Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2021-09-29 19:40:58 följande:
    Varför svarar du på det här tidigare inlägget när det finns ett senare som besvarar din frågor här?

    Kommer inte ihåg med det var sex sju år sedan så det är mer troligt att jag hittade till den på egen hand än någonting annat. Jag tolkar det som att du inte har tidigare propositioner att hänvisa dina påståenden till.
    Så det är alltså igen googles algoritmer som inte stödjer ditt minne eller din uppfattning. Återvändsgränd?
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-29 22:57:59 följande:
    Nej, du har ju proportionen framför dig. Hur jag hittade till den är ju helt irrelevant för dess innehåll.
    Visst kan det spela roll var du fått det från - påståendet liknar i allt främlingsfientlig, etnonationalistisk propaganda.

    Källan till påståendet du sprider kan bekräfta detta.
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-29 22:57:59 följande:
    Nej, du har ju proportionen framför dig. Hur jag hittade till den är ju helt irrelevant för dess innehåll.
    Narrativet du sprider hittas hos diverse främlingsfientliga alternativhögerskribenter som delar samma budskap som swebbTV m.fl
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-30 00:05:19 följande:
    Propositionen innehåller mångkulturalism och stycket jag hänvisade till visar det väldigt tydligt. Det enda som kan ifrågasättas i den saken är huruvida mångkulturalism allena är ett för milt uttryck för den väldigt omfattande och aktiva mångkulturalism som proportionen föreslår.

    Vilka som också har insett att den aktuell propositionen innehåller mångkulturalism är irrelevant.

    Vilken källa?
    Att du menar att propositionen innehåller mångkultur betyder vare sig att det är någonting som har att göra med det du kallar 'västvärldens propaganda' eller att propositionen skulle vara den proposition som inför mångkultur i Sverige.

    Det är fler premisser i ditt resonemng som du inte kan eller vill reda ut, du kan inte visa vad du menar med propaganda och varför det du påstår är propaganda skulle uppfylla de kriterierna för att klassas som propaganda.  Du kan inte heller visa att GPS proposition är den som inför mångkultur i Sverige - du säger att propositionen innehåller mångkultur (sant eller osant) men det stödjer inte dina andra påståenden som i bästa fall är tagna ur luften ( eller någonting du 'insett' som du skriver) och i värsta fall är rasistisk smörja från etnonationalistiska tankeströmmar du hittat på internet.

    Det finns som du ser fler olika påståenden i din argumentation som inte bygger på mer än ogrundat tyckande eller etnonationalsitisk rasism
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-30 00:12:52 följande:
    Känner du att det är av värde så kan du alltid ge exempel.

    För egen del saknar det värde vad man kan hitta på SwebbTV och dylikt men det kanske intresserar någon.
    Jag tror att det inte är tillåtet att länka till rasistiska sidor här på FL
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-30 01:31:35 följande:
    En återvändsgränd med andra ord.
    Jaha.. var det därför du inte kunde ge belägg för en del av dina påståenden?
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-30 01:23:40 följande:
    Månkultur och mångkulturalism är inte samma saker. Mångkulturalism är ideologiska initiativ som ämnas hantera en mångkultur för att nå önskvärda samhällsresultat.

    Jag har skrivit vad jag menar med propaganda liksom varför jag kallar det för propaganda. Inte för att det i sak krävs men jag kan såklart fördjupa dig i min syn angående det här.

    I övrigt så känns det ganska märkligt att diskutera med någon i ett land som har tagit emot relativt många invandrare/flyktingar (speciellt per capita) och se hur denna ifrågasätter hur Sveriges signaler utåt/Sverigebilden som man vill projicera mot omvärlden inte har någonting med saken att göra.

    Vad skulle annars få dessa invandrare/flyktingar att välja just Sverige enligt dig, är det enbart vårt generösa socialskydd (vilket de facto vore ett argument som du hittar bland dessa irrelevanta kanaler du tar upp i tid och otid) eller vad menar du finns kvar som attraherar om vi då tar bort våra signaler utåt/vår Sverigebild ur kalkylen?
    Det aparta användandet 'propaganda' rimmar lika illa som alternativ-högerns användande av 'diktatur' och andra falska påståenden som inte stämmer med verkligheten - så fördjupa dig gärna i 'det du kallar för propaganda' och din syn på vad du menar med propaganda är och på vilket sätt 'västvärldens propaganda' är just propaganda.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-09-30 09:57:35 följande:
    Det primitiva nyttjandet av tillmälen, från forumets vänsterpopulister och från deras Mästare i Partiet, får en att minnas skolgårdens maktlogik. Den som visar sig ogilla ett tillmäle kommer att få höra det hela läsåret.
    Tillmälenas mästare 
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-30 12:59:28 följande:
    Nej, jag konstaterade bara att vi verkade hamna i en återvändsgränd igen. Denna gång för din räkning. Det är sånt som händer.

    Så du känner att du inte alls behöver ta reda på hur jag ser på saken i en subjektiv fråga. Tydligen kan du bara utgå från att du vet exakt hur jag har tänkt i sak och därmed kan döma det samma. Förstår du att det här är en form av fördomar om dina meningsmotståndare?

    Jag kallar de signaler utåt som Sverige sänder/vår Sverigebild som bland annat attraherar invandrare/flyktingar för propaganda då dessa signaler utåt/Sverigebilden inte ger en rättvis bild av vårt land. Denna Sverigebild förmedlar ingenting om våra bostadskris, våra höga trösklar på arbetsmarknaden eller våra bredare egenheter som folk som kan göra det svårt för utomstående att bilda gemenskaper med svensken i stort - för att ge några exempel på hur Sverige som resultat förskönas och därmed ger en Sverigebild som inte stämmer överens med verkligheten.

    Det blir helt enkelt propaganda, förskönande propaganda.
    Jodå, jag har frågat och nu verkar det komma svar; det sätter du använder termen eller begreppet propaganda är precis så apart som du beskriver det.
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-09-30 16:06:30 följande:
    Inte enligt svenska.se eller för den delen Wikipedia som är definitioner som jag känner igen mina tankegångar i.

    Hur definierar du själv ordet propaganda?
    "Propaganda is communication that is primarily used to influence an audience and further an agenda, which may not be objective and may be selectively presenting facts to encourage a particular synthesis or perception, or using loaded language to produce an emotional rather than a rational response to the information that is being presented.[1] Propaganda is often associated with material which is prepared by governments as part of war effortspolitical campaignsrevolutionariesmultimillion dollar corporates (big businesses), ultra-religious organisations, the media, and certain individuals such as soapboxers."

    "

    Harold Lasswell provided a broad definition of the term propaganda, writing it as: “the expression of opinions or actions carried out deliberately by individuals or groups with a view to influencing the opinions or actions of other individuals or groups for predetermined ends and through psychological manipulations.”[5]


    Garth Jowett and Victoria O'Donnell theorize that propaganda is converted into persuasion, and that propagandists also use persuasive methods in the construction of their propagandist discourse. This theory signifies the similarity and optimization of propaganda using persuasive soft power techniques in the development and cultivation of propagandist materials.[6]


    In a 1929 literary debate with Edward BernaysEverett Dean Martin argues that, "Propaganda is making puppets of us. We are moved by hidden strings which the propagandist manipulates."[7]


    Bernays acknowledged in his book Propaganda that "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country. We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of."[8]"

    Från wikipedia

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?