Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2021-06-14 22:07:55 följande:
    Jag provar såhär istället:

    Det teoretiska ramverk - hermeneutik - som den aktuella forskningen tillämpar är sprungen ur teologi. Den primära byggstenen inom sådan forskning är tolkning.

    Därmed är det intressant med trender och paradigm då faktorer som dessa är avgörande för det aktuella forskningsområdet.

    När det sedan kommer till kritik så kan den riktas från en annan trend eller paradigm.

    Exempelvis jag anser att forskning som ska användas som politiska underlag bör ha ett mer jordnära fokus än att den bygger sina premisser på hur - exempelvis - Thomas av Aquino beskriver Treenigheten.

    Grundad teori är en form av empirisk forskning som bygger på att forskningen ska kunna upprepas och härledas.
    Ja, du menar att kvalitativ forskning är diskvalificerat och det enda som räknas är kvantitativ forskning?   Anser du att det finns samhällsvetenskaplig forskning som är tillförlitlig?

    Det finns ju olika paradigm inom alla typ av kunskap, så att det enbart är samhällsvetenskapen som dras med tolkningar, förförståelse osv är inte sant.

    Men om jag förstår dig rätt pratar du om att det som i delmis rapport är det underliggande materialet bygger på en uppfattning att vissa saker, femnomen, uttranden och beteenden är rasistiska och att det är inom det rådande paradigmet som just detta uppfattas eller tolkas som främlingsfientlighet eller rasism - och att dessa saker , fenomen, uyttranden och beteenden inom ett annat paradigm inte skulle uppfattas eller tolkas som främlingsfientlighet eller rasism?

    Förstår jag dig rätt?
  • Padirac
    Fredan skrev 2021-06-15 00:01:30 följande:
    Medlemmar i riksdagen får väl göra vad de vill på dagarna. Vad hjälper det att någon annan läser när inte ens statsministern kan räkna? 30 40 50. Behöver jag skriva mer eller vill du ha en länk till det legendariska klippet från EU-nämnden?

    Vi kan vara ärliga och lämna SD utanför detta. De har aldrig haft någon makt. Det är inte SD som står ansvariga för världens sämsta migrationspolitik, gägnkriminalitet och mord i områden som tidigare var lugna.

    Delmis delegater utses av regeringen.

    Delmi har inte lyckats med någonting annat än att förvärra migrationspolitiken.

    Vilka forskningsresultat menar du hade förändrat migrationspolitiken och vad skulle delmi gjort för att få in dessa resultat i sina rapporter?

    Menar du att det är delmi eller riksdagens ledamöter/ politiska partier som fattar beslut om migrationspolitiken? 

    Är forskningsrapporterna politik eller forskningsresultat enligt dig?

    SDs politik skulle varit 7 resor värre - på ett annat sätt. Tro mig, SD _är_ rasister och de har en grund i nazism och fascism, de har ett principprogram som översta ledarskiktet är myclet stolta över för att det är så likt det principprogram som BSS snickrade ihop och som byggde på fascisten/nazisten Per Engdahls nya eurofascism .. 
  • Padirac
    Fredan skrev 2021-06-15 00:01:30 följande:
    Medlemmar i riksdagen får väl göra vad de vill på dagarna. Vad hjälper det att någon annan läser när inte ens statsministern kan räkna? 30 40 50. Behöver jag skriva mer eller vill du ha en länk till det legendariska klippet från EU-nämnden?

    Vi kan vara ärliga och lämna SD utanför detta. De har aldrig haft någon makt. Det är inte SD som står ansvariga för världens sämsta migrationspolitik, gägnkriminalitet och mord i områden som tidigare var lugna.

    Delmis delegater utses av regeringen.

    Delmi har inte lyckats med någonting annat än att förvärra migrationspolitiken.

    SD är inte utan makt. De har lyckats knyta till sig näringsliv och andra politiska partier, de är en stark opposition på ett sätt som Sverige länge lyckades hålla undan, men maktgalningarna i riksdagen är visst beredda att dagtinga om allt för att bli utsedda till regeringspartier. En del partier är beredda att regera med och förhandla med nyssnazisterna SD. Kräks
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-06-15 01:40:50 följande:
    Nej. Ja.

