• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-06-26 22:30:16 följande:
    Så intressanta embryoprotokoll ni har! Men förstår att det känns nedslående med sämre resultat.. ❤️❤️ Man investerar så mkt i det hela, av hela sin själ. Knäckande när det inte blir som man hoppats! Men håller fortsatt tummarna för dina två i magen! ❤️
    Ja det är intressant men önskar samtidigt att jag aldrig sett de där poängen haha. Man blir helt knäpp. Tack! Hoppas innerligt att det går bra för oss båda den här gången. Det är fan vår tur Nu!  
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-26 23:25:21 följande:

    Mathilda88, håller tummarna för en ökning imorgon!

    LMSM, förstår att det känns tufft men tror att en dag så får du det där plusset som började kännas omöjligt. Bra dock att göra kromosomtest för att utesluta något sådant och kul att en utvecklades till morula! Är det den första som tagit sig dit?


    Tack för pepp det behövs när man själv givit  upp helt hehe.

    vi fick en väldigt väldigt tidig blasto en gång i höstas första gången med långa sista på Sophiahemmet. Det var första gången vi hade ganska många ägg, 10 befruktade så man valde långtidsodling men fick inget tillbaka då för den var  en väldigt tidig blastocyst och stannade sedan. Sedan dess har appa som odlats vidare från dag två stannat vid 4-6 celler. man kan ju hoppas att de fyra Jag fått åter senaste två gångerna har kunnat utvecklas till blastocyst I magen men vem vet, 

    kan inte hjälpa att undra om det är försent för mig. På Sophia sa man till mig vid utredningen för två år sedan att om två år kan det nog vara mkt svårare? där är vi nu eller vi är förbi 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-27 15:48:57 följande:

    Äntligen!!
    Dagens provsvar från Sellmer har kommit från i förmiddags och visar på 126,08!! Så det har iallafall dubblats sedan iförrgår 🙏❤️❤️❤️
    De påtalar att de ökar, men långsamt. Att jag ska vara uppmärksam på buksmärtor och söka vård isåfall.


    vilka fantastiska nyheter!! Så otroligt kan inte ens föreställa mig hur otroligt det måste kännas. När man nästan gett upp. Är så glad för din skull! 

    Själv vaknade jag av svettningar i natt som jag alltid får några dagar innan mensen kommer på grund av att temperaturen sjunker igen. SÅ jälva tråkigt att få reda på att man misslyckats redan nu. Den här gången har jag verkligen tvinga mig själv att precis som du vänta med tester för att inte förlora hoppet tidigare än nödvändigt. 
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-06-28 01:28:19 följande:

    VUL dag 6 och 2 stycken växande blåsor på 16mm.

    Ångest ang hur jag ska göra idag. Men det bidde så att jag skippade sprutan idag. Det blir inget Danmark. Jag klarar inte att lägga ut 25 000 till helt enkelt den lilla chansen. 

    Jag ska skriva till en kompis och fråga om han kan tänka sig vara donator men jag utgår ifrån att han kommer säga nej. 

    Jag är dock inte säker. Vill så gärna försöka några cykler till.

    Vad svårt detta är!!!


    Å jag blir så ledsen för din skull. Men så en dag så fåt du plötsligt fem blåsor igen så ge inte upp!

