• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-02-19 21:24:15 följande:
    Så spännande! Och så läskigt samtidigt med den erfarenheten i baknacken ❤️ Håller alla tummar och tår ❤️

    Tyvärr är hoppet ute här. Tog nytt tidigt test imorse som var fortsatt negativt. Finns ingen chans att kunna få positivt på ett vanligt test i övermorgon. Gör det såklart ändå, bara jobbigt att bekräfta det än mer vad man redan vet, trycka upp det i ansiktet på sig själv liksom. Får glädjas för er skull istället ❤️

    jag är inne och läser alla eta inlägg ofta Även om jag inte svarat.
    så tråkigt att du ifått negativa testet Mathilda,
    vill ändå säga att jag har flera vänner som inte testat positivt förens en vecka efter missad mens och aldrig fått positivt på testa tidigt. sophiahemmet hade testdag tre veckor efter återföring för att vara på den säkra sidan. jag förstår att man känner att det är kört men det finns  en chans att du är positivt om några dagar. 


    Dessutom har du ju en blasto i frysen du inte kan ge upp på ännu! Tänk vad vi kämpat för att gå en blasta och hur mkt det skulle betyda! Där ligger den säker! och jag vet att du ville ha barn 2024 men finns många fördelar för barn som är födda tidigt på året jämfört med sent. Om man ska försöka vara positiv i eländet ! 


    björkenli. Å stackare va tufft att genomgå behandling och inte få ett enda ägg. vet hyr det känns när man får genomgå och inte något ba får återföring i alla fall. så slitsamt. har du testat alla tillskott som pratas om i gruppen?
    jag gick ju från ganska få ägg till relativt många efter att ha bytt från korta till långa och efter att ha börjat äta mkt mer mat träna mindre och ta olika tillskott. beror säkert på bytet från långa till korta men värt att testa allt kanske.
    kosntigt att de inte vill testa långa på dig tycker jag efter så många försök med korta? 


    jag är på väg på första ultraljud nu. Förväntar mig inte några ägg allts då jag levt under ganska mkt stress senaste månaderna, missat måltider tabletter och druckit massa kaffe osv. Får se men känns som alla förutsättningar är emot mig hehe

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-02-20 10:02:31 följande:

    @LMSM

    Tack för stödet💛
    Vill du påminna mig om din situation, ålder och äggreserv och var du är i det här..?
    Har så svårt att komma ihåg. 🙈

    Jag äter omega 3, har börjat äta en del lax, b12, folat,  q10 och tagit melatonin sen ett tag nu. 

    Har ingen koll på när man använder långa... Men om problemet är att jag har för få ägg.. hur kan det bli fler med långa..?

    Gör du vul1 under stimulering idag? Håller tummarna för bra resultatet!!!

    När jag gjorde första stimuleringen i december så blev det en rejäl chock när jag bara fick 1 äggblåsa på första  VUL. Då hade jag en sorgedag när insikten att få barn skulle bli oroligt svår och osannolik.

    Sen fick jag ändå 3 bra äggblåsor för vul2 och hoppet kom tillbaks. 

    Nu efter resultatet igår... Så kom sorgen tillbaks.. Och känslan att det nog inte blir något barn för mig..

    Väldigt tungt. Svårt att jämföra med något annat. 
    En känsla av att hela livet hittills inte spelat någon roll och att ingenting i femtiden kommer spela någon roll. Målet med livet har eg aldrig varit att ha ett familjeliv och barn att få visa kärlek och visa dem världen. Märkligt hur långt man (jag) kan komma från det viktigaste i vardagssuset...

    Så jag tänker nog på äggdonation som alternativ ändå... vill så gärna få visa någon världen och ha någon att ta hand om och kärlek.  

