Inlägg från: Chokladälskaren |Visa alla inlägg
  • Chokladälskaren

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Stinis83 skrev 2012-01-01 09:35:18 följande:
    Jempalainen, vad tråkigt att du var så ledsen! Men jag förstår precis, klart du är ledsen över att din sambo inte är hemma... Jag var också lite less över att jag inte hade nånting lite roligare att ta på mig igår, men det fick bli mina "vaxade" svarta mammajeans och en turkos, tight top till och så la jag lite mer krut på sminket.

    Härligt att du fick en trevlig kväll iaf! Hur mår du idag?

    Jag höll ända till kl 2, sen dog jag mer eller mindre. Jag har inte mått speciellt bra inatt, har haft så ont att jag drömt att jag legat på sjukhus för det... :) Dottern kom in till oss halv 8 och så låg vi och gosade en stund innan vi gick upp hon och jag. Nu är allt undanröjt och jag tänker ta det superlugnt resten av dagen :)

    Igår blev det chèvre toast till förrätt (så sjuuuuuuuuukt gott så jag dog en smula), till varmrätt baconlindad oxfilé med potatisgratäng och hemgjord rödvinssås och till efterrätt gjorde jag en vit chokladkladdkaka med färsk ananas och passionsfrukt. Qatteriin, det var supergott så jag inboxar dig sen när jag är vid datorn :)

    Kram!
    Åh den där vita chokladkladdkakan hade jag gärna velat få receptet på. Det lät ju verkligen hur gott som helstGlad.

    Hoppas att värken ge med sig idag så att du slipper att ha så ont hela tiden. Nu är ju iaf jul och nyårshelgen över så då kan man bara ta det lugnt och slippa att stressa och fixa med allting.

    Ha det bra!
  • Chokladälskaren
    Stinis83 skrev 2012-01-01 10:18:08 följande:
    Lokesmami, när jag använder åkpåsen så är det bara till eller från dagis och det är så kort bit :) Men skulle det bli varmt kan man ju bara låta bli att stänga åkpåsen :) Gud vad jag längtar tills det är varmare ute igen och man slipper böka med alla kläder! :)

    Chokladälskaren, jag kan Inboxa dig också om du vill :) Jag lät kakan stå inne lite för kort tid så den var väldigt kladdig i mitten. Men oj så gott!

    Ja, idag gör det väldigt ont både i fogarna och i magen och jag har en hel del sammandragningar. Men det är väl normalt när man är så här långt gången? På fredag går jag in i 8:e månaden om jag inte tar helt fel :) Men så blev det ändå rätt mycket stå och gå igår, så jag är inte så förvånad :) Det blir en lugn dag! :)

    Hur är det med dig och sambon nu, är det bättre? Kram!
    Absolut det får du jättegärna göraGlad. Tack!

    Tack för att du frågar men det är bättre nu. Jag sov som sagt i mina föräldrars lägenhet i torsdags och mitt i natten så fick jag ett långt sms av honom med en kärleksförklaring om hur mycket han älskade mig och att det kändes så tomt utan mig i sängen och en massa annat.
    När jag sen kom hem till oss dagen efter så var jag väl ändå inte på det bästa humöret men jag har nu verkligen insett om hur mycket han älskar mig och att han har förändrats mycket för min skull genom att förlova sig och skaffa barn med mig.
    Så det som jag har smått irriterat mig på innan får jag nog försöka att lägga lite åt sidan. För det är ju faktiskt så att ingen är ju perfekt och det får man nog försöka att lära sig att leva med.
  • Chokladälskaren

    Stinis: Hoppas att allt går bra på sjukhuset. Glöm inte att uppdatera oss sen.

  • Chokladälskaren

    Här har vi både kastat ut julen och ätit en varsin semlaFlört. Det är ju så tråkigt att dem ska vara så dyra att köpa på caféer bara. Fick betala 44 kr för två st nu sist när jag var där så nu blir det till att göra egna istället. Och unna mig en från caféet när det är fettisdagenGlad.

