) 
    Mkt halsbränna = flicka
    Lite halsbränna = pojke X

    *Illamående 
    Mkt illamående = flicka X
    Lite illamående= pojke 

    *Hög/låg mage 
    låg mage = flicka x
    hög mage = pojke

    *Toppig/bred mage 
    bred mage = flicka X
    toppig mage = pojke

    *Mammans hårväxt 
    Samma/mindre hårväxt = flicka x
    Mer hårväxt = pojke

    *Hickande bebis 
    Mkt hicka = flicka 
    Lite hicka = pojke

    *Mammas skönhet
    minskad skönhet = flicka X
    Bibehållen skönhet = pojke 

    *Ringtestet  

    Cirkulerande = flicka X
    Pendlande = pojke X

    *Blödande tandkött
    Mkt blödande tandkött = flicka 
    Lite/inget blödande tandkött = pojke X

    *Mammans sug/cravings
    Surt, frukt, grönsaker = flicka X 
    Choklad, salt, lakrits = pojke X

    *Mammans vårtgårdar
    Suddigare kanter = flicka X
    Starkt avgränsande = pojke

    *Utputande navel
    Tidigt i graviditeten = flicka 
    Sent i graviditeten/inte alls = pojke X

    *Urinvägsinfektioner
    många UVI, ofta = flicka
    Inga/få UVI, sällan = pojke X

    *Viktuppgången
    Mkt viktuppgång i början = flicka 
    Lite viktuppgång i början = pojke x

    Flicka: 10
    Pojke: 7

    Här var det ganska jämnt. Tyvärr så har jag ingen aning om vad som gömmer sig i magen.... än!

  • Chokladälskaren

    Idag så har jag fått reda på att jag har blivit uppsagd från jobbet. Det börjar att gälla fr.o.m 1 januari 2012. Eftersom jag inte är mer än 30 år så hade jag egentligen inte mer än tre månaders uppsägningstid men företaget bjuder på tre månader till så jag får gå hemma med full betalning i ett halvår istället. Helt suveränt!
    Så nu slipper jag att slösa på mina föräldrardagar så tidigt. Räcker om jag ta ut två dagar i veckan nu till att börja med för att dryga ut kassan och sen börja ta fullt från och med 1 juli nästa år iställetSkrattande. Det är aldrig kul att bli uppsagd men det kändes ändå ganska braGlad.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)