Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2021-09-07 10:59:25 följande:
    Svaret på den signatur du läser inläggen från går alltid att förstå som en del av Partiets aktiva propagandaarbete online.

    Jag råkade se att det stod något om Delmi när jag (som vanligt) bara scrollade förbi den aktiva partiarbetarens inlägg

    Det är alltså den statliga myndighet som ligger under det socialdemokratisk styra justitiedepartementet  som krossades av kritiken för att de försökte brännmärka fri journalistik genom att namnge ett antal journalister som "spridare av rasism"

    www.expressen.se/kultur/ide/myndigheternas-po.../
    www.dn.se/ledare/jens-runnberg-det-ar-inte-st.../
    www.barometern.se/ledare/otack-brunmalning-av.../

    Hur justitiedepartementet använder en myndighet för att angripa oppositionella journalister passar även in i tråden om regerings steg mot diktatur.
    Det är väl bara brunhögern som tror att fristående forskning är statligt styrd - jag tror att de kanske önskedrömmer om att få styra över forskning och utbildning kultur. 

    Jag tror också att aktiva partiarbetare har viktigare saker för sig än att hänga på FL - men vad vet jag, du verkar däremot vara väldigt insatt och erfaren i hur partiapparater fungerar.

    Delmis rapports innehåll har inte bestämts av vare sig regeringen, socialdemokraterna, justitiedepartmentet eller ens Delmi - det är fristående forskare som sammanställer aktuell forskning.  Men just det fristående arbetet som inte är politiskt styrt brukar ju brunhögern kalla för propaganda... det är en del av brunhögerns propaganda..
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-09-07 14:01:54 följande:
    Ta en röd krita och en grön krita. Måla sedan rött i grönt och se vad du får för färg när du dessa färger samverkar.


    Delmirapporten är avfärdad. Inge debatterar seriöst med den som argument.
    Delmirapporten är möjligen avfärdad av bruhögern då de inte kan skilja på fristående forskning, sammanställning av den forskningen, delmi, department, regering och politiska partier. 

    Det är som vanligt att rasism försvaras och normaliseras från brunhögern - det var ju f.ö. det rapporten från Delmi rapporterade att forskningen visade..  
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2021-09-07 14:29:46 följande:
    Det är sant smile2.gif  

    Särskilt ungdomsförbundet till det Nationella SocialDemokratiska ArbetarPartiet.
    Se där... ett förringande av nazismen genom att sprida brunhögerns propaganda.

    Sorgligt, på fler sätt
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2021-09-09 16:42:15 följande:
    Tidigare polistoppens dom: Myndigheten har havererat (bulletin.nu)
    www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/2014/03/prop.-201314110/

    "En ny organisation för polisenProp. 2013/14:110

    Publicerad 17 mars 2014 · Uppdaterad 02 april 2015

    www.regeringen.se/49bb7c/contentassets/5ae6aaa9459e442a96e6dd3f7dce7252/en-ny-organisation-for-polisen-prop.-201314110-del-1-av-2

    www.regeringen.se/49bb7c/contentassets/5ae6aaa9459e442a96e6dd3f7dce7252/en-ny-organisation-for-polisen-prop.-201314110-del-2-av-2


    Svensk polis genomgår för närvarande den största omorganisationen på decennier. De 21 polismyndigheterna och Rikspolisstyrelsen ska ombildas till en myndighet, Polismyndigheten, och Säkerhetspolisen ska inrättas som en fristående myndighet den 1 januari 2015. Syftet med reformen är att skapa tydligare styrning och bättre förutsättningar för högre kvalitet, ökad kostnadseffektivitet, större flexibilitet och förbättrade resultat i polisens verksamhet. Ombildningen ska inte ändra uppgiftsfördelningen mellan Säkerhetspolisen och polisen i övrigt.


