• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2023-11-02 08:50:04 följande:

    LMSM, verkligen, kan tänka mig att mycket missas. Det är bara copy paste varje behandling och hoppas på det bästa utan att gå till botten med problemet.

    Vad bra att du kollar med kliniker utomlands också, kör du Skypemöten då?

    Oj har ingen koll på FSH, har de inte testat det i samband med utredningen?


    Ja jag har först skickat in lite uppgifter till dom via deras hemsida sen har dom bokat in möten via teams. Så extremt dyrt bara, den i Spanien kostar närmre 100 k för ett försök jämfört med ca 90 för tre försök här hemma. Men går det är det såklart värt det. Har försökt kontakta Carl von linne flera gånger under en vecka men inte hört någonting från dom. Känns inte jättebra.

    Nej det sjuka är att dom inte gjorde det de tog AMH och sa att ör det lågt så är oftast FSH högt. Tog de FSH på dig under utredningen? 
  • LMSM
    Sarajess85 skrev 2023-11-01 08:41:04 följande:

    Hallå på er!

    Påbörjade behandling i fredags med gonal-F och igår tillägg av fyremadel. 
    38 år och syskonförsök till vår 2-åring som vi också fick hjälp med att producera?  

    Nån mer som upplever att man gått upp i vikt under behandlingen? Läs: 1,5 kg över natten ???? 


    Jag har gått upp runt 3-5 kg sen jag började med behandlingen i februari i år. Går ner lite emellan behandlingarna igen men inte allt hehe. Jag tror dock det är bra även om det inte känns jättekul kanske :) mkt vätska :) 
  • LMSM
    Noelani skrev 2023-11-02 10:15:00 följande:

    LMSM, 
    Kolla kliniker i Danmark. Otrolig kompetens och bra priser! Vår klinik i DK lyckades göra mig gravid på 2 insättningar och Zaros klinik på bara 1. Jag är ändå 40 och vi hade flertalet issues.. Danskarna vet vad dem gör! 


    Å va kul att höra grattis!

    Vilken klinik var ni på? Gjorde dom ngt speciellt?
    Jag har läst om mild stimulering men tror inte det är det jag behöver då jag får många ägg
  • LMSM
    Quincey skrev 2023-11-02 13:18:51 följande:

    LMSM, ok! Ska kanske kika på kliniker utomlands också, iaf för att höra vad de säger. Herregud 100 000 för ett försök.. med tanke på att vi inte ens fått återföring ibland så är man inte sugen på att lägga så mycket på ett endaste försök.

    Samma erfarenhet med CvL, mailade dem och fick svar 1,5 vecka senare, de bad mig boka tid. Fyllde i ett formulär på deras hemsida, blev inte uppringd. Ringde upp kom till telefonsvarare och gick en dag innan de ringde upp. Lite dåligt första intryck. Men bokat tid där nu.


    Tror de kollade FSH men måste kolla mina papper. Tror jag läst annars att det ska tas en viss dag i menscykeln men jag tog blodprov på en random dag.


    Ja gör det, har haft gratis videokonsultation med en läkare på tex IVF spanien. Där var det dyrt men han som nämnde Spermiernas DNA och att man inte bara ska anta att det är kvaliteten på mina ägg. 

    OLGA var också bra de har ju 3 försök för ca 200 000 kr med pengarna tillbaka garanti tror dock inte att de kan erbjuda de till alla. Dom har seminarium i Sverige ibland så kolla in tror de skulle tillbaka i november. Lite skönt att få prata med läkare från andra länder och se vad de säger även om man inte går vidare där. 

    CvL ringde upp mig idag så fick en tid hos dom senare i november men just nu känns det sådär när de är så sega hehe. 

    Ja precis dag 3 tror ja man ska ta det men står på andra ställen att det är ok 2-4 5 eller ngt sånt :)
  • LMSM
    Noelani skrev 2023-11-02 17:45:50 följande:

    Lmsm, 

    Jag gick via Copenhagen fertility center och är så nöjd med allt. Framförallt bemötandet av alla där. Eg bara en läkare som jag tyckte var mindre gullig än alla andra men hon var extremt kompetent i stället. Vi testade mild stimulering först (vårt eget förslag och inte deras rekommendation) men det fungerade inte för oss. Dock har jag hört att det ska vara väldigt effektivt för många. Sen gjorde vi 2 omgångar vanlig IVF varav den andre med assisted hatching. Vi återförde två embryon då och otroligt nog fäste bägge! Dock förlorade vi den ena tidigt men det är väldigt vanligt vid tvillingar har jag hört..  är så tacksam för kliniken som lyckades med detta efter att vi försökt i 10 år ❤️