    Mycket känslor nu💔


    Jag fyller 36 i april, hade amh 0,71 våren 2022 men enligt läkarna nu efter iltraljud i ostimulerad cykel och efter flera äggklocka tror de att det inte stämmer då jag får ut fler motsvarade 1-1,5 i amh. skulle dock tills snarare 1 då än 1,5 hehe.

    jag är inne på min femte stimulering och plock nu och gjorde första i februari mars 2023.

    hitills fått tillbaka två gånger då det tredje gången blev så bra befruktat att man ville vänta till dag fem med återföring. Dock slutade 9 av 10 befruktade att dela sig dag 3-4 och en enda tidig blasta dag fem som inte gick att återföra. 


    behabdlingen senast resulterade i 10 obefruktade ägg så inget tillbaka då heller.

    femte nu och hoppas innerligt på att få ngt tillbaka och förhoppningen blasta på dag fem. Tror det är det enda som skulle kunna göra mig hoppfull i det här läget.

    jag har fått höra att det långa protokollet kan ge fler ägg då de får längre tid på sog att mogna. Jag har ju butt från korta till långa för att få kunna få några fler och mer jämn äggmmognad.  


    jag förstår hur du mår, vet exakt hur det känns när man tror att det är kört oft att man aldrig ska få bli mamma. 


    smärtan är verkligen olidlig och hela livet saknar plötsligt mening och eller man inser att man måste tänka om hela sitt liv. 


    det är såkalrt inte kört för ngn av oss. Det finns chans så länge man kan få ägg och om inte det så finns donation eller adoption om man vill. Jag vet att det inte känns som samma sak när man är i det men in the end of the day tror jag det viktiga är att man får vara mamma. man behöver säkert tid att landa i det såkslrt. 

  • LMSM

    Ah glömde.
    9 ägg idag efter långa protokollet och 8 dagars sprutande (9e ikväll)
    sämre antal än tidigare men inte förvånad då jag verkligen haft en tuff tid med dålig kost och inte brytt mig om tillskott osv.
    hopppas dock på att melatoninet ska ge bättre celldelning för mig också ❤️


    plock måndag eller tisdag så några fler dagar med sprutor 

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-02-20 10:39:19 följande:

    Lite OT men jag har en kompis som fyller 39 nu som har ett barn redan men vill ha ett till. Hon har en ny relation sen 8 månader ungefär.  Hon sa att hon planerare att vänta tills relationen är mer stadig. Jag kände då att jag ville informera henne att det faktiskt inte är så lätt att skaffa barn efter 38 och informera henne lite. 

    Nu har hon gjort en fertilitetscheck och hon hade tyvärr samma låga amh som mig,  ca 0.2 bara. 

    Hennes kille är inte redo att skaffa barn nu även om han säger att han verkligen vill ha barn med henne framöver.  Hon är inte heller helt säker på honom, även om hon är övertygad om att han kommer bli en fantastisk pappa.

    Vilket dilemma !! Avundas henne inte!!

    Hon är exakt i samma sits som jag var för 1 år sedan- båda nyss fyllda 39 då och lågt AMH 

    Jag skulle ju inte ha väntat då i 9 månader som jag gjorde,  världens misstag, och hon har egentligen inte råd att vänta typ 6 månader heller om hon vill maximera sina chanser. 

    Läkaren sa att de ju kunde försöka frysa in befruktade ägg, men tar det slut och han inte vill att hon ska använda dom så får hon inte...

    Gud vilket dilemma. 

    Vet inte vad jag ska råda henne!! Hon vill verkligen verkligen ha ett andra barn, och om det är det viktigaste så borde hon väl egentligen försöka på egen hand. Kanske göra ivf med donator och hoppas på att kunna frysa in blastocyster (inte så lätt med lågt AMH förstås men inte omöjligt), och se om han hinner ta ett beslut under tiden..

    Och förstås känna in själv om hon vill ha med honom.. hon är väl typ säker på det men inte riktigt...

    Men när jag visade henne profiler på donatorsidan blev hon nog lite sugen 😄😄

    Ja herregud, vilket game we play.... Så svåra livsavgörande val..


    Alltså att gambla i den åldern om man VET att man vill ha fler barn skulle jag inte rekommendera. och förlåt men jag blir så jävla arg på män som håller på sådär.
    "jag vet att jag verkligen vill ha barn med dig framövermen är inte redo" är dom så dumma? Förstår dom att det mer väldigt stor sannolikhet inte kommer gå allts om man väntar när man är 38-39 år ? 

    och när de sedan säger " men jag Vet ngn som fick barn när de var 44"
    JA såklart det KAN hända en på 1000000. eller så är de inte deras ägg ens. 

    Förlåt men jag blir så arg på sånt här. Kanske för att jag själv varit i det och tvingades skjuta upp behandlingen ett halvår haha. nästan 1 år från första konsultation dock. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-02-21 17:12:56 följande:

    Grattis till er som plussat!

