Prällen skrev 2015-02-09 15:09:44 följande:
"Ingen feministisk ideologi menar att fokus ska ligga enfaldigt på kvinnor.
ingen feministisk ideologi menar att manshat står berättigat.
Ingen feministisk ideologi menar att ptariarkatet utgör något högaktuellt fenomen i Sverige.
Ingen feministisk ideologi menar att män har en kollektiv skuld."
Det här var faktiskt nyheter för mig. Det var det här jag trodde var kärnan i feminismen.
När det just råder statsmonopol på feminism, så som i Sverige - så förs gärna folket bakom ljuset. Att framställa radikalfeminismen och dess företrädare som det enda alternativet som existerar, kan ses som ett sällsynt effektivt drag för att få behålla makten över området.
Ta särartsfeminism som ett rätt talande exempel; den feministiska grundhållningen som förklarar könsrollernas främsta existen genom BIOLOGISKA skillnader och orsaker. Hur många förknippar en sådan hållning med feminism idag? Exempelvis Sverigedemokraterna har denna feministiska grundhållning (samt en liberalfeministisk hållning rent ideologiskt, de då utesluter politiska tvångsmedel likt toppstyrd kvotering, öronmärkt föräldraledighet och så vidare). Särartsfeminister har även ingenting med genusvetenskap att göra, då de inte ser genus som ett avgörande fenomen för individsutvecklingen överhuvudtaget.
Det finns massor, som sagt - allt som tänkas kan på området jämställdhet, återfinns någonstans i feminismens olika ideologier eller i en blandning utav flera. Feminism har utvecklats i över 300 år och man kan sammanfatta en så lång utveckling med att väldigt lite saknas.
Dagens regim i Sverige består utav socialistisk radikalfeminism (och istället för särartsfeminism, går dessa under likhetsfeminism - det vill säga att de inte anser att könsrollerna främst springer ur biologi, utan ur sociala konstruktioner). Här finns då allt det här med att "Alla är likadana."-tänket (socialismdelen) och tvångsmedel så som toppstyrd kvotering, öronmärkt föräldraledighet och så vidare (radikalfeministdelen) - och allt annat som nog känns igen allt för väl.
Där återfinns fienden och så heter den, om man då ser ett problem med dagens feministregim. Om alternativen till dessa skulle råda i Sverige så skulle feminismen här se helt, helt annorlunda ut.
Kan även påpeka att just radikalfeministerna myntade begreppet "patriarkatet" i modern mening och att de har all anledning i världen att hålla saken högaktuell, då det ger dem ytterligare existensberättigande. En annan feministisk falang, har ingen anledning till att hålla föreställningen om patriarkatet så levande i Sverige (för i Sverige kan patriarkatet ses som tämligen upplöst som så, om man betraktar det sansat och relativt till omvärlden - medan radikalfeministerna gärna likställer Sverige med typ Iran på denna punkten).