    Regeringen föreslår nu de lagändringar som behövs för omorganisationen. De innebär i huvudsak


    att det tydliggörs när Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen eller båda myndigheterna har befogenheter eller fullgör uppgifter enligt viss lagstiftning, att den anknytning till den lokala polisorganisationen som finns i vissa lagar tas bort, och att många begrepp med anknytning till polisens organisation som används i dagens lagstiftning byts ut eller utmönstras.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2021-09-09 16:42:15 följande:
    Tidigare polistoppens dom: Myndigheten har havererat (bulletin.nu)
    "Regeringens proposition 2013/14:110 En ny organisation för polisen Prop. 2013/14:110 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 13 mars 2014 Fredrik Reinfeldt Beatrice Ask (Justitiedepartementet)

    Propositionens huvudsakliga innehåll Svensk polis genomgår för närvarande den största omorganisationen på decennier. De 21 polismyndigheterna och Rikspolisstyrelsen ska ombildas till en myndighet, Polismyndigheten, och Säkerhetspolisen ska inrättas som en fristående myndighet den 1 januari 2015. Syftet med reformen är att skapa tydligare styrning och bättre förutsättningar för högre kvalitet, ökad kostnadseffektivitet, större flexibilitet och förbättrade resultat i polisens verksamhet. Ombildningen ska inte ändra uppgiftsfördelningen mellan Säkerhetspolisen och polisen i övrigt. Regeringen föreslår nu de lagändringar som behövs för omorganisationen. De innebär i huvudsak - att det tydliggörs när Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen eller båda myndigheterna har befogenheter eller fullgör uppgifter enligt viss lagstiftning, - att den anknytning till den lokala polisorganisationen som finns i vissa lagar tas bort, och - att många begrepp med anknytning till polisens organisation som används i dagens lagstiftning byts ut eller utmönstras. Reformen förutsätter att regleringen av polisens personuppgiftsbehandling och bestämmelserna om sekretess anpassas till den nya organisationen. Dessutom inrättas ett nytt register över DNA-profiler, elimineringsdatabasen, för att stärka kvaliteten i den forensiska verksamheten."
  • Padirac
    ToniErdmann skrev 2021-09-10 20:18:25 följande:
    Efter att Ann Linde fixade ett plan som tog hem IS-mördare har mitt förtroende för regeringen stigit.
    IS-kvinnorna bokades in på ett reguljärt flyg, det lokala kurdiska självstyret kunde inte hitta bevis för brott som kvinnorna kunde åtalas för, så om IS-kvinnorna är mördare är inte belagt. 
  • Padirac
    ToniErdmann skrev 2021-09-11 00:49:12 följande:
    Det är just det de ska. Ställas inför rätta på plats. Sverige har ingen skyldighet att ta emot dem. Andra länder gör inte såhär.

    Andra länder vill inte ta emot sina medborgare när vi vill utvisa dem. 
    Det kurdiska självstyret har inte hittat tillräckliga bevis för att ställa dessa personer inför rätta samtidigt som de anes utgöra ett hot mot samhället och utvisas därför av det kurdiska självstyret till det land de är medborgare i. De är svenska meborgare och varje land har skyldighet att ta emot sina medborgare, detta gäller även Sverige.

    Det hela är inte svårt att förstå. 
  • Padirac
    ToniErdmann skrev 2021-09-11 12:30:36 följande:
    Hur kommer det sig då att andra länder inte vill ta emot kriminella människor som är medborgare i andra länder?
    Der är ibland oklart i vilka länder människor har sitt medborgarskap då de ska utvisas och länder vill inte ta emot andra länders medborgare eller så vill landet inte ha in människor som hör till vissa folkgrupper som landets styrande har konflikter med och de vägrar erkänna medborgarskapet. Lite så som du ger uttryck för alltså....

