Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Min låg som om den vore fastklistrad vid livmoderväggen. Min läkare sa ingenting om att det skulle vara svårare att mäta eller nånting sånt. Men visst hade hon svårt att hitta en bra position på den för att kunna mäta rätt.
    Tyvärr så fick jag ingen bild med mig hem. Den behöll hon självRynkar på näsan

  • Chokladälskaren
    LadyA01 skrev 2011-08-04 10:14:50 följande:
    Oj vad jag råkade shoppa loss! :)
    Massa roliga reor på nätet ju... :)
    Köpte Pingu Babygym och pingu skallra, 2 x påslakanset till spjälsäng och ett till vagn. Och så täcke o kudde till spjälsäng... lite kläder, och ett startkit blöjhink på kampanj, 99kr istället för 600kr! Wei vad roligt! :)
    Har du beställt från Jollyroom.se). Jag har med shoppat loss lite där bl.a ett pingygym samt en sån där barnvagnleksak med Pingu oxå . Har funderat länge på att beställa lite påslakanset därifrån oxå.
  • Chokladälskaren

    Vi ska oxå ta reda på könet. Just för att kunna förbereda sig lättare med inredning, kläder, namn osv

  • Chokladälskaren

    SaraA: Som alla andra har skrivit så är det fruktansvärt det ni har gått igenom nu. Hoppas att allt löser sig till bästa sätt. Skicka en massa styrkekramar till er.

  • Chokladälskaren

    Nä vad är detta??!! Nu är det tredje gången på tre veckor som jag har börjat få bruna flytningar! Det kommer med en veckas mellanrum och sen håller det i sig ett par dagar/några dagar. Jag vet ju att så länge det bara är brunt så är det ju ingen fara. Men jag förstår inte heller varför det kommer hela tiden. Det ska ju egentligen inte komma alls.
    Jag börjar nästan tro att det kommer när jag anstränger mig/lyfter nånting tungt. För jag har ett tungt jobb med mycket lyft så det känns som att det skulle kunna vara nån biverkning för det.
    Blir så trött på detta iaf!Skrikandes

  • Chokladälskaren

    Ja det är verkligen jättestressande. Fast jag gjorde ett vul förra veckan eller veckan innan det och såg man ju lilla klumpen med hjärtat som tickande så jag vet ju allting är bra men det är säkert som ni säger att det bero på tunga lyft och ansträngning.

    Tack för att ni lugna ner mig när man blir som mest stressad av såna här situationerGlad

  • Chokladälskaren
    Stinis83 skrev 2011-08-05 21:51:32 följande:
    LillaE2012, hoppas att det är bättre imorgon och att det inte är någon fara :)

    Jamtlandstaus, åh stackare! Är det verkligen säkert då? :(

    Jag känner mig helt död efter en hel dag på jobbet, två raska promenader och en kväll på Ikea. Magen, höfterna och svanken värker och jag är trött som aldrig förr känns det som. Hoppas att det inte är foglossning på gång, jag minns inte att det gjorde såhär ont såhär tidigt under förra graviditeten.
    Jag känner av exakt likadant om jag rör på mig för mycket. Får ont i svanken som bara den och även i magen och i höfterna. Räcker att jag gå till affären för att handla.
    Även om man absolut inte vill ha foglossning så här tidigt i graviditeten så visst kan det vara så att man får det ändå, tyvärr.
    Jag fick mitt innan jag hade hunnit och plussaRynkar på näsan
  • Chokladälskaren
    Coriander skrev 2011-08-06 02:56:40 följande:
    Näe.. vad tråkigt! Rynkar på näsan Förstår att du blivit less på det nu.
    Om du ser sammanhang mellan tunga lyft och dessa färgade flytningar, kan du kolla med din chef ifall du skulle kunna få lättare arbetssysslor? Det enda jag inte riktigt förstår, hur flytningarna kan vara bruna... eller såklart de kan vara och är i ditt fall. Men hur kommer det sig att du får gammalt blod, vartifrån kommer detta liksom. Kan ditt jobb vara så ansträngande att det skulle kunna spricka små blodådror där inne (slidan/livmoderhalsen/livmodern) och flytningen skulle komma ut med en fördröjning?
    Ja det är mycket konstigt och jag blir lika förundrad varje gång varför det då kommer brunt och inte är rött om nåt blodkärl spricker inne i livmodern. Men symptom har jag fortfarande och det brukar sägas att så länge det är brunt blod så är det ingen fara så vi får väl hoppas på att den lilla heffaklumpen där inne mår bra och lever livetFlört. Jag har en tjänst på 50 % i grunden(men jag jobbar allför oftast heltid istället) men jag har sagt det att när alla har kommit tillbaka från sin semester så vill jag endast jobba min halvtid för att jag känner att min kropp säger ifrån. Och det var det inga problem med. Man måste ju tänka på sin hälsa först och främst.
    Coriander skrev 2011-08-06 05:37:12 följande:
    Hppsann - där ser man! Jag som endast tagit del ut av material där det sägs. att hjärtljud brukar avlyssnas och höras första gången v.12! Så, tack för informationen.