    Jag tycker du ska fråga om det är en nära vän, säger han nej så gör han men då har du i alla fall frågat. Han kan ju faktiskt säga ja också!
  • LMSM
    Ganska säker på att min chans den här gången är förbi.  Vaknade återigen av svettningar i natt som jag alltid får några dagar innan mensen kommer på grund av att temperaturen sjunker igen. SÅ jälva tråkigt att få reda på att man misslyckats redan nu. Har tom lyckats hålla mig ifrån att testa tidigt för att slippa oroa mig för mkt i onödan och få vara så hoppfull som det går in i det sista. Jag vet faktiskt inte om jag kommer försöka igen eller om det här var sista försöket. Beror på kromosomtesterna nu men jag är nästan 100 på att jag aldrig någonsin har kunnat nu. Ändå haft oskyddat sex i totalt 14 år nu med tre olika pojkvänner. Sen 6 totalt misslyckade ivf på det. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-28 11:03:20 följande:
    Då var det ändå positivt att en utvecklades till morulastadiet denna gång. Har flera som stannat vid tidig blastocyst men vi har haft tur med antal ägg. Kanske långa metoden är bäst för er då om det kan ge er fler ägg? Vet du om ditt AMH gått ner under de två åren? 
    räknas en morula som tidig blasto?
    Nej de tycker inte det är ngn poäng att kolla det på Cvl men menar att antal äggblåsor som syns med ultraljud i ostimulerad cykel ändå inte stämmer överens med amh på 0,71 utan för vara lite högre. Det är dock en påverkad äggreserv eftersom jag behöver en hög dos och ändå inte blir överstimulerad 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-28 11:12:12 följande:
    Tror det är bra att göra kromosomtest för att se vad det säger, i bästa fall är det inget avvikande och ni kan utesluta det och känna hopp för ett till försök ❤️ Hade oskyddat sex med min sambo i 6 år, både i tidig 20-årsålder och i tidig 30-årsålder och vi blev inte gravida förrän vi aktivt försökte (en gång, slutade med missfall), känns sjukt såhär i efterhand. Så tror ändå inte att det är ett tecken på att man inte kan få barn eller att IVF inte kommer funka en dag. Vad jag förstått har de flesta i den här tråden blivit gravida tillslut ❤️
    Känns skönt att höra att det har varit så för flera även om det såklart är tråkigt att ni haft det kämpigt. ger ändå lite hopp att det kanske är så för mig med. Ja det känns som om alla som varit med från början nu har blivit gravida utom jag. Det är ju några procent som det aldrig går för och jag är väl en av dom då om statistiken ska stämma i gruppen här. 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-28 11:06:21 följande:

    Ja känns helt fantastisk! ❤️  Har mkt att oroa mig för, men försöker njuta av nuet så mkt det går ❤️ Så länge som man har längtat efter det här! Funderar kring hur man ska tänka kring jobb och ev sjukskrivning och hur få hjälp här hemma i Sverige. Gissar vårdcentralen, men kan barnmorskemottagningen hjälpa en med ifall jag får mer problem med blödningar i samband med jobb, stress och ansträngning? Har mkt jobb i sommar med både ordinarie jobb och bemanningsjobb för att finansiera äd som var plan B samt spara ihop en del av spenderade pengarna som gått åt hittills.


    Hade igårkväll bara ngt litet rött på pappret, imorse enbart lite brunt som kom ut med vagitorier-rester. 🙏 Vilar vidare ❤️

    Åh nej va kämpigt! 😢 Förstår uppgivenheten! Håller fortsatt tummarna, är ju våran tur nu! ❤️❤️❤️


    Jag förstår. Försök att inte ta på dig för mkt i början så du inte stressar kroppen onödigt mkt. Jag förstår att det känns bra att arbeta ihop det man lagt ner men det kan du ta sen när det är lite mer stabilt. Njut nu av sommaren och att äntligen få vara gravid och ta inte på dig extra åtminstone. 

    Kanske var det som folk sagt att två fastnat från början men att ett nu släppt. Det har ju hänt jättemånga som trott de fått missfall men så har det visat sig att det finns en kvar. 
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-06-28 13:03:14 följande:
    Jag är egentligen inte knäckt för att det var 2, för jag har förstått nu efter 5 tidigare stimuleringar att 0-2 , ev 3, är vad jag kan räkna med. Så jag hade inga förhoppningar att plötsligt få fler äggblåsor igen. 

    Utan bara ångesten kring att jag inte bestämt mig om jag ska lägga mer pengar på detta. 

    Chanserna är ju inte exakta men typ 15% för graviditet vid 2 äggblåsor och iui, och sen 50% chans att graviditeten leder till barn.  Vem skulle lägga 25 000 kr å en lott om man visste att man kunde vinna 100 miljoner men 7% chans? 

    Men man kan ju ha tur. Min kompis är ett år yngre och blev gravid naturligt direkt. Kommer rätt ägg fram så finns ju förutsättningarna. 

    Det hade varit lättare att ge upp egna ägg om det fanns något större fel. Men de har sagt att de ägg jag får ut varit mogna, de har blivit befruktade på egen hand i normal utsträckning osv. 

    Hade jag fått fler än 3 gör de inte iui heller- olagligt då. 

