Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2021-08-27 19:52:44 följande:
    Det är kaos på Ann Lindes utrikesdepartement. 

    "Vi såg den inte komma" som hennes chef brukar säga.

    Tjänstemän med ansvar för att hantera situationen har inte förberett någonting trots varningar hela sommaren. Resultatet blir kaosartade scener när en evakuering måste improviseras fram. 

    ledarsidorna.se/2021/08/kaos-och-oppna-gral-p.../

    Vare sig den politiska ledningen på UD eller de ansvariga svarade på någon av de varningssignaler som förmedlades under sommaren. Ingen av de ansvariga utrikes- eller departementsråden och inte heller de enhetschefer som har att ansvara för evakueringsplaner såsom konsulära enheten samt Asien- och Oceanienenheten.
    ...

    För närvarande sköts arbetet på UD med evakueringen av en snabbt ihoprafsad grupp som i sig utgör en blandning av personal. Unga medarbetare har kommenderats in för att vid sidan av mer erfaret folk och personal med erfarenhet från arbete i konfliktzoner som hämtats från Sida samt de som evakuerats från ambassaden försöka göra något i avsaknad av plan. 

    Denna ambassadpersonal har, enligt Ledarsidornas källor, kämpat med frågan sedan hemkomsten och har fått improvisera totalt i avsaknad av ledning, plan och styrning. Icke politiska tjänstemän bistår dessa för att rädda vad som räddas kan. 

    Övriga UD präglas av en passivitet förorsakad av en rädsla för att dels bli påkomna för att inte förberett organisationen i tid, dels en rädsla för att göra fel vilket även det kan påverka kommande karriärmöjligheter. 

    Samtidigt pågår ett öppet gräl mellan de som skulle ha upprättat planer och ansvarat för evakueringsberedskapen och den politiska nivån, det vill säga i huvudsak mellan "Dirty Dozen" och den politiska nivån som utsett de ansvariga cheferna. Var ansvaret skall eller kommer ligga för  haveriet som skapat genom det som bäst kan kallas för likgiltighetsuppsåt. 

    De chefer på olika nivåer som redan i början på sommaren skulle ha informerat mininstern och skulle börjat förbereda eller påbörja evakueringen har istället varit mer intresserade av semestrar på Fårö eller Österlen eller på annat sätt planera nästa karriärsteg på skattebetalarnas bekostnad.


    Den som följt med i rapporteringen om Afghanistan vet att inget av alla alla länder med personal eller medborgare i landet har haft en berdskap som räckte till till för att ha egen kontroll över situationen som eskalerade lika snabbt som talibanernas övertagande. Har Sveriges utrymmning av sin personal i Afghanistan utmärkt sig på ett sätt som skiljer sig från andra länders utrymmning?

    Om det är så att det är passiv personal som improviserat för att utrymma personer från Afghanistan så är det väl en prestation som överskrider allt vad som kunde förväntas.

    Nä, det verkar som att JWs kritik snarare handlar om hans eget korståg mot S pga att de S inte vill samarbeta med SD

    Alla länder har i situationen 
  • Padirac
    Missermajser skrev 2021-08-29 23:28:46 följande:

    Ok du lyfter fram Brå rapporten om att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och långtidsarbetslösheten. Alla vet detta så nu tar vi det ett steg till. Vad ska vi använda dessa fakta till?


    Man konstaterade även att en del jobbade med röjsåg i skogen mot samma ersättning som det skulle bli mid bidrag. Vad säger det dig?


    För mig är ekvationen enkel. Ganska få är intresserade av att leva på bidragsnivå både med eller utan röjsåg. Vad gör man då när det finns fler arbetsföra (även av svensk härkomst) än det finns jobb?


    Jo man skapar egna jobb genom att starta en städfirma, pizzeria eller annan enklare tjänst. Vad krävs då? Jo, det krävs "kapital"! Hur fixar jag kapital snabbt? 


    Varför ser jag så mycket restaurangägare m.fl. med gängtatueringar? Varför växte t.ex. outlaw-rörelsen under 90-talet? Var tog dessa mc-gäng vägen sedan? Startade dom också egna firmor och ordnade jobb åt sig själva när det var brist på det? Var fick dom kapital ifrån?


     


    En del av MC-gängen har flyttat upp i näringskedjan -  den här typen av brottslighet (narkotika, människohandel) är internstionella företeelser som är en del av debn organiserade brottsligheten där Sverige är en av förgreningarna. Precis som du skriver så används pengarna längre upp i näringskedjan för ekonomisk brottslighet och där tvättas drogpengar.

