Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    En blå väljare skrev 2021-08-02 11:27:15 följande:
    Var har SD sagt att man vill styra och kontrollera innehållet i PS?
    Ja, var har SD sagt detta - det  undrar du
  • Padirac
    En blå väljare skrev 2021-08-02 11:42:02 följande:
    Ja, eftersom du postar ett citat där någon person tycker att PS inte ska sprida fake news eller driva opinion mot folket. Tycker du att PS ska sprida fake news, eller vad är ditt problem?
    SD är ju besatta av 'folket' och anser tydligen att journalistiken i stort, vare sig inom PS eller privata media, ska få skriva saker som är 'i opinion mot folket'

    SDs ledares konstanta lögner är tydligen inte 'fake news' eller 'alternativa fakta'  enligt dem och skulle media få lov att rapa upp det som 'är sant' i åsiktskorridoren där SD och alt.right befinner sig skulle det verkligen spridas fake news´och opinion mot befolkningen.

    Att driva linjen att PS chefer och journalister skall hållas ansvariga av politiker i riksdagen - vilket är vad SDs utspel handlade om är verkligen att SD själva vill styra och kontrollera innehållet och journalisterna.

    Kan detta jämföras med MJs kommentar om att Arpi hade fel då Arpi kallade proudboys, Qanaon-shamanen och beväpnade människor som stormade kongressen med dödsfall som följd för 'några arga 20-åringar i mjukisbyxor som tar selfies'?

  • Padirac
    En blå väljare skrev 2021-08-02 13:09:37 följande:
    Det är stor skillnad på att rapportera och att driva. PS ska naturligtvis inte driva opinion åt något håll, det borde väl även du inse?

    Var säger SD att de själva ska styra vad som rapporteras? Du hittar ju på.

    Men när Morgan gör det är det rätt.


    Har MJ styrt vad som skall publiceras av Ivar Arpi?

    Nu är det inte jag som hittar på

    Det är för övribgt SD som hittar på att PS 'driver opinion mot folket'  - det är väl därför de kallar PS, media och journalister för deras och 'folkets' största fiender - just detta är en vanligt uppfattning bland SDs vurmare och alt-högern i övrigt
  • Padirac
    KillBill skrev 2021-08-02 19:35:22 följande:
    Det blev fel i sista stycket. Så här skulle det stå:

    Detta är alltså en situation som Cementa har hamnat i genom eget sjabbel och inkompetens.


    Ja, tyvärr har Cementa istället för att göra om den nödvändiga konsekvensanalysen överklagat och trott att det skulle räcka - kunde de inte bara göra om konsekvensanalysen från början undrar jag?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-08-03 00:54:24 följande:
    Morgan Johanssons twitter-rage rasar vidare.

    Lajvar arbetarklass genom att hänvisa till att pappa var plåtslagare.

    twitter.com/johanssonmorgan/status/1421929467...

    Själv har han dock inte arbetet i ett LO-yrke en dag i hela sitt liv enligt hans egen CV på regeringssidan och hans wiki.

    Gymnasium -> universitet -> rikspolitiken

    Det närmaste han kommer att ha jobbat är att han under ca tre år skrev politiska krönikor för Tidningen Arbetet i Malmö. I övrigt har han varit arvoderad politiker sedan ungdomen.
    Nu skarvar du Flash .. eller ljuger rent av - var hittar du det du hittar på i tweets nedan?
    "
    Robert Hannah
    @RobertHannah85
    ·
    Aug 1
    Morgan Johansson åsikt om vem som är arbetarklass är otroligt liberal. Han har haft riksdagslön eller statsrådslön sedan 1998. Höginkomsttagare och elit som lajvar arbetarklass är vad Johansson är.
    Quote Tweet
    Morgan Johansson
    @johanssonmorgan
    · Aug 1
    Jag tror att det finns en klassaspekt här. Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen. Och när de får mothugg och inte klarar sakdebatten - då svarar de med personangrepp. Så har de gjort många gånger förr, och så gör SvD nu.
    Show this thread
    63
    165
    2.1K
    Morgan Johansson
    @johanssonmorgan
    ·
    Aug 1
    Jag behöver inga lektioner av dig om vad klassamhället är. Min farfar föddes som statare. Min far var plåtslagare. Jag är en av de första min släkt som fick högre utbildning, tack vare de utbildningsreformer som socialdemokratin drev igenom, under stort borgerligt motstånd."

