• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Precis pratat med Copenhagen fertility center och de var så mkt mer positiva än Sophiahemmet. Hon tror att det bara är en fråga om tid innan det går. Det var otroligt skönt att höra även om jag förstår att det kanske bara är en säljteknik hehe.

    De tycker man ska göra som senast med långa protokollet då jag ändå fick ut 14 ägg men inte vänta till dag 5 med återföring då livmodern är bästa platsen för ägget att utvecklas enligt henne. 

    jag blir faktiskt galen på alla olika besked haha. En annan klinik (tror faktiskt det var Olga) sa att deras labb var bäst för embryot haha. 

    Jag har tempat nu sedan senaste misslyckade IVFN och jag borde ha haft ägglossning nu men ger varken utslag på testerna och fortfarande låg temp. Är det ngn som varit med om liknande efter ivf med långa protokollet? Dvs att ägglossningen skjuts upp en del eller kanske helt uteblir?

  • LMSM

    ååå grattis!!! jag blir så himla glad för din skull!!
    äntligen! Och två Tillbaka!! 😭❤️🙏


    Mathilda88 skrev 2023-12-02 21:06:26 följande:

    Tack så mkt!! ❤️ Nej men precis så! ❤️🙏
    Blir väldigt spännande väntan ❤️ Av de 10 befruktade så är nu efter återföringen 4 st i fint skick kvar som de odlar vidare på för att se om de kan få fram blastocyster 🙏. 3 st hade fallit bort till idag pga kraftig fragmentering. Vart det 10e embryot tagit vägen vet vi inte, på vägen hem lyckades vi bara räkna till 9, men troligen också fallit bort gissar vi. Återstår att se vad de rapporterar när de 5 dagarna har gått. 


    Läkaren himla generös, han tyckte själv att om vi får positivt på stickan den 17/12 så ska vi fortsätta med cyclogesten till v.9+0. Måste säga att han är den underbaraste under hela resan ❤️🙏❤️🙏. Han som satte sig ner och pratade länge med mig när jag var helt knäckt efter VUL 1, trots fler som väntade på sin tid efteråt ❤️. Han är fantastiskt positiv, kunnig och trygg, kunde svara på mina frågor och även innan jag sagt en del, samt mkt energisk. Känner stort förtroende för honom ❤️.


  • LMSM
    Razorcrest skrev 2023-12-04 14:36:48 följande:

    Tack alla för er hjälp! Tycker det är en djungel och så svårt att veta ifall man tar rätt beslut, speciellt när det gäller något så viktigt :)

    Sophiahemmet ser bra ut.  Det står att de även har öppet helger och röda dagar för dom som är i behandling, men det kanske är standard?

    Quincey, får jag fråga vad som fick dig att ångra beslutet av klinik? 


     Jag har gjort tre försök på sophiahemmet Det tog ett tag innan min remiss blev godkänt med det berodde nog mest på att det var segt med semestrar och liknande över sommaren. Startade utredning i mars 2022 och i slutet på april maj skickade de remiss för godkännande. Fick svar i mitten slutet på augusti och ringde in för att på starta i september men blev då nekad. Antagligen många som var på g efter sommaren. Sedan dess har jag fått starta varje gång jag anmält mensstart. Sista gången var dock med långa protokollet och då kan man styra lite mer så de godkänner nog alla som startar med långa. 

    Jag tycker Sophiahemmet har varit bra, typiskt svensk utan individanpassnigar osv såklart men annars varma och trevliga. De har öppet för uttag varje dag men tror att de undviker insättning på söndagar. Sommarstängt juli-aug men annars verkar de alltid vara öppet. De är alltid kontaktbara på telefon för de som är i behandling vilket är en stor trygghet om man blir orolig över ngt sent på kvällen. Som tex om man tagit dosen på rätt sätt osv hehe. jag kommer inte att fortsätta hos dom nästa försök men det är främst för att jag redan gjort tre gånger där som inte fungerar och då vill jag testa ngt nytt. Om jag ändå ska betala vill jag gå till en helt privatklinik tänker jag 
  • LMSM
    Noelani skrev 2023-12-04 15:17:02 följande:

    Vi vände oss privat direkt och med facit i hand skulle jag rekommendera följande :

    En klinik som har goda resultat (kring 75% på 3 försök)

    En klinik som har öppet helger och röda dagar så att man inte blir nekad uppstart/ insättning för att de har stängt där och då. Så onödig extra stress kring sånt.

    En klinik som går med på att sätta in 2 embryon åtminstone vid försök 3 och som inte envisas med enbart blastocyster utan även kan återföra  2 och 3 dagars embryon.
    Sophiahemmet sätter inte in s embryon som standard MEN vid mitt sista försök så bad jag om att få två om det skulle vara få ägg som blev befruktade och överlevde till dag 2-3. De sa då att oftast gör vi inte det men om det skulle bli aktuellt så kan vi ta det på återföringsdagen i sånt fall om det är så att det finns ett fåtal som ser likvärdiga ut. Mao var de inte helt främmande för det vid sista försöker men de skulle inte göra det på första. De menar att risken är mkt högre för både kvinna och barn vid tvillingar så jag köper det helt. När man däremot misslyckats kan de tänka sig att göra annorlunda. De säger dock att det finns en risk att ett dålig embryo KAN förstöra för ett bra embryo och sa dra att de inte alltid var positivt att sätta in två ändå. Men de KAN gå med på det enligt min uppfattning. 