    Har inte påstått något sådant.

    Precis - liksom Delmis val av forskning påverkas av samma faktorer.
    Var är den forskning som Delmi inte valt att presentera? Vilka resultat har den forskningen gett?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-06-17 15:32:36 följande:
    Riksdagen verkar i alla fall inte ha förtroende för Stefan & C:o.

    Om han fälls nu i omröstning på tisdag(?) är han då den förste statsministern som fälls i en förtroendeomröstning?
    .
    Om man inte räknar med den nuförtiden obligatoriska förtroendeomröstningen efter valet så kan SL vara den förste statsministern som inte får förtroendet i en misstroendeförklaring. Rent formellt så har det redan hänt efter valet 2018, så det blir då andra gången det händer.

    Det finns väl fler olika scenarion som kan utspela sig efter omröstningen om SL inte får riksdagens fortsatta förtroende. Eller kanske till och med före?

    sverigesradio.se/artikel/furtenbach-stefan-lofvens-tre-alternativ

    kohandla med V för att blidka dem

    avsättning med talmansrundor - SL sitter väl kvar i en övergångsregering?

    extraval inom 3 månader
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-06-18 17:55:33 följande:

    Den socialdemokratiska regeringens problem med fri media och fri konst:


     


    "Det är inte SD som gör att Sverige påminner om Ungern"


     


    www.gp.se/ledare/det-%C3%A4r-inte-sd-som-g%C3...


     


    Politiserad kulturpolitik, godtyckliga regler för presstöd och statliga granskningar av oberoende press. Sverige har på flera sätt kommit att likna länder vars utveckling det ofta varnas för.


     


     


    Om Delmi, mediastöd och krav på kulturutövare.


    Att staten ställer krav på att de som tar mot bidrag från staten arbetar för likabehandling, jämställdhet och demokrati ser en del visst som ett hot mot det fria samhället - det är samma gamla visa som SDs svans och vurmare alltid drar, det är visst orättvist och odemokratiskt att de som är mot likabehandling, jämställdhet och demokrati inte får samhällets fulla stöd att demontera samhället Tomte
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-06-18 20:40:52 följande:
    Problemets rot är talande när du uttrycker dig som om >>likabehandling<<, >>jämställdhet<< och >>demokrati<< varken vore formbara eller relativa begrepp/företeelser.
    Ja.. det är ju en del i SD svans och bland deras vurmare som menar att parlamentarismen och valen i Sverige är diktatur.. så visst vet jag att det finns ett stort spann över vilket begreppen sträcker sig Tomte

    Orbaniseringen och nyspråk finns det gott om och debatten om vad som är likabehandlning, jämställdhet och demokrati är värd att tas, men att ersätta detta med att staten sponsrar rasism, sexism och antidemokrati är inget alternativ, eller? 

    En del menar ju till och med att fakta och vad som _är_ sant är relativa begrepp,  det anmärkningsvärda är att de bortom de konservativa nu blivt postmoderna relativister och konstruktivister, allt det som de skriker 'kulturmarxister' om

    Hur som helt finns det ingenting som hindrar samhället från att skydda de grundlöggande värderingarna i likabehandling, jämställdhet och demokrati, sen kommer begreppen att utvecklas tillsammans med samhället precis som det gjort genom tiderna där apartheid och ku klux klan stegvis monteras ned.. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-06-18 23:51:01 följande:

    Du behöver

    Du behövde inte upprepa dig eller börja slåss med väderkvarnar.

    Dogmatism är och kommer alltid att vara fienden till de lärdomar som 1900-talet ristade in vår mänsklighet. Vad dogmerna sedan kallas för är bara yta.

    Det här är fruktansvärt enkelt att förstå.

    Man börjar inte tumma på likabehandling, jämställdhet och demokrati för att ledorden är likabehandling, jämställdhet och demokrati - det är så kampen om dessa går förlorad.

    Du har historiens facit för detta men denna gången är det annorlunda, inte sant?

    Dåtidens främsta intellekt från världens alla hörn har en gång samlats och stiftat skydd mot sådant här men nu vet vi bättre, inte sant?

    Just den här gången kan intolerans bekämpas med intolerans, inte sant?

    Rationalisera eller för all del bara känn att medlem måste till - för det är kamp nu Padriac, inte sant?

    Aja, whatever.


    Det finns många saker som samhället bör vara intoleranta mot: hedersvåld, parallella rättsstrukturer, rasism, förtryck av oliktänkande, diskriminering.. är det rimligt att staten ger bidrag och stöd till verksamhet som motarbetar ett öppet och demokratiskt samhälle, verksamheter som inte står för tolerans och likabehandling enligt din uppfattning?

    Självklart kan staten sätta gränser utan att för den skull bli intoleranta och anti-demokratiska. Att påstå annat är inte mer än (det som brukar kallas för) sofism...
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-06-19 10:17:03 följande:
    Ur rapporten ovan:

    "Den enkät som genomförts bland konstnärer och kulturskapare som sökt bidrag och stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Filminstitutet visar att det finns en misstro mot hur de statliga bidragsgivarna lever upp till idealet om konstnärlig frihet. Generellt är de sökande till Filminstitutet mest kritiska.

    En stor grupp konstnärer och kulturskapare, närmare hälften av de svarande, uppger att de någon gång har anpassat sitt konstnärliga innehåll i syfte att öka sina möjligheter att få bidrag utan att det enligt dem själva höjt den konstnärliga kvaliteten. En stor andel av de svarande uppger också att de stöter på kriterier som de upplever står i konflikt med konstnärlig frihet.

    Totalt 33 procent svarar att de någon gång har avstått från att söka bidrag på grund av bedömningskriterier de upplevt står i konflikt med konstnärlig frihet. Den generella bilden är att det finns en lyhördhet för styrning som rör horisontella perspektiv och att denna styrning tenderar att tolkas i relation till den konstnärlig idén och innehållet."

    .
    Konstnärerna anpassar sin konst till statens önskemål om innehåll.

    Fri konst? 
    .
    Varför påstår du staten förbjuder konst  - då det är ekonomiska bidrag från som begränsas om konsten inte uppfyller demokratiska värden.

    Konstnärerna får väl på den fria marknaden vända sig till just marknaden för att finansiera sin konst om de inte kan finansiera den själva. 

    Det är märkligt att det bland antisocialister utgås från att staten skall finansiera enskilda personers verksamhet.
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-06-19 13:48:55 följande:
    Din destillation droppar alltså ut i att Svenska Dagbladet och Göteborgsposten motarbetar ett öppet och demokratiskt samhälle som inte står för för tolerans och likabehandling.

    Det är sorgligt att se på hur exakt vad som helst an säljas för makt och dogmatism. Igen och igen, för den som ser historien bredare än blott höger/konservativt och vänster/progressivt.

    Hur klarar man ens av att hantera erfarenhetssjälen av 1900-talet såhär billigt, Padriac?
    Du får kalibrera din destillationsapparat - den verkar göra droppar som är för starka och som påverkar omdömet

    Berätta hur du ser historien så att det generella påståendet om att vad som helst kan säljas för makt och dogmatism passar in och på vilket sätt det undantar normaliseringen av främlingsfientlighet och rasism från att handla om just det du pekar på.

    Vad är en erfarenhetssjäl? och vad betyder billigt? 

    Är tolerans mot rasism och främlingsfientlighet det som just erfarenheterna från nazism, balkankrigen .. borde lärt oss att inte acceptera, att inte normalisera,

    Det är bra att stå upp för det fria ordet och de fria tankarna, men bara om dessa fria ord och fria tankar får debatteras öppet och kalla för vad de är.  Som vanligt skriker Sds svans och vurmare om att de är förtrycktaoch censurerade om deras rasism och främlingsfientlighet inte får stå emotsagd och inte får samhällets och statens stöd. Det finns gränser för vad som är och inte är rasism och främslingsfientlighet, för vad som är demokrati eller inte demokrati, vad som är lögn och vad som är sanning - att debattera var dessa gränser går är inte dogmatism. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?