Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2021-07-05 18:11:34 följande:

    Alternativet till att gruppen invandrare vore orsaken är att gruppen icke invandare vore orsaken. Är inte det självklart att det bara är de här två benen som Per Gudmundsson kan stå på i sin osäkerhet?

    Jag har inte ifrågasatt huruvida Irena Pozar tillhör gruppen invandrare eller inte utan jag har ifrågasatt värdet som tillskrivs en sådan grupptillhörighet.

    Så varför vill du tillskriva gruppen invandrare en så stark grupptillhörighet att det likställs med människor som har etnisk, kulturell, nationell och/eller fenotypisk grupptillhörighet?
    Så menar du att Gudmundson säger att gruppen icke invandare har sänkt iq på opinionstexter pga av invandring, men jag ser inte att Gudmundson skriver detta.

    Frågan du ska ställa är om Gudmudson tillskriver invandrare en sådan grupptillhörighet förutom att de enligt honom sänker iq-nivån på opinionstexter..

    Jag vet inte varför du ställer frågan om varför jag vill tillskriva grupen invandrare andra grupptillhörigheter - jag har skrivit att rasmism vänder sig mot enskilda personer och att rasismen bygger på fördomar och förutfattade meningar i negativ bemärkelse pga att personers kopllas till olika grupper istället för att de uppfattas som att vara egna personer med egna förmågor och oförmågor.   Vill du på något sätt förminska rasism genom att påstå att den inte finns då du inte köper definitionen av rasism?
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-07-05 18:16:56 följande:
    Tittar man närmare på ditt resonemang så hävdar du att människor från fattiga, oroliga länder med låg utbildningsgrad uppvisar lägre poäng i IQ tester än personer från länder med högre välstånd.

    Vi har då, enligt dig, en situation där genomsnittspoängen på IQ testerna skiljer sig åt beroende på i vilket geografiskt område de gjorts.

    Det leder då, fortfarande enligt ditt resonemang, till att vi kan förvänta oss att personer som kommer från ett visst geografiskt område kommer att uppvisa ett lägre resultat i IQ tester än en grupp personer som kommer från ett annat geografiskt område.

    Vilket är vad rasisterna brukar hävda.
    Det är SD och de andra rasisterna som påstår att iq mm är kopplat till geografi och gener - den där essensen de nu försöker tvätta bort.

    Din koppling till geografi är inte min koppling - det är någonting du plockat upp från rasisterna
  • Padirac
    Datainspektionen skrev 2021-07-05 18:34:14 följande:
    Påstår du att alla länder har samma iq? Eller påstår du att alla individer har samma iq?

    Det är väl rasisterna som påstår att personer från olika länder har olika iq för att de är från ett visst geografiskt område eller pga deras arv.  Det var det SD försökte formulera med sitt begrepp 'essens' som inte kan förändras.

    Länder har inte intelligens, länder är politiska och juridiska entitet.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-07-05 18:18:26 följande:
    Omöjligt är det ju inte, men frågan är om inte grälsjukan väger tyngre än det politiska förnuftet.

    KD är det riksdagsparti jag har svårast för så jag hoppas att de röstar emot en Löfvenregering - trots att de säger sig inte vilja ha något extraval.
    Det är onekligen ett spännade moment på onsdag -  kan behövas fler rundor innan ett godkännade eller extraval.
  • Padirac
    Datainspektionen skrev 2021-07-05 18:46:36 följande:
    Du klarade alltså inte att svara på frågan. Kanske om jag formulerar om den.

    Skiljer sig det genomsnittliga iq länder emellan?

    Anser du att alla länder har samma genomsnittliga iq? Anser du att varje individ har samma iq.

    Det här är ju kul.
  • Padirac
    Datainspektionen skrev 2021-07-05 18:46:36 följande:
    Du klarade alltså inte att svara på frågan. Kanske om jag formulerar om den.

    Skiljer sig det genomsnittliga iq länder emellan?