    Det rapporten från BRÅ inte tar upp är alla andra företeelser där människor med invandrarbakgrund är överrespresenterade  - dessa faktorer inräknade sä är de ändå överrepresentarade och det liknar de med invandrarbakgrund i andra länder.  Kritiken mot BRÅ-rapporten är väl att den kan (och kommer att och redan har) missbrukas av de som vill glömma eller gömma en mer nyanserad bild av verkligheten. 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-08-30 08:07:46 följande:
    Nä, Kung Markatta lyfter fram att regeringens representant hör av sig till fri och oberoende media och har åsikter om deras artiklar. Att de sprider "propaganda" och "flörtar med SD".

    Sådant som samma regering brukar klaga högljutt och indignerat på om det sker i Polen eller Ungern.

    Det kanske inte är så lätt ändå att hålla armlängds avstånd till fri och oberoende media även om man är en regering som sitter i Stockholm?

    Till exempel statsministern har ju tidigare haft åsikter om vad en annan journalist sagt om Sverige i utländsk media.
    Det är lätt att tro att Expressen/GT bett myndighet/minister om en kommentar angående BRÅs rapport och Expressen/GTs reportage - varvid pressekreteraren skickar ett SMS

    Detta förvandlas nu av brunhögern till att 'regeringens representant hör av sig till fri och oberoende media och har åsikter' 

    Vad som egentligen har utspelat sig hoppas jag kommer fram
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-08-30 11:49:05 följande:
    Regeringen fortsätter på sin anti-demokratiska väg:

    I det här fallet är det Miljöpartiet som försöker sätta bilden av att opposition är illegitim. Man kallar den "främlingsfientlig" och menar att den är icke medmänsklig

    twitter.com/RichardHerrey/status/143197328168...

    Bolund påstår att oppositionen är oanständiga. Nu påstår Stenevi att oppositionen inte är medmänskliga o står för främlingfientlighet. Jag betackar mig för dylig osmaklig, osaklig och förolämpande dynga rent ut sagt, från ministrar i svensk regering.

    Vi har sett det från regeringen länge. Försöken att framställa oppositionen som icke-legitim. Som fascistisk. Som främlingsfientlig. Som "brun". Oppositionsledaren kallas "von Papen".

    Vi ser det överallt. I allt från officiella intervjuer med ministrar till partifunktionärerna som bevakar och interagerar på sociala medier - som här på Familjeliv.

    Oppositionen kallas "blå-brun". Den hänvisas till som rasistisk. Det görs medvetna paralleller med "30-talet"

    Och så vidare. Och så vidare.

    En medveten politisk taktik från Socialdemokraterna.
    Nu blandar du bort korten igen - det är ju SD och SDs vänner som i åratal skrikit ut att den parlamentariskt valde regeringen är illegitim och att bara SD representerar 'folket'

    SDs koppling till nazism, fascism och deras fasta ovilja att ta avstånd från sin historia är ingen hemlighet.

    Det är heller ingen hemlighet att SD och SDs vänner om och om igen anklagar andra för att stå för det som egentligen är SDs 'essens'  - exempel är SDs bruna film, eller påståendet att partier som inte samarbetar med dem är illegtima

    osv. osv. osv..  

    En medveten taktik från SD och SDs vänner
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-08-30 12:52:21 följande:
    Annie Lööf, numer spelades i det röd-gröna laget, hjälper till med samma retorik.

    Varnar för att demokratin är hotad av "populism" och kräver bland annat starkare skydd för "fri och oberoende media".

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/eEadq9/loof-varn...

    Man undrar om det är minister Eva Nordmarks pressekreterare och hans kontaktande av Göteborgs Tidningen (GT)  hon tänker på när hon varnar för politiska hot mot fri och oberoende media?
    "På en pressträff efter talet utvecklar hon (AL) vilka inre hot hon ser mot demokratin – och pekar då ut Sverigedemokraterna.

    – Vi får inte vara naiva för att landets tredje största parti inspireras av de länder där vi nu ser att man inifrån, genom parlamentariska beslut, monterar ned grundläggande fundament i den liberala demokratin, säger Lööf.


    "
  • Padirac
    nihka skrev 2021-08-30 17:45:09 följande:
    Förstår de att de pratar om sig själva?
    Jag tror inte det - bjälken i ögat är väl mer av en mur som jag förstår det. En reflekterande mur

    Än mer anmärkningsvärt är att även om graden av bakåtsträvande skiljer så finns det fog för invektiv som Sverige-talibaner: en rörelse med starkt nationalistiska och isolationistiska konservativa och kulturella värderingar.  De vill bygga en starkt etnisk nationell stat, en strikt konservativ syn på kvinnor och inte att förglömma striden mot det moderna sekulära liberala inkluderande samhället - Karlssons 'Segra eller Dö' och diverse kultur- och idéklubbar som han nu håller på med.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-08-30 19:50:17 följande:
    Susanna Silveskiöld på Svenska Dagbladet har också synpunkter på att ministerns pressekreterare kontaktar fri och oberoende media och talar om för dem att de ägnar sig åt "propaganda" och "flörtar med SD"

    twitter.com/susannasilfver/status/14320482981...