    Just nu känns det som rätt beslut att släppa den här cykeln. Mest för att stressen var så hög igår lockar får liksom bara inse att jag inte klarar att ta ett beslut just nu. 

    Jag skrev till en nära vän igår och han sa att han skulle fundera på det. Jag har svårt att tro att han skulle ställa upp men vem vet. Det hade nog varit lättare om man inte sågs regelbundet?? För måste ju vara jättekonstigt för honom att ha kontakt med mig och barnet och bara vara en vän? Enda möjligheten är väl om han skulle tycka det vore kul att ha fler barn så länge kan slipper ta ansvar. 
    Jag har inga förhoppningar att han skulle säga ja, men det känns skönt att ha tagit upp det med honom iaf.

    Då har jag gjort vad jag kunnat. 

    Förlåt LSMS men jag har inte varit här på så länge och är inte uppdaterad. Går du och ruvar nu och väntar på testdagen?

    Jag förstår ! Ska jag vara helt ärligt så har min sannolikhet inte heller varit jättehög. Fick typ 15% för ett ägg sen totalt 27% för de två ägg jag fick tillbaka och det kommer sjunka nu efter det sjätte misslyckade försöket

    jag förstår fortfarande inte varför du inte blivit erbjuden långa protokollet. Det gav mig med relativt lågt amh många fler ägg än korta!


    ja precis jag ruvar nu på två embryon ett av ganska låg kvalitet. Jag har testdag på onsdag men i princip redan helt säker på att det misslyckats då jag vaknade av svettningar inatt vilket jag alltid göra några dagar innan mens när temperaturen sjunker snabbt av alla hormoner. 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-28 12:12:31 följande:
    Tack, ja ska fokusera på det ❤️

    Nu blöder det rött igen.. Inga större mängder, men fasen vad det stressar en. Kommer bli tokig.

    Å nej måste vara så himla stressande det förstår jag verkligen!


    men eftersom blodproverna visat en fördubbling så måste det ju ändå bero på ngt annat! 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-28 12:01:47 följande:
    Åh det vet jag inte, nej kanske inte räknas som tidig blasto. Ah ok jag fick ta om mitt AMH där och det var samma som 1,5 år tidigare. Förstår inte varför sophiahemmet sa att det skulle vara svårare 2 år senare? Pga ålder och äggkvalitet? Samma här, fått hög dos och ingen överstimulering, dock många ägg. Men aldrig fått testa låg dos heller.
    LMSM skrev 2024-06-28 11:35:14 följande:
    Känns skönt att höra att det har varit så för flera även om det såklart är tråkigt att ni haft det kämpigt. ger ändå lite hopp att det kanske är så för mig med. Ja det känns som om alla som varit med från början nu har blivit gravida utom jag. Det är ju några procent som det aldrig går för och jag är väl en av dom då om statistiken ska stämma i gruppen här. 

    Förstår det! Tror vi kom fram till tidigare att den grupp det inte går för också kan vara den grupp som inte orkar med fler försök och slutar. Har en kusin tex som gjorde IVF utan framgång och sen slutade då de hade ett barn sen tidigare och inte kände det var värt fler försök. Jag håller tummarna att det ska gå bra för dig! ❤️
    Alltså så kosntigt allting! Jag behövde inte ta om det sa dom det var bara onödigt. De menar att jag ju ändå får ut ok ägg. Inte jättenonga men okej mängd efter en hög dos dock. Vad var ditt amh? Har för mig mkt högre än mitt. Typ hur många för du ut med korta och dos?

    ja så kanske det är jag tänker itne ge upp om inte blodproverna skulle visa att jag måste.
  • LMSM
    J000ssan skrev 2024-06-28 13:48:21 följande:

    Åhhh, jag lider så med dig! Ville bara säga jag också brukar svettas som du på natten! 


    MEN, de gjorde jag även när jag fick plus på stickan! Sen att det inte gick hela vägen spelar ju ingen roll i sammanhanget! Men ge inte upp🙏🙏❤️❤️❤️


    Hjärta 


    å jag trodde nästan jag var ensam, gjorde aldrig tidigare har kommit senaste åren och det ör först senqste året som jag börjat koppla ihop det med tiden för mens hehe. Förstått att det kan bli så på grund av hormonerna.