    Någon här som ska köpa Angelsounds för att lyssna på hjärtslagen hemma? 
    Jag hörde talas om detta för nån vecka sen och tyckte att det lät mysigt att kunna få chansen att lyssna på hjärtljuden lite när man känner för detGlad. Att man kan göra det även hemma och inte bara på MVC. Så visst finns det i tankarna och om jag känner mig rätt så kommer jag säkert att göra det oxåTungan ute.
    Vad tycker du om det? hade du tänkt att beställa det?Glad
  • Chokladälskaren

    Här är en till som bara sover och sover. Skulle kunna sova jämt tror jag. Får så dåligt samvete gentemot min dotter som självklart vill att jag ska vara uppe och hålla henne sällskap istället. Men det går verkligen inte. Mina ögon bär inte mig utan bara faller ihop hela tiden. Skulle egentligen ha följt med på en kräftskiva igår till min sambos bror men istället så bestämde jag mig för att stanna hemma för att jag kände mig så fruktansvärt trött och illamående. Typiskt. Nästa helg så ska vi iväg på Ålandskryssning och då hoppas jag att jag mår bättre. Får väl sova på bussen och så vidare.
    Sen det här med irritation mot andra. Jag tror att jag stör mig just nu på allt och alla, även min sambo. Allt vad folk säger och gör. Känner mig som en riktig häxa.
    Sen har jag oxå känt det en viss tveksamhet till den här bebisen. Den var planerad men nu så blir jag bara irriterad när min sambo ska klappa och pussa på magen hela tiden. Det känns så overkligt att bli mamma igen i mars. Men det ska nog bli bra det oxå.

    Nä nu är det dags att gå och handla för att äta sen äta lite tacos.

  • Chokladälskaren

    Så nu har man varit på inskrivningen idag och självklart så lyckades jag att glömma ett frågeformulär som man skulle ha med sig om en massa uppgifter och så. Typiskt mig! Men det löste sig genom att jag fick ett likadant där.
    Efter invägningen så känner jag att det blir till att bara äta en massa nyttigt nu resten av graviditeten. Vill absolut inte gå upp mer än vad jag absolut måste. Usch man blir så viktnojig när man redan vägde en sisådär 10 kg för mycket redan innan man blev gravid. Dock så har jag lyckats att inte gå upp nånting alls än så länge men det är ju låååång bit kvar.
    För övrigt så har jag haft bruna flytningar idag oxå samt lite smärtor i mage och rygg(kan bero på foglossning) men jag oroa mig inte längre, det är ingen meningen med det. Utan det finns så många som har det precis likadant som jag har det och det har ändå gått bra för dem. Så det kommer det att göra för mig oxå.

    Nu sitter jag på jobbet och bara väntar och väntar på att få komma hem. Hoppas att tiden går fort fram till kl 01.

    Ha det bra alla!  

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)