• Anonym (Orkar inte.)

    Han är som helt förändrad efter vi fick barn

    Min sambo och jag fick en dotter i december och efter det har han blivit som förbytt.

    Han är inte alls så kärleksfull som förut, han är rent ut elak väldigt ofta. Det började när vår dotter var 4 veckor, då sa han: "du är inte lika snygg längre, du är fet nu bara" sen klagar han på att jag inte gör tillräckligt i hemmet, eller att jag inte gör allt lika bra som andra tjejer som hans vänner är tillsammans med. Efter detta har det bara fortsatt, konstanta pikar och han nyper mig ofta i huden vid magen som fortfarande inte gått ihop.

    Han dödade även en hamster som jag haft sedan innan vi träffades bara för att den "luktade" som han sa. Han har inte tagit vår dotter en enda natt eller dag heller så jag fått sova. På helger drar han ofta iväg på något han känner för så hjälp finns typ inte.

    Innan vi fick barn var han noga med att berätta hur mkt han älskade mig, att jag var vacker och världens bästa osv. Nu säger han att han älskar mig MEN att jag är fulare... inte så kul att höra! Han gör mig ledsen varje jäkla dag och när jag tar upp det ber han om ursäkt men dagen efter är det som han glömt vad jag sagt. Känner mig så deppig och vill inte ens att han ska komma hem från jobbet längre, blir bara stressad när kl närmar sig 17 och han snart är hemma.

    Vad kan jag göra för att han ska fatta hur sårad jag blir av detta? Jag vill ju inte behöva lämna honom men jag känner ju hur jag börjar åtsidosätta mina behov vaaarje dag för att han ska bli nöjd och jag vill inte ha det så.

  • Svar på tråden Han är som helt förändrad efter vi fick barn
  • Påven Johanna II
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 20:55:54 följande:
    Tack!!! Ska absolut börja föra en dagbok när det varit dåliga dagar, tack för tipset!
    Så det är liksom den åtgärd du bestämt dig för? Föra dagbok? Varför lämnar du inte honom i stället? 
  • Anonym (säger som alla andra)
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 20:55:54 följande:

    Tack!!! Ska absolut börja föra en dagbok när det varit dåliga dagar, tack för tipset!


    Bara han inte hittar den... Lämna inga dagböcker där han kan komma åt texten!

    Jag tänkte nog mer att du ska sticka omgående till föräldrar/vän/syskon eller vart som helst. Sen skriva ner och förvara långt borta från den här sk mannen.
  • Anonym (Orkar inte.)
    Påven Johanna II skrev 2017-03-30 21:00:39 följande:

    Så det är liksom den åtgärd du bestämt dig för? Föra dagbok? Varför lämnar du inte honom i stället? 


    Nej... jag vet ärligt inte vad jag ska göra!
  • Anonym (Ledsen)

    Blir så ledsen av att läsa tråden o ts svar. Ska föda om någon dag och skulle aldrig tillåta min sambo behandla varken mig eller barnet så.... Snälla ts. Om du inte vill lämna för din skull, gör det för din dotter skull.

  • Anonym (Lämna!)

    Du är värd bättre än det här! - och det är din dotter med! Lämna honom är det enda alternativet jag ser.

    Kram till dig!

  • Anonym (Anonym)

    Läs om normaliseringsprocessen.

    Sen, lämna nu!

  • Björnmossa
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 21:25:30 följande:
    Nej... jag vet ärligt inte vad jag ska göra!
    Du ska ta ansvar för ditt barn och rädda henne från det här!
    Jag börjar nästan gråta när jag tänker på hur din försvarslösa lilla unge har det. Jag hoppas du kan vara den mamma hon förtjänar, en som hon kommer vara stolt över och hämta kraft ifrån när hon blir äldre. Snälla, var inte den rädda mamman som bara ser på och låter tiden gå tills det blir försent.
  • Schack73

    Börja med att skriva dagbok som han inte kan hitta, börja spara undan pengar medan du läser på om normaliseringsprocesser och funderar på hur du vill leva ditt liv. Det är inte ett lätt beslut att fatta, lämna det som man tänkt ska vara för evigt. När du funderat klart kommer du antagligen lämna, om inte annat så för din dotters skull. Hon och du förtjänar ett hem med skratt och glädje, inte att ni båda tassar på tå för att inte göra pappa arg.

  • Anonym (Petra)

    Så lite du kräver av en partner TS.
    Han kallar dig fula saker och trycker ner dig nästan varje dag, han dödar ditt husdjur, han har ett aggressivt sätt, han tar inte ansvar för er dotter, han drar iväg på helgerna som han har lust för...
    Men så lägger han sig bredvid dig en gång och säger Jag Älskar Dig - och så är allt toppen igen enligt dig.

    Har du aldrig hört uttrycket "Se inte till någons ord, se till deras handlingar".

    Om vi vänder på saken, om du skulle bete dig såhär mot honom, skulle inte du då faktiskt förstå att han tycker att det är jobbigt och kanske att han vill lämna dig? Det skulle du säkert. Så varför skulle han få lämna dig, men du får inte lämna honom enligt dig själv?

    Jag ser att du kämpar med att normalisera och förminska allt han gör. "Det kanske inte är så farligt" "Det kanske blir bättre".
    Jo, det är farligt för ingen ska behöva må dåligt när klockan närmar sig 17 och man vet att partnern kommer hem när som helst.
    Det kanske blir bättre - ja kanske, möjligen... Men hur länge ska du vänta? Ska man behöva vänta på att en partner blir snäll och börjar ta ansvar för sitt barn?
    Du hör väl hur galet det låter?

    Jag gråter för din flickas skull TS. Hon kommer växa upp med en förskrämd mamma som vandrar likt ett spöke i hemmet och en aggressiv pappa som kan explodera när som helst.

  • Anonym (Petra)
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 20:55:54 följande:
    Tack!!! Ska absolut börja föra en dagbok när det varit dåliga dagar, tack för tipset!
    Detta svar skrämmer mig något oerhört.
Svar på tråden Han är som helt förändrad efter vi fick barn