    De har öppet helger och röda dagar förutom på sommaren. vet dock inte exakt hur det ser ut över julen heller men där verkar de flesta i Sverige ha stängt. 
    Jag måste säga att jag faktiskt är nöjd med Sophiahemmet, de har varit tryggt att man alltid kunnat kontakta dem. Sen är ju alla läkare olika och man har sina favoriter. Sköterskorna har varit helt underbara vidd äggplock nästan så man kommer sakna dom. 
    Sen har ju inte jag lyckats men det är egentligen ingenting man kanske kan skylla kliniken på utan snarare slumpen eller hur lika individanpassning Sverige har möjlighet till. Det finns ett standardprotokoll som har ansetts ge bäst resultat och det ska man använda på alla. Det tror jag dock gäller överallt och annars får man söka sig utomlands. 
  • LMSM

    Å Mathilda va tråkigt att höra. 😞 men nu vet du att det går och att långa protokollet passar dig bra. Vi behöver bara fler gånger!

    jag började med sprayen nu imorse. har Släppt allting helt senaste månaden men börjar bli orolig för att det ska misslyckas igen nu. 
    hoppas fjärde gången gillt 🙏

  • LMSM
    WinnerBirdie skrev 2023-12-21 22:03:40 följande:

    Håller tummarna för dig LMSM, är det fjärde ggn för dig också? Inte lika hoppfull som tidigare omgångar men det känns bra att testa något nytt. Lite orolig för eventuella klimakteriebiverkningar? vart går du?


    Ja fjärde för mig. dig med?
    jag känner såklart en oro över att det ska misslyckas tre Gånger till nu men försöker tänka att det är stor chans att det kanske går på ngn av dessa. 

    jag gjorde långa senast också men då var sprayen slut så fick ta en depåapruta. jag är känslig och fick biverkningar men fick även mkt från hormonsprutorna.

    fick ont i huvudet ledvärk och sömnrubbningar direkt nu av sprayen med hehe. Men alla är ju olika och Mathilda kände inget tror jag? 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2023-12-26 15:51:52 följande:
    Tack så mycket ❤️. Ja ev var det bättre. Vissa embryon utvecklades dock betydligt sämre än innan och enbart de två bättre. Men efter samtal med två olika danska kliniker så tror dom båda mer på manlig faktor, så karyotypning är deras förslag! Försöker få feedback från svenska kliniker, men det känns stört omöjligt hittills. CvL har inte svarat än och de jag hört av mig till svarar enbart en ssk som inte har en aning om de kan ngt om fragmenterade embryon och försöker istället boka in en läkarkonsultation som kostar ocker. Har inte råd att betala det till alla klinikerna innan beslut. Hade dessutom snarare behövt prata med en embryolog istället för en läkare känns det som.. 

    Så spännande att du är igång nu! ❤️ Ja fjärde gången gillt! ❤️🙏 Svårt att undvika den känslan, allt är så osäkert. Det enda man vet är att man inte vet slutresultatet.. Men vi får hoppas! ❤️ Håller alla tummar och tår för dig ❤️❤️
    vilka kliniker har du varit i kontakt med i danmark? 
    CvL svarar nog inte då de har stängt under julen två veckor de är tillbaka den femte :)

    jag har sprayat i en vecka nu och gud vilka humörsvängningar är så känslig och blir arg och ledsen för lilla minsta haha. riktigt jobbigt!
    jag har också så mkt ångest för jag har ätit eikrigt dåligt hela december socker gluten varje dag. Så dålig timing med ivf under jul. ah men föslker att inte tänka på det
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-01-08 22:08:41 följande:
    Har haft kontakt med Vitanova. Triangeln, Copenhagen Fertility Center och Sellmer som jag har fått återkoppling och förslag på olika behandlingsupplägg. Haft kontakt med CVL men inte med en läkare än. Olga-kliniken har seminarie i Malmö 18/1 så tänkt gå dit och planerat in att få rådgivning då samtidigt av en av deras läkare.

    - CFC rekommenderar Menopur 150 i kort protokoll med mål på 5 ägg ut. Inget behov av karyotypning. De föreslår 3-pack, men kan även börja med 1 försök och konvertera till 3-pack sen. ICSI.

    - Vitanova rekommenderar kort protokoll med Menopur. Karyotypning innan. Göra split med 50/50 sambons sperma och donator-sperma, återföring på dag 3 eller 5. Om färre än 8 ägg ut - enbart donatorsperma. ICSI. 

    - Triangeln rekommenderar kort protokoll. Göra karyotypning då de uppgav att det inte var ngt ovanligt fel som de fann hos sitt klientel, att det är vanligare än man tror. 

    - Sellmer rekommenderade långt protokoll med Synarela, Fostimon 150 och Menopur 75. Split med 50/50 sambons/donatorns sperma, ICSI. Läkaren hade läst på värdena ordentligt i våra sperma-analyser och Danmark har andra, lägre gränser än Sverige. DNA-fragmenteringen som ligger på 19% var ok i Sverige (<25%), men högt i Danmark (<15%). Även morfologin var på gränsen till ej godkänd på 4%, vilket de aldrig sagt i Sverige utan där sa man bara att det ser bra ut. För att försöka optimera sambons sperma så vill de genomföra TESA på honom för att bla sänka mängden fragmentering ordentligt. De har gjort det en hel del med bra resultat. I samband med befruktningen rekommenderar de att tillsätta calciumjon, som boost då ägg och sperma tydligen kan ge ifrån sig det. Genomföra ett försök och utvärdera resultatet från det innan vi går vidare - om vi lyckas få rätt på våra egna gemeter eller om donation av ena eller andra delen. Doktorn såg ingen mening med karyotypning i dagsläget. Ville vi ta det så får vi, men inget läkaren ansåg nödvändigt. 

    Kände ett stort förtroende för Sellmer efter deras grundliga genomgång och förslag på optimeringar som skulle kunna passa vår situation. Så därför har vi valt dom! De enda som var intresserade av långt protokoll också av klinikerna. Hade dessutom cykeldag 20 igår under mötet, och om vi ville gå med deras plan så kunde vi få börja med Synarela idag - vilket vi har gjort!! Känns så skönt att vara på gång igen. En plan och försök till uteslutningsmetod! 

    Nu är jag igång med sprayen sen imorse och även att söka efter klinik som kan översätta de danska recepten för oss här i Skåne.. Fått 5 nej hittills.. Hoppas på bättre lycka imorgon! Är beredd att åka lite längre också om man hittar på annan ort. Hörde om en klinik i Stockholm som gick om man flög upp, undersöktes och fick recepten, sen räckte det med telefonkontakt för kommande recept. Så finns med som plan C, men minns inte vilken klinik det var. 

    Ush stackare! Jag mådde riktigt bra, hoppas det känns bättre snart för dig! Snart är ni igång i stimuleringen istället! 
    Är du orolig för vikten eller att kosten ska ha påverkan på andra saker?
    Visst är det lite intressant att prata med olika kliniker? Man blir både hoppfull och skräckslagen när de rekommenderar så mkt olika asker hehe.

    förstår att ni valde sellmer de lät utifrån din beskrivning som om de har koll på läget.
    Också väldigt bra att de kan erbjuda 50/50 vid befruktningen. Då behövs ju inte ens karyotypering eftersom de borde kunna se på befruktningen? Önskar man kunde göra det i Sverige med som ett test men tror inte de gör det på Linne :(  

    gud va skönt att vara igång så snabbt igen också! 

    Nej jag känner mig orolig över att hur jag lever ska påverka äggkvaliteten negativt. Man blir ju helt galen när man går igenom det här och läser så mkt om vad som kan vara negativt. ah!

    Fick reda på att min lillasyster ska ha barn i juli också, helt sjukt att jag inte ens kunde vara glad över det känner mig hemsk! 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-01-16 22:28:04 följande:

    Känns lovande att slippa även nu då ❤️🙏

    Men visst, skynda liksom! 😜Så man kan gå vidare! 


    Jag ska hålla på i 2 veckor, så t.o.m. 22/1. Den 23/1 blir det VUL för att checka god effekt och börja stimuleringen 😊. Fortsätter med sprayen men i minskad dos fram till äggplock istället för Ganirelix/Fyremadel. 


    Ah så stressad när jag läser att du ska fortsätta med sprayen under stimuleringen...
    cvl har sagt åt mig att de inte kör med sprayen under srtimuleringen och inte har gjort på flera år. De menar att spayen håller i sig längre.. har alltså tagit hormoner i 12 dagar nu och ingen spray och ingen spruta mot ägglossning. ÄR SÅ RÄDD ATT ÄGGLOSSA. Ska ta ovitrelle idag och plock på fredag. När jag var på uj i måndags så hade jag 11 ganska stora blåsor och massa massa små som antagligen tyvärr inte hinner bli ngt 
  • LMSM

    Hej,

    senast jag gjorde mådde jag så dåligt dagen innan äggplock att jag kräktes men det var absolut ingen fara. Läkarna sa att det var hormonerna och att alla är olika känsliga. Så om du inte har haft sjukt mkt blåsor på ultraljud har högt amh dvs risk för överstimulering är det nog ingen fara. men ring kliniken om du är orolig 


    Mikkans skrev 2024-01-18 10:16:46 följande:

    Hej alla!  Har äggplock i morgon men mår skit idag! Mår illa, är jättetrött och har lite svullen mage. Tog suprefact igår pga risk för överstimulering. Kan man bli det idag redan? Eller är jag bara slutkörd av alla hormoner


Svar på tråden Vi som startar IVF 2023