• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    De ringde precis från kliniken och sa att 5! av 7 ägg blivit befruktade :D 
    Ändå ok befruktningsgrad. De sa dessutom att en till av de två andra fortfarande har en chans att dela sig då den inte visar ngt idag. en av dom har dock dött så den vet man inte kan bli ngt. Är glad även om 5  inte är jättemånga att räkna med. Blev ju ingen blasto på 10 befruktade hösten 2023 och 7 hade definitivt givit mer hopp. 

  • LMSM
    Awesomeginger skrev 2024-06-18 09:50:54 följande:
    Precis så. Det är så konstigt att det bara går utan en tanke för vissa och vi får kämpa. 
    LMSM skrev 2024-06-17 13:44:31 följande:

    Hade Mitt sjätte äggplock idag.
    ovittelle dag 14 så lång stimulering som sagt.

    det var den absolut värsta gången hittills trodde jag skulle svimma och soy av smärta. Ingen gång har varit speciellt rolig såkalrt men har ändå kunnat uthärda det men smärtan idag alltså herregud. Hoppas det var värt det 😂

    fick ut 9 blåsor 7 ägg har jag fått höra i efterhand. Kunde inte allts höra vad de sa när jag låg där men min pojkvän sa att ngn gade varit 25 ngn 20 sen hade de inte sagt mer. Hoppas inte den på 25 var för stor nu ocg de på 20 för små hehe. 


    de nämnde ngt om att de skulle använda sig av embryo glue den här gången. Vet inte vad det är riktigt men aja :) 

    hoppas de ringer med positiva besked om befruktning imorgon, även om jag knappt vågar hoppas på ngt längre så lär jag ändå bli sjukt besviken annars.


    Har bara gjort ett plock och de är fysiska mest smärtsamma jag varit med om. Tråkigt att höra att det gjorde så ont den hör gånger. Hoppas nu att många blir befruktade och att ni får några toppen embryon.
    Håll oss uppdaterade om.hur utvecklingen går!
    jo men så var det absolut för mig med igår. Det var faktiskt olidligt och kunde inte ens andas igenom det hyperventilerade haha. 
    Aja nu är det över bara hoppas på ett mirakel nu :D
    5 av 7 befruktade idag :D
  • LMSM
    Awesomeginger skrev 2024-06-18 12:57:16 följande:
    Exakt så var de för mig, grät och kunde inte annars och skrek och kved av smärta. Min sambo håll på att svimma av min reaktion. 
    5 av 7 är ju kanon, förstår ju att desto fler som blir befruktade desto större chans. 
    Men antalet behöver inte betyda jätte mycket, fick ut 6 ägg, 4 blev befruktade och 1 kom igång lite senare. 4 blev blastocyster, två av bra kvalitet och in i frysen.  
    Håller alla mina tummar, har du någon planderad återföring?
    låter som vi hade ganska liknande upplevelser, min partner svettades som en gris tydligen och försökte hålla mig lugn haha. 

    Ja det är ju en bra befruktningsgrad såklart men jag har haft så sjukt dålig utveckling på mina ägg så känns lite hehe. 

    Jag ska på återföring imorgon klockan 14. De föreslog dag fem eftersom fem stycken var befruktade men jag sa. att jag önskade få dag två eftersom jag aldrig någonsin fått ngn som delat sig till dag fem. De men ju att livmodern är lite lite bättre miljö (vet att andra kliniker säger att det är samma men men) och dra känns det bättre. Blir det ngn dag fem så är det ju bara att frysa den tänker jag. 
  • LMSM
    Micasto skrev 2024-06-18 20:48:45 följande:

    Vad kul med 5 av 7! håller tummarna :) Jag hade äggplock idag men har bara fått veta att de fick ut 10 ägg, ingen mer info än så. Fick preliminär tid för återförande på torsda em. Dock var det lite konstigt för de sa att deras policy är att man får veta då hur det gått med alla ägg och om inget har befruktats/inget finns att återföra så ska de ringa. Känns som en evighet till torsdag 


    Tack!