    är det sant?! Å återigen får man en ynka hopp hehe tack!
    Otroligt trodde det var helt kört då för att det betyder att hormonerna ändras innan mens. Att progresteroronnivperna höjs vilket gör att östrogennivåerna sjunker och kroppen behöver kylas ner. Jag svettas nämligen bara vid den här tidpunkten innan mens. Gör du också det eller även annars? 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-28 14:05:24 följande:

    De kanske tyckte det var onödigt eftersom det inte stämde med antal blåsor? Men hade inte skadad att kolla heller.


    Hade 1,6 i AMH. På våra 5 försök har jag haft dos 300: 13 ägg/12 mogna, dos 450: 16 ägg/10 mogna, dos 400: 12 ägg/8 mogna, dos 300-375: 16 ägg/13 mogna, dos 375: 18 ägg/13 mogna. 


    När kan ni få göra kromosomtestet?


    Absolut men åndå. okej ja du får ut väldigt mkt mer än mig på samma dos 375 
    Vid korta har Jag fått
    8 blåsor två befruktade
     4 blåsor 2 befruktade
     och 9 blåsor 7 ägg fem befrukatde 

    vid långa har jag dock lyckats få 14 och 12 blåsor varje gång 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-29 18:35:40 följande:
    Bra att långa dosen gett så många ägg varje gång, kanske den ni ska köra på nästa gång? För att få fler chanser att få blastocyst. Hoppas dock ni slipper fler omgångar. När är testdag? ❤️
    Ja det blir säkert den nästa gång. orkade bara inte emd den nu sista då jag gjorde den tredje gången i rad. det var dock en hel den omogna och obefrukatde senast  med långa så trots 12 blåsor var det bara 6 som utvecklades dag två så en mer än mer korta nu. I höstas var det ju dock 10 stycken befruktade dag två av 14 så kanske vara var otur senast. 

    jag har testdag den 5/7 men jag skulle ha haft mens idag tror jag så tog test nu imorse som var negativt. Trots att det var väntat har man ju ett litet hopp så jag blev såkalrt förkrossad igen. Vi åt middag med några vänner till oss igår som skulle börja försöka i april och som vi misstänker är gravid redan. det känns så jävla orättvist alltså haha.
  • LMSM
    J000ssan skrev 2024-06-29 12:47:05 följande:
    Precis samma här så har jag det precis innan mens men sen fick jag samma innan jag hade testdag, och hade då positivt! Så tänker som du säger, har med hormoner att göra men kan nog komma både innan mens och om man är gravid, det är iaf min erfarenhet🙏🙏🍀🍀🍀❤️❤️❤️
    okej va intressant. men du fick det inte innan mens den gången utan innan testdag förbi mensen? Kanske det som t skillnaden. jag tror jag har beräknad mens idag så tog test nu imorse som var negativt. väntat såkalrt men ändå så himla ledsen och besviken. så för min del var nog svettningarna kopplat till att mensen är på g 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-30 20:12:32 följande:

    Ja och tyvärr har värdena vänt 😭😭😭😭😭😭
    Sjunkit från 126,08 till 74,26.. Vi är helt knäckta 💔💔💔😭😭😭 Konstaterat missfall.
    Ändå så tacksam för att vi har njutit denna vecka som vi fick med embryot. Det var fantastiskt! Vill inte ha gått miste om det ❤️ Vi visste ju att risken var hög, men förlusten är hård oavsett. 💔💔


    Nu är denna resan med egna ägg slut. Fruktansvärt jobbigt men känns också rätt. Både känslomässigt och ekonomiskt. Och tidsmässigt. Nu får det vara nog. Punkt. Vi kan säkert plocka i evigheter med samma resultat. 68 ägg plockade hittills utan framgång, utan ett barn. Nu får det vara. 


    Nej!!? Å Mathilda jag blir Så himla ledsen över att höra detta. Som du kämpat och så äntligen! Jag förstår vaad du menar att du är så tacksam för att det kunde visa plus. Jag tror jag hade känt precis samma sak trots att det slutar så här. Det är så fruktansvärt och jag lider med dig! verkligen! 


    jag förstår. Du är så otroligt stark Mathilda hoppas att jag kan vara lite stark som du snart! Och så klok! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023