    Jag är på RD9 nu med vår första blastocyst ❤️ TD i slutet av veckan, kommer inte våga tjuvtesta för orkar inte med ett negativt resultat 😅 Funderar på att gå på en ny stimulering om detta inte funkar, försöka passa på när vi äntligen fick bra resultat sist ❤️


    Så spännande!
    får man göra så på CvL? Att man inte behöver använder alla som finns i frysen innan man går på nästa stimulering?
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-02-21 18:21:22 följande:
    Yes jag frågade om man behöver använda upp från frysen innan man påbörjar nästa stimulering och fick som svar att man får välja själv. Vet inte hur det ser ut annars när man går privat, men låter ändå rimligt.
    Hur bra som helst ju!
  • LMSM

    STORT grattis!! Vilken lycka helt fantastiskt!
    Visst tog du melatonin innan denna gången också?
    Jag har mitt femte plock imorgon hoppas på samma lycka som du ! <3 


    Quincey skrev 2024-02-25 07:18:29 följande:

    Har precis testat positivt! ❤️❤️❤️😭😭 Känns helt overkligt 


  • LMSM

    Jag hade plock igår, de fick ut 12 ägg varav 9 mogna. 
    De ringde precis och sa att 6 stycken blivit befruktade (ICSI) och föreslår därför återföring på dag 5 ( söndag)

    Med senaste två plocken där jag inte fått något tillbaka bakom mig så är det tufft att vänta till dag fem med risk att ingen har överlevt.

    Samtidigt är ju sannolikheten att välja ut det bästa mycket bättre på dag fem och jag tänker att om jag gör återföring imorgon på dag 2 och det inte går och jag får en blasto ( skulle förvåna mig) så har jag slösat en ruvning och flera månader. Det känns säkrast att välja ut det bästa direkt om ni förstår. Samtidigt tänk om en av dessa hade karat sig bättre i livmodern? gud jag vet verkligen inte. Jag får göra återföring imorgon med men de anser att med över 5 är det lika stor chans om man väntar till dag fem....

    Mysigt att få vara hoppfull och ruva några veckor, det var nu tre försök sedan senast ( i maj förra året) samtidigt kanske smartast att våga vänta och välja ut det bästa..

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-02-28 23:00:00 följande:
    Yeayh, grattis till de befruktade denna gången!
    Men puh, jag känner in ångesten i de tankarna! Suttit med precis samma vånda flera gånger.. HjärtaHjärta Kämpigt att man hamnar i det varje runda Hjärta Lider med dig och har tyvärr inget bra svar Hjärta Pepp pepp, håller alla tummar och tår för minst en fin blastis! Hjärta{#emotions_dlg.flower}

    Taack ❤️🙏
    skönt att de inte blev noll befruktade igen ja, känns redan som man vunnit på lotteriet 😂


    ja så hinka svårt alltså. de sa att labbet tillför egentligen ingenting och livmodern anses lite bättre men emd så många befruktade (inte sååå många tycker jag då) så väntar man till dag fem för urvalet.

    vi bestämde nu att de ska kolla på äggen idag också och återkomma runt 10 för att berätta Hur de ser ut så ska vi ta ett beslut då.

    om alla sex har delat sig lika och ser bra ut med fragmentering osv så tror jag att vi väntar tills söndag. Om ngn enstaka fallit bort eller om bgn sticker ut mkt i. Utvecklingen tror jag vi kör återföring av den idag.

    grejen är ju bara att mina embryon alltid sett bra ut dag två och tre. det är mellan dag 3-5 som de slutar dela sig bara. Aja får se. Det enda som gör så jag vågar hoppas är att både du  och quincey plötsligt fick en blasto efter melatoninet så jag hoppas innerligt att det ska ha gjort ngt för mig med hehe. 

  • LMSM

    De ringde precis och meddelade att av de 6 befruktade äggen så är det idag tre stycken 4 celliga som såg bra ut, ett på 2 celler och ett på 3 celler. Antar att ett inte delat sig vidare till dag 2 då. De sa att jag absolut kan göra återföring idag av ett av de 4 celliga så det blir så :) 

    Har ngn annan fått tillbaka ett 4 celligt på dag två som lyckats? 

    Tror iof de två återföringar jag gjort hittills som misslyckats sett bra ut på dag 3 med 6 och 8 celler. AH 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023