    Jag kontaktade den kliniken idag och har möte på teams 13/11
    tack för tips 🙏
    så hinla roligt att det gick för er tillslut! Helt otroligt faktiskt att det plötsligt går efter tio år 
  • LMSM

    när man gör privat ivf ingår medicinerna i högkostnadsskyddet då?
    även om man gör utomlands?
    ganska hög kostnad annars soeviellt eftersom jag tar så hög dos i så många dagar 😂 tänkte bara så man vet vad det kan landa på. 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2023-11-08 01:54:53 följande:

    Ja en gång kvar, så bara till att hoppas det går nu 🙏 Ja känns betryggande med gott om ägg, enligt första blodproven har jag ett AMH på nästan 2,0. Tack 🙏 ❤️  Försöker hålla lågan uppe vilket är lättare nu när man är igång igen ❤️. Varit lättare om ngt överlevt iallafall ❤️.

    Så spännande med klinikens teori! Hör gärna mer detaljer om det vad dom menar och hur man testar! Vad heter kliniken? Försöker hitta fler sätt att kontrollera sambons sperma då vi också misstänker det som vårt problem nu när äggen såg fina ut vid plock men sen fragmenterades till grad 3 (t.o.m. ngn grad 5 enligt journalen, trodde skalan bara gick till 3) och nästan alla dog på dag 3 förutom en på dag 5. 
    Nej 14 ägg ut låter mkt bättre än ett AMH på 0,71! ❤️ Förstår att hoppet ökar då! Ush ja tufft med olika besked, vad ska man tro egentligen till slut? Tuff resa nog ändå. Hur ser deras plan ut för er? ❤️


    Jag håller tummarna, det kommer gå tillslut!
    Det är ju precis som du säger att dt är riktigt mörkt efter misslyckat försök men sen vill man bara komma igång igen och så känns det lättare. Låter som om det gått likadant för oss, alla mina 9 dog ju mellan dag 3-4 och en enda mycket tidig blast på dag fem som sen slutade utvecklas dag 5. Om man bara kunde få en enda att stoppa in dag fem så hade det verkligen varit mkt mer hoppfullt känner jag! 

    kliniken i spanien är https://www.ivf-spain.com/en/ jag hittar ingenstans i Sverige man kan göra det testet men det går att göra på deras klinik. Jag tror dock det lutar åt att vi gör tre försök i Sverige innan vi söker oss utomlands, blir så mkt krångligare och vill bara köra igång så fort det bara går! Med 0,71 (för två år sedan snart) känns det som om man inte har ngn tid att förlora.
     Vi har inte fått ngn plan ännu då vi inte bestämt klinik men möte med danmark och CvL nu snart så hoppas jag kan få en då och köra igång i december. 

    Jag läste detta https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/sex-varje-dag-bast-for-man-med-fertilitetsproblem/ på lite olika ställen och funderar på om det skulle kunna förbättra om det är spermans DNA som är problemet? 
    Jag fick ju besked om att min pojkvän skulle ha utlösning 7-2 dagar innan IVF och  det låter ju som om att ju fler dagar desto mer skadade spermier? Man analyserar ju allt som en galning så kanske är helt fel ute men tänker i alla fall inte ha mer än 2 dagar innan nästa IVF om det är så att det from 3 dagar skadar DNAt
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2023-11-09 02:17:56 följande:
    Fragmenterades dina embryon med eller de dog av annan oförklarlig anledning? Ja precis det hade känt så enormt mkt mer hoppfullt isåfall!❤️ Ush din stackare som genomlevt detsamma! 😢❤️ Ish ja det är becksvart då och tiden efter. Men den spanska klinikens teori in ger hopp! Undras bara hur man ska kunna ta det där provet och var isåfall. Vad heter provet? ❤️

    Tack för länkarna! Intressant läsning. Ja kan man optimera så är det ju toppen!
    Nej vad jag förstått så har de inte varit fragmenterade. De har åtminstone inte sagt ngt om det och vid andra misslyckade försöket frågade jag om det var mkt fragmentering och då sa läkaren bara nej så jag antar inte. 

