• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Björkenli skrev 2024-04-23 17:41:40 följande:

    ... Jag kan inte hjälpa att ha lite hopp katt även fast jag testade negativt med tanke på att mensen inte kommit än. 

    Tidigare har den kommit direkt när jag slutat med pillrena... Men jag fattar ju att det inte är så, att den bara är sen.

    Jag antar att jag så gärna vill uppleva känslan av att vara gravid att jag vill föreställa mig hur det skulle kännas att inte ha testat negativt utan bara väntat på att mensen skulle komma och insåg mer och mer att den inte kommer,  som i filmerna (men då brukar folk ofta se en oväntat graviditet som något negativt).

    Ja herregud.. vilken känslomässig resa detta är..
    Och väldigt svårt att acceptera att jag inte kommer få egna barn.... 💔


    Jag vet exakt vad du menar. Tånk att bara få känna känslan av ett positivt test, att få vara gravid. Å herregud! 


    så otroligt l  för din skull men det är inte över och om du väljer donation så är det fortfarande ditt egna barn!!! 

  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-23 19:26:22 följande:
    💛

    Det känns inte så nu dock. 
    Tänk om man inte känner så sen?
    Jag tycker det känns konstigt att inte veta något om donatorn personlighet... barnet kan komma att bli väldigt olik en själv personlighetsmässigt. 

    Jag läste nyligen email från min pappa och insåg att vi formulerar oss så lika.. kunde ha varit jag som skrivit det.  Och min kompis mamma, har exakt samma handstil som min kompis! Det är häftigt att se hur slumpmässigt det kan bli att barn ärver vissa egenskaper.  Hade varit så häftigt att få se vilka egenskaper barnet ärvde. Men det veta att absolut inga av mina, eller mina släktingars, egenskaper kommer finnas hos barnet... Det känns så sorgligt..
    Ja alltså jag förstår precis vad du känner kan inte säga annat! Man är så inne i att få det att fungera med ens egna ägg men in the end of the day är nog det viktigaste för mig att få vara mamma även om tanken på att inte få med mina egna ägg just nu är helt förkrossande!

    jag rekommenderar dig dock att gå på ett seminarium med Olgakliniken.
    väldigt mycket intressant information hur mkt man faktiskt påverkar genom att bära barnet. väldigt intressant! om man väljer den kliniken (kanske dyrare) så kan man även se egenskaper hos donatorn osv.

    jag förstår verkligen vad du menar. Jag förlorade ju nyligen min pappa och vi är så extremt lika utseendemässigt och på andra sätt och det är en stod soeg att inte få göra hans gener vidare om det skulle bli så.

    jah tror dock det mer handlar om att landa i tanken och vi är inte där ännu. 
  • LMSM
    WinnerBirdie skrev 2024-04-23 22:21:41 följande:

    Gällande 3-pack privat, ni som fått till frysen på ex första plocket och ET inte fäster, betalar man alltid extra för de FET som görs efteråt? Hur mkt på den klinik ni valt?


    det ingår ett frysförsök på Cvl tror jag. minns dock inte vad nästa kostar 
  • LMSM
    Björkenli skrev 2024-04-24 10:14:34 följande:
    Ah ok jag skippade Olgas seminarie i söndags! Dels för att jag sett presentationen och förstod att d
    inte fanns någon chans att jag skulle gå pengarna tillbaka garantin.  Och dels att jag vaknade förkyld och bara ville stanna i soffan. 

    Men hade ju varit intressant att höra om ÄD, låter ju intressant att man kan välja lite egenskaper där!

    Jag känner stressen för jag fyllde 40 i januari så även för ÄD vill jag inte vänta så länge. Kommer vara en process när man väl bestämt sig också, och ta tid innan man ev blir gravid. 

    Önskar jag hade mer tid att fundera...

    Min granne fick barn när hon var 42 och hon är 75 typ nu.  Det känns lite "konstigt" att se hennes dotter så mycket yngre än man kan förvänta sig. De flesta i den åldern fick ju barn mycket tidigare. Jag ville aldrig bli en gammal mamma men det är ju för sent men vill inte att tiden ska gå mer än nödvändig iaf..

    .....
    Jag kan inte komma över att jag inte frysta ägg för några år sedan. Att jag inte kollade upp mer.  Bara stoppade huvudet i sanden och hoppades att det skulle lösa sig om jag nu skulle skaffa själv så småningom. Ett misstag som jag får ångra resten av livet. 
    jag tror vi är flera som känner samma ånger. Jag har haft samma pojkvän i 11 år nu snart och det är helt otroligt att vi inte kolla upp allt detta innan jag precis fyllt 34. Jag hade ju anat under hela tiden att det skulle vara svårt. Gud man blir så arg p sig själv men det finns ju ingenting vi kan göra åt det nu och ångern hjälper oss inte allts. Det bästa vi kan göra är att göra det vi kan nu. 
    Gå på nästa seminarium om du kan, du får en hel del info om man kör donator genom dom. En bok med donatorer med information om allt från ögonfärg till intressen och utbildning. Dessutom egenskaper och utbildning hos föräldrarna till donatorn. Kanske känns tryggt att få så mkt info så du kan välja ngn som är lik dig på flera sätt. Om du nu väljer att gå den vägen.
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-04-24 11:20:32 följande:

    Jag har blivit förkyld nu under sprutperioden. Vet någon om det kan påverka utfallet negativt? Vet att det t.o.m. kan vara bra att vara lite sjuk vid återföring för då är immunförsvaret upptaget med annat och stöter eventuellt inte ut embryot. Men kan det påverka själva kvaliteten tro?