  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-08-03 11:54:53 följande:
    Jag har åtminstone erfarenhet av arbete "på golvet" till skillnad mot kakistokraterna som lajvar "arbetarrörelse" idag. Det var f.ö. 80-talets såssar och fackpampar som byggde upp min avsky mot ditt parti.
    Ändå är det genom de social reformer med allmän tillgång till högre utbildning och sociala skyddsnät som arbetarklassens ungar kunde ta steget från golvet till akademiska ch högre tekniska utbildningar  - de kom inte gratis - det var skattepengar som gav oss alla tillgång till högskola och universitet.

    Som oftast finns det fler än en sida av myntet. 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-08-03 11:54:53 följande:
    Jag har åtminstone erfarenhet av arbete "på golvet" till skillnad mot kakistokraterna som lajvar "arbetarrörelse" idag. Det var f.ö. 80-talets såssar och fackpampar som byggde upp min avsky mot ditt parti.
    En till som lajvar 'arbetarklass' 
    Rataxes skrev 2021-08-03 09:42:43 följande:
    1,7 miljoner i årslön och kalla sig arbetarklass när det närmaste man kan kalla ett arbete är att ha skrivit i en av dumvänsterns skattefinansierade sagotidningar smile2.gif

    Jag måste ju tillhöra trasproletariatet med bara hälften av den årslönen smile2.gif
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-08-03 13:15:18 följande:
    Jag kommer ihåg hur det lät i byggbaracken när Mona Sahlin gick ut i media och: "Jag tog ju bara ett förskott på lönen, det kan väl alla göra?!" när hon hade shoppat privat på statens kontokort.

    Byggnads lokala ombud höll jääävligt låg profil då.

    Skrattande
    Sahlins hantering av andras pengar var under all kritik - men du får citera rätt och inte skarva igen Flash

    www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-nej-det-handlade-inte-bara-om-toblerone/

    "hon förklarat sitt kortmissbruk med att "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra".

    Men de förtroendevaldas missbruk av pengar och förtroende har inte börjat eller slutat med Sahlin - här är från 2018

    www.expressen.se/nyheter/toppolitiker-skrev-sig-hos-foraldrarna-fick-ersattning/

    "
    DN avslöjar att fyra toppolitiker har skrivit sig hos sina föräldrar och samtidigt plockat ut ersättning för sina Stockholmsbostäder där de bor med sina familjer.

    Enligt folkbokföringslagen behöver riksdagsledamöter inte vara skrivna där de har sin dygnsvila.

    ...


    En av toppolitikerna som DN avslöjar i sin granskning är Andreas Carlson (KD). 


    Andreas Carlson är Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen och vice ordförande i justitieutskottet. Han bor sedan 2014 med sin familj i Solna men är fortfarande skriven hos sin pappa i Mullsjö i Jönköpings län. Från 2011 har han kvitterat ut totalt 250 000 kronor i bostadsersättning från riksdagen. 


    När DN konfronterar honom säger han att han hyr gården av sin pappa för cirka 1 500 kronor i månaden. 

    ...


    Robert Hannah, bostadspolitisk talesperson för Liberalerna, bor med sambo och barn på Södermalm i Stockholm. Men några dagar efter att han röstades in i riksdagen år 2014 skrev han sig hos sin mamma i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg, skriver DN. 


    ”När jag blev invald i riksdagen 2014 gjorde jag det aktiva valet att flytta hem till Göteborg, något som jag lovat mina väljare under valkampanjen. Det har varit viktigt för mig att ha min bas i Göteborg där jag har mitt mandat”, skriver han i en kommentar till DN. 


    Enligt tidningen har han fått 65 000 kronor i bostadsersättning.


    Han har också fått 59 000 kronor i Stockholmstraktamente, uppger DN.

    ...

