Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Nikis skrev 2011-07-30 14:58:16 följande:
    inte vart här på ett bra tag nu. orkar inte läsa igenom allt jag missat så jag frågar ist alla "hur mår ni??" :) Jag mår illa och är trött. Mår illa jämt efter att jag ätit något :( Men absolut inte så jobbigt som med första graviditeten :)
    Tack för att du frågarGlad. Jag mår skit! Jag mår illa hela tiden. Inte så att jag behöver spy men känslan finns där. Mår illa när jag inte äter och jag mår illa när jag äter. Hopplöst. Sen är tröttheten nåt enormt. Kan lätt sova i omgångar tre-fyra timmar åt gången och ändå var supertrött.

    Jag bara undrar när denna skiten ska försvinna?!
  • Chokladälskaren
    Wielkip skrev 2011-07-30 10:01:29 följande:
    Idag fyller jag 20 och imorrn går jag in i v.10! Funderar på om jag ska outa graviditeten för alla mor o farföräldrar på kalaset i eftermiddag eller ej.. Det lär ju undras varför jag inte dricker eller köpt alkohol på min 20årsdag, haha!
    Får väl oxå passa på att säga GRATTIS!!Glad
  • Chokladälskaren
    Daysis skrev 2011-07-30 16:48:00 följande:

    Jag mår oxå illa o så är jag fruktansvärt allergisk till på köpet oxå. Var på hälsosamtal igår o barnmorskan påstod att man kan äta de flesta receptfria allerigitabletter även när man är gravid. Men hon påstod även att det är helt okej att tugga calma mot illamående, och det har jag oxå hört att man inte bör göra.. Så jag vet inte riktigt om jag litar helt på henne, och det känns ju lite dumt att chansa. Snörvlar o nyser hellre några veckor än att jag skadar bebis på något sätt. Däremot sa hon att man inte skulle äta sushi som gravid, på tal om diskussionen vi hade förut, med motiveringen att man kan aldrig vara säker på att det inte finns bakterier i rå mat.. Blev ju inte direkt klokare av det där hälsosamtalet utan snarare ännu mer förvirrad..

    Har tänkt jättemycket på ultraljudet sen jag var där igår, och här i Stockholm får man tydligen gå var man vill gratis på sitt RUL, så jag funderar nog på att gå hos Ultraljudsbarnmorskorna på RUL. Känns som dom är duktigare och kan se mer eftersom de är specialiserade på just ultraljud. Hur kommer ni andra göra, går ni på eran vanliga mvc eller har ni oxå tänkt gå någon annanstans? 


    Det låter ju som din bm inte verkar ha nån riktig koll på vad man får/bör äta och inte. Mycket konstigt eftersom det är hennes jobb att veta sånt.

    Jag bor i en liten stad så jag har inte så mycket annat val än att gå på vårat enda mvc som vi har här i stanObestämd
  • Chokladälskaren
    Stronza simpatica skrev 2011-07-30 20:19:19 följande:
    Brunt blod igår kväll sen inget och nu igen, hum!!:/
    Så hade jag det oxå i två dagar förra helgen. Var på akuten för att kolla så att allting var ok och det var det. Sen ringde dem ifrån gyn efter några dagar och ville att jag skulle komma och göra ett vul som igår och då fick man se min lilla heffaklump med tickande hjärta och alltingGlad.

    I vilken vecka är du?
  • Chokladälskaren

    Hahaha!! Jag har precis suttit och vräkt i mig en halvliter kanelglass. Mmmm så gott det varGlad

  • Chokladälskaren
    Wielkip skrev 2011-07-30 23:28:07 följande:
    jag veet, haha, men man läser så mycket, och det verkar som sagt så himla vanligt...PLUS att det känns så overkligt att det ligger nått insektsliknande, 3 cm långt nånting inuti och snurrar runt och hickar, så himla konstigt!

    Nej, kunde inte med, haha, väntar tills v.13+0, för det är väll då MFrisken sjunkit som mest?
    Redan i vecka 12 så kan du berätta det för då har risken sjunkit markant.
  • Chokladälskaren
    Wielkip skrev 2011-07-30 23:33:55 följande:
    jag menade 12+0! har hört att man ska gå hela 12an ut innan det sjunkit som mest?
    Ja men är du i vecka 12 oavsett om det är 11+1 eller 11+6 så kan du vara lugn och ta det hela med ro. Tänk inte mer på det. Det hjälper ju varken dig eller någon annan.
  • Chokladälskaren

    Här har ni en som trodde att allting var kört igår IGEN. Igårkväll när jag precis skulle gå och lägga mig så såg jag att det kom röd/brun blandad flytning. Jag tänkte ändå det "nä inte nu igen!" Jag orkar inte gå igenom samma sak som förra helgen med bruna flytningar och allt vad det var.
    Men sen tänkte jag efter en gång till, vi var ju faktiskt på vul i fredags och såg den lilla heffaklumpen och hjärtat som tickade så fint. Så fort kan det väl inte gå om det hade varit ett mf?!
    Men *peppar peppar* så har det inte kommit mer nuGlad

    Jag tror att det är helt normalt att man oroa sig för mf så här i början och spec när man börja blöda osv. Så att ta bort den oron från någon är inte helt lätt. Det bara finns där.


