• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-05-31 15:37:42 följande:

    Tack så mkt ❤️

    Varit på ultraljud nr.1 idag som visade på 9 större äggblåsor. Flertalet små också. Nytt ultraljud på måndag direkt efter nattjobbet. Preliminärt äggplock den 5 eller 6. 


    Förstår det, hade gärna kört korta protokollet med om vi inte haft så mkt resultat med det långa. 


    Yes tack detsamma! ❤️


    9 stora och flera små låter ju jättebra till antalet!Håller tummarna för att de kommit ikapp idag. Vet ju att antalet inte är problemet men hoppas på lagom antal för dig :)

    Ja jag har ju också haft bättre med långa då JG  fått ut många fler antal med långa än korta men som läkarna sa det har ju ändå inte blivit ngt så
    vi kunde testa korta ändå. är igång nu, första sprutorna gonal f 300 och menopout 75 igår kväll.  Är så
    jäkla rädd alltså. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-03 10:05:43 följande:
    Håller tummarna för dig LMSM ❤️❤️ Förstår rädslan, det är verkligen tufft mentalt, men nu är ni igång igen!!
    Tack ❤️🙏 
    ja nu finns det ändå hopp ändå om det känns helt sjukt overkligt och otroligt att det någonsin skulle gå. Hoppas på att få vara med om samma fantastiska besked som du!
    hur går det för dig hur mår du?:)
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-07 15:36:17 följande:
    Tack ❤️

    Tänker och hejar på dig! ❤️❤️ Hur mår du idag?

    Tack 🙏❤️
    jag mår okej jobbigt med sprutorna som vanligt med magvärk trötthet icg lite humörsvänigningar men kan Tånkte mig att det också betor på stressen och oron över att det ska misslyckas igen. Försöker vara hoppfull har försökt sköta kosten ganska bra senaste tre månaderna hehe men är svårt att inte få i sig någonting dåligt allts såkalrt. 

    hur mår du efter plocket? Såg att du fick bra ägg ut så skönt att höra! Hoppas på positiva besked imorgon för oss båda ❤️

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-08 14:35:16 följande:
    Vet du när ungefär det är dags för plock? Förstår, kändes overkligt för mig med, och fortfarande overkligt att våra resultat vände till det bättre ❤️ Hoppas detta är gången det går hela vägen för er. Dags för ultraljud om 5 dagar, är väldigt nervös, har ibland känt molande eller huggande smärta i magen och ibland inget alls, så är orolig. 

    Nej ingen aning får se vad de säger imorgon. Bruksr vara lite färre sprutdagar när jag gjort korta så kan tänka mig att det kanske blir plock onsdag-fredag. 


    jag förstår att du är orolig, tror allt med ivf gör så man är extremt mkt mer orolig än vad man är annars. försök tänka bort det meditera och vara lugn. vet att det är mkt lättare sagt än gjort men tror det är bra för oss att i alla fall försöka varva ner i allt det här! 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-08 10:15:06 följande:
    Ja känner igen det där med magvärken.. Ush ja denna oron..! Nej supersvårt, starkt jobbat med kosten! ❤️

    Jag mår bättre idag, öm i magen än men inte smärtorna som igår. Tar alltid emot att börja med vagitorier dagen efter, tänker att man har ju inte hunnit läka än. Men går alltid bättre än förväntat tack o lov!

    Skönt med lite mindre smärta!!kja jag vet man önskar ju att man slapp det där. Känns så jobbigt att hålla på med ännu mer hormoner när man redan stoppat i sig massa. 


    vet inte om det är så starkt med kosten har fortfarande fått i mig en del men är ju så jobbigt och svårt speciellt när man är bortbjuden att se till så ingen dåligt åker ner hehe. Jag blir lite besatt också och får panik om det råkade vara kryddat med citronpeppar som innehåller socker typ 😂 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-08 09:55:05 följande:

    Precis uppringd av Sellmer-kliniken (aldrig ett bra tecken). Av våra 11 ägg är det bara 2 som har befruktats hittills. Var sjukt rädd för att inget tagit sig eftersom de ringde, så ändå tacksam. Kanske någon eller några fler kan ta sig till imorgon sa läkaren. Preliminärt återföring av de två imorgon vid lunch. Men de återkommer imorgon bitti/fm om hur det gått och bekräfta eller skjuta på återföringen. Samtidigt kan jag känna mig lite splittrad - var inställd på att invänta dag 5. Överlever ingen dit så kan vi säga ja direkt till äggdonation istället för att vänta två veckor. Samtidigt som det såklart kan vara dumt att vänta och kanske missa chansen. 


    Vi får se hur detta går.


    Å förstår att det känns tufft men så hinla starkt av dig att ändå se det positiva att två ägg faktiskt blev befruktade! dessuyom har jag hört om flera som blivit befruktade senare under eftermiddagen och visat sig först dag två. 


    och som alla säger det behöva ju bara ett! spännande med två tillbaka också ❤️ 

  • LMSM

    Ultraljud idag men lite oklart hur många blåsor det fanns. Läkaren menade att det var för tidigt och att de behövde föer dagar men hon kunde i alla fall se 4 lite större och 3-4 mindre men kunde ändå inte säga ännu? 

    idag blir 8e dagen med sprutor och ska tillbaka på kontroll på onsdag. plock blir alltså som tidigast fredag.

    är 10-11 dagar stimulering lång tid vid kort protokoll? 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-10 09:19:57 följande:

    Mathilda88, grattis till återföring av 2 st ❤️❤️ Håller tummarna att det ska gå bra. Vad härligt att två till började dela sig 🥳

    LMSM, har förstått det som att 10 dagars stimulering är det kortaste man kan kan ha. Jag har haft både 10 och 11 dagar. Hoppas de mindre kommer ikapp!


    oj är det så? CvL påpekade att jag hade haft ganska kort stimulering de två första gångerna enligt protokollet från Sophiahemmet (när jag gjorde korta) men sa att det ofta kunde vara så om man var "ganska smal". Jag kollade nu och jag hade bara 9 dagar stimulering båda gångerna. Kanske var det alldeles för kort då! Den här gången blir det ju i alla fall minst 10 dagar. 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-06-10 14:45:41 följande:
    Nej låter som kort tid även för kort protokoll 😊
    å är 10-11 dagar kort?  CvL påpekade att jag hade haft ganska kort stimulering de två första gångerna enligt protokollet från Sophiahemmet (när jag gjorde korta) Jag kollade nu och jag hade bara 9 dagar stimulering båda gångerna då!. Kanske var det alldeles för kort då! hur många dagar stimulering hade du med de korta protokollet? dvs sprutor med gonal f/menopour innan man tog ovitrelle. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-06-12 10:59:00 följande:
    Vet inte varifrån jag har fått att det är minst 10 dagar 🙈 Sophiahemmet hade säkert en bra anledning att köra kortare. Jag har haft 10 och 11 dagar på mina 5 försök. Har velat köra längre men har inte gått. Senaste två försöken på Cvl var 10 dagar.

    Jag har precis varit på ultraljud igen och ska spruta tre dagar till så totalt 13 dagar. Känns så länge men kanske är bra hehe. nästan lika länge som när jag gjorde långa ju.  men tydligen så kommer blåsorna i tre olika grupper så några är för små fortfarande. hoppas bara att de största nu kommer vara okej efter så många dagars sprutande till. 


    blir äggplock måndag kl 9 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023