    Det är slående vilken källa av okunskap som gömmer sig bakom en del uppfattningar om hur saker och ting förhåller sig.
  • Padirac
    Mentat skrev 2021-09-11 14:15:13 följande:
    Tydligen är detta dock inte det enda skälet. Flera länder tar inte emot sina egna medborgare om de utvisas, endast om de frivilligt reser tillbaka till landet. Sådana länder är (var åtminstone 2019) Irak, Somalia, Libanon och Eritrea.
    Principen om att ta emot sina egna medborgare är uppenbarligen inte något som erkänns överallt, även om jag instämmer i att den borde vara en självklarhet.
    Källa: Diplomatiska relationer med länder som vägrar ta emot sina egna medborgare Skriftlig fråga 2019/20:1983 Boriana Åberg (M) - Riksdagen
    Mentat skrev 2021-09-11 15:43:41 följande:
    Krig/konflikt kan jag se som ett skäl till att inte utvisa dit, men knappast som ett skäl att vägra ta emot sina egna medborgare. Oavsett vilket visar det i alla fall att principen om att ta emot sina egna medborgare inte är universellt erkänd
    Det är inte alla länders styre som står bakom folkrätten och tar emot sina egna medborgare eller på annat sätt bryter mot folkrätten. 

    www.regeringen.se/regeringens-politik/folkratt/

    "Folkrätten består av regler och principer som reglerar hur stater och vissa andra internationella aktörer ska samarbeta och agera gentemot varandra. Folkrätten baseras främst på traktater (överenskommelser) och sedvanerätt. Folkrätten kräver bland annat respekt för FN-stadgan och dess regler om territoriell integritet och förbud mot våldsanvändning. Folkrätten innehåller också regler om ansvarsutkrävande för internationella brott som folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser. I folkrätten ingår bland annat mänskliga rättigheter, internationell humanitär rätt, internationell straffrätt och traktaträtt."

    unric.org/sv/folkratt/

    "


    FN har gett betydelsefulla bidrag till en utvidgning av regelverket för staters förhållande till varandra genom kodifiering och utveckling av folkrätten. Internationella domstolen hjälper stater att lösa juridiska tvister och har gett viktiga råd om rättsliga aspekter på åtgärder av FN.


    FN har tagit initiativet till hundratals internationella konventioner och fördrag, från avtal som reglerar diplomatiska relationer och internationell handel till sådana som skyddar miljön, inte minst inom området för mänskliga rättigheter.


    Konventionen om avskaffande av alla former av diskriminering av kvinnor är det övergripande rättsliga instrumentet för jämställdhet mellan kvinnor och män. Konventionen mot olaglig handel med narkotika och psykotropa ämnen är det viktigaste internationella avtalet mot smuggling av droger. FN:s havsrättskonvention ställer upp regler för länders lika tillgång till naturrikedomarna i världshaven. Den föreskriver också skydd av havens miljö och frihet för sjöfart och havsforskning.


    Internationell lagstiftning


    Internationell lagstiftning började inte med FN, men organisationen har spelat en avgörande roll genom att befästa och kraftigt utveckla den. När Förbundet för internationell lagstiftning grundades 1873 fanns det bara 133 multilaterala avtal i världen. Förr var bara några enstaka stater medlemmar, ofta färre än tio. Numera är åtminstone 50 stater medlemmar i en typisk FN-konvention, vilket innebär att dessa stater har ratificerat en konvention och inkorporerat dess normer i nationell lag. Vissa stora konventioner, såsom Barnkonventionen, har så många som 191 ratificeringar. Dessa avtal eller konventioner har tillsammans med internationella förhållningsnormer och andra källor till internationell lagstiftning kommit att utgöra grundstommen för internationell lagstiftning."


  • Padirac
    pyssel skrev 2021-09-18 21:17:18 följande:
    Varför skulle vi det? Släkt eller familj kan vara odelat positivt för alla berörda, klan kan inte det. Förstår du inte skillnaden? Klanliv innefattar alltid ett internt rättssamhälle och en hederskultur. I rättstater innebär det att det existerar flera parallella, för utomstående dolda, rättssamhällen till det legitima, oavsett om det i klanen finns en utbredd ekonomisk brottslighet eller infiltrerande av våra legitima samhällsinstitutioner och politiska partier. Är detta för komplicerat att förstå?
    Se där. lite postkolonial identitetspolitik

    Jag tror att klan-teorin du för fram är en ensidig bild och en förenkling av en mer mångfacceterad verklighet.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?