• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • MizzTez
    Anonym (Rädd) skrev 2011-07-24 09:42:40 följande:
    Hej! Det var längesen det skrevs i tråden.. Tänkte se om jag kan få lite svar ändå?! Jag är så väldigt rädd och orolig. Jag har de senaste månaderna haft så extremt mycket konstiga symtom och har genomgått en utredning hos neurologen som inte visade på något speciellt. Jag kan dock fortfarande inte släppa tanken på att det kan vara ms eller ALS. Jag har haft/har domningar, stickningar, känselnedsättning, problem med synen, ont i huvudet- både i hela huvudet och liksom konsig värk bara på vänster sida, muskelryckningar, helt försvagad i armar och ben, mjölksyra, hjärtklappning, magproblem, yr, illamående, svimmig, konstig känsla av att jag är off i huvudet på något sätt. Jag inser att mycket av detta kommer av stressen och rädslan över vissa symptom. Men allt detta????? Just i skrivande stund är mina armar och ben väldigt svaga och jag får ont i musklerna av att bara skriva detta. Har små ryckningar i fingrar och tår då och då (även på andra ställen) och när jag sover så rycker det i armar och ben så jag vaknar ibland. Det surrar i fötterna och händerna och vibrerar ibland. Finns det någon som känner igen sig i att ha blivit så här försvagad i armar och ben????? //Ledsen
    Ja du, jag har hunnit gå igenom en hel del symptom.. Det roliga är ju att de ändras hela tiden! Senast förra veckan hade jag kramper i vaden och i några dagar har jag haft ett tryck över näsan. Svårt att förklara men det känns som att näsan ska lossna.. Armarna domnar bort, fötterna lika så, det är som att huden domnar och inte lika kraftigt som att man har sovit på armen tex. Ska göra en lista faktiskt..
    *Yrsel
    *Domningar
    *Tryck i skallen
    *Maghaveri
    *Skakningar
    *Svettningar/frossa
    *Kramper
    *Hjärtfladder/hjärtrusning
    *Muskelvärk (som träningsvärk)
    *Ont i leder
    *Glömmer saker
    *Stickningar i brösten
    *Illamående
    *Utslag i ansiktet (får det på engång vid stress)
    Finns säkert mer åxå men jag kommer inte på dem så här rakt av.. Jo just ja! Med panikångesten kom hypokondri som ett brev på posten! Jag har haft allt från cancer till en mystisk djungelsjukdom.. Nä, det enda jag fått är en bröstmuskelinflammation och tietzes syndrom. Det kommer från att jag spänner mig så fruktansvärt.

    Me får du någon hjälp? Mediciner eller samtals terapi? Antar att du varit till läkaren.. Vad har de kollat där?
  • Mandarina

    Jag får en hel del fysisk och psykiska symtom såsom

    kliande fötter
    tarmkanalen slutar fungera så jag blir förstoppad, uppsvälld mage
    sugen på socker och kolhydrater
    trött - kan sova hur mkt som helst
    kan få yrsel
    blir rastlös - vilket gör att jag kan sätta igång och börja klämma finnar
    Irriterad, längre tröskel, dåligt tålamod
    Ont i hela kroppen, främst ryggen skulderbladen axlar osv

    splittrad i sinnet
    får diccasosiation - jag får ett förändrat medvetandetillstånd där för
    glömska
    svårt att koncentrera mig och hålla fokus
    känslorna stängs av
    inlevelseförmågan försvinner
    hjärnan går på högvarv
    sluter mig och går in i mig själv genom att tänka tänka tänka
    blir osocial
    ingen motvation
    tappar lust
    energilös

    Jag går i terapi sedan ett par år tillbaka och håller på att "lära känna mig själv" och lär mig oxå att "ta hand mig själv"... jag har kommit en jättebit på vägen i min känslomässiga resa och utveckling och lär mig ständigt nya saker om mig själv. Men jag har en hel del omedvetna känslor som fortfarande styr mig som jag inte fått fatt i... men jobbar med det i terapin. Och känner för första gången i mitt liv att jag e på väg att "hitta mig själv" och att bli stark och trygg i mig själv. Jag är på väg " att bli hel" och det är en underbar känsla ... fast att jag vet och känner att jag har en bit kvar... men snart så är jag "läkt"

  • JMM01

    Det var tuffa symptom som många av er har.

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag har de flesta av symptomen som beskrivs här, och jag är också rädda för MS, ALS etc.

    Jag fick precis reda på att min barndomskamrat fått diagnosen MS, och gissa om mina symptom satt fart.
    Han berättade lite om vilka symptom han haft innan han besökte läkare, och jag känder ju igen dem på mig själv. Nu är man ju helnojjig igen, det verka fan som MS är en folksjukdom. Jag känner personligen 3 st, och vet om ytterligare 5 st (som jag inte känner personligen). MS ska ju vara en relativt ovanlig sjukdom, och den drabbar kanske 1 st på 500 personer eller ännu färre, så risken att få cancer, hjärtinfarkt etc. är otroligt mycket högre, men så tänker man ju inte. Ser man på detta rent statistiskt, så förefaller det osanolikt att även jag skulle få MS som min barndomsvän.

    Jag har mycket krypningar, muskel/nervryckningar, känselnedsättningar (kommer och går), sedan har jag en massa annat som kommer och går, hjärtklappning, skakningar, kolsyrekänningar, domningar, stickningar, känsla av värme och kyla på kroppsdelar, ledvärk m.m. Alla dessa symptom kan man ju även ha vid stress och oro/ångest.

    Jag har pratat med läkare och tagit lite blodprover men ingen läkare verkar tror att det är något annat än ångestsymptom, vilket det "förhoppningsvis" är, så jag har inte varit på neurologen.

    Nu vill jag inte ha något "svar" där någon rekomenderar mig att besöka neurologen, men detta verkar vara ett stort ångestproblem för många, som går omkring och tolkar sina symptom som tecken på neurologiska sjukdomar..

  • Anonym (lia)
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2011-07-31 20:58:24 följande:
    Nu vill jag inte ha något "svar" där någon rekomenderar mig att besöka neurologen, men detta verkar vara ett stort ångestproblem för många, som går omkring och tolkar sina symptom som tecken på neurologiska sjukdomar..
    Ja, tror det är lätt och vanligt och väldigt "normalt" att folk gör det. Men det blir som en ond spiral där man sen blir rädd för rädslan till slut.... å på så sätt kan man utveckla panikångest. Skitjobbigt!!
  • madeleinesophie

    Åå vilken bra tråd.. Jag har många symptom ni skriver... Yrsel, overklighetskönslor, halsbränna, värk, huvudvärk i flera år, domningar i halva ansiktet.. Och mycket mer!! Allt detta har fått mig att jag blivit hyprokondriker :/ äter just nu setralin 100mg! Det ända som hjälper mig är lugnande. Nu får jag sobril 5mg i perioder. Men de hjälper inte.. Iaf inte 1tab som jag ska ta!! Vad äter ni andra för mediciner?? Jag vet att man inte ska äta lugnande varje dag, men det är bara då jag känner mig normal!! :/

  • Kimona

    magont, yrsel, svettningar, hög puls, upp och ner i vikt, ont i kroppen, trötthet, huvudvärk, gråtanfall

  • Jonssons

    Det är ju typiskt att så många ångest och stresssymptom överenstämmer med olika neurologiska sjukdomar, det är väl just därför så många av oss blir hypokondriker. Jag är skitorolig för neurologiska sjukdomar.

    Mina vanligaste åkommor är:
    Myrkrypningar och muskel/nervryckningar
    Stelhet, ledvärk (som när man är riktigt febersjuk, fast utan febern)
    Darrig
    Hjärtklappning
    Stickningar
    Domningar
    Glömsk
    Minskad känsel i benen
    Kolsyrekänsla i olika kroppsdelar
    Inre vibrationer (känns som hela kroppen vibrerar)
    m.m.
    Detta kommer och går, i bland känner man det ena och ibland det andra ..

    Jag har pratat med läkare (lite småtester och tog lite blodprov m.m.), men inte någon fullständig utredning då läkarna inte tror det är något annat en ångestbesvär. Jag hade en jobbig 40-årskris, så det kan säkert ligga till grund för detta, men man blir ju likt förbannat orolig över sin hälsa. Har även pratat men en psykolog, men jag blir ju inte av med mina besvär för det. Provat olika vitaminer och andra tillskott, men tycker inte det hjälper. Fick även Stesolid att ta vid behov, men jag tycker inte det hjälper ett dugg, jag blir bara dåsig.

    Det känns för jävligt att gå omkring och tänka på att man kanske har en sjukdom på semestern, nu ska man ju ha det lungt och skönt och ha kul.

  • Sebastian 505

    !!!!!!!!!!!!!!!!
    tjena, jag e en grabb på 18 år och känner igen det ni skriver.
    känner mig desperat avv att få skriva av mig å se vad ni säger.
    allt började i turkiet. andra natten. jag vaknade av att det kliade sönder över hela kroppen och var ganska yr så ja..? vad kommer då. jo panik ångesten. jag åker in på sjukhuset och där fick ajg en spruta för mitt kliande men dom fattade inte att yrslen var problemet så for hem te hotellet sen.
    dagarna gick och ajg mådde sjukt dåligt ( psyckiskt) fick ångest attacker varge natt och var yr konstant varge dag. det varade i 2 veckor i turkiet. när ajg väntade på planet som skulle ta mig hem te sverige  så mådde ajg så jävulskt dåligt.  skänndes som att jag hadde blivigt drågad. men det gick över effter ngra titimamr på planet och trodde allt skulle va över när ajg kom hemm te sverige men det fortsatte. jag har nu hafft en konstant tryck i mitt huvud och enbland en kolsyrad skänsla i anskite och skalle, känner mig tung i huvet med och bortdomnad. stel i nacken, känner även nu ett konstickt tryck i ansiktet som lite kolsyra typ.
    huvet skänns tungkt,
    kolsyra i huvet och ansiktet/krypande skäna typ..
    blir lite avdomnad när ajg trycker mot skinden som att jag har kvar handen där.
    känner mig även lite yr men igår så kunde jag typ inte så rackt. vinglade åt alla hålll och skännde som en våg gick igenom mig hela tiden och uptäckte att ajg satt och gungade yterst lite fram och tillbacka eller åt höger till vänster .
    har även en väldigt dålig verklighets förmåga. allt skänns overkligt. som att jag tittar på en rörlig tavla
    men det har jag hafft i många år pga min tragiska upväxt. ärligt talat tragisk. ibland u och då får ajg en liten litne smäll i huvet skänns det som och när ajg ska sova så skänns det som att ajg ska börja sväva typ och hammnar i ett påverkat tillstånd som att man har feber. jag e så jävla orolig för ajg e nöjig över sjukdomamr och har sökt på nätet efter min symtomer och det edna ajg hitter är att det kan va psycket eller ms -.-
    jag vet inte vad ajg ska göra. klarar ionte av det för det triggar min ongest hela tiden som förvärar allat. klarar verkligen inte av de. vad säger ni? vet inte vad det är ajg vill höra men vill bara höra ngt från någon som förstår mig

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?