    Stinis: Hade du receptet på vit chokladkladdkaka? Tänkte göra en sådan till helgen om jag hinnerGlad 

  • Chokladälskaren

    Skit oxå!! Har precis upptäckt att jag har fått nya bristningar på magenRynkar på näsan. Jag vet ju att dem bleknar med tiden men det kommer ju alltid synasObestämd. Då hjälper det ju inte alls att smörja in sig två ggr om dan.

    Är det nån mer som har fått bristningar? 

  • Chokladälskaren

    Hallå tjejer! Nä det är väl så att vissa bara få bristningar medans en del andra slipper det oavsett hur mycket/lite man går upp eller smörjer sig under graviditeten.

    Nu har vi iaf varit hos bm och gjort ett till ul för att kolla hennes njurar som det var lite problem med innan. Vätskan som fanns där innan har försvunnit nu helt och hållet så det fanns ingenting att oroa sig för längre. Skönt!Glad
    Sen gjorde hon även en viktuppskattning på bebisen och hon ligger ung runt 1400-1500 gram nu i vecka 31. Vilket oxå var helt normalt. Kanske lite under gränsen men ändå inom det normala så hon växer som hon ska tydligenGlad. Men även denna gången var hon väldigt motvillig till att samarbeta när det skulle tas kort. Hon räckte ut tungan och gnuggade sig på kinden så att man inte kunde få någon bra profilbild. Lilla busungeTungan ute
    Bm förklarade även att bebisen ligger med huvudet neråt nu och ha armar och ben på min högersida. Vilket jag trodde eftersom det alltid bökas runt just där vidFlört.

  • Chokladälskaren

    Ett stort grattis till dig Lokesmami!Glad

  • Chokladälskaren

    Vi har redan kommit fram till vad hon ska heta. Det blir en liten Linn, sen om namnet passar henne när hon kommer ut det vet man ju inte men då har vi ett par reservnamn isåfall:)

  • Chokladälskaren
    Daysis skrev 2012-01-05 11:51:40 följande:
    Lokesmami - Grattis på födelsedagen! Och lycka till imorgon, vad spännande att se lilla Juno :)

    Vi har nästan bestämt namn oxå, tror jag.. Min dotter heter Maja efter min farmor och mannens farmor hette Agnes så blir det en flicka blir det nog Agnes efter henne.
    Om det blir en pojke blir det förmodligen Oliver, för att det är mitt favvonamn just nu och ett av de få förslag som mannen har gått med på.. Han får då något släktnamn i andra namn..
    Evelinas skrev 2012-01-05 12:42:05 följande:
    Agnes är ju hur fint som helst!! Oliver också!
    Vi har nästan bestämt Anton, men jag är väldigt inne på Melker, måste bara få min man att förstå att det är superfint Flört Egentligen vill jag att han ska heta Waldemar men det funkar inte hos mannen, tvärnej tyvärr!! Andra namn blir Anders efter min pappa som gick bort när jag var 10 år. Han hette Leif Anders, mina brorsor heter Anders i andranamn. Farmor fick vara med och bestämma om det skulle vara Leif eller Anders i andranamn, hon tyckte Anders så då var det givet!
    Agnes heter min dotter så visst tycker även jag att det är ett jättefint namnTungan ute.

    Melker är hur gulligt som helst, det hade jag lätt kunnat döpa min pojk till om jag hade fått någonGlad
  • Chokladälskaren

    Här kommer det att skilja 5 år mellan barnen och jag ser absolut inga nackdelar med det. Jag tycker snarare att det är skönt att Agnes klarar av det mesta själv så att man slipper hjälpa henne med kläder, matning, blöjor m.m... Skulle aldrig orka att ha två blöjbarn samtidigt som man måste bytas på hela tiden. Däremot så kan det vara tufft att börja om från början igen med amning, blöjor, vakna nätter m.m men det ser jag mer som att det ska bli mysigt att få snusa på en liten bebis igenGlad

    En kompis till mig skaffade sina barn väldigt tätt. Det var himla sjå med alla blöjor, matning här och där och sen dessutom så hade inte den äldsta hunnit lära sig att gå så det blev ju att man fick gå runt och bära på två barn samtidigt.
    Idag är dem 5 och 3.5 år gamla och är alltid i luven på varandra. Så mycket nytta av varandra har dem ju inte precis. Kanske det kommer sen när dem blir äldre.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)