    Kenzie skrev 2011-07-31 11:29:04 följande:
    Hej tjejer. Jag hänger på här om det är okej. Jag är 26, boende i Västerås och gravid med mitt tredje barn med BF 21/3. Har även tre bonusbarn så varannan vecka kommer vi att ha sex barn här hemma. Helt galet men alldeles underbart

    Är lite yrslig och blir en aning illamående om blodsockret sjunker för mycket men annars känner jag mig som vanligt förutom att jag går i ett konstant lyckorus
    Grattis och välkommen hitGlad
  • Chokladälskaren
    Coriander skrev 2011-07-31 16:08:36 följande:
    Hallåj på alla er gravinnor! Skrattande

    Jag vet inte riktigt vad som hänt med mig, men sedan i natt har jag inte haft någon illamående alls! Jag känner mig inte heller yr. Känner mig bara trött, frysen och hungrig för det mesta. Men det tar jag vilken dag som helst mot illamående och yrsel. Glad 

    Jag gick upp och bakade en äppel-rabarber tårta i natt och hängde uppe fram till 4 på morgonen. Mådde så himla bra! Sen vaknade jag redan innan 9 på morgonen, gick upp och åt frukost - ingen illamående. Lite känslig näsa dock, men ingen sådan illamående som förut. Tog precis en tupplur på lite drygt en timme, vilket kändes som flera timmar. Och nu är man hungrig.

    Sen mräkte jag en annan grej som jag tyckte vara konstig. Det sägs bl a. här på FL att i 9:e veckan (alltså fr o m nästa fredag) kan tandköttet mjukna upp och vara extra känsligt. Hmmm... den där perioden gick jag igenom redan för flera veckor sedan. Precis efter att jag plussat var mitt tandkött mjukt, irriterat och blödde så fort jag borstade tänderna. Nu är tandköttet återigen som det "ska vara".

    Mitt humör har också blivit avsevärt mycket bättre. Jag skrattar och är glad. Lite som att man på ett bra sätt vänt hela mig upp-och-ner. Jag tycker detta är bara helt fantastiskt och önskar att detta fortsätter graviditeten ut.  

    Livet skulle vara perfekt om man hade en egen privat kock, som skulle kunna förbereda alla världens rätter på order när jag väl kände mig sugen/hungrig. Plus att man hade en egen UL-apparatur och tekniker som skulle kunna ge daglig rapport om hur lilla ärtan mår där inne.

    Hoppas ni alla andra också har minst lika bra dag som jag har idag! Nu ska jag göra lite sallad och sätta mig ner för att läsa ikapp i denna tråden.

    Hjärta Kram på er  Hjärta

    Förresten, känner mig otroligt sugen på en cranberry longdrink eller Strawberry Ivanov (mina favvodrinkar). Någon med tips på ersättning för oss gravida utan alkohol? 
    Åh dig skulle man ha varit gift med så hade man blivit bjuden på en massa gott varje dagFlört. Att sen har en fru som är gravid och är på bra humör och inte klaga på några krämpor är ju dessutom ett stort plus i kantenSkrattande. Nä men allvarligt vad skönt att du mår så bra, det hade man ju gärna velat göra lite oftare. Men dem säger det att efter vecka 16 så mår man som bäst så jag väntar och längtar efter att få komma ditTungan ute.
    Stinis83 skrev 2011-07-31 18:45:11 följande:
    Jösses, jag undrar om jag kanske är längre gången än jag är?! Men det borde jag inte kunna vara?! Alldeles nyss kände jag fladder i magen, liksom bakom bäckenet där livmodern ska vara nu. Nog för att jag är omföderska, men rörelser redan i vecka 9 är väl helt omöjligt? Kan det kanske ha varit nervryckningar eller nåt?
    Oj, det låter verkligen jättetidigt. Det måste ha varit nåt annat som spökade runt i kroppen?
  • Chokladälskaren

    Sen var det gäller namn så är det verkligen skitsvårt. Vi har ganska många att välja på vad det gäller tjejnamn men killnamn är så mycket svårare. Finns inget som faller oss i smaken precis.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)