    Centerpartisten Eskil Erlandsson satt i riksdagen mellan 1994 och mars 2019. Han gifte sig 2012 och har sedan dess fått fyra barn, skriver DN. Familjen och barnen har hela tiden varit skrivna i Stockholm, medan Eskil Erlandsson själv har varit skriven med sin mamma i Ljungby i Småland. Sedan 2014 har han fått 136 000 kronor i bostadsersättning enligt DN, som inte har nått Erlandsson för en kommentar. 

    ...


    Moderata riksdagsledamoten Pål Jonson är skriven på en gård i värmländska Arvika som ägs av hans pappa som även är skriven där. 


    Jonson uppger att han sedan tio år tillbaka äger en bostadsrätt i Stockholm där hans fru och barn är skrivna c/o Pål Jonsson. 


    Enligt Jonson besöker han gården varje helg och han säger att han även betalar elen. 


    – Jag har alltid varit skriven på gården och åker dit varenda helg. Jag betalar elen. Min pappa bor på en segelbåt som just nu är i Martinique, säger han till DN.

    ...


    Riksdagens talman Andreas Norlén öppnar för att ändra ersättningsreglerna. Det skriver han i ett mejl till Dagens Nyheter.  


    ”Jag överväger om det finns behov av att se över ersättningsreglerna”, skriver han till tidningen. 


    Han understryker att han tycker att det är viktigt med ersättningar för boende och resor, för att göra det möjligt för riksdagsledamöter från hela landet att utöva sitt uppdrag. "

    Åkessons bidragshistoria med sjukersättning trots inkomst är inte heller okänd

  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-08-03 13:44:48 följande:
    Han påstår att han är en representant för arbetarrörelsen.

    Och?

    Mina förfäder har varit samer eller bönder som knappt klarat livhanken på det gården producerat. Finska förfäderna fick börja om från noll när de kom hem till sin av nazisterna nedbrända by. Jag är den första i släkten som gått på högskola.
    Jag förstår mycket väl den forna arbetarklassens vedermödor. Något som dagens såssar helt tycks ha glömt bort.
    Det var märkligt sammanträffande - du gör i princip samma statement som MJ.

    Padirac skrev 2021-08-03 01:26:09 följande:
    Nu skarvar du Flash .. eller ljuger rent av - var hittar du det du hittar på i tweets nedan?
    "
    Robert Hannah
    @RobertHannah85
    ·
    Aug 1
    Morgan Johansson åsikt om vem som är arbetarklass är otroligt liberal. Han har haft riksdagslön eller statsrådslön sedan 1998. Höginkomsttagare och elit som lajvar arbetarklass är vad Johansson är.
    Quote Tweet
    Morgan Johansson
    @johanssonmorgan
    · Aug 1
    Jag tror att det finns en klassaspekt här. Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen. Och när de får mothugg och inte klarar sakdebatten - då svarar de med personangrepp. Så har de gjort många gånger förr, och så gör SvD nu.
    Show this thread
    63
    165
    2.1K
    Morgan Johansson
    @johanssonmorgan
    ·
    Aug 1
    Jag behöver inga lektioner av dig om vad klassamhället är. Min farfar föddes som statare. Min far var plåtslagare. Jag är en av de första min släkt som fick högre utbildning, tack vare de utbildningsreformer som socialdemokratin drev igenom, under stort borgerligt motstånd."
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-08-03 13:44:48 följande:
    Han påstår att han är en representant för arbetarrörelsen.

    Och?

    Mina förfäder har varit samer eller bönder som knappt klarat livhanken på det gården producerat. Finska förfäderna fick börja om från noll när de kom hem till sin av nazisterna nedbrända by. Jag är den första i släkten som gått på högskola.
    Jag förstår mycket väl den forna arbetarklassens vedermödor. Något som dagens såssar helt tycks ha glömt bort.
    Var det inte så att nazistyskarna som tidigare stridit tillsammans med Finland mot Sovjet efter den Finsk-Sovjetiska freden brände kyrkor, gårdar, hus och kanske hela byar innan de lämnade Finland?   Ett villkor för freden var väl att Finlands styrkor nu skulle vända sig mot det tidigare allierade nazitysklands trupper i Finland.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?