    Jag har också hört att det kan vara positivt vid återföring men annars har jag inte hört ngt. Det är nog ingenting att oroa sig över skulle jag tro. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-05-02 09:56:55 följande:

    Vi har gjort vår femte IVF-omgång nu. Med dos på 375 IE fick vi ut 18 ägg (tidigare dos på 400 IE har gett 12 ägg så det var ju intressant att det varierade så). Tyvärr var hela 5 ägg omogna? så min slutsats är att det inte finns mycket poäng för mig att ta så hög dos utan kan lika gärna gå tillbaka till 300 som gav oss färre ägg, men lika många mogna. Det är ju viktigare än antalet.

    Vi testade vanlig IVF för första gången vad jag vet, på 3 st ägg. Inget blev befruktat. Hur kan det bli så? Vi har blivit gravida en gång naturligt så vet att det inte är omöjligt. Normalt spermatest så var en besvikelse såklart att det inte gick.

    De sa att om de inte hade känt till vår historik så hade de kört vanlig IVF på alla, men vi har varit rädda för att testa då vi bara gjort ICSI tidigare. Så tack vare ICSI fick vi ändå 9 befruktade. Men 50% befruktning känns inte jättebra.


    Va tråkigt att så stor andel inte blev befruktade/ var mogna. 
    Så här förklarade CvL och Sophia för mig. 
    När man gör vanlig IVF så vet man inte om äggen är helt mogna, man kan inte se om äggen är mogna eller inte oavsett om de har rätt storlek osv. Man behöver skala av äggen vilken man gör vid ICSI för att se om de är helt mogna. Mao så kan de 3 äggen som ni körde vanlig IVF på ha varit omogna utan att man visste det. Dvs otur/slumpen att det var just på dom. Kanske hade de blivit befruktade om de varit tre av de som blev befruktade med ICSI. Alternativt hr jag fått höra för hårda skal.

    Jag känner igen det där med att höre dos inte ger fler mogna ändå. Den första och enda gången jag körde med högsta dosen 450 (menopour plus gonal f) så fick jag ut 12 ägg (med Gonal F 375 gången innan 14). Den gången men högsta blev INGET ägg befruktat( man körde vanlig IVF på alla). Den gången jag fick 375 blev 10 befruktade 5 vanligt och 5 ICSI. Vet inte om det är den höga dosen eller om det är när man blandat in menopour. De säger att de är slumpen....(absolut inte menopour)

    Funderar på att våga köra på endast 300 nu och se var jag får ut. Ska ju göra korta så eventuellt får jag väldigt få ägg på grund av den anledningen redan....

    Körde Du både menopur och gonal f nu? 

    Håller tummarna för att du får minst en blsastocyst!
    Kommer du vänta till dag fem med återföring?
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-05-02 12:59:53 följande:

    De sa att av de mogna äggen så hade de gjort vanlig IVF på 3 st, men kanske var att de gjorde IVF på fler men bara 3 av dem var mogna? Får se om jag får tillfälle att prata med en läkare. Vi har haft manlig faktor så trodde lite naivt att det skulle gå med IVF om det var ett normalt spermaprov. Nu undrar jag om detta är anledningen till att vi har svårt att bli gravida naturligt eller om det var slumpen. 


    Det är så märkligt att alla dog en gång, vilken besvikelse. Ja men kanske 300 är bra? Lite läskigt kanske att köra en lägre dos men kolla om de kan höja efter UL eller om det är försent då? Jag har kört bara menopur senaste 3 gångerna (400 IE, 300 IE som sen höjdes och 375 IE). Tack ❤️ Vi kör återföring dag 5, värsta som finns att vänta nu eftersom vi bara fått blastocyster omgång 4. Men blir det ingen så börjar vi om direkt.

    Hur går det för dig? Skulle du göra ny omgång i juni? ❤️


    Det är helt otroligt att de säger så jäkla olika till alla. vad vet dom egentligen? Känns som de säger det som passar patienten bäst haha

    till mig sa dom den gågnen Ibgen befruktades med ivf att det kan ha varit så att äggen var omogna trots att de såg mogna ut. Just för man INTE KAN se om man inte tar bort skalen som vid ICSI. ..

    sen sa han att det kan vara helt olika utfall gång till gång.
    tex tidigare när man inte hade icsi så kunde en gång med vanlig ivf ge noll befruktade för att nästa ge 100% befruktningsgrad. 


    så otroligt mkt som ska klaffa både naturligt och med ivf så är säkert helt olika anledningar varje gång.