    å va nära vi är i tid!
    bra antal med 10 ägg!
    det var så för mig på sophiahemmet med att man fick en återföring och ifall det var bra befruktning (fler än 5) ringde de för att skjuta på återföring till dag fem.

    på cvl ger dom ingen tid utan ringer dagen efter äggklocka för att medddela befrukningen och vilken dag det blir insättning :)

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-19 10:30:58 följande:
    Lycka till idag! ❤️

    Tack ❤️

    jag har typ redan gett upp det här försöket känns det som.

    fick tillvaka två embryon idag dag två.  ett fyrcelligt och ett sex.
    Den med fyra hade poäng 9.1 men resterande fyra embryon var alla av betydligt sämre poäng än tidigare gång. Såg ut som runt 3 På typ alla. Förra gången hade jag två 9.1 ett 8.4 ett 5.2 och ett 7.5 som alla slutade dela sig dag tre. Den här gången har jag ett av bra resterande såmre än det sämsta förra gången. Känns helt kört. 


    kan inte känna mig hoppfull eller glad över att ruva längre för det känns verkligen så hopplöst för min del

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-19 16:38:28 följande:
    Tråkigt att de hade sämre poäng överlag denna gång, men kul med 9,1-poängaren! Den 6-celliga måste de också tro på om den återfördes? Tror verkligen inte det är hopplöst, jag håller tummarna!

    Ja alltså det känns verkligen helt lönlöst allting Just nu.
    förra gången fick jag två 9.1 tillbaka som inte blev ngt så. 


    från början hade de bara tänkt ge en tillbaka men så sa jag att jag förra gången blivit erbjuden två. Läkaren sa då att hon skulle kolla hur det såg ut met sannolikheten för tvillingar i sånt fall och att det var lite olika kvalitet på äggen. Det visade sig då att en delat sig till sex och embryologen sa att vi kunde ta den. Den hade inte högt betyg men de sa inte att det var kört för ngn av de andra med sämre betyg heller.

    i början av mina ruvningar kände jag sånt hopp men nu senaste två gångerna är det bara ett mörker vet inte hur jag ska känna att det faktiskt finns en möjlighet haha. 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-20 11:03:54 följande:
    Förstår men det behöver inte betyda att tredje 9,1 inte kommer bli något. Det är inte alltid den som ser bäst ut eller är perfekt på utsidan som är bäst och friskast på insidan ❤️
    Ja alltså du har såklart rätt men jag har en känsla av att det aldrig kommer gå och antagligen aldrig har gått. Hoppas jag har fel:) 
  • LMSM
    Awesomeginger skrev 2024-06-20 10:40:19 följande:
    Tråkigt att höra att de känns hopplöst. Hoppas verkligen att något av de små kämparna motbevisa dig! 
    Om de är okej så kommer jag hoppas och tro att de kommer gå nu. Håll oss gärna uppdaterade ❤️
    Jag hopppas du har rätt och tack för det det behövs Hjärta
  • LMSM
    Micasto skrev 2024-06-20 18:02:31 följande:

    Hur får man reda på poängen/kvaliteten på embryot? jag gjorde återföring idag av ett 2-dagars och fick bara veta att det var fyra celler men fick ingen mer info...


    Sa de ingenting om det embryo du fick tillbaka? Förutom celler. Sa de ngt om
    övriga embryon?


    jag vet inte vilken klinik du för på men det är
    olika på alla kliniker. Alla har inget betygssystem vet att sophiahemmet inte hade det tex.

  • LMSM
    Micasto skrev 2024-06-20 20:41:36 följande:

    Nej, de sa bara att de hade fått ut 10 ägg och 8 blev befruktade. Och resterande skulle odlas vidare och frysas ner om de fortsätter utvecklas? Vi går på Livio Gärdet. Borde ha frågat men tänkte inte på det där och då :) 


    Nej det är mkt och svårt att tänka på allt, tänkte inte heller på det de första gångerna frågade bara om de var bra och det var det sa dom. Det var dina med eftersom du fick det tillbaka.
    skönt med 8 som är med i matchen! slom jag har förstått bruksr de oftast vänta till dag fem med återföring om man har så många.  oroa dig inte du har säkert flera väldigt bra annars hade de nog sagt ngt :)
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023