• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:45:09 följande:
    Och hur vet du det klyban?
    Hur var det där med skillnaden mellan fakta och spekulationer?
    Enligt dina egna sk regler så borde du nu genast censurera bort ditt egna inlägg eftersom det är en spekulation och inte fakta.

    För jag känner igen beteendet sedan innan, och följer samma mönster som med hatet mot tex Greta.
    Är det fakta, nej, dock en mycket kvalificerad gissning baserat på beteendet och glömma fakta också och aldrig ge efter för fakta.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:45:09 följande:
    Och hur vet du det klyban?
    Hur var det där med skillnaden mellan fakta och spekulationer?
    Enligt dina egna sk regler så borde du nu genast censurera bort ditt egna inlägg eftersom det är en spekulation och inte fakta.
    Jo, en sak till, skapa dessa psuedosidodiskussionerna för gå i en annan riktig i hopp man glömmer kärnfrågan.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:52:52 följande:
    Men fortfarande en indikation på att FHM rekomendationer om 1,5 meters avstånd inte räcker och något som styrker behovet av användandet av ansiktsmask för att inte sprida aerosoler och något som som FHM motsatt sig.
    Det är extrem skillnad mellan luftburen och droppsmitta.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:42:56 följande:
    Nähe, så att påstå att kritisera Sveriges strategi är detsamma som att hitta syndabockar menar du inte alls är att propagera mot kritik och ifrågasättande?

    ja du får väl tycka som du vill, jag tycker Sveriges sk strategi inte är en strategi utan snarare avsaknaden av verklig strategi. Men visst kan man kalla att låta en smitta löpa fritt för strategi, en väldigt dålig sådan.

    Det ena handlar ju om kritik mot att kritisera Sveriges sk strategi medan det andra handlar om kritik mot att kritisera åsiktsfrihet. Du blandar nog ihop äpplen och päron här.

    Va bra att vi är överens om att man får kritisera Sveriges sk strategi. Japp jag accepterar absolut att man kritiserar mina åsikter, det är vad vi alla gjort här sen tråden startades. Välkommen in i matchen!
    Jag tycker att 'propagera mot kritik och ifrågasättande' passar in på de som drar kortet att de som kritiserar och debatterar vill förbjuda kritik och debatt. Klyban har inte gjort det så vitt jag kan se.

    Att hitta syndabockar är väl ingen kritik mot Sveriges strategi. Det är inget annat än missriktad osaklig kritik mot person, inget direkt med kritik mot strategi att göra..

    Du får blanda din egen fruktsallad :-/  Sammanblandningen är din.

    Avsaknad av åtgärder kan också vara en strategi om det görs medvetet. - att göra ingenting är också att göra någonting om det är ett val som gjorts.

    Nu är det ju inte så att Sverige inte gjort ingenting - även om du kanske inte gjort någonting själv - Sverige har gjort fler saker. Du vet mycket väl att det är så.

    Men du vill säga att dessa saker inte räcker och då likställer du dem med ingenting
     - det är ett retoriskt grepp som du får ta på någon annan - det Sverige har gjort har lett till minskad smittspridning. Och till ökad smittspridning. Men sett till strategin så har vissa saker funkat och andra saker inte funkat. Beror det på strategin eller på andra saker?  Det beror på andra saker säger jag. 
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 19:05:31 följande:
    Och aldrig har som man känner sig själv känner man andra än i just denna tråd Drömmer

    Här sitter folk och propagerar för att Sveriges sk strategi inte får kritiseras och drar sedan på sig offekoftan och känner sig censurerade när det påpekas för det att enligt åsiktsfrihet så får man visst kritisera vad som helst.
    Men nu gör du ju det igenSkrattande

    Alltså förväxlar kritik av t ex resultatet av din fotohobby med att någon skulle påstå att du inte får posta dina bilder.

    Visst får du det - jag tycker att det är riktigt duktiga bilder - om än mycket oanvändbara för ditt syfte att beskriva trängseln på en buss.

    Det är väl främst ts som har undanbett sig kritik (av kritiken). Själv har jag skrattat högt mer än en gång när jag fått ta del viss kritik - i viss mån säkert för att inläggen innehållsmässigt stämmer så väl med min bild av folk som vurmar för auktoritära synsätt.

    Som jag redan har skrivit ett flertal gånger så kan man inte förvänta sig att slippa undan kritik om man yttrar sig i offentligheten. Däremot skulle ts mycket väl ha kunnat bilda en sluten diskussionsklubb här på FL där alla medlemmar hade kepsarna riktade åt exakt samma håll.

    Men startar man en tråd på FL:s offentliga del så bör man förvänta sig invändningar oavsett vilken tes man driver - som t ex sverigedemokraten som var så upprörd över att ensamstående kvinnor hade mage att avvisa hans inviter på krogen - och detta - som han förklarade - trots att de inte har någon pappa till sina ungar. Han fick mycket kritik för sin syn på ensamstående kvinnor - vill jag minnasSkrattande
  • Padirac
    Dr Nail skrev 2020-07-08 19:13:46 följande:
    Droppsmitta står det om. Nu pratar vi dock om luftburet. "Airborne" på engelska, eller har jag fel? Alltså, sånt som sprids även utan att någon hostar en rakt i fejset. Väldigt små partiklar, kan spridas asymptomatiskt, och är i grund och botten ett argument för munskydd på ställen där det är mycket folk.
    Just det aerosoler
    Padirac skrev 2020-07-08 18:52:44 följande:

    www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-materi...

    PUBLICERAD: 30 MARS 2020UPPDATERAD: 1 JULI 2020FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

    "..... Särskilt stor försiktighet bör iakttas vid arbetsmoment där risk finns för spridning från luftvägar i samband med aerosolgenererande moment."
    Eller menar du ngt annat med 'luftburen'


  • Anonym (Nä!!)
    FDFMGA skrev 2020-07-08 19:12:50 följande:
    Kanske hen syftar på Per Wästbegrs roman "Luftburen" eller också på att smittan var luftburen såtillvida att den kom till Sverige via resenärer som flög hit, från USA, från Belgien, från Storbritannien med mera.
    Va!! De kom ju med flyg från alperna och Tegnell stod ju inte där och stoppade dem, ingen strategi och med berått mod har Tegnell och regeringen mördat gamlingar i en massaker Gråter Det är Tegnells fel - det hör man på sättet han uttrycker sig - och så är det Löfvens fel för att han är ... ehh .. Löfven

    Säger du mot mig så är det förtryck och censur 

  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-07-08 19:12:50 följande:
    Kanske hen syftar på Per Wästbegrs roman "Luftburen" eller också på att smittan var luftburen såtillvida att den kom till Sverige via resenärer som flög hit, från USA, från Belgien, från Storbritannien med mera.
    Kanske tror de att det går att göra en bur av luft - den så kallade luft-buren för att stoppa in alla virus i
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin