Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2021-07-05 12:31:34 följande:
    Ja, det är du som har uttryckt dessa riktlinjer för rasism.

    Jag hänvisar till min text angående skillnaden mellan att utsätta och berör:
    Ja, din egen definition av rasism hade gjort vederbörandes aktuella text icke rasistisk.
    Så, finns det någon enskild person i Gudmundsons tweet  som utsätts och någon grupp som berörs?

    Den definition jag skrev ang rasism är inte någonting jag hittat på själv.  Vill du mena att rasism är någonting annat än det jag skrev? I så fall vad?
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 12:53:34 följande:
    Nej, nytt skulle vara att invandrare är en nationell grupp.
    Så invandrare är inte från andra nationer?  

    Vad är och vad utgör en nation enligt din uppfattning? 

    De som invandrar till Sverige - var kommer de från?
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 13:01:12 följande:
    Det finns en individ som utsätts för ett påstående men påståendets koppling till nämnd grupp är inte säker.

    Nej, definitionen fungerar utmärkt - det skulle snarare vara Per Gudmundsson text som inte pekar ut någon >>etnisk, kulturell, nationell eller fenotypypisk grupp<<.
    Vilket påstående utsätts individen för - vilken grupp nämns i vilket sammanhang?

    Pekar Gudundsons text ut någon grupp?  Vilken grupp i så fall?
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 15:21:06 följande:
    Andra nationer är inte en nationell grupp.

    Varför ska gruppen invandrare tillskrivas och förväntas upprätthålla en så stark grupptillhörighet att den kan likställas med grupper som har etnisk, kulturell, nationell och/eller fenotypisk tillhörighet?

    Det är som gjort för att få djupare utanförskap och segregation, är inte det fullständigt uppenbart för alla?!
    Det är det Gudmundson gör -tillskriver en grupp personer lägre iq,  

    Gruppen är som du listat ut invandrare, invandrare  - som inte förväntas upprätthålla en start grupptillhörighet  - som Gudmundson menar har lägre iq iom att de är invandrare pga någon grupptillhörighet som han kallar invandrare..

    Ja, varför tillskriver Gudmundson gruppen invandrare en stark grupptillhörighet som han dessutom tillskriver lägre iq - av den enkla anledningen att Gudmundson skrev en rasistisk tweet.  Skälet till detta är enligt honom själv att han drack öl och blev sur.  Sur-rasism, öl-rasism.. 

    Rasism är en av de saker som skapar segregationoch utanförskap.. Gudmundson har nu bidragit till detta - en del kallar det elitism.. istället för rasism..
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 15:31:23 följande:
    För att ha sänkt opinionstexter med 20-50 IQ-punkter med sin invandring till Sverige.

    Invandringen var hans ordval men det kan såklart tolkas som gruppen invandrare.

    Har övriga invandrare något slags band till Irena Pozars invandring till Sverige och dess påstådda inverkan på opinionstexter?
    Har Gudmundsons två menaingar varav den ena förljer efter den andra något samband med varandra? Var Gudmundson så full på några öl att han vräkte ur sig en rad meningar utan inbördes koppling till varandra eller menade Gudmundson det han faktisk skrev. Hans yrke är att skriva och formulera text, var detta satt helt ur spel efter några öl och hans tillsurnande?  Vi vet ju inte hur osammanhängande hans tankar och medvetande var efter några öl och hans tillsurnande..

    Menar du att det är Gudmundson skulle ha avsett att migration till Sverige förekommer eller att Gudmundson skulle ha avsett de personer eller de grupper av personer som migrerat till Sverige vara skälet till att iq i opinionstexter sjunkit -allt medan han i kontext eller utanför kontext (och förmåga till att tänka och furmulera sig sammanhängande) referar till en journalists text där det enda som pekar på 'invadring' är journalistens namn och härkomst?

    Inte ens Gudmundson själv säger sig ha varit redlöst stupfull och utan förmåga att uttrycka sig sammanhängande, utan att han surnade till efter några öl.. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 15:31:23 följande:
    För att ha sänkt opinionstexter med 20-50 IQ-punkter med sin invandring till Sverige.

    Invandringen var hans ordval men det kan såklart tolkas som gruppen invandrare.

    Har övriga invandrare något slags band till Irena Pozars invandring till Sverige och dess påstådda inverkan på opinionstexter?
    Vad säger PG i första meningen? Vad säger PG i huvudsats och bisats i andra meningen?

    Gudmundssons textrad " ..opionionstexterna på bara 2 decennier förlorat förlorat 20 till 50 iq-punkter. Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras"

    Har dessa meningar inte medvarandra att göra menar du?
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 16:13:53 följande:
    All text hör ihop.

    Hur tolkar du >>Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra<<:

    1.) Som att det har med invandringen i sig att göra?

    2.) Som att det inte är säkert att det har med invandringen i sig att göra?
    2. "Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras"

    1. har du någon rimlig tolkning till hur invandring i sig (inte kopplat till gruppen personer som invandrat) skulle sänka iq? 

    Är det kanske att personer är anställda på migrationsverket eller att Sverige följer internationella konventioner om migration som gör att iq sjunker i opinionstexterna? Någonting annat som följer av att det förekomemr invandring som skulle kunna få iq att sjunka dramatiskt? 

     Vad i 'invandringen i sig' menar du skulle kunna förklara att iq sjunker?   har du någonting att referera till som PG skulle ha uttryckt tidigare

    Du själv har ju pekat på att det finns geografiska skillnader i fråga om iq - men PG skulle alltså mer troligt ha avsett någonting med invandringen i sig som får opionionstexternas iq att sjunka enligt din tolkning. Vad är detta i så fall? 

    Du själv har ju också pekat på att 3 personer (vilka du nu avsåg får du själv berätta) har låg iq baserat på vissa åsiker, i etta fall åsikten att PG inte uttryckt elitism utan rasism.

    Digestive skrev 2021-07-04 22:47:46 följande:
    >>Elitism är en tro på eller ett förhållningssätt till en elit. Denna elit anses av förespråkare ha bättre åsikter som bör tas mer allvarligt, eller anses vara de enda som passar som ledare.

    [...]

    Förmågor eller förutsättningar som legitimerar eliten varierar. De kan inkludera, men är inte begränsade till, faktorer som: titel, arbetsgivare, höga akademiska meriter, goda yrkesmässiga meriter och stor erfarenhet i elitområdet, hög intelligens, goda fysiska förutsättningar, hög kreativitet, god smak och personligt välstånd som ofta erhållits som belöning för de kvalifikationer som utgör eliten.<<
    sv.wikipedia.org/wiki/Elitism

    Jag själv skulle inte värdesätta en faktor som IQ i ett sammanhang som politiska opinionstexter - eller då politisk opinion - överhuvudtaget.

    Själva ser varken du eller KillBill den här dimensionen i Per Gudmundssons text - det är så att säga givet att det finns koherens (i negativ bemärkelse) mellan lägre IQ och någonting synonymt med åsikt, för alla tre.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-07-05 16:15:06 följande:
    Det ska bli intressant att se vilka som lägger ner sina röster på onsdag.

    Jag har ett svagt minne av att en av partiledarna påstår sig vara den vuxna i rummet. Det är visst hen som upptäckte att inte tillräckligt många ville ha hen till lekledare. Och det är visst hen som är positiv till marknadshyror, men inte om de införs av fel partiSkrattande

    Jag tror inte att hen lägger ner sin röst nu i veckan - men kanske någon av de få liberaler som finns kvar i L gör detta.

    Det skulle inte vara odumt om L i Stockholm fick nog, bröt sig ut och i stället startade ett liberalt parti.

    Det borde finnas utrymme för liberalism efter det tomrum L lämnat efter sig.
    EB säger sig inte vilja ha extraval - tror du att KD lägger ned sina röster?  
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 16:50:33 följande:
    När du inte klarar av att förstå mina texter även om jag upprepar, förtydligar och korrigerar som en återkommande tråd genom hela diskursen - vad talar för att du har förstått Per Gudmundsson korrekt redan efter första försöket?
    Försök igen.. upprepning kan ju kännas meningslöst om du inte förklarar vad du menar.

    Jag har inte sett någon anan än du som menar att invandring i någon annan betydelse än gruppen invandrare i sig sänker iq - men du kan naturligtvis ha en poäng och om du är villig att dela med dig av den kan det vara en banbrytande insikt som många kan ha glädje av att förstå.

    Just nu är det dock fortsatt en insikt höljd i dunkel.

    Hur många vändor reflekterade du själv över Gudmundsons tweet innan du kom till slutsatsen att det inte är gruppen invandrare  som Irena Pozar tillhör till skillnad från Stig Strömholm - trots att Gundmundson skriver "Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra, men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ändå diskuteras"?

    Då du med bestämdhet säger att alla meningar Gudmundson skriver hör ihop är jag intresserad av att veta vad du menar du förstått att Gudmundsson menar med att 'invandringen' inte betyder gruppen invandrare.. Vad kan tänkas avses med 'invandringen' som är begripligt i sammanhanget? Enligt dig?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?