• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-03-11 14:29:40 följande:
    Ok förstår! Bad också om mitt protokoll och de skickade från dag 6, står ingen prediktion där. Fick höra antal celler per telefon på dag 3 (mellan 8-12) men hörde sen att de bara kollar embryona dag 2 så vet inte var den infon kommer ifrån nu.
    Jag förstår, det står nog bara på dag 2 så be om det om du verkligen vill ha det. Kanske bara går så man mår sämre.  Jag fick från dag 6 nu och där syns det inte heller. 

    Angående att du fick höra de cellerna på dag 3 känns konstigt ja för de sa samma sak till mig. De kollar dag 2 sen först igen dag 5. Kanske hade de utvecklats till de under dag 2 då? 

    Varför jag ens bad om att få ut mina var för att jag tyckte det lät så himla konstigt när de på dag 5 sa att det skulle avvakta till dagen efter (dag 6) för att se hur utvecklingen var då. När jag sedan pratade med en sköterska i telefon sa hon att äggen varit typ  2 3 4 eller något liknade.

    Det lät så konstigt att de ville se hur de såg ut på dag 6 då eftersom de borde vara ganska självklart att de stannat om de såg ut så på dag 5. När jag fick protokollet nu från dag 6 så ser jag att de stannat vid 3 6 och 6 celler dvs mellan dag 1-2 och dag 3. Förstår inte varför man vill kolla igen dag 6 då. 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-03-11 16:06:20 följande:
    Ush ja, nej man vill ju inte behöva ge upp än! Och som Quincey nämnde så fick både hon och jag våra första blastisar vid 50+ ägg plockade. Så håller tummar och tår - först för de du har Hjärta och om de inte tar så för att guldägget kan komma finnas i nästa batch HjärtaHjärta
    Ja det är inte lätt att hålla sig Hjärta Man längtar ju efter det där plusset!{#emotions_dlg.flower}

    Ja jag kan inte ge upp ännu men är så rädd att det ä så det kommer behöva sluta tillslut. 


    jag är orolig över mig sjölv och mitt beteende, mår så extremt dåligt och det enda som tar upp mina tankar är det här och jag kan knappt andas. Känner verkligen panik. 
    skulle egentligen vilja starta nästa direkt för så Länge jag sprutar känner jag mig hoppfull, det är ett ritkigt sjukt beteende känner jag. 


    Ska boosta med bra mat noll socker och gluten nu mars och april sen kanske jag ska våga mig på korta igen i maj och inte gå högre än 300. Risk att jag får för få blåsor men känns värt att testa och se om de kanske kan bli lite bättre i alla fall. Kan ju alltid avbryta om man ser att de bildas alldeles för få? 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-03-11 16:45:34 följande:
    Hugaligen stackare Hjärta Ja det är en så himla tuff och slitsam resa Hjärta Har du någon att prata med? Hjärta Förstår verkligen känslan med att - så länge man gör ngt, har en plan och ex tar sprutorna - så är man på väg och ett steg närmare sin dröm Hjärta Medan man inte gör ngt så känns det så långt bort, typ utom räckhåll eftersom man inte gör ngt aktivt. Hjärta Med så fina embryon som nu sist så tycker jag inte det är läge att ge upp Hjärta Mer hopp än tidigare snarare, men just nu får man vara låg och sörja det just nu negativa testet. Hoppas det vänder fram till testdagen Hjärta

    Jag har börjat gå till en psykolog men vet inte om det hjälper😩 kanske längre fram men inte just när man är i den här paniken kanske.  


    ja precis så är det ❤️


    ja två med bra betyg på dag två men de slutar dela sig ändå 😞
    tror jag haft ganska fina förut men men på
    Sophia poängsätter dom inte utan de sa bara att de är fina och bedömdes kunna leds till graviditet . De har inte varit fragmenterade tidigare heller bär jag frågat.
    andra gången på sophia fick jag tillbaka ett som delat sig till 8 celler på dag tre så  bättre delning då i alla fall. vet iof inte med de jag fick tillbaka men aja.


    tack så jättemycket för uppmuntran och hopp ❤️🙏

  • LMSM

    Hej Allihopa.

    Stort grattis till alla som plussat Hjärta

    Stor grattis Björkenli till 5 äggblåsor så glad för din skull! Du ser det kan variera sååå mycket från cykel till cykel. 

    Jag kom precis hem från tre veckor i Australien, har verkligen försökt återhämta mig från alla 5 misslyckade försök och försökt ladda upp för ett nytt snart. 

    Hade möte med CvL idag och de förslog att jag försöker med korta protokollet igen och menopour + Gonal F eller ngt annat jag inte minns namnet på då han menar att det ju ändå inte fungerat med bara Gonal F och det bara är slumpen att jag tidigare har haft låg befruktning med Menopour. Menopour + Gonal F är enligt dom deras standars och det som visat sig ha bäst resultat drf vill de prova det igen men den här gången korta. Dessutom föreslog de nu double trigger tror jag det hette.
    Känns skönt att inte köra långa igen efter 3 gånger i rad med den nu. 

    Känner mig hoppfull igen efter att ha vilat några veckor från allt detta med IVF, var riktigt deprimerad där ett tag. Cvl föreslog även att vi kunde få skicka iväg dna för kromosomanbalys för en billig summa men vi avvaktar tills våra sista två försök är slut för det går ändå inte att göra ngt åt då. Der är bara för att avgöra vad vi i sånt fall skulle behöva få donerat, ägg eller spermier. 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-04-03 10:59:33 följande:

    Björkenli, gud vad kul med 5 blåsor! Stor skillnad och så bra att du är igång denna månad. Håller tummarna för en återföring och att allt går bra!

    J000ssan, så tufft med osäkerheten ❤️ hur många veckor är du i när du gör UL?

    LMSM, hoppas du hade det fint i Australien och samlat kraft att fortsätta! Körde också dubbel trigger sist och fick många mogna ägg så ska köra det igen. När jag var där, träffade TB, sa de att menopur är vad de har som standard. När sätter du igång igen?


    Ja jag sa till läkaren idag (JH) att jag pratat med en tjej som bör till CvL som fick dubbel och som fick superbra resultat. Han skrattade åt mig hehe. 
    ja han kanske sa menopour som standard men att de oftast körde med kombo för de i min grupp. Har ju fått så låg befruktning när Menopour varit inblandad tidigare men han menar att det är slumpen. 

    Vi har prelat i maj v 19 men förhoppningsvis får jag den mensen lite tidigare än så och kan då vänta tills i början på juni. Vill helst ha ngn extra månad på mig att förbereda kroppen den här gången men kanske krockar med midsommar då de stänger ah. 

    När ska du köra igen?
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-04-03 13:45:36 följande:
    Kul med JH, gillar honom! Ah ok körde också både menopur och gonal-f omgång 1 och 2. Ska ni köra ICSI nästa gång igen? De skulle ha stängt 4/7-7/8 så om mensen kommer i början av juni är det nog lugnt?

    Har äntligen fått positivt på äl nu, 1,5 vecka senare än jag räknat pga missfallet så kan börja räkna ner dagarna nu. Vi funderade på att testa några med vanlig IVF och resten med ICSI, men vet inte om jag vågar. Vår första IVF skulle vi göra 50/50 men fick höra av läkaren att de gick göra akut ICSI på alla då de inte gick naturligt. Sen blev det bara ICSI. Fick sen höra av cvl att man inte kan testa naturlig och därefter ICSI på samma ägg så vet inte vad jag ska tro.
    Ja han verkar bra!
    jag frågade då sa han kring midsommar
    men då borde jag ju verkligen hinna om det är från 4/7

    jag fick jättedålig befruktning en gång med ICSI (2 av 8) sen jättebra en gång emd båda lika många av varje sen noll befruktade en gång då man bara testade vanligt.
    det verkar kunna variera helt gång från gång sa han idag. Om du aldeig testat vanlig ivf , du får ut många ägg och proverna Är bra till antal och rörlighet kanske det är värt att köra 50/50. 

    hur hög dos fick du bör du körde menopour och gonal f tillsammans? och nu senast när det gick så bra på CvL?

    kanske missuppfattade ni den andra kliniken då men jag vet man blir helt förvirrad av allas olika förklaringar!
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-03 21:39:23 följande:

    Quincey : Tusen tack- nu känns det lite lugnare. 💛😊Jag får ta det kliniken förespråkat och hoppas på det bästa. 

    Är så sjukt orolig nu märker jag. 
    Både för att äggplocket inte ska gå bra- det är en läkare jag inte hört namnet på tidigare som ska göra det. Jag ville ju ha samma läkare som sist.

    Och orolig att slösa pengarna... att jag kanske borde tagit ännu högre dos
    .. bara 250 Gonal-f nu.. har hört att man kan ha 450... 
    Det blev ett jättedumt missförstånd när jag började med stimuleringen...

    En annan läkare än den jag har förtroende för hade först skrivit att jag skulle ta mild stimulering igen,  precis som förra cykeln- trots att den gick åt h-vete. (Först inga äggblåsor på vul1 och på vul2 en sån gulkropp som visar att man redan har haft ägglossning).

    Sen när mensen kom svarade den läkaren jag har förtroende för och han skrev då istället att jag skulle ta Gonal-f 150 "eftersom du vill ha mild stimulering ".

    Men det ville jag inte!! Så jag tog 250 E, bara för att jag var stressad och tog typ mittemellan vad han sagt och 300 som jag tidigare haft som max
    ..
    Hade hoppats att han skulle svara på mitt mail men då var den en tredje läkare där som bara sa "ta 150 som han sagt".

    Men det hela byggde ju på ett missförstånd att jag ville ha mild igen....

    Så jag fortsatte med 250, men hade egentligen känslan att vilja gå högre men då svarade läkare nr2 att jag skulle fortsätta med 250 (jag erkände att jag tagit högre än han sagt...).

    Ja så nu när jag svarade mycket bättre än tidigare så undrar jag förstås hur det hade blivit med ännu högre dos!!

    Och så kan jag inte bestämma om jag ska stanna i Köpenhamn till måndag då det är planerad återföring, eller åka hem till Stockholm imellan...
    Kostnaden blir nästan exakt samma...

    Jag har lite planer i Stockholm.. ska gå på en liten spelning med en barndomsväns mamma i helgen tex....

    Känns lite konstigt att flyga fram och tillbaks torsdag- fredag och sen igen mån- mån..

    Men å andra sidan så känns 4 dagar i Köpenhamn ensam inte så lockande.....
    Va ska jag göra där liksom....

    Kan inte bestämma mig....

    Och imorgon har jag intro på ett nytt jobb på dagen innan jag flyger ner imorgon

    Kaos!!!🤯🤯🤯🤯


    Jag förstår inte ritkigt heller Vrf de är så försiktiga med fin stimulering. Förstår när man ska göra mild men annars förstår jag inte du har ju ingen risk för överstimulering väl?

    att få fem med så låg är ju bra det vet jag inte ens om jag hade fått hehe

    Jag tror du ska försöka  sluta oroa dig för det är för mentalt jobbigt att tänka på allt. du har fem ägg och det är ju helt fantastisk! Vrf jag ska få dubbel är för att jag gjort fem ivf med relativt många ägg men dåligt resultat. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-04-03 20:09:32 följande:

    Kanske bäst att dubbelkolla, men det var datumen vi fick på kind.

    Åh vad olika!! 🤯 man vill ju hitta mönster så man vet vad som funkar, inte att det ska bero på slumpen 😅 Precis ska nog se hur spermaprovet blir först innan vi bestämmer helt. 


    Första gången fick jag 200 menopur + 100 gonal f. Andra gången 300 menopur + 150 gonal f (sämsta omgången). På Cvl nu fick jag 300 menopur som sen höjdes till 375 efter UL. Fick lika många ägg som med maxdos men fler mogna. Nu tyckte de vi skulle köra på 375. Vad ska du ta?


    Jag ska prata med dom igen. Känns mkt bättre att köra korta vid mensen i juni än i maj då det är ganska tidigt i maj och vikl ha mer tid för att förbereda mig både mentalt och fysiskt den här gången!

    jag vet man försöker verkligen hitta samband men läkaren sa att det är helt omöjligt egentligen. men alla säger så mkt olika saker så jag vet inte.

    det oroar mig att flera säger att de sämsta resultaten varit efter  högsta dosen. efter min högsta (300 gonal f+ 150 menoPour) blev ju noll befruktade (Vanlig ivf på alla) men läkaren säger nu att det kan ha gått bättre om man gjort ICSI och att de blev lurade av resultatet av befrukningen gången innan som gick bra i både vanlig ivf och ICS. blir tokig alltså vet inte om jag ska be om högst 375 igen eller gå med på 450.

    jag ville ju egentligen gå ner till 300 den här gången men läkaren menar att risken finns att det blir mkt färre ägg. Ska ju göra korta den här gången så risken för färre ägg om man kollar på tidigare behandlingar finns ju redan där. Jag tycker det här med att välja protokoll känns flrjävlig alltså men han sa att det egentligen inte spelar roll handlar bara om att att få ut maximalt med ägg och kvaliteten påverkas inte (ööö okej)


    så jag vet faktiskt inte riktigt ännu men lutar åt 
    300 gonal f + 150 menopour
    250 gonal f + 125 menipoue
    (alt ngt annat istället för gonal f minns inte namnet men inte lika beprövad) 
    eller 300 Max av ngt av de

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-04 20:47:24 följande:

    LMSM

    Nej jag har ingen risk för överstimulering. 
    Jag borde ha tagit 300E...

    Det va bara ett dumt missförstånd att han trodde att jag ville ha mild igen, och dumt av mig att inte
    Våga gå till 300 (kändes väl typ som att jag var en sämre patient om jag tog en dos längre bort ifrån vad de sagt. Samtidigt ViSSTE jag ju att det inte fanns någon risk, så borde bara kört på det...).

    De har ju rekommenderat icsi också men motiverade inte så mycket. Bara typ att "maximera chanserna".

    Vid min tidigare ivf med 2 ägg plockade så blev ju båda befruktade, så finns ingen sån misstanke. 

    Egentligen gillar jag tanken på att allt sker så naturligt som möjligt. 

    Ökar icsi chansen så tar jag ju den dock.

    Har ni varit med om att få icsi även om det inte finns någon manlig faktor?


     Ja men det är nog bäst att följa protokollet som man fått det är k sånt fall kanske bäst att rådfråga läkarna om man inte kan få ta högre.

    men hur som så fick du ju jättebra antal ägg med ganska låg dos👍

    ja vi  gjorde  ICSI på alla ägg de första två rundorna teors att proverna var väldigt bra o rörlighet och antal. Gång tre körde vi 50/50 med lika resultat i befruktning i båda grupperna. Gång fyra körde man Drf ICSI på alla men noll blev befruktade trots perfekta prover.

    det kan variera mwllan varje gång oavsett bra prover.

    pratade med läkaren om det här i veckan och han sa att tidigare när man inte hade ICSI så såg man stor skillnad i befruktning mellan gångerna trots att man så körde vanlig ivf hela tiden. Det kan alltså skilja sig oavsett perfekta prover. 
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-07 17:36:36 följande:

    Tack alla!

    Håller tummarna nu först att det finns något att återföra imorgon
    De kan väl stanna i utvecklingen när som helst antar jag? Bara för att de delar sig till dag 2 är det inte säkert att de fortsätter dela sig dag 3..

    Men håller tummarna!!


    Å jag håller tummarna för dig imorgon 🙏
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023