    Efter Expressens granskning om nyanländas situation på arbetsmarknaden, hörde arbetsmarknadsministerns pressis av sig till journalisten och kritiserade reportaget för att kunna gynna SD. Det här är alltså själva definitionen av att politiker försöker tysta fri media.

    (min fetning)

    Man undrar hur de tänker där på ministeriet.

    Reportaget är redan gjort. Texten är redan ute för alla att läsa och bedöma. Siffrorna på arbetslösheten bland specifika invandrargrupper är redovisade.

    I det läget kontaktar alltså ministerns pressekreterare tidningen och förklarar att reportaget är "propaganda".

    Han är inte HEEELT dum i huvudet (även om han är socialdemokrat) så han fattar ju att det kommer att bli offentligt.

    Eller är han så arrogant (han är ju trots allt socialdemokrat) att han tror att han ska komma undan det?

    Så varför gör han det?

    För att ta smällen nu men samtidigt skicka en varning till tidningen i fråga och därmed förhindra liknande "avsteg" från vad regeringen accepterar i framtiden?

    Det är kanske inte osannolikt? Han  är ju trots allt socialdemokrat
    Fortfarande vet ingen hur kommunikation, fråga, svar gått till.. Vem har kontaktat vem egentligen?
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-09-01 17:28:03 följande:
    Väntar med spänning på vilka skatter som ska höjas för att finansiera det hela.
    Samma skatter som kompenserar för skattefusk och svartarbeten antagligen {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2021-09-04 04:02:08 följande:

    Regeringen fortsätter sitt segertåg i konsten att tappa väljarnas förtroende.

    Regeringen mörkar den rapport om konsekvenserna av Cementas produktionsstopp på Gotland, som regeringen själva har beställt.

    Peter Wennblad ?????? på Twitter: "TRÅD 1) Den 16 juli får Sveriges geologiska undersökning, SGU, en beställning från Näringsdepartementet på att göra en konsekvensanalys av produktionsstopp för Cementa i Slite. Analysen ska lämnas in till departementet senast den 20 augusti." / Twitter


    Varför läser du inte twittertråden du länkar till?

    Det du påstår stämmer inte med innehållet i länken.

    Då innehållet i rapporten innehåller samma info och slutsatser som den tidigare rapporten från Ramböll så vad fanns att mörka? Rapporten fanns hela tiden tillgänglig, därför kunde media ta del av den. Wennblad har dessutom full tillgång till korrespondensen mellan SGU och departementet.

    I vems värld är full transparens och öppenhet samma sak som att mörka rapporten?

    "Göran Risberg på SGU bekräftar att näringsdepartementet hade önskemål om kommunikationen kring rapporten, men ger en annan bild av händelseförloppet.

    ? Vi hade ett möte med departementet den 19 augusti och blev då ombedda att avvakta, eftersom det var sent på fredagen och de ville ha tid att sätta sig in i underlaget. Vi framförde att om det blir stort tryck och medieuppbåd när vi lämnar rapporten kommer vi att publicera direkt. Men sedan blev gången den att statsministern meddelade sin avgång och vi fick inte en enda fråga ? vad jag känner till ? om rapporten. Så det blev aldrig någon publicering, förrän SvD började rota, säger Göran Risberg.

    Han framhåller att myndigheten ofta tar fram underlag på beställning av regeringen och att dessa sällan publiceras. Näringsdepartementet ska också ha varit tydligt med att det stod myndigheten fritt att offentliggöra materialet, enligt Göran Risberg.

    ? Men vi fick inga frågor, så då gjorde vi ingen publicering, säger han.

    ? Vår rapport kommer egentligen fram till samma slutsatser som man gjorde i Ramboll-rapporten (en konsultrapport beställd av regeringen), därav var kanske inte nyhetsvärdet lika stort som om vi hade kommit fram till något annat. Sverige får verkligen problem på kort sikt om cementtillgången stryps."
  • Padirac
    KillBill skrev 2021-09-04 10:06:04 följande:
    Naturskyddsföreningen fick utan problem ut "den s.k. hemlighållna" SGU rapporten innan den las ut på hemsidan. Det var tydligen bara bara att beställa den. Hemligare än så var den inte. 

    Brunhögern verkar bli mer och mer desperat för varje dag nu. 
    Det kan väl inte vara så att de själva tror på smörjan, de har ju inte ens läst materialet de länkar till. - utan det handlar om att 'sprida missförstånd'

    Det som SDs MK kallade brun propaganda..
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?