    Anser du att alla länder har samma genomsnittliga iq? Anser du att varje individ har samma iq.

    Det här är ju kul.
    Detta är väl empiriska frågor och ingenting som har att göra med vad en eller annan anser - däremot anser rasister många gånger att invandrare har lägre iq - än vad är oklart för de kan inte jämföra med sig själva i alla fall 
  • Padirac
    Datainspektionen skrev 2021-07-05 18:46:36 följande:
    Du klarade alltså inte att svara på frågan. Kanske om jag formulerar om den.

    Skiljer sig det genomsnittliga iq länder emellan?

    Anser du att alla länder har samma genomsnittliga iq? Anser du att varje individ har samma iq.

    Det här är ju kul.
    Förresten - länder har fortfarande inte intelligens
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 19:36:00 följande:

    Han hävdar att opinionstexterna i Sverige har sjunkit med 20-50 IQ-punkter de senaste 20 åren. Han är inte säker huruvida det beror på invandringen eller inte och om det inte beror på gruppen invandrare så finns det bara ett alternativ kvar: gruppen icke invandrare.

    Då omformulerar jag frågan:

    Tror du helt enkelt att gruppen invandrare känner en sådan grupptillhörighet sinsemellan att det kan jämföras med att ha etnisk, kulturell, nationell och/eller fonetisk tillhörighet?


    Och sen ifrågasätter han sin osäkerhet då han jämför Stig S med Irena P.. hur uppfattar du detta, vilken innebörd.får Gudmundssons tweet då..

    Självklart är det inte så att gruppen icke invandrare är det som är det enda alternativet kvar, det är ett logisk felslut så det smäller om det.

    Jag tror att Gudmundson klumpar ihop gruppen invandrare( och säger att de har låg IQ) , det är du som tror att jag klumpar ihop invandrare. Hur du kommit till den slutsatsen är något av ett mysterium..
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-07-05 20:14:12 följande:

    Hmm, jag trodde det var den kristna högern i USA hon kopierade. Bättre med Harris än Palin.


    Det är bra att lära av andra, men EB verkar mer skamlös än läraktig..
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-07-05 20:38:12 följande:
    Ett oändligt upprepande:
    Det en möjlig tolking.

    Om den här påstådda och mänskligt burna effekten i Sverige varken kom utifrån eller inifrån Sveriges gränser, vart kom den då ifrån? Uppifrån? Underifrån?

    Du menar att du inte klumpar ihop individerna i gruppen invandrare men samtidigt lyckas du alltså likställa deras gemenskap med grupper där individerna har etnisk, kulturell, nationell och/eller fenotypisk tillhörighet med varandra? Berätta hur du lyckades med det.
    Skärp dig Digestive - jag säger att Gudmundson uttrycker rasism då han klumpar ihop invandrare som att ha lägre iq vilket han menar märks på de opinionstexter som inte produceras då han jämför en inke invadrares text med en invandrares text.

    Du är ju relativs beläst - kommer du ihåg vad Aristoteles och Linné bägge två har bidragit med till tönkandeoch vetenskap?

    Människans intellekt och mentala förmåga bygger på att tänka i kategorier, att gruppera på olika sätt,en del sätt är meningsfulla och produktiva, andra är varken eller.  Jag menar att Gudmundsons kategoriseringer är rasistiska.

    Självklart går det att se invandrare som en grupp, det är själva förutsättningen för att begreppet ska kunna ha en meningsfull begriplighet, de som ingår i gruppen har inte härkomst från Sverige men lever i Sverige.   I övrigt kan dessa individer ha olika gemenskaper och andra attribut som går att gruppera eller kategorisera. En del är geofrafiska, andra är gender, åter andra är skostorlek, ögonfärg, anlag för sjukdomar. osv . det finns tusen och åter tusen olika sätt att kategorisera individer till olika grupper - kategorin att ha annan härkomst än det land man lever i kallas för invandrare och de som faller under den kategorin är således en del av en grupp, detta utan att det är rasistiskt.

     
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?