• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Jag måste verkligen ge ett råd här.. Jag har jättemycket fysiska symptom från stress amt panik ångesten. De här ryckningarna, skakningarna och hjärtklappningarna har dock försvunnit till 90% för mig tack vare att jag började äta magnesium! Helt klart värt att testa om man har sånt! Min panikångest är i princip borta, har varit medicinfri sedan 14/4 och jag skakar inte längre, jo, när jag druckit för mycket kaffe eller känner mig stressad i allmänhet då kan det komma lite men inte alls som förut då jag hade så 24/7! Mycket lättare att hantera min kropp nu. Min psykiatriker sa att han brukar rekomendera folk att äta magnesium och jag har läst om flera som haft på och stress som det hjälpt på. Bara att googla om det så kommer det upp flera sidor!

  • MizzTez
    dawkins skrev 2011-05-12 20:19:42 följande:
    Jag har också provat magnesium, men jag är osäker på om det hjälpte mig så mycket. "Vanadiz", hur stor dos tar du och hur länge höll du på innan du märkte någon skillnad?
    Jag äter 250mg före frukost och samma dos innan sänggående. Tog mig inte länge förrän jag märkte skillnaden, redan efter 2 dagar började det lugna sig och efter en till två veckor mådde jag bättre än jag gjort på flera år!
    Låter som jag äter mirakel medicin men det är tydligen så att vid stress försvinner magnesiumet först ur kroppen och det har stor påverkan på nerverna i kroppen, långvarig stress blir ju långvarig magnesiumbrist. så det kan ju bero på vad som orsakar själva ångesten, för mig sitter det verkligen i stressen!
  • MizzTez
    enaver skrev 2011-05-12 23:05:40 följande:
    såklart BRISTEN på D-vitamin är det som också kan ge skakningar, vilket ni kanske förstod..
    jepp! äter åxå d-vitamin.. även berocca och omega 3
  • MizzTez
    Anonym (Rädd) skrev 2011-07-24 09:42:40 följande:
    Hej! Det var längesen det skrevs i tråden.. Tänkte se om jag kan få lite svar ändå?! Jag är så väldigt rädd och orolig. Jag har de senaste månaderna haft så extremt mycket konstiga symtom och har genomgått en utredning hos neurologen som inte visade på något speciellt. Jag kan dock fortfarande inte släppa tanken på att det kan vara ms eller ALS. Jag har haft/har domningar, stickningar, känselnedsättning, problem med synen, ont i huvudet- både i hela huvudet och liksom konsig värk bara på vänster sida, muskelryckningar, helt försvagad i armar och ben, mjölksyra, hjärtklappning, magproblem, yr, illamående, svimmig, konstig känsla av att jag är off i huvudet på något sätt. Jag inser att mycket av detta kommer av stressen och rädslan över vissa symptom. Men allt detta????? Just i skrivande stund är mina armar och ben väldigt svaga och jag får ont i musklerna av att bara skriva detta. Har små ryckningar i fingrar och tår då och då (även på andra ställen) och när jag sover så rycker det i armar och ben så jag vaknar ibland. Det surrar i fötterna och händerna och vibrerar ibland. Finns det någon som känner igen sig i att ha blivit så här försvagad i armar och ben????? //Ledsen
    Ja du, jag har hunnit gå igenom en hel del symptom.. Det roliga är ju att de ändras hela tiden! Senast förra veckan hade jag kramper i vaden och i några dagar har jag haft ett tryck över näsan. Svårt att förklara men det känns som att näsan ska lossna.. Armarna domnar bort, fötterna lika så, det är som att huden domnar och inte lika kraftigt som att man har sovit på armen tex. Ska göra en lista faktiskt..
    *Yrsel
    *Domningar
    *Tryck i skallen
    *Maghaveri
    *Skakningar
    *Svettningar/frossa
    *Kramper
    *Hjärtfladder/hjärtrusning
    *Muskelvärk (som träningsvärk)
    *Ont i leder
    *Glömmer saker
    *Stickningar i brösten
    *Illamående
    *Utslag i ansiktet (får det på engång vid stress)
    Finns säkert mer åxå men jag kommer inte på dem så här rakt av.. Jo just ja! Med panikångesten kom hypokondri som ett brev på posten! Jag har haft allt från cancer till en mystisk djungelsjukdom.. Nä, det enda jag fått är en bröstmuskelinflammation och tietzes syndrom. Det kommer från att jag spänner mig så fruktansvärt.

    Me får du någon hjälp? Mediciner eller samtals terapi? Antar att du varit till läkaren.. Vad har de kollat där?
  • MizzTez
    Sebastian 505 skrev 2011-08-02 05:46:27 följande:
    !!!!!!!!!!!!!!!!
    tjena, jag e en grabb på 18 år och känner igen det ni skriver.
    känner mig desperat avv att få skriva av mig å se vad ni säger.
    allt började i turkiet. andra natten. jag vaknade av att det kliade sönder över hela kroppen och var ganska yr så ja..? vad kommer då. jo panik ångesten. jag åker in på sjukhuset och där fick ajg en spruta för mitt kliande men dom fattade inte att yrslen var problemet så for hem te hotellet sen.
    dagarna gick och ajg mådde sjukt dåligt ( psyckiskt) fick ångest attacker varge natt och var yr konstant varge dag. det varade i 2 veckor i turkiet. när ajg väntade på planet som skulle ta mig hem te sverige  så mådde ajg så jävulskt dåligt.  skänndes som att jag hadde blivigt drågad. men det gick över effter ngra titimamr på planet och trodde allt skulle va över när ajg kom hemm te sverige men det fortsatte. jag har nu hafft en konstant tryck i mitt huvud och enbland en kolsyrad skänsla i anskite och skalle, känner mig tung i huvet med och bortdomnad. stel i nacken, känner även nu ett konstickt tryck i ansiktet som lite kolsyra typ.
    huvet skänns tungkt,
    kolsyra i huvet och ansiktet/krypande skäna typ..
    blir lite avdomnad när ajg trycker mot skinden som att jag har kvar handen där.
    känner mig även lite yr men igår så kunde jag typ inte så rackt. vinglade åt alla hålll och skännde som en våg gick igenom mig hela tiden och uptäckte att ajg satt och gungade yterst lite fram och tillbacka eller åt höger till vänster .
    har även en väldigt dålig verklighets förmåga. allt skänns overkligt. som att jag tittar på en rörlig tavla
    men det har jag hafft i många år pga min tragiska upväxt. ärligt talat tragisk. ibland u och då får ajg en liten litne smäll i huvet skänns det som och när ajg ska sova så skänns det som att ajg ska börja sväva typ och hammnar i ett påverkat tillstånd som att man har feber. jag e så jävla orolig för ajg e nöjig över sjukdomamr och har sökt på nätet efter min symtomer och det edna ajg hitter är att det kan va psycket eller ms -.-
    jag vet inte vad ajg ska göra. klarar ionte av det för det triggar min ongest hela tiden som förvärar allat. klarar verkligen inte av de. vad säger ni? vet inte vad det är ajg vill höra men vill bara höra ngt från någon som förstår mig
    har du sökt hjälp för dina symptom? Hemma i sverige då?
    Jag får känslan av att du sitter fast, att det känns hopplöst, vet inte hur jag ska förklara det..
    Jag har ju själv ett tryck i huvudet, mitt går ut i näsan, känns som att min näsa ska lossna för att nått trycker på innifrån (om jag beskriver det så) idag vet jag att det sitter från nacken!! Jag får spänningshuvudvärk och speciellt när jag suttit vid datorn ett tag. Men när jag får det där trycket så blir jag orolig och det gör ju naturligtvis att min kropp börjar varva upp och ger mig mer och mer fysiska besvär. Armarna kan domna bort, tårna kan domna bort, stickningar i hjärttrakten, hjärtrusningar.. Så vid det laget tror jag att jag är döende! Fast allt egentligen bara kommer från nacken. Jag har lugnande tabletter som hjälper mig fruktansvärt bra! Tar en tablett så är jag lugn i några dagar sen.. Men jag har en terapeft som har förklarat en hel del av mina symptom så jag kan ta det lugnt bara jag kommer ihåg vad han sagt! Tex. den här kolsyrekänslan man får, oftast beror den på att man andas fel! Istället för att andas djupa andetag med magen så kort andas man med axlarna. Då får inte kroppen nog med syre..
  • MizzTez
    Hyperduttan skrev 2011-08-06 10:07:11 följande:
    Jag får kroppsvärk och käkspänningar såpass att jag skaffat bettskena och måste göra käkavslappningsövningar en miljard gånger per dag, sätter sig även ner i nacke och axlar vidare till skuldrorna. 
    Sen påverkas min problemmage negativt (IBS).

    Är jag riktigt risig kan jag knappt stå upp, känns som att jag har en dunderinfluensa fast jag inte har det, hela kroppshållningen blir åt helvete. Triggar tröstätande, tröstshoppande osv. Noll minne, dygnsvild... och massa massa mer.

    Några tips:
    - avslappning/avspänning
    - andningsövningar/mindfulsness-app i telefon eller på skiva osv.
    - Ta ut sig fysiskt (storstäda tycker jag hjälper)
    - Rutiner, sova 22-06/23-07 varje natt, äta fasta tider, motionera fasta tider (frisk luft)
    - Lyssna på uppeppande musik
    - medicinsk hjälp i kombo med terapi

    m.m
     
    Jag spänner åxå käkarna, speciellt när jag sover! Vaknar på morgonen och måste rulla på käken för att släppa stelheten.. Men det är i perioder åxå..
  • MizzTez
    Hyperduttan skrev 2011-08-08 10:40:53 följande:
    Hmmm... Jag känner igen det där med domningar och pirrandet, har aldrig kopplat det med stress dock. Utan nerver i kläm i mitt fall. Har i perioder lillfinger och ringfinger bortdomnat i vänster hand och nu har jag haft bortdomnat i höger smalben sedan februari. 
    Sökte läkare för det där nyss! Har karpaltunnelsyndrom.. Då domnar just de två fingrarna bort. Det drar även i senan i armen, om jag säger så.. Känns som att nån tar tag i en sena i bicepsen och sliter i den så det drar hela vägen ut i handen. Grymt obehagligt! Inte farligt dock, bara jobbigt.
    Men det roliga med det hela är att du skrev om höger smalben!! Läskigt men jag har åxå det! Kommer till och från..
  • MizzTez
    Anonym (Rädd) skrev 2011-08-08 10:15:11 följande:
    Min svaghet i armar och ben blir inte bättre.. Och ont i musklerna. Tror inte det bara kommer av psykisk stress. Det kan det inte göra. :( jag är så rädd. Ledsen. Förtvivlad. Har även känselnedsättning på flera ställen, pirrningar, domningar, stickningar, myrkrypningar, vibrationer, ont i ögat, ser dimmigt ibland, muskelryckningar, yrsel.. Jag är verkligen så rädd. Någon som haft svaghet/muskelvärk i armar och ben i flera veckor av psykisk stress?
    Det du beskriver här låter precis som det jag hade i början på året! Mådde skitdåligt och jag hade alla symptomen som fanns i läkarböckerna på cancer, ms och en massa andra konstiga sjukdommar! Fan, vid det här laget har jag haft kärlkramp 47 gånger! Om man skulle gå efter symptomen.. Tillslut fick jag tid till en läkare som satt en timme med mig och gick igenom min journal, gjorde lungtest och verkligen pratade med mig! Så skönt! Jag litade ju inte på läkarna när de tog prover men han visade hur de läser journalerna, de kollar igenom allt, ser om något förändrats på senaste tiden. Alla mina prover visar exakt som de gjorde för 10 år sedan! Så jag bestämde mig för att nu ska jag lita på dem! Jag åt mina lugnande tabletter så kroppen fick en chans att vila, för man måste lära om kroppen igen att slappna av, det kommer inte automatiskt. Samma sak är det med andningen! Så fort jag började andas som man ska så slutade mina domningar och pirrningar! Visst får jag det till och från ännu men inte som då.. Nu kommer det när jag känner mig stressad!! Du måste verkligen acceptera att det är stress! Där sitter hela saken! Du förnekar det så hårt just nu att du stressar upp kroppen ännu mer och får mer symptom. Går även kbt-terapi och det är fruktansvärt bra! Där har jag fått lära mig varför jag får domningar, hur jag ska andas, varför jag inte får ner luft ordentligt i lungorna osv. MEN du måste acceptera det hela, först då kan du börja läka.
  • MizzTez
    MizzTez skrev 2011-07-26 12:05:12 följande:
    Ja du, jag har hunnit gå igenom en hel del symptom.. Det roliga är ju att de ändras hela tiden! Senast förra veckan hade jag kramper i vaden och i några dagar har jag haft ett tryck över näsan. Svårt att förklara men det känns som att näsan ska lossna.. Armarna domnar bort, fötterna lika så, det är som att huden domnar och inte lika kraftigt som att man har sovit på armen tex. Ska göra en lista faktiskt..
    *Yrsel
    *Domningar
    *Tryck i skallen
    *Maghaveri
    *Skakningar
    *Svettningar/frossa
    *Kramper
    *Hjärtfladder/hjärtrusning
    *Muskelvärk (som träningsvärk)
    *Ont i leder
    *Glömmer saker
    *Stickningar i brösten
    *Illamående
    *Utslag i ansiktet (får det på engång vid stress)
    Finns säkert mer åxå men jag kommer inte på dem så här rakt av.. Jo just ja! Med panikångesten kom hypokondri som ett brev på posten! Jag har haft allt från cancer till en mystisk djungelsjukdom.. Nä, det enda jag fått är en bröstmuskelinflammation och tietzes syndrom. Det kommer från att jag spänner mig så fruktansvärt.

    Me får du någon hjälp? Mediciner eller samtals terapi? Antar att du varit till läkaren.. Vad har de kollat där?
    Lägger till lite mer på min symptom lista:

    *klump i halsen
    *ilningar i huden (speciellt på huvudet)
    *Biter ihop käkarna (så det ger en massa konstiga följder)
    *Spänningar i nacken, axlar, skulderblad
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?