• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-11-28 14:22:29 följande:
    För ett bra tag sedan var det någon som satte ut siffror på hur många som vårdas på sjukhus för covid-19 jämfört med influensa, och under hur lång tid. Enligt de siffrorna krävde covid-19 väldigt mycket mera av sjukvården än influensa. DET är problemet med covid-19. Inte det att många dör.

    Ja, vi vet om att det är längre vårdtider, det vi gör är att hålla nedre smittan så mycket att IVA-platserna inte ska ta slut.


    Och det har vi lyckats med till ~100% och efter vi uppgraderade till IVA-platser


    FDFMGA skrev 2020-11-28 14:27:32 följande:
    Visst, många som skonades tack vara att influensan inte drabbade Sverige förra året har i stället dött i covid-19.

    Det är nästan sanslöst vilket starkt samband det finns mellan ålder och risken att dö i covid-19.

    Hittills har sjukdomen dödat 81 personer under 50 år i Sverige medan motsvarande numerär för de över 70 år är 5985. Och detta trots att det finns så många fler i åldersgruppen under 50 än i åldersgruppen över 70.

    Jämför man rakt av så är risken 75 gånger större för den som är över 70 men om man också korrigerar för antal i respektive åldersgrupper måste risken rimligen vara åtskilligt högre, kanske 400 gånger större.

    Den åldersgrupp det dött flest i är den över 80 år som står för 70 procent av dödsfallen, så visst - det är samma åldersgrupp som brukar drabbas hårt av influensan.

    Då är dödligheten för COVID-19 liknande som för influenser då.
    Där dör mesta dels de som inte klarar infektion som gammal, inte ens den allra minsta infektion för vissa.

    Tyvärr ingen tröst som så, men bra information.
    Synd vi har så extremt lite fakta om andra influensa år och att man inte testat för virus och vilket virus.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 15:45:41 följande:
    Hur många promille har dött på äldreboenden? Sug på den och fundera vad regeringen gjort för att undvika det samt hur mycket man bryr sig. Ska vi säga ett överslag på 4%. Vad innebär det för kommuners, landstings och statens ekonomi om man låter detta fortsätta? Hur ser strategin ut? Får man ens ställa fr¨ågan?

    Nu när Sverige närmar sig dödstal på 100 om dagen och på väg uppåt så närmar vi oss återigen värdseliten.

    Äldreboenden är kommuners ansvar, visste du inte det än?
    Undrar då vi upprepat såna här liknande innan, och ändå står du här och pratar om regering om nått som ligger på kommun.


    Du behöver inte låtsas längre.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 16:10:46 följande:
    Sannolikt är jag överlägsen dig när det kommer till hur Sverige fungerar. Om du ska fortsätta jiddra om att jag ingenting kan så får du nog komma med nån bevis för din tes.

    Regeringen avgör vem som är chef på myndigheten. Regeringen kan via regleringsbrev styra hur myndigheten ska arbeta. Regering och i förlängningen riksdagen kan uppdatera lagar som myndigheten i sin tur har att rätta sig efter. 

    Minns du när FK försämrade sjukersättningen? Varför tror du Alliansen fick kritik för det? Jo, för att de är ytterst ansvariga.

    Ja, babbla på om SD du, om du tror att det döljer dina egna tillkortakommanden så är det bra för dig.

    Och ändå vet du inte ens att vart ansvaret ligger på äldreboenden, är inte det lite lustigt att du säger en sak, så blir det omvända.

    SD brydde sig inte alls om COVID-19, föredettingen åkte till Turkiet för dela ur flygblad istället för delta i krisövningen i riksdagen.
    Observera, detta är fakta.


     


    Precis alla människor har egna tillkortakommanden, dit är att du inte vet vem som har ansvar för äldre vården.
    Hint, det är inte regeringen

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 18:01:12 följande:
    För att åskliggöra hur dålig koll du har kommer här ett litet citat från en morgontidning. Du kanske kan förklara varför regeringen diskuterar en äldrevård de inte har något ansvar för. Man baxnar ju inför din inkompetens.

    "Regeringen höll under onsdagskvällen partiledarsamtal för att diskutera coronapandemin. Högst upp på flera partiers agendor under mötet var den omfattande kritiken från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, om hur svenska regioner misslyckats med delar av äldrevården under pandemin. Vi måste skärpa lagstiftningen så att man likställer hemsjukvård med övrig hälso- och sjukvård, sade Centerpartiets Annie Lööf."