    å jag förstår verkligen vad du menar! Olidligt! jag hr bestämt mig för att aldrig mer vänta till dag fem det gör för ont och sannolikheten för mer än en blasto är väl typ noll för mig hehe. Så känns bättre med återföring dag 2-3


    ja jag ska köra igång om ca en månad :)
    så spänd önskar nästan att jag hade sagt maj nu hehe men det går inte för har en resa inbokad när det med stor sannolikhet skulle bli plock då.

    får fortsätta ösa i mig acai grönsaker kött och avstå socker och gluten och allt var man läser 😂
    är inne på min tredje månad med melatonin också haha hoppas det ger ngt 🤪

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-05-02 16:29:03 följande:
    Det är förvirrande, man skulle behöva prata med en embryolog i lugn och ro. Intressant att det kan variera så.. tyvärr har man varken pengar, ork eller tid att göra en massa försök och vet inte om jag skulle våga mig på att försöka vanlig IVF igen 😩

    Ja finns ingen anledning att vänta 5 dagar i såna fall. Vi får ju ett extraförsök om det inte blir återföring nu men efter det skulle jag sätta in på dag 2 och inte vänta längre än så.

    Men kul med resa och att göra något du mår bra av. Tycker det är lite skönt att kliniken kommer ha sommarstängt så får man tvinga sig själv att göra något annat än detta.

    Jag trooor verkligen melatonin gett mig fler ägg. Eller så är det nåt annat tillskott. Tog i en månad nu och förra gången och hade fler ägg än 2 tidigare gånger med högre dos. Ska ge bättre äggmognad också vilket jag inte upplevt tyvärr.. men tror också på bättre celldelning. Har melatoninet stört din cykel något eller har den ändå varit regelbunden?
    Ja juste ! Jag fick min sån extra chans första gången när ingen blev befruktad 😅 så skönt att de har så!

    jag hoppas verkligen på celldelningen och att det var så att jag inte åt det tillräcklig länge senast.

    nej har faktiskt inte märkt senare ägglossning. läste att det kunde skjuta upp den i en vanlig cykel men verkar inte ha gjort det för mig hittills . nu har jag bara haft två stycken sedan min ivf i februari/mars men tom efter den( långa metoden ivf ) kom mensen den dag den var beräknad och ägglossningen nu verkar ha skett på dagen den brukar. kanske om man fortsätter lite längre.
    jag har dock inte tagit tre tills nu utan 1-2 men ska börja med 3 nu idag tånkte jag då det är ca en månad innan start nu :) 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-05-02 19:20:56 följande:

    Håller tummarna för att celldelningen blir bra för dig nästa gång! Kan lägga till att jag fick veta att vi på försök 4 utöver våra 3 fina blastisar också fick 4 blastisar av dålig kvalitet och en tidig blastocyst. Så på 11 befruktade ägg var 7 blastocyster, att jämföra med tidigare resultat där 20 befruktade ägg gav 2 dåliga blastocyster. Så antingen har melatonin funkat superbra, eller så var embryologen på cvl riktigt bra eller så var det ren tur. 


    Åh bra att den inte förskjutits, då kanske man skulle våga ta den en längre period nästa gång. Du har tagit 1-2 mg nu eller?


    Åå vilken skillnad! Helt otroligt ju då tog sig ju nästan alla till dag fem ändå! 


    hur åt du melatoninen denna gång? Åt du hela tiden från det att du började innan gång 4 eller hade du ngn paus mellan ivf 4 och 5?

    ja precis 1-2 mg mer eller mindre sen jag förstod att det misslyckats där i mars. Jag var lite orolig att det skulle förstöra ägglossningen men läste ändå någonstans att vissa med fördel kan äta en lite lägre dos melatonin under några månader innan ivf så ville testa det och öka nu en månad innan. 


    jag tempar så tånkte att skjuts den upp så märker jag ju ändå det och behöver inte missa den. Dock fanns ju oron att den skulle utebli helt 

  • LMSM
    Zaro skrev 2024-05-02 18:58:32 följande:

    Hej alla kämpar. Jag följer er fortfarande då och då och hejar på er alla. Hjärta Jag har ju hängt här sen i augusti förra året och ville bara meddela att vår bebis är här nu. Trots flera sjukdomar hos mig, vattenavgång redan i vecka 18 och att bebisen föddes prematurt på neointensiven har allt gått bra. En kollega sa till oss när vi påbörjade IVF-processen att hon, som fått två barn via IVF, inte skulle ha varit så ledsen under processen om hon visste att det skulle sluta som det gjorde.


    Å vilket glatt mddelande ❤️
    hoppas att ni båda mår bra ❤️
    jag minns att du sa det jag försöker komma ihåg och tänka på det men så svårt det känns verkligen som om man inte KAN få barn efter så här lång tid och många ivf försök . Uppskatttar dock mkt att Få höra det :)
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023