    Det heter kariotype eller karyotypering och kollar som jag förstod det kromosomerna.

    sen var det dna fragmenteringtest (Sperm DNA fragmentation) 

    Jag läste boken it starts with the egg och som jag förstod det så kan friska bra ägg fixa skadade spermier men om äggens kvalitet inte är den bästa så har de inte möjlighet att göra det och då krävs det att spermierna är perfekta hehe.
    Min kille äter nu Q10 zink delen omega och lite annat jag vet inte om det kommer hjälpa någonting allts ;) 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2023-11-09 08:53:09 följande:

    Okej, tack får ta och läsa på lite om kariotype så. Fragmenteringstest av sperman göra i Skåne på rutin tack o lov, där var han inom normala intervallet med sina 19% och tydligen ngt man kommer runt med ICSI? 
    Ah okej, nedslående att höra. Skulle isåfall innebära att mina ägg faktiskt är kassa ändå. Att man kanske lika gärna får ge upp efter detta försöket (om det ens är genomförbart med tanke på buksmärtorna) och gå på äggdonation iallafall som vi diskuterade tidigare. Men hoppas att så inte ska behöva bli fallet..
    Ja dom tillskotten tar han redan med 😊❤️ Hoppas det hjälper er!


    Å va bra det gör dom inte på Sophiahemmet verkar det som, jag frågade och läkaren skakade på huvudet.

    Nej men tänk inte så tror kvaliteten har med celldelningen och göra?
    Alltså förr eller senare kommer det säkert gå frågan är ju bara hur många gånger man orkar. 2 3 gånger är ju ingenting vi måste kämpa på! Man går sönder om man tänker på att det inte kommer gå Hjärta 

    Vad tar du för tillskott? Hur ser kosten ut? jag VET att det är så jäkla mkt vi med svårigheter tänker på medan jag har vänner som lever riktig osunt och blir gravida direkt men vad gör man inte.  
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2023-11-10 04:41:30 följande:

    Så tråkigt! RMC Malmö forskade om de testerna för ett antal år sedan och konstaterade att det gav stort fördel och mkt gott resultat att ta de testerna för att kunna höja resultaten av IVF signifikant, därför har de som rutin att det testet utförs på alla män. Något att vara tacksam för mot RMC Malmö. 


    Jo precis, och de säger att de tror det är min äggkvalite som är dålig pga att embryona fragmenteras så illa under celldelningen.. 😢 Suck, knäckande det här.

    Nej så sant, 2-3 gånger är inte mycket jämfört med flera andra man hört om. Men när man redan har ihållande smärtproblematik efter andra äggplocket samt inte kan leva (rida eller träna) eller jobba fullt ut under stimuleringarna så tär det ordentligt 😣. Andra verkar kunna leva normalt, då blir det inte så stor påverkan liksom.. 🙏. Här läggs mina tävlings- och framtidsplaner på hyllan i 4 veckor åt gången.. Och gångna veckornas/månadernas träning faller ur och får börjas om på nytt igen. Jag gör ju det såklart för att man så gärna vill ha barn, men det i kombination med totala bakslagen gör det hela fruktansvärt jobbigt. Men just nu är tunneln ljusare medan vi försöker igen 🙏. 


    Jag tar alla tillskott som It Starts With The egg rekommenderar utifrån bla äggkvalité. Q10, alfa-liponsyra, ashwaganda, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, Omega3, multivitamin gravid och extra Folacin bla. Melatonin till att ta till kommande stimulering. 


    Lagar egen mat och matlådor, äter kött mm som svensk husmanskost, undviker att värma i plastlådor, äter ytterst sällan snabbmat. Nej precis, man anklagar sig själv för mkt och försöker få allt perfekt enligt konstens alla regler, samtidigt som andra kan göra hur som helst och ändå bli gravida oavsett om de vill eller ej. 


    Jag förstår dig och jag har upplevt samma medan de flesta jag pratat med säger att de mått bra under behandlingen. 

    Jag tänkte att det kanske hade med min höga dos att göra- men jag känner verkligen igen mig i att livet pausas på grund av smärta osv från behandlingen. 

    Då tar tu verkligen allt hoppas det ger resultat nästa gång! Jag har tom börjat med 600 mg Q10 och tror jag börjat må rätt dåligt av alla piller jag stoppar i mig nu också hehe. Jag vet det är så lätt att anklaga sig själv och tänka att var det för att jag åt det där som det inte gick osv men det kan det ju inte vara iom hur illa många lever. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023