    Tack för du för min talan och argumenterar för mig och min sak.

    Varför skulle man inte diskutera pandemin för?
    Det är ju trots allt mer än SD och föredettingen som åkte till Turkiet och dela ut flygblad istället för var med krisövningen i Riksdagen.


     


    Som du förstår, så är inte det regeringens ansvar i det löpande arbetet i kommunerna då vi inte har ministerstyre.
    har du missat det?

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-28 20:59:03 följande:
    Nu drar du slutsatser om pangdemismen, vilket är ett uttryck du hittat på själv, så ok, då kan du ju definiera detta hittepåord hur du vill. Ingen annan bryr sig.

    Det där om svensk kultur ... det började med att någon tyckte att man inte borde jämföra Sverige med Finland och Norge, utan med något land där kulturen är mer liknande. Då skrev någon ett ironiskt inlägg och undrade vilken land som hade mer liknande kultur, kanske MENAländerna. Verkar som om du missat detta. 

    Du kallar det beröringspunkter, andra skulle kalla det konspirationsteorier. 

    Ser fortfarande inte att frågan om Sveriges coronastrategi har något att göra med hattrådar om Greta T. Du kan gärna starta en egen tråd om dina teorier, om du känner behov av att diskutera detta. Lägg det gärna i sandlådan. 
    Och vilka är de?
  • klyban
    Padirac skrev 2020-11-28 21:34:22 följande:
    Det finns väl en stor konspirationsteori i denna tråd  - den om att strategin i Sverige är flockimmunitet.

    Men det försöker de glömma av, fast än Tegnell & co har upprepat det hundratals ggr, och att man även fått länk till FHM vad strategin är.
    Och sen säger dom att Tegnell är enkel att förstå, udda!

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 22:26:01 följande:
    Jag är inte så intresserad av partipolitiken i detta.

    Totalt sett har det fungerat katastrofalt dåligt. Antingen bryr man sig om människor eller så bryr man sig om att peka finger åt det håll "fel" parti sitter och styr. PAtetiskt.

    Om du har kritik, så får kritik ges där ansvaret finns, än fantisera ihop att regeringen styr FHM, Regioner och kommuner.


    Padirac skrev 2020-11-28 22:44:59 följande:
    Jo visst smile2.gif




    Visste är det så smile2.gif

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-29 01:11:45 följande:
    Vad är det du försöker visa?

    Jag kritiserar ju alla politiker, inklusive Federly. Hos dig blir det kortslutning när S inte presterar.

    Federly är ingen politiker nu.
    Det är ofta inte S som sköter de regioner/kommuner som har mest problem och döda.


    Varför har du såpass svårt och ge kritisera de som har ansvar, som tex Stockholm M och KD????
    Rätt udda faktiskt, men vi påminner gärna om du skriver nått som inte ens stämmer.


    FDFMGA skrev 2020-11-29 10:02:01 följande:
    Ett värstascenario skulle vara om vaccinen enbart skyddar mot symptom - då skulle de vaccinerade sprida smittan till varandra och till ovaccinerade.

    En gissning är att det kan bli svårare att motivera personer som vaccinerats att fortsätta att hålla distans.

    Men det verkar ju som att en vaccinerad som smittas kommer att sprida smitta en kortare tid än en ovaccinerad som smittas gör.

    Det finns många frågor om vaccinet som vi kommer få svar i ett senare läge, men detta är jävligt bra frågor om vaccin.
    Och våra riskgrupper/yrken är försökskaninerna :/


    pyssel skrev 2020-11-29 12:11:14 följande:
    Det är ju som det brukar vara: "Farbror Allan" som skrattar högst och mest åt sin egenhändigt ihopknåpade ordvits. Hur många personalrum eller middagar har man inte suttit på och smålett lite artigt eller låtsats att man inte hörde, för att slippa "Har du ingen humor eller?". Här i tråden slipper man ju det, även om det kostar lite i en annan ände =)

    Vad är detta en saklighet för?
    Att vi inte har flockimmunitet som strategi i Sverige? eller...

  • klyban
    pyssel skrev 2020-11-29 13:50:49 följande:
    Det brukar också låta ett låtsat sårat "Fy fan" när det replikeras i samma anda på farbror Allans hån och löjliga halmgubbar att ifrågasätta en myndighet "bannemej är den värsta sortens populism!" och högaffelbeteende. Om "AT" är någon på FL du brukar vara på, är det mer än jag känner till. Avsåg du Tegnell så har jag aldrig ingått i några högerextrema eller populistiska drev mot denne, utan kommenterat viss desinformation han gjort sig skyldig till.

    Med din/er argumentation, är ni kanske emot offentlighetsprincipen också, som ger oss medborgare rätt att granska ganska mycket av det (vi) tjänstemän företar oss. Detta eftersom att ha kritiska hållningar mot något annat än ting på er lilla lista, gör en tydligen till populist eller epigon till något mkt värre. Jag är tveksam till om jag hade överlevt mer än ett par dagar i en totalitär stat med någon av er som grannar.

    Varför man för ofta ställer sig frågan om högerextrema är här och förstör diskussionen, och just för en del diskuterar exakt som i SD trådar.


     


    Och visst är det populism att försöka påstå vi har en flockimmunitet och fast Tegnell & co har upprepat det hundratals gånger och vilken strategi vi har.
    Jag som trodde Tegnell var enkel att förstå, uppenbarligen inte och hur en del felaktigt återger flockimmunitet, och det är bara början, för det är mer än en ens sak som blir fel.


     


    Sen kan man tycka om att vi har en strategi som ska hålla smittspridningen lägre och inte "utrota" viruset, det gör inte strategin till flockimmunitet ändå.
    Frågan är varför en del inbillar sig att den sämst genomförda strategin på jordklotet och någonsin, att det är just den strategi vi har enligt andra i tråden och efter alla dessa upprepningar de gjort FHM berättar att vi har en del som har en agenda av et slag, och vad den är, det är en bra fråga.

  • klyban
    pyssel skrev 2020-11-29 14:44:43 följande:
    Fast nog blir ni lite ivriga att få vräka ur er detta med populism, SD och högerextremism tillsammans från gluggen i ert lilla kotteri varenda gång någon har en kritisk hållning. Och ni gör ingen som helst skillnad på om man har Karl XII som idol eller om det finns en kritisk reflektion om hanteringen av pandemin. Det är för varmt och gott i det där kotteriet för att inte ge vika för lusten att ropa sina favoritord och bli påhejad. Då blir ni inte tagna seriöst och tonen blir därefter när ni satt standard för det tilltal ni vill få, alldeles själva.

    Du har ju tydligt sagt att du "brottas med att förstå Tegnells språk", så den gubben går inte med mig.

    Vad är detta för argument om COVID-19, är det möjligt att utveckla för dig?
    Eller en för övermäktig uppgift.


    Ja, en del verkar brottas mycket svårt med Tegnells språk, då de inte ens klarar av att återge vad vår strategi vi har på COVID-19.
    Fastän detta har upprepats hundratals gånger, så nej den går jag inte på ens.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-29 15:07:26 följande:
    Ja, det är enkelt att påpeka att jag inte är högerpopulist, högerextremist, SD-anhängare, klimatskeptiker, GretaThatare, rasist, har en politisk agenda etc, och inte tycker om att bli ihopklumpad med dessa. Jag har påpekat detta ett antal gånger, men det fortsätter att komma inlägg fulla av svammel om högerpopulister etc som svar på mina inlägg. Obehagligt. 

    Jag tycker det skulle vara enklare för dig och en del andra, att inte skrika högerextremist så fort någon är kritisk mot Sveriges coronastrategi eller förespråkar munskydd. Vore också ganska enkelt att förutsätta att individer här inte tar ansvar för andra personers eller gruppers åsikter. 

    Det är sättet som vägrar att man ställer sig den frågan, och där fakta som stirrar en rätt i ansiktet om att vi ingen flockimmunitet har.
    Ändå sen påstår det är en flockimmunitet vi har, då kommer frågan, då vi känner igen sättet att diskutera.


    Det är ett sätt vi sett inom denna högerextrema alster, som du förstår detta är inte första gången vi träffat på folk som vägrar diskutera verkligheten.


    Varför vill du inte diskutera verkligheten om COVID-19?
    Du har aldrig